Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

epe napisał(a):
Agnieszko!
Ja czytam wątek cały czas,przeżywam razem z Wami:placz:
Zobacz co się stało na tym wątku;)
http://www.dogomania.pl/threads/122372-Staruszka-ZNALEZIONA-ZNOWU-W-KOCIM-SWIECIE

Sunia znalazła się po 9 miesiącach w schronie oddalonym o 50 km od miejsca zagubienia!:crazyeye:
Może jednak poprosić dziewczyny,które chodzą do swoich schronów,aby sprawdzały psy,mając fotki Twoich?
Przypomniał mi się też jeden przypadek,tylko wątku nie mogę znaleźć:-(
12 letni seter,który zawsze był odwoływalny,pobiegł właśnie za sarną i ślad po nim zaginął,Nie pamiętam po jakim okresie się znalazł - a znalazł się u pana,który mieszkał prawie w lesie i przygarniał właśnie takie zguby;)
Facet niestety ani internetu nie miał - nie pamiętam też jak się dowiedział,że pies jest poszukiwany,zadzwonił,bo pewnie nagroda go skusiła!;)

Ja pamiętam, że jakaś dziewczyna z dogo znalazła swoją zgubę po 3 latach...

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

macie jakies plakaty jeszcze? w podjuchcach sie koncza, a i na szybki w autach tez bym nakleila, tym bardzej ze 2 z nich jezdza w okolicach lubieszyna i kolbaskowa za granice. Tylko tusz mi sie skonczyl :(

Posted

ludzie z mazda klub polska sa poinformowani i poruszeni tym wszystkim tak samo jak ludzie z nissan klub polska zadeklarowali ze od razu jak zobacza psiaki to dadza znac :) wiec miejmy nadzieje ze zobacza:)

co do faktu i se probowalas zadzwonic?? moze jak by sie im troche posuszyło glowe moze wtedy by cos zaradzili :)

Posted

Znalazłam forum Mierzyna i dałam tam info :cool3: i ukradłam zdjęcia z wątku ;)
http://www.mierzyn24.pl/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2140.0

Dodałam też info na stronie www.wszczecinie.pl (niestety raz się pomyliłam,a raz dałam w nieruchomości,niestety nie można usuwać :shake: jakieś zamroczenie miałam :roll:)

I szukałam jakiegoś dobrego zdjęcia gdzie jest Sara razem z Fiodorem,żeby wstawić na infoludka,ale nie mogę nic znaleźć. Albo jedno albo drugie się odwróciło ;)

Posted

Katarama napisał(a):
macie jakies plakaty jeszcze? w podjuchcach sie koncza, a i na szybki w autach tez bym nakleila, tym bardzej ze 2 z nich jezdza w okolicach lubieszyna i kolbaskowa za granice. Tylko tusz mi sie skonczyl :(

Katarama - dziękuję, byłoby super.
Mam plakaty, wczoraj dodrukowałam. Jutro będę jeździć, to zadzwonię do Ciebie i Ci je dowiozę. O ile śnieżyca mi planów nie pokrzyżuje, dzisiaj ledwo do domu dotarłam :shake:
Jak na złość wszystko :-(:-(:-(

tosiowata napisał(a):
ludzie z mazda klub polska sa poinformowani i poruszeni tym wszystkim tak samo jak ludzie z nissan klub polska zadeklarowali ze od razu jak zobacza psiaki to dadza znac :) wiec miejmy nadzieje ze zobacza:)

co do faktu i se probowalas zadzwonic?? moze jak by sie im troche posuszyło glowe moze wtedy by cos zaradzili :)

Tosiowata, dziękuję za info na tych wszystkich motoryzacyjnych forach, nigdy bym na to nie wpadła :oops::loveu:
A jeśli chodzi o FAKT, to poczekam trochę, ale nie będę do nich walić drzwiami i oknami. Niech sami zadecydują. Nie chcę, aby wyszedł z tego artykuł o treści odwrotnej do zamierzonej - czyli o bestiach grasujących na wolności, wygłodniałych mordercach polujących na dzieci :angryy:. Dojdzie jeszcze do tego, że każdego napotkanego amstaffa czy pita, albo podobnego psiaka będą chcieli bezmózgie kreatury dorwać i zakatrupić - wiecie jak to jest :shake::-(

chita napisał(a):
wkleilam psiaki do siebie http://nasza-klasa.pl/profile/19442438/gallery/album/2/53
niestety jestem daleko ale piszcie jak jeszcze mozna pomoc, przegladam ogloszenia i postaram sie tez zamieszczac gdzie sie da, a psiaki sie znajda mocno w to wierze!

Chita - przeglądanie ogłoszeń jest na wagę złota. Jest ich tyle, że nie wyrabiam. Dziękuję Ci :loveu:

Marta666 napisał(a):
Znalazłam forum Mierzyna i dałam tam info :cool3: i ukradłam zdjęcia z wątku ;)
http://www.mierzyn24.pl/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?2140.0

Dodałam też info na stronie www.wszczecinie.pl (niestety raz się pomyliłam,a raz dałam w nieruchomości,niestety nie można usuwać :shake: jakieś zamroczenie miałam :roll:)

I szukałam jakiegoś dobrego zdjęcia gdzie jest Sara razem z Fiodorem,żeby wstawić na infoludka,ale nie mogę nic znaleźć. Albo jedno albo drugie się odwróciło ;)

Marta666 - ja to się tak zakręciłam, że umieściłam nieraz po dwa ogłoszenia na jednej stronie - i musieli mi pousuwać. A może ten dział nieruchomości przyniesie jakąś wiadomość? :evil_lol:
Dziękuję Ci, jesteś naprawdę wielka :loveu:

Posted

Aguś dziękuję :) Jutro od 10:00 do około 20:00 jestesmy na jasnych błoniach. kom bede miala przy sobie. Bedzie tam zapewne scena wiec moznaby sprobowac zalatwic jogloszenia :)

Posted

tosiowata napisał(a):
agnieszka32 nie ma za co poprostu mam nissana i jestemn tam zarejstrowana a mialam wymieniac go mazde i tez sie juz zarejstrowałam :P jakiej marki macie samochod??

Tosiowata, odpowiem Ci na PW ;)

Posted

Marta666 napisał(a):
Dałam ogłoszenie na infoludku. Zdjęcie jest to,które ukazało się na stronie MM ;-)
http://infoludek.pl/ogloszenia/index.html?akcja=zobacz&ID=269264&&strona=

Tak słodko tu wyszły :loveu:

Szuka ich już pewnie pół Szczecina plus okolice więc muszą się znaleźć :)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Słodko wyszły :diabloti:

Pamiętam dokładnie, kiedy zrobiłam im to zdjęcie - to był czwartek, 4 dzień pobytu Fiodorka u nas.
Ja sprzątałam dom przed wizytą pani szkoleniowiec (behawiorystki) i kazałam psiakom wejść na kanapę, żebym mogła wymyć podłogę.

Fiodorek miał taką zabiedzoną minkę (był jeszcze taki chudziutki, biedniutki, bez sierści:-(), był bardzo grzeczny, z wielką chęcią wykonywał każde polecenie. A Sara ma wielce obrażoną minę, bo jeszcze wtedy nie pałała wielką miłością do Fiodorka - traktowała go jak takie "zło konieczne" - nie chciał się z nią bawić, chciał jedynie spać, wypoczywać, a ona go wciąż zaczepiała, a Fiodorek na zaczepki nie reagował.
Zobacz jak Sarunia z wyrzutem na mnie patrzy :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Niedotykalska pannica z niej była - ona mogła się na Fiodora wgramolić ze swoją grubą doopcią, ale on nie miał prawa położyć się koło niej i nie daj Boże dotknąć jej gdzieś z tyłu - np. tylnych łapek, czy zadka - wtedy od razu pokazywała mu zęby - diablica :diabloti:
Fiodorek to szanował i zawsze, kiedy widział, że ona śpi, a chciał się w pobliżu Saruni położyć, podchodził powolutku, ostrożnie zwijał się w kłębuszek, uważając żeby jej nawet nie dotknąć i czekał cierpliwie aż rozpieszczona damulka sama się do niego zbliży i przytuli :evil_lol: - taki codzienny rytuał zasypiania koło siebie miały :evil_lol: I tak sobie spały wtulone w siebie, gołąbeczki moje kochane:loveu:

Boziu, czy ja je jeszcze kiedyś takie ujrzę? Przytulone, najedzone, wyluzowane i szczęśliwe? :-(:-(:-(

Posted

Od kiedy trafiłam na ten wątek, zaglądam tu codziennie po kilka razy, z nadzieją że przeczytam dobre wieści...

Agnieszko, podziwiam Cię za to jak walczysz o swoje psy, robisz wszystko żeby je odnaleźć.. Widać jak bardzo je kochasz, nieraz czytając Twoje posty zakręciła mi się łezka w oku.

Trzymam kciuki z całych sił. Przejrzę allegro i alegratkę, tylko tyle mogę zrobić.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo siły i wytrwałości - w końcu się znajdą!

Posted

Agnieszko, a ogłoszenie w autobusach i tramwajach dałąś? Np w Autobusie pospiesznym C - jezdzi do dąbia...dużo ludzi jezdzi komunikacja miejska. I pewnie nagroda by ich skusiła.TYle że to chyba trzeba już rozmawiać z zditm-em. UDA sie! Twoje pieski się znajda!

Posted

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek:shake: i bardzo Ci agnieszko współczuję. Tym bardziej że rok temu sama czułam dokładnie to co Ty teraz. Moja adoptowana tydzień wcześniej sunia też zaginęła i szukałam jej 17 dni. Co ja wtedy czułam to tylko ja wiem i powiem szczerze nikomu tego nie życzę:shake: Nie czytałam całego wątku, ani nawet całości z akcji poszukiwania ale z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć żeby napisać mejla do Wyborczej dodać zdjęcie i bardzo poprosić o pomoc. Mnie notatkę z kolorowym zdjęciem wydrukowali i były po tym telefony. To samo z Moim Miastem - napisałam artykuł do wydania internetowego, długo był na stronie otwarcia a później ukazał się w wydaniu papierowym. To też bezpłatna gazeta i sporo osób tam zagląda.
Mogę wziąć trochę plakatów do rozwieszenia po ścisłym centrum Szczecina albo pomóc w jakiś inny sposób.

Będę zaglądać i mocno trzymać kciuki:thumbs:

Moja sunia znalazła się po 17 dniach na niezamieszkanej wyspie na środku Odry:evil_lol: Był potwornie zimny przełom listopada i grudnia 2008r. Przetrwała, jest w domu - głęboko wierzę że z Twoimi pieskami będzie tak samo.

Posted

zaglądam codziennie,z nadzieją,że to już - mój zwierzak,ten z awatarka,jak ktoś to na dogo dobrze określił,też ma "wiatr w uszach" - w czasie jednej ze swoich wędrówek w ciągu czterech godzin zrobił prawie dwadzieścia kilometrów, na przełaj przez ruchliwe miasto - w życiu b ym go nie odnalazła,gdyby nie adresówka i chip -n piszę to dlatego,że sądzę iż powionniście myśleć o rozszerzeniu terenu poszukiwań, Fiodor to pies po przejściach,może wraca na swoje dawne śmieci?