fergilka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Przejeżdżam przez Dąbie codziennie - mieszkam w Wielgowie :-) większość z tych okolic chodzi do gabinetu weterynaryjnego przy ul. Goleniowskiej - mimo dużej liczy mieszkańców weci kojarzą tam prawie wszystkich. Koniecznie trzeba zawiesić plakat w tym gabinecie i popytać wetów - są naprawdę mili i pomocni. Link do aukcji z allegro Fiodora i Sary mam zamieszczony od dłuższego czasu w opisie gg, mam wielu znajomych z Dąbia - jeżeli coś będę wiedzieć dam znać. Proszę mi wysłać plakat w wersji elektronicznej, wydrukuje i pojadę porozwieszać i odwiedzić znajomych. Nie ma pomysłu gdzie mogłoby być jakieś przytulisko w Dąbiu, pseudohodowli jest pewnie wiele..popytam. Ogłoszenie o zaginięciu psiaków można zamieścić też na stronie TOZ'u. Trzeba ich poprosić - napewno nie odmówią. Zawsze to dodatkowa możliwość. Quote
fergilka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A mój meil to fergilka@op.pl, poproszę plakat w wersji elektronicznej. Quote
MagdaNS Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ja też całe zycie mieszkałam w Szczecinie, faktycznie Prawobrzeże to wielki obszar, do tego dużo lasów. Pomysł z plakatami u Pani doktor z Goleniowskiej super, one są bardzo miłe, na pewno pomogą - chodziłam tam, póki się nie wyprowadziłam ze Sz-na. Można też w klinice na Łubinowej, zaraz za sanktuarium, tam też dużo ludzi chodzi. Sama kilka lat temu znalazłam w Dąbiu 1 stycznia błakającego się labladora, pies nie miał czipa, nie miałam jak go trzymać, więz zawiozłam do schorniska. Oplakatowałam całą dzielnicę, a okazało się, że on z zupełnie innej części miasta był i właściciele odebrali go dopiero po tygodniu. Trzeba by też pomyśleć o Podjuchach, tam też dużo domków i dużo lasów, na pewno są też jacyś weci. Trzymam kciuki! Quote
agnieszka32 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='Katarama']Spokojnie do mnie można dzwonić śmiało 24 godz. na dobę. Jak nie odbiorę to po 2 min spróbować jeszcze raz ( w pracy muszę wyjść na zaplecze). Ja jestem z prawobrzeża. Swego czasu mieszkałam w Dąbiu. Hmmm przychodzą mi na myśl ogródki działkowe w okolicy ul. Szybowcowej. Tam z tego co wiem zamieszkuje sporo osób i to tez z psami. Sprawdzimy to koniecznie! Szkoda tylko, że musiałam wrócić do pracy, bo wieczorem ciemno jest już całkiem. Te ogródki działkowe to by nawet pasowało ... [quote name='fergilka']Przejeżdżam przez Dąbie codziennie - mieszkam w Wielgowie :-) większość z tych okolic chodzi do gabinetu weterynaryjnego przy ul. Goleniowskiej - mimo dużej liczy mieszkańców weci kojarzą tam prawie wszystkich. Koniecznie trzeba zawiesić plakat w tym gabinecie i popytać wetów - są naprawdę mili i pomocni. Link do aukcji z allegro Fiodora i Sary mam zamieszczony od dłuższego czasu w opisie gg, mam wielu znajomych z Dąbia - jeżeli coś będę wiedzieć dam znać. Proszę mi wysłać plakat w wersji elektronicznej, wydrukuje i pojadę porozwieszać i odwiedzić znajomych. Nie ma pomysłu gdzie mogłoby być jakieś przytulisko w Dąbiu, pseudohodowli jest pewnie wiele..popytam. Ogłoszenie o zaginięciu psiaków można zamieścić też na stronie TOZ'u. Trzeba ich poprosić - napewno nie odmówią. Zawsze to dodatkowa możliwość. [quote name='fergilka']A mój meil to fergilka@op.pl, poproszę plakat w wersji elektronicznej. Zaraz wysyłam plakat, ogromnie dziękuję! Co do weterynarzy, to oczywiście że pojadę, ale mam wątpliwości, czy ktoś kto trzyma tyle psów w klatkach, karmi chlebem i mlekiem, korzysta z usług weterynarza, ale nigdy nic nie wiadomo ...... BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!!! MagdaNS - jak wróżka nie określi bliżej miejsca pobytu Fiodorka, to będziemy musieli oplakatować chyba całe Prawobrzeże .... Quote
rwpb Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Podeślij i mi, wstawię na wielgowo.pl rwpb@02.pl Quote
sonikowa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Czytam, że psy sa prawdopodobnie rozdzielone -- tak pomyślałam, może warto też zrobic ich osobne plakaty? Bardzo łatwo zasugeroać się, że poszukiwana jest para i wtedy przeoczyć tego jednego..Sara jest jeszcze bardziej charakterystyczna, ale Fiodora łatwiej przeoczyć jeśli będzie sam. Quote
fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 dopiero udało mi się wejść na dogo ... dobre wiadomości Agnieszko....dobre!!! musimy wierzyć wróżce ... ale nie odpuszczajcie szukania w innych rejonach powodzenia kochani trzymam kciuki ... oby znalazły się jak najszybciej !!!! Quote
fergilka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 To prawda, że taka osoba karmiąca chlebem i mlekiem może nie korzystać z weta, ale sąsiedzi może korzystają. Weci z Goleniowskiej mogą naprawdę dużo pomóc, może wiedzą gdzie jest jakaś pseudo...biedny Fiodorek :-( Quote
fergilka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='rwpb']Podeślij i mi, wstawię na wielgowo.pl rwpb@02.pl Ja u siebie w Wielgowie też porozwieszam :-) Quote
fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 tak mi przyszło jeszcze do głowy czy Twoi znajomi ze Szczecina Agnieszko i innych osób tutaj z Dąbia itd mogą na nk wysłać swoim znajomym plakaty ???? i prosić aby znajomi znajomym rozesłali ???? duża liczba osób dowie się w ten sposób o psiakach Quote
agnieszka32 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='rwpb']Podeślij i mi, wstawię na wielgowo.pl rwpb@02.pl Wysłałam, dziękuję :lol: [quote name='sonikowa']Czytam, że psy sa prawdopodobnie rozdzielone -- tak pomyślałam, może warto też zrobic ich osobne plakaty? Bardzo łatwo zasugeroać się, że poszukiwana jest para i wtedy przeoczyć tego jednego..Sara jest jeszcze bardziej charakterystyczna, ale Fiodora łatwiej przeoczyć jeśli będzie sam. Zrobiłam nowy plakat, gdzie napisałam zaginęła suczka, zaginął pies, opisałam sytuację, napisałam że mogą być wszędzie, razem albo osobno, zamieściłam 3 zdjęcia - osobno Fiodor, osobno Sara, i na trzecim - psy razem ... Myślałam o osobnym plakacie, ale może być różnie z tą wróżką... [quote name='fioneczka']dopiero udało mi się wejść na dogo ... dobre wiadomości Agnieszko....dobre!!! musimy wierzyć wróżce ... ale nie odpuszczajcie szukania w innych rejonach powodzenia kochani trzymam kciuki ... oby znalazły się jak najszybciej !!!! Asiu, będziemy szukać w innym miejscach też, nie możemy tego zaniedbać :-( [quote name='fergilka']To prawda, że taka osoba karmiąca chlebem i mlekiem może nie korzystać z weta, ale sąsiedzi może korzystają. Weci z Goleniowskiej mogą naprawdę dużo pomóc, może wiedzą gdzie jest jakaś pseudo...biedny Fiodorek :-( To prawda ... dzisiaj po pracy pojeżdżę po wetach, wieczorem rozwiesimy plakaty. Ciągle myślę o Fiodorku, widzą go w tej klatce, smutnego, zrezygnowanego ...:placz::placz::placz: Quote
fergilka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 A może te plakaty zrobić w formie ulotek np. 4 na stronie A4 i powrzucać ludziom w Dąbiu, na Mierzynie, Ku Słońcu do skrzynek na listy ? Quote
agnieszka32 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='fergilka']A może te plakaty zrobić w formie ulotek np. 4 na stronie A4 i powrzucać ludziom w Dąbiu, na Mierzynie, Ku Słońcu do skrzynek na listy ? Tak, poza typowymi plakatami formatu A4, agaga21 przygotowuje ulotki, które będziemy wrzucać do skrzynek i rozdawać ludziom na ulicy i w hipermarketach. [quote name='rwpb']mała pomyłka rwpb@o2.pl OK, wysłałam raz jeszcze ;) Quote
mariamc Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Agnieszka, zdjęcia doszły. Wysłałam redaktorom.Mają się ukazać w Głosie szczecinńskim i Kurierze. Szukam dalej kontaktów . Quote
sonikowa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 mariamc napisał(a):Agnieszka, zdjęcia doszły. Wysłałam redaktorom.Mają się ukazać w Głosie szczecinńskim i Kurierze. Szukam dalej kontaktów . W Głosie szczecińskim na penwo będą? Pytam, bo w końcu udalo mi sie znaleźć tam jakieś dojscie, ale to chyba już nie ma co mnozyć bytów.. Trzymam kciuki caly czas. Quote
pinkmoon Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Agnieszka, a czy na plakatach jest napisane, że oba psiaki są po sterylizacji? Może taka informacja zniechęciłaby potencjalnych chodoffców do przetrzymywania ich? Quote
rwpb Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 pinkmoon napisał(a):Agnieszka, a czy na plakatach jest napisane, że oba psiaki są po sterylizacji? Jest napisane. Dodałem na wielgowo.pl Quote
beti477 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Pozwolilam sobie oglosic psiorki na innym forum (psiakowo.pl) trzymam kciuki Quote
rwpb Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [quote name='beti477']Pozwolilam sobie oglosic psiorki na innym forum,www.psiakowo**********,trzymam kciuki Pisz adres bez http://www Quote
andzia69 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Aga - skoro jest cień szansy, ze psy są w tych 2 rejonach Szczecina to jeszcze jedna mysl przyszła mi do głowy - listonosze i poczty! tam przychodzi dużo ludzi ni jak będzie plakat to na pewno go z ciekawości przeczytają, a jeszcze jak zobaczą o nagrodzie to myślę, ze i listonosze sie będą rozglądac (a docierają w sumie do większosci domów);) jest jeszcze taka możliwość jak ulotki roznoszone przez listonoszów w ich rejonie do skrzynek - to załatwia się z poczta główną z tego co wiem - przekazuje się im ulotki, płaci za to jakąś kwotę i całe osiedla powiadomione Quote
Tengusia Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 wrocilam i widze ze sa dobre wiesci, oby wrozka sie nie mylila, oby wskazala dokladniejsze mniejsc, oby psiaki sie znalazly to juz tak strasznie dlugo i ta wizja Fiodorka w zlych warunkach :placz: Quote
Recommended Posts