yuki Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Agnieszko ja rowniez przylaczam sie do trzymajacych kciuki !!! Wierze, ze sie znajda, musza, tak jak napisala Marta 666 , skoro znalazly sie raz , znajda sie i drugi! Sylwestra nie obchodze w tym roku, wiec poki nie zasne bede mocno zaciskac dlonie!!!bedzie dobrze :) Quote
agnieszka32 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 mariamc napisał(a):Aga , na Dogo są wolontariuszki ze szczecińskiego schronu. ageralion, anastacia i chyba kamilax. Toz a schron , to dwie różna bajki , oni się tam raczej nie kochają. Trzymam mocno kciuki. Niech już się odnajdą. Jest jeszcze schronisko w Goleniowie. Danusiu, dziękuję, zaraz do dziewczyn piszę. A jeśli chodzi o TOZ, to jak pitbull PAKO, który poszedł do DT w okolice Szczecina trafił do schronu na obserwację, to właśnie dostałam tą informację od koleżanki z TOZu, która ma dobre układy ze schroniskową wetką. Sprawdziłaby, czy Fiodor tam jest i może nawet udałoby mi się go wcześniej wydostać stamtąd. Jak sobie pomyślę, że siedzi tam biedaczek i będzie musiał tam siedzieć w Sylwestra, Nowy Rok, petardy, strzały itd to szlag mnie trafia i serce krwawi. Ale fakt faktem - TOZ i szczecińskie schronisko się nie kochają ;) Z naszego regionu psy są zabierane na kwarantannę do Hotelu w Sierakowie, a interwencję przeprowadza Animal Control. Właściciel hotelu dobrze już mnie zna i gdyby tylko Fiodor do niego trafił, już byłby u mnie w domku. A pan z Animal Control jest dobrze zorientowany w tym, że szukam psiaków, bo dosłownie cały ogromny rejon oplakatowałam szczelnie i mówi, że ma je cały czas na uwadze, ale nigdzie nie słyszał o nich, nie miał ani jednego zgłoszenia. Bardziej prawdopodobne jest to, że Fiodor jest na obserwacji w schronisku w Szczecinie - może np. próbował się bronić, jak go zabierali, albo wyciągali z samochodu, jest przerażony, głodny, zmarznięty :-( EDIT: Nie znalazłam nigdzie schroniska dla zwierząt w Goleniowie :placz: Quote
aga_1234 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Aga dzwon do mielev on mial tel do wetki ze schronu lub do Lukann może ma do kogoś prywatny tel. najważniejsza byłaby wetka w tej sytuacji. Kurde moze tak być ze Fiodor w schronie a Sara u kogoś kto ją złapał, ale dziwię się , że tak wysoka nagroda nie podziałała. Quote
bonsai_88 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Aga trzymam kciuki, żeby Fiodor był w schronisku... Quote
mariamc Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Aga ,to nie Goleniów a Golczewo. Nie wiem ,czy to daleko od Ciebie. Quote
mariamc Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Ta trzecia wolontariuszka to kamilqax95x Nie mogę odnalezć swoich kontaktów szczecińskich,mam tylko tel. do Marty z. a SOS bokserom, wyciągała ze szczecina , czarnego boksera. Quote
agnieszka32 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Od Szczecina do Golczewa jest 60 km - pojadę tam w sobotę - lepiej osobiście wybadać sytuację na miejscu, niż dzwonić. Zajadę też do schroniska w Stargardzie Szczecińskim. Wysłałam PW do ageralion, anastacia i kamilqax95x z prośbą o pomoc. Za chwilę wyruszamy z mężem w trasę, chcemy kręcić się po okolicy, jeśli ktoś zadzwoni :-(. Ryczę znów jak bóbr, znowu się rozkleiłam, bo poszłam do "psiego pokoju", a tam zaścielony kocykami moich dzieciaczków narożnik, dwa puste posłanka i reklamówka z prezentami bożonarodzeniowymi, jakie im kupiłam przed Wigilią - piłeczki, sznury, uszka wieprzowe, smaczki ... :placz::placz::placz: Boże, chyba nie zniosę tego dłużej ... :-(:-(:-( Quote
rwpb Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Golczewo odpada na pewno, to jest ok 80km w kierunku Świnoujścia Quote
fioneczka Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 a ja nie wiem co napisać .... :placz::placz::placz: Quote
agnieszka32 Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 rwpb napisał(a):Golczewo odpada na pewno, to jest ok 80km w kierunku Świnoujścia Też tak sądzę ... nie mam już pomysłów :shake: Jednak jeśli ślad biegnący do szczecińskiego schronu okaże się fałszywy, będę szukać w innych ... jeszcze trochę i zostanie mi tylko czekać... Już wszyscy dookoła mnie znają - zagadują, zaczepiają, mówią że szukają, z psami, dziećmi - w miejscach, o których wiedzą tylko miejscowi - dzisiaj organizowali grupę poszukiwawczą w niedalekim lasku, w którym roi się od wnyków - będą chodzić też jutro - tam dużo psów ginie, ostatnio znaleziono 3 we wnykach, martwe ... Zastanawiam się mocno nad reklamą w TV - telewizja dociera prawie wszędzie, ale na to musiałabym sprzedać samochód. Jeśli w ciągu miesiąca psy się nie odnajdą, żywe czy .... to tak zrobię. Quote
Asior Posted December 31, 2009 Posted December 31, 2009 Aguś.... chcesz numer do ageralion???? Ona na pewno ma jakieś tam znajomości w tym schronie.... Quote
rwpb Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Próbowaliście szukać po stronie niemieckiej? Quote
ania z poznania Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Dzwoniłam do niemieckiego schroniska, przyjęli zgłoszenie, umieścili Sarę i Fiodorka w bazie psów zaginionych. Agnieszka rozwieszała plakaty po niemieckiej stronie. Quote
pinkmoon Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Sara, Fiodor... wracajcie, tyle osób by tego chciało... :( Quote
AMIŚKA Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 SARA i FIODOR zapadły sie pod ziemię... Oplakatowane wszystko co mozliwe i niemozliwe... Ludzie spotkani na stacji benzynowej powiedzieli; a Ci Państwo tak szukaja swoich piesków jak nikt nigdy nie szukał!!! Pojechłam z moja króliczą SASANKĄ,tropicielką SASANKA jakby rozumiała po co jest.. Wiem ona tropi co innego, ale nieraz ,tak dla zabawy mówilam zeby tropiła sznupka ANI.G./KAJA daje czesto w długą na spacerkach/ i tropiła. Dlatego tu dalismy do powąchania koc SARY i FIODORA wachała długo, i było takie miejsce w lasach/po których krążyliśmy/ że SASANKA zawołała , i były tam widoczne tropy wiekszego cięzkiego psa świeże..i sarny.. SASANKA krążyła wokoło ale nie poszła dalej. AGNIESZKA z TZ cały czas jezdzą i szukaja.. cały czas... Powiedzieli ,że w to miejsce sasonkowe beda zagladać.. a do granicy Niemiec stamtad z 6 km... Ja jutro w wiekszym towarzystwie pomogę.. Agnieszko ,odnajdą się!!! Zyczę WAM tego w Nowym Roku!!!:lol::lol: Quote
chalimala Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 aga a ile kosztuje reklama w TV? a lokalna prasa? Quote
agaga21 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 właśnie z agnieszką rozmawiałam. ponoć też kłusownicy sprawdzali wnyki, bo obiecała nagrodę nawet za martwe psy.....nie ma śladu. szukają wszyscy z okolic, nagroda kusi. myślę że warto jeszcze raz sprawdzić to miejsce, z którego ten okropny facet agnieszkę wygonił. ktoś je pewnie przetrzymuje.gdzieś muszą być! Quote
ania z poznania Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 agaga21 napisał(a):ktoś je pewnie przetrzymuje.gdzieś muszą być! Dokładnie! Przecież nie mogły wyparować! Quote
basia0607 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Teraz chyba są ferie ale ja zawsze korzystam z pomocy dzieci w szkołach, one wiedzą wszystko. Może listonosze z okolicy ? Mnie jak myśliwi zastrzelili labkę , schowali ją pod ziemią bo się dowiedzieli, że jej szukamy. Trzymam kciuki za odnalezienie psów. Nie może być tak, że nikt nic nie widział Quote
basia0607 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 A może szukać pomocy u policjanta z psem tropiącym ? Quote
Kana Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Ferie niet ale wolne tak ;) W poniedzialek do szkoly i na zajęcia uczniowie więc mam nadzieję że pomogą! Quote
Katarama Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Wczoraj obejrzałam okolice jez. Głębokiego, dziś także wybieram się na spacer, zastanawiam się nad miejscem by połączyć przyjemne z pożytecznym. Będziemy się rozglądać. Quote
izabelka_70 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 dopiero dzisiaj tutaj trafiłam... spróbujcie dać księdzu chodzącemu po kolędzie wydrukowane ogłoszenia... myslę, że ksiądz nie będzie robił problemów a mozna go wspomóc jakąś kwotą... kciuki zaciśnięte... umieściałam zdjęcie na naszej klasie... ale nie bardzo moge sie doszukać szczegółów zaginięcia... tzn daty-dokładnego miejsca... myślę, że warto by uaktualnic to na 1 stronie Quote
Recommended Posts