Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A tak sobie psiołki śpią po tym, jak je pańcia skrzyczała za wykopanie kolejnego krzaczka :mad: (spuściłam je z oka tylko na minutkę :angryy:). Teraz pan zakłada nowe ogrodzenie, z 1,5 metrowych metalowych paneli ogrodzeniowych :cool3:. Jak to nie pomoże, to .... strzelę sobie w łeb :flaming:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obróżka cuuuudo! aga! ty masz fioła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

wiem że było już kilka osób chętnych do adopcji przez was...ja też zgłaszam nieśmiało swoją kandydaturę:cool3:;)

chyba żaden pies nie ma tak dobrze jak sarunia i fiodorek-co chwilę nowe zabaweczki, posłanka, kocyki, smaczki i ta obróżka!!!:loveu::evil_lol:
A FIOŁA TO TY MASZ, OJ MASZ!:diabloti::loveu:

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Widac na zdjeciach ze musialas strasznie na nie nakrzyczec bo spia okropnie zestresowani.:eviltong::eviltong::eviltong::lol::evil_lol:

oj tak - szczególnie Fiodorek jest zestresowany:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Wy to sie wszyscy lepiej zastanowić musicie nad chęcią bycia adoptowanym przez Agę, bo Ona Wam wszystkiego nie powiedziała :evil_lol:

1. Jedzenie suchej karmy (da się to jeść bo ja wszystko próbuje zanim Fionka dostanie :evil_lol: )
2. Bieganie w szeleczkach i kantarku :evil_lol:
3. szcepienia i odrobaczanie :evil_lol:
4. OPR za podsikiwanie i wykopywanie krzaczków :evil_lol:

to wszystko można zaakceptować ALE NAJWAŻNIEJSZE !!!!!!

5. kastracja/sterylizacja :evil_lol::evil_lol::evil_lol: o tym Wam nie mówiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

mój szwagier zrezygnował z chęci bycia adoptowanym ... pkt 5 go przeraził :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='fioneczka']Wy to sie wszyscy lepiej zastanowić musicie nad chęcią bycia adoptowanym przez Agę, bo Ona Wam wszystkiego nie powiedziała :evil_lol:

1. Jedzenie suchej karmy (da się to jeść bo ja wszystko próbuje zanim Fionka dostanie :evil_lol: )
2. Bieganie w szeleczkach i kantarku :evil_lol:
3. szcepienia i odrobaczanie :evil_lol:
4. OPR za podsikiwanie i wykopywanie krzaczków :evil_lol:

to wszystko można zaakceptować ALE NAJWAŻNIEJSZE !!!!!!

5. kastracja/sterylizacja :evil_lol::evil_lol::evil_lol: o tym Wam nie mówiła :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

mój szwagier zrezygnował z chęci bycia adoptowanym ... pkt 5 go przeraził :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:roflt::roflt::roflt:

Posted

rufusowa napisał(a):
nowe legowiska sa super :)

bardzo mi się podoba sylwetka Fiodorka :p nie jest ani za chudy ani za gruby - w sam raz :loveu:

A mnie się wydaje, że jest za chudy i że ostatnio znowu schudł, pomimo, że jedzenia ma ile tylko chce, suche cały czas w misce i codziennie wielka micha gotowanego, głównie mięso, do tego żółty serek do tresury i jeszcze małe co nieco :cool3:. Je naprawdę dużo, nieraz wstaje w nocy i zjada miskę suchego, i to dobrej jakości. Widać mu jednak cały czas żeberka, więc coś może być nie tak. Może ten typ tak ma :evil_lol:, ale i tak porobię mu badania, lekarz sugeruje trzustkę albo tarczycę - tak na wszelki wypadek lepiej go przebadać. Na razie kazał go karmić ile wlezie, za dwa tygodne ważenie i zobaczymy jaki efekt :roll:. Pocieszające jest to, że chłopak jest silny, żwawy, szybki i energiczny, więc może po prostu szybko wszystko spala ...
A Sara dostaje jeść dwa razy mniej niż on i jak wygląda :eviltong: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

zawsze mozna mu dawać orjena z rybką, choc on pewnie juz ma wysokokaloryczną karmę :evil_lol:

mnie sie wydaje, ze pity tak mają ale rzeczywiscie lepiej to sprawdzić, coby wykluczyc choroby :razz:

Posted

rufusowa napisał(a):
zawsze mozna mu dawać orjena z rybką, choc on pewnie juz ma wysokokaloryczną karmę :evil_lol:

mnie sie wydaje, ze pity tak mają ale rzeczywiscie lepiej to sprawdzić, coby wykluczyc choroby :razz:

Ma, ma :evil_lol:, Orijena 6 Fish też ma :evil_lol::evil_lol::evil_lol: i żre jak koń, a oprócz tego wieczorem po spacerku dostaje ogromną michę jedzonka gotowanego -kurczak, wołowinka, kurze wątróbki z ryżem i marchewką, podlane rosołkiem :lol:.

P.S. A mój mąż zazwyczaj je KFC albo chińszczyznę :diabloti: W ostateczności kanapki z twarożkiem i jeszcze musi się podzielić z psiołkami :evil_lol:

Posted

biedny mąż :placz: szanuj go bo przy takim jedzeniu długo nie pociągnie :eviltong: ew. niech je orijena 6 fish :evil_lol:

faktycznie przy takich dawkach chudnięcie moze być niepokojące :hmmmm:

Posted

rufusowa napisał(a):
biedny mąż :placz: szanuj go bo przy takim jedzeniu długo nie pociągnie :eviltong: ew. niech je orijena 6 fish :evil_lol:

Albo bardziej urozmaicone - np. śniadanie Orijen, obiadek - Eukanuba, kolacja - Hills, a na deserek, za dobre sprawowanie - psie ciasteczka z ziarnami :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Może sobie namoczyć ew. w rosołku, gdyby miał kłopoty z pogryzieniem chrupek :diabloti:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Albo bardziej urozmaicone - np. śniadanie Orijen, obiadek - Eukanuba, kolacja - Hills, a na deserek, za dobre sprawowanie - psie ciasteczka z ziarnami :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Może sobie namoczyć ew. w rosołku, gdyby miał kłopoty z pogryzieniem chrupek :diabloti:

a gdzie sprasowane kosteczki na wyćwiczenie szczęk? :mad:

:evil_lol:

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Ciotki, Wy to naprawdę szalone jesteście :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Aga Ty sie dobrze zastanow nad tymi adopcjami.
Co bedzie jak Sarunia nie zaakceptuje nowych suczek w domu?
Beda wszystkie musialy biegac w kagancach.:diabloti::evil_lol::evil_lol:

Posted

agaga21 napisał(a):
gorzej jak jakas "nowa suczka" będzie chciała spać z panem w łóżku!!!:crazyeye::diabloti:

No ładnie, jakieś kosmate myśli w główce :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Wobec tego, przyjmuję do adopcji tylko samców, młodych i zdrowych :eviltong:. I .... zastanowię się nad tą obowiązkową kastracją :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

agnieszka32 napisał(a):

Czyż on nie jest słodki ...? :loveu::loveu::loveu:

nie widać-tak go opatuliłaś że nawet nie wiadomo czy to na pewno fiodor:evil_lol::evil_lol:;)

a mąż chyba też lubi zasypiać w ramionach rudzielca:evil_lol:
widać ze się bardzo pokochali:lol: