Jump to content
Dogomania

HESIA zagineła ..................

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jestem z Konina.
Hesia nie przebywa w boxie tylko w pomieszczeniu. Jest bardzo wrażliwa.. Szczerze to na wszystko, jak chciałam jej założyć szelki to tyle krzyku było..że aż szkoda gadać. Uczę ją chodzić na smyczce ciężko idzie.. więcej hałasu robi niż się uczy..

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Ja jestem z Konina.
Hesia nie przebywa w boxie tylko w pomieszczeniu. Jest bardzo wrażliwa.. Szczerze to na wszystko, jak chciałam jej założyć szelki to tyle krzyku było..że aż szkoda gadać. Uczę ją chodzić na smyczce ciężko idzie.. więcej hałasu robi niż się uczy..

Jak się cieszę...z Konina i masz kontakt z tym - jak widać...małym huncwotkiem:loveu:...i jeszcze ją czegoś uczysz!!!:modla:
Mieszka w pomieszczeniu, to znaczy,że wie jak zachować się w domu( siusiu,...)? A zdrowie? Czy wrażliwa, to...chorowita,czy bardziej przewrażliwiona na ...uczenie się?:evil_lol:
Mam nadzieję,że masz też jakieś informacje o ew. adopcji.Czy jest ktoś zainteresowany dziewczyną?
Miała już dwie aukcje na allegro,teraz ma wyróżnioną i blisko dwa tysiące wejść.Jeśli będzie potrzebna następna, to skonkretyzujemy - jej umiejętności( lub brak:evil_lol: ),zachowanie,zdrowie...Sporo ogłoszeń porobiły cioteczki ...czy to skutkuje zainteresowaniem?
Wybacz...ten nawał pytań, lecz:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nazbierało się!
Dzięki Ci wielkie!

WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT oraz spełniającego wszystkie pragnienia Nowego 2009 Roku-
dla ...całego schroniska w Koninie( tego dwunożnego i ogoniastego):tree1:

Posted

No jestem jestem i byłam dawno tylko nie wiedziałam, że Heśka ma wątek. Narazie uczymy się tylko chodzenia na smyczy. Ze zdrowiem wszystko ok. Z załatwianiem to zależy jak się z nią nie wyjdzie to narobi. Wrażliwa jest na takie rzeczy jak podnoszenie, jak się chcę ją wziąść itd. Narazie nikt się nią nie interesuje..

Dziękuje za życzenia w imieniu wszystkich!!! I również życzmy wszystkiego dobrego...;)

Posted

[quote name='agniecha82x']wlasnie, obserwatorzy sa, a domku i tak brak :shake:

Chciałoby się,żeby to nastąpiło ...natychmiast!!!!
Tym bardziej,że wiemy ile znaczy każdy dzień w życiu tej malutkiej...teraz!!!
Ale...możemy zrobić tyle ile możemy!:-( Nie więcej:-(
A głównie, nie rezygnować!!! To skazałoby Hesię na całkowitą utratę nadziei !
Dobrze,że jeszcze są blisko niej ludzie,którzy mogą jej pomagać ...praktycznie( opiekując się, ucząc...)!
I tylko tym się pocieszam:oops:

Ps- Hesinka ma już 4 obserwatorów!Czy to przełoży się na domek? Nie wiem. Zobaczymy! Trzymajmy kciuki!

Posted

wlasnie Ci obserwatorzy... zawsze jest prosba by nie obserwowac kiedy nie ma sie zamiaru adoptowac :shake: tylko niepotrzebne wzbudzanie nadziei... a Hesinka czeka :-( malutka kuleczka juz dawno powinna miec swoj domek!
ja sie nigdy nie poddaje i nigdy nie trace nadziei - bedziemy szukac domku Hesince tak dlugo, az go nie znajdziemy! nadzieja umiera ostatnia wszak!

Posted

agniecha82x napisał(a):
wlasnie Ci obserwatorzy... zawsze jest prosba by nie obserwowac kiedy nie ma sie zamiaru adoptowac :shake: tylko niepotrzebne wzbudzanie nadziei... a Hesinka czeka :-( malutka kuleczka juz dawno powinna miec swoj domek!
ja sie nigdy nie poddaje i nigdy nie trace nadziei - bedziemy szukac domku Hesince tak dlugo, az go nie znajdziemy! nadzieja umiera ostatnia wszak!

Dokładnie tak!!!!!!!!!:loveu:

Posted

Skontaktowała się ze mną allegrowiczka z Wałbrzycha!
Cioteczki mam pytanie- czy możliwe jest udzielenie pomocy w dowiezieniu Hesi z Konina do Wałbrzycha?

Skontaktowałam się też z Karolcia_ko5 z pytaniem jak widzi to schronisko!

No i teraz...czekamy na odpowiedź i trzymamy kciuki!
MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCNOOOOOOOOOOOOOOOO

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Cioteczki mam pytanie- czy możliwe jest udzielenie pomocy w dowiezieniu Hesi z Konina do Wałbrzycha?

trzymamy kciuki i czekamy na wieści !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

zuzlikowa napisał(a):

no a jak! nie takie trasy juz tu Dogomaniaczki/cy pokonywali z psiakami :loveu: zalozy sie watek na transportowym, pozbiera pieniazki i Hesinka pojedzie, byleby domek byl cudowny :loveu:

Posted

Sama jestem zbyt świeża na dogo i nie znam w pełni możliwości jakie dogo daje, dlatego w tym...może przydługim poście ,wszystko co się przydarzyło od wczoraj!

No więc,...po kolei!
-Wczoraj,w odpowiedzi na allegro, dostałam takiego maila:
"WITAM
> BEZ ZASTANOWIENIA ZABRALABYM TEGO SZCZENIAKA DZIS DO DOMU ALE MIESZKASZ ZA DALEKO BY GO ODEBRAC (W WAłBRZYCHU)
> POZDRAWIAM
>
EWELINA;-)"

-Odpisałam, że jest dogo... że, pomaga pieskom szukać w całej Polsce domki...że" pomaga zorganizować transport pieska do nowego domku! Trochę to może potrwać, ale nie specjalnie długo!
> Jeśli,rzeczywiście jesteś zainteresowana Hesią...to odległość nie musi być przeszkodą!"

-Jeszcze wczoraj dostałam odpowiedź:
"to jeszcze raz Ja
myslalam ze musze pieska odebrac sama , jesli moge liczyc na pomoc w dostarczeniu Hesi to sie bardzo ciesze ;-)))
Ewelina"

-Napisałam ponownie.Załączam treść całego swojego maila,żeby nie było niedomówień!:oops:
"Witam ponownie!
Tak jak już zaznaczyłam, znam Hesię jedynie z jej wątku na dogo! Zafascynowała mnie,bo jest bardzo podobna do mojej suczki gdy była malutka! Znając sytuację w schroniskach, postanowiłam jej pomóc znaleźć dom! W Koninie Hesia przebywa już jakiś czas i nikt się nią nie interesował(tak bywa z wieloma szczeniakami!). Wystawiłam allegro i starałam się -wraz z dziewczynami z dogo, pokazać ją, jak najszerszemu gronu ludzi!
A teraz do Hesi i ew. jej adopcji!
Skontaktuję się z opiekunką Hesi w schronisku! Dam znać jakie są wymogi schroniska.
Chcąc zagwarantować pieskom , którym pomagamy znaleźć dom, dobre warunki i opiekę,bezpieczeństwo,musimy prosić o wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną, podpisanie umowy adopcyjnej i wizytę poadopcyjną.
Nim uruchomimy całą machinę to muszę wiedzieć w jakich warunkach mieszkałaby Hesia- miejscowość,dom, rodzina,zwierzaki,ew.doświadczenie z psami,kotami....
Nie kieruje mną wścibstwo,lecz dbałość o Hesię.
Zapraszam Cię też na wątek Hesi na dogo!
http://www.dogomania.pl/forum/f28/hesia-w-schronisku-w-koninie-psie-dziecko-blaga-o-dom-125614/#post11307040

Pozdrawiam serdecznie ,z nadzieją i czekam na odpowiedź- Roma(ramufio)"

-Oto odpowiedź jaką otrezymałam:
"
witam
Oczywiście wyrażam zgode na przeprowadzenie wizyt adopcyjnych- zapraszam
moje doświadczenie ze zwierzakami : od najmłodszych lat mialam jakies zwierzatka np.szczury, myszy, papugi -27szt na raz, chomiki 32szt na raz, 5 kotów, trzy psy. Ostatniego psa baxa mielismy 13lat był to owczarek niemiecki długowłosy, niestety 1,5 miesiaca temu musielismy go uspic - mial raka przedniej lapy, leczylismy go przez rok, ale weterynarz nie dawal szans na poprawe. Obecnie mamy dwie papugi faliste, i świnke morska. Nasza rodzina to Ja (31 lat) mój synek (5lat), moja mama i brat. Mieszkamy w mieszkaniu w bloku.
pozdrawiam
Ewelina;-)
moj nr tel xxxxxxxx"
(Nr telefonu zmieniłam ja!Podam go ,gdy będzie to konieczne na pw)

Napisałam też do Karolci ko5 z informacją i prośbą o określenie wymagań schroniska,sugestie...

No i tak to wygląda!
I co teraz?

Agniecha82x...przejmujesz pałeczkę?

Ja rąk nie umywam i pomogę ile się da,ale teraz potrzeba kogoś kto wie jak wykorzystać dogo dla Hesi!!!
Dogomaniacy...teraz bardzo Was potrzebujemy!

Posted

ja niestety tez jestem na dogo krotko i doswiadczenie mam male :oops:
pierwsze ( to juz zrobilas) kontakt ze schronem, czyli jak wygladalaby adopcja z ich strony, drugie tak jak mowi T-Kasiek kontakt z osoba z Walbrzycha, ktora zrobi wizyte przedadopcyjna. jezeli wszystko bedzie ok, to wtedy zostanie pomoc w transporcie - czyli zawiezienie Hesinki do Walbrzycha.
mozna na poczatek zmienic tytul watku na np.
Hesia ma szanse na dom, pilnie potrzebna osoba z Walbrzycha na wizyte przedadopcyjna.
poszukac na mapie dogo i poprosic o przeprowadzenie wizyty. - postaram sie to dzis zrobic wieczorkiem.

Posted

t_kasiek napisał(a):
trzeba poszukac na mapie dogo kogos.....gdzie ten domek trzeba sprawdzic ?? moge poszukac jesli trzeba.....

domek jest w Walbrzychu - jesli mozesz poszukac kogos bedziemy bardzo wdzieczne!

Posted

Już piszę do Anettty o zmianę tytułu!

Agniecha82x wygląda na to,że będziemy się uczyć razem i z ...pomocą cioteczek bywałych! Mam nadzieję:oops:

Cioteczki,a może nie czekać tylko jednocześnie:
-szukać doświadczonego dogomaniaka na wizytę przedadopcyjną;
-załatwiać transport (z określeniem czasu na ok.2tyg);
-zbierać pieniążki na ew. koszty przewozu malutkiej( w tej kwestii skontaktowałabym się z przyszłym domkiem,może co dorzuci?)?
Proszę o opinię...szybko:oops:

Jeśli uznacie za stosowne równoległe działania, to poproszę Was o pomoc w znalezieniu doświadczonej osoby z okolic Wałbrzycha.A sama zacznę szukać pieniążków( i tak mogą być potrzebne!)
Agniecho- a Ty weź wystaw wątek transportowy z określeniem czasu na ok.tydzień,dwa!!!...na trasie Konin-Wałbrzych. Może z jakimś przystankiem pośrednim np. KONIN- Wrocław- Wałbrzych ?

Mam nadzieję,że nie uznacie,że jestem w gorącej wodzie kompana!!!

Posted

agniecha82x napisał(a):
domek jest w Walbrzychu - jesli mozesz poszukac kogos bedziemy bardzo wdzieczne!

na mapie dogo jest podział województwami wiec trzeba by sprawdzic kto jest z Wałbrzycha lub blisko.

To dane z mapy dogo - woj. dolnośląskie:
Invictus Hilaritas
ulvhedinn
Milutki
apbt_sól
Poker
Asia & Ginger
toffina
wroobelterrorystka (w okolicach)
Edi100
ElzaMilicz
kelpie0 (Niestety tylko w zakresie Krotoszyn, Milicz i pomniejsze wioski.)
magda z.
graynew
alispo1
agnes325
diuna_wro
lilutosi
ellensilla
magdina
wiolinowyklucz (mogę dojechać we Wrocławiu i do 20 km za Wrocław)