Jump to content
Dogomania

HESIA zagineła ..................

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie ma zdjęć szczęśliwej Hesi...nie ma Hesi...:-(ponoć uciekła na spacerze już w marcu...
Ewelina napisze szczegółowo relacje z wizyty,lecz wklejam ostatnie zdjęcie Hesi i prośbę o radę,gdzie suni można szukać...

...tak się bałam,że ta cisza i brak kontaktu oznacza coś złego...

Posted

Podejrzanie mi to wygląda, przecież mogli poprosić o pomoc w szukaniu jej, gdyby im zależało. A teraz proszą o pomoc?? A plakaty rozwiesili, a w schronach szukali? :mad: :mad: :mad:
W umowie chyba jest jasno napisane że mają obowiązek informowania o każdej zmianie przebywania suni.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Podejrzanie mi to wygląda, przecież mogli poprosić o pomoc w szukaniu jej, gdyby im zależało. A teraz proszą o pomoc?? A plakaty rozwiesili, a w schronach szukali? :mad: :mad: :mad:
W umowie chyba jest jasno napisane że mają obowiązek informowania o każdej zmianie przebywania suni.

Nie wiem co robili...Ewelina ma informacje jakie przekazano jej na ten temat!
I jakieś tam wytłumaczenie jest...czy wiarygodne...nie wiem,lecz podejmowałam próby kontaktu i przez maila i allegro,i telefonicznie...
LILUtosi...rozglądaj sie w schronisku we Wrocławiu za taką sunią...napiszę do dziewczyn,żeby też rozglądały sie w swoich schroniskach...

Posted

juz dotarłam do domu i mogę wszytsko powtórzyć:

1.Pani mówi, ze Hesia uciekła w trakcieze spaceru (Piaskowa gora, park przy Obi). Ciężko powiedzieć czy to była ucieczka bo pies sie bawił (chyba z innym psem) i zrobił sie nagle huk od duzego samochodu i to psa najprawdopodobniej wystraszyło. Jak sie zorientowano to juz jej nie było.
Stało sie to jakieś 1,5-2 mcy od jej adopcji.

2.A teraz zcemu sie PAni nie odzywała; jej stary tel. jest nieaktualny a tam miala tel. do ludzi, którzy zajmowali się adopcją psa (Zuzlikowa, chyba o twój nr chodzi). Z netu Pani też nie mogła skorzystać bo musiała z powodów finansowych zrezygnować z niego. A na poczcie miala wszystkie internetowe kontakty do Nas.

3. Pies był oczywiście szukany, były ogłoszenia w gazecie i inf. w schronisku ale "rozplynela sie w powietrzu".

4. Poprosiłam Panią a najaktualniejsze zdjęcie psa żeby można byo rozpocząć akcje poszukiwawczą i obiecała mi Pani zgrać je na płycie i sie ze mną skontaktować.

Posted

a matko !!!! jakie niedobre wiadomosci !!!!!
:placz::placz::placz::placz:
A moze tak chociaz tytul watku zmienic....albo stworzyc nowy na dogo - taki poszukiwawczy ????

Posted

Tyle nieszczęść na raz na jedną rodzinę.
Od marca to kawał czasu, mogla już znaleźć swoją rodzinę, była młoda i ładna. I mam nadzieje że tak się stało. Bo to była by najbardziej optymistyczna wiadomość.

Posted

w lecie w schronisku w wałbrzychu jej na pewno nie było-byłam tam i ogladałam wszystkie psy.
dzwoniłam do p.Eweliny jakieś 2 miesiace po adopcji, było wszystko ok.-aż nie chce sie wierzyć, że tyle sie od tego czasu pozmieniało.

będziemy sie rozglądać w naszym rejonie za psiną, choc po takim czasie wątpię, by to cokolwiek dało..

szczaerze powiedziawszy fakt, że było się poza zasiegiem internetu, nie jest dostatecznym wytłumaczeniem. Bo zawsze można iść do kafejki i wydać te 2 złote, by znaleźć kontakt poprzez dogomanię i natychmiast wszcząć poszukiwania. Wtedy być może coś by to dało.
suczka nie była sterylizowana i aż boję sie myśleć, jaki ją spotkał los:(

Posted

[quote name='Ewelina.w38']Czy któraś z was miałaby ochotę spotkać się jeszcze raz ze mną i z tą Panią?

Czy ktoś może iść razem z Ewelinką do tej pani?
Niestety nie zgadza mi sie kilka rzeczy...telefon jeszcze w kwietniu działał prawidłowo...sygnał był normalny i czasami zajęty...dochodziło do mnie też potwierdzenie odbioru smsa...nikt jednak nie odbierał moich telefonów i nie odpowiadał na smsy...
następne...do dzisiaj konto allegro jest czynne,a ostatnie logowanie miało miejsce...dziś po 10-ej...
prawdę powiedziawszy...nie wiem co się stało,ale nie wierzę,ani przez moment,że nie można było się z nami skontaktować...na umowie był przecież nr ze schroniska...ja sama wysyłałam i maile i ...zapytania za pośrednictwem allegro...
narbajdziej przeraż mnie fakt,że cisza nastąpiła po informacji,że Hesia ma biegunkę...przyszła ona smsem 17stycznia,że od 3 dni mała ma biegunkę,następnego dnia miałam już telefon,że wszystko jest ok...naiwnie przyjęłam to za dobrą monete...po tym już odebrany został telefon arjuny i przysłane jedno zimowe zdjęcie suni.Próby kontaktu nic nie dawały.

Posted

[quote name='zuzlikowa']powiększyłam ostatnie zdjęcie Hesi...

Zuzliku
czy Hesia jest taka mała...czy urosła?
np.za kolano?
w schronie mamy od paru dni podobną [albo ja tylko widze podobienstwo]
ale jest duza jak benek.

Posted

giselle4 napisał(a):
Zuzliku
czy Hesia jest taka mała...czy urosła?
np.za kolano?
w schronie mamy od paru dni podobną [albo ja tylko widze podobienstwo]
ale jest duza jak benek.

Na tym zdjęciu Hesia ma ok.7/8m-cy!Nie sądzę,żeby bardziej urosła...troszkę może,ale dużo nie!No,za kolano to w ostateczności można przyjąć,ale z małym prawdopodobieństwem.

Ale Grażynko...pokaż fotkę tej suńki o kórej mówisz...tak dla spokojności serca.:oops:

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Na tym zdjęciu Hesia ma ok.7/8m-cy!Nie sądzę,żeby bardziej urosła...troszkę może,ale dużo nie!No,za kolano to w ostateczności można przyjąć,ale z małym prawdopodobieństwem.

Ale Grażynko...pokaż fotkę tej suńki o kórej mówisz...tak dla spokojności serca.:oops:

Jutro Ci przesle
tylko ze ja myslałam ze ona jest z beniowatych
i jest duza....
maluszkow takich to nie było:shake: