Jump to content
Dogomania

HESIA zagineła ..................

Recommended Posts

Posted

[quote name='agniecha82x']ja tez jestem podekscytowana :lol: niech to bedzie TEN domek!!! :loveu:
tylko chyba wciaz pieniazkow mamy za malo... :shake:

Niech będzie!!!
A jeśli ... TAK, to na dziś wiem następujących
kosztach:
_30 zł na schronisko-DOMEK
_40 zł Ostrów Wlkp- Wrocław(transport).

Jutro dopytam schronisko jak z kosztami
a...
michelle04 napisała,że koszta będą...bardzo wysokie:evil_lol:- Nie mogę jej już mylić z arjuną...ani bokserki z amstaffką:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...a o pieniądzach nic nie mówiła;).

Zaraz sprawdzę konto i uaktualnię ew. wpływy!

Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku:
...zuzlikowa - 20zł
...zuzlikowa(bazarek)- 10zł (trwa!)...

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BUDRYSEK']zuzlikowa proszę nr konta :)

Natychmiast wysyłam!!!!!:loveu::loveu::loveu:

...zuzlikowa - 20zł
...zuzlikowa(bazarek)- 10zł (trwa!)...

Posted

[quote name='Ewelina.w38']Dopiero trafilam na ten watek. Ja mieszkam w wałbrzychu chociaż studiuje we wrocławiu i moge pomoc w "zbadaniu" domku i ewentualnym transporcie - o ile pks wchodzi w rachubę?:oops:

Na dziś wydaje się to zapewnione...jednak, życie to życie ...może różności wymyślić! Jakbyś dała namiary na pw - telefon ...może się przydać!
Dzięki,że się odwzwałaś! :loveu:

...zuzlikowa - 20zł
...zuzlikowa(bazarek)- 30zł (trwa!)...
RAZEM- 50zł

Posted

kasa ode mnie jest gdzies w trasie jeszcze, ale nie liczac zaplaty za bazarek przeslalam jeszcze 50 zl, wiec w sumie 100zl mozna powiedziec, ze juz mamy :cool3:
kurcze, jak dobrze wszystko pojdzie to Hesinka juz niedlugo bedzie grzala swoja mala doopke w swoim cudownym domku :loveu:

Posted

[quote name='agniecha82x']kasa ode mnie jest gdzies w trasie jeszcze, ale nie liczac zaplaty za bazarek przeslalam jeszcze 50 zl, wiec w sumie 100zl mozna powiedziec, ze juz mamy :cool3:
kurcze, jak dobrze wszystko pojdzie to Hesinka juz niedlugo bedzie grzala swoja mala doopke w swoim cudownym domku :loveu:

Niech się stanie...w wymarzonym...odpowiedzialnym...dbającym...grzała...:evil_lol:

...zuzlikowa - 20zł
...zuzlikowa(bazarek)- 40zł ...
RAZEM- 60zł
_

Posted

Już po 15-ej.....siedzę jak na gwoździach:oops:
Trzymam mocno kiciuki...cioteczki, trzymajcie też:oops:...za domek dla Hesiuli!!!

Czekam na raport arjuny z wizyty:roll:

...zuzlikowa - 20zł
RAZEM- 60zł
_

Posted

już po wizycie. Wrażenia mam bardzo dobre. Państwu ok.1,5 miesiąca wczesniej zmarł owczarek niemiecki(13 lat przeżył-to bardzo dużo jak na tę rasę),z opowieści wynikało, że starali sie o niego dbać:miał robione np. rtg stawów, bo miał dysplazję, wet zalecił jedzenie eukanuby-i piesek dostał eukanubę..tak wiec myślę, że i w przypadku Hesi w razie jakichkolwiek kłopotów ze zdrowiem-będą ją leczyc u weterynarza.

W zwiazku ze sterylizacja wymienili nazwisko dość dobrego weterynarza: sama będę mogla kontrolować kiedy zabieg zostanie wykonany i czy nie będzie komplikacji.

Pani nie przejela sie tym, że Hesia nie jest nauczona czystości(wie, że wszytstkiego trzeba suczkę nauczyć), rozumie, że nie jest to pies rasowy i nie robi z tego problemu, rozumie, że psa nie może oddać, sprzedać czy się pozbyć w inny sposób.
Na wieść o sterylki i chipowania psa zareagowała bardzo fajnie.

Pomimo tego, że Pani została zwolniona z wniesienia opłaty schroniskowej(30z), poprosiła, bym przesłała Jej numer konta schroniska(ma ktoś może?), bo xchce wpłacić te pieniążki.
Hesia miałaby ciągły kontkat z ludźmi-nie ma problemu z tym, co zorbić z psem, gdy zbliżaja się wakajce(w mieszkaniu zawsze ktoś jest), nie ma obawy, że sunia będzie niszczyć sprzęty-gdyż w domu ZAWSZE ktoś jest:i to jest bardzo dobre, gdyż niszczenie to jedna z częstych przyczyn oddawania psa.

W domu nie ma alergików, Pani rozumie, że psa należy wyprowadzać na smyczy(oburzyła się nawet, że można w ogóle wypuszczać psa z domu luzem)
W domu jest mały chłopiec, który bardzo tęskni za psem, podobno chce ziberać każdego psa z ulicy-dzis myslal, że przyniosę pieska hehe.

Zostawiłam Pani wzór umowy adopcyjnej, by się dokladnie zapoznała z treścią.

Pani jest zdecydowana na Hesię i czeka na jej transport.
Ja wątpliwości też nie mam-wygląda to na dobry i ciepły dom.

Posted

:-(...to dlatego,że...kamień z serca...gruchnął!!!!

arjuna
- czy mogłabyś zadzwonić do Radka z Konina! Może On ma jeszcze jakieś pytania?

Odpuściłam sobie telefon do niego dzisiaj, żeby wiedzieć co w domku...żeby On to też przetrawił...
Jutro rano zadzwonię...bo trzeba ustalić kiedy Hesia ma jechać!!!Jakie koszty za transport Hesi z Konina do Ostrowa...,jak małą zabezpieczyć na drogę...oj,jest tego trochę! Ale się cieszę:multi:

I jak zaplanować całą podróż! Tam będą dwie przesiadki!

Dziś trawię:oops:, ale jeśli macie jakieś sugestie, pytania...może odnośnie domku...miejsc przesiadek...sugerujcie, pytajcie

...zuzlikowa - 20zł
RAZEM- 60zł

(dziś banki nie pracowały:shake:)

Posted

Z P.Radkiem nie mam potrzeby już rozmwiać, gdyż przy wczorajszym telefonie ustaliliśmy naprawdę wszystko. P.Radek powiedział czego oczekuje od Domu i jaka Hesia jest-ja zaś poinformowałam Panią o tym, jaka suka jest i stwierdziłam, że domek spełnia wszystkie oczekiwania P.Radka..

Nie wiem po co miałabym jeszcze do Niego dzwonić, no chyba, żeby umówić sie na kawę:cool3:

Posted

[quote name='arjuna']Z P.Radkiem nie mam potrzeby już rozmwiać, gdyż przy wczorajszym telefonie ustaliliśmy naprawdę wszystko. P.Radek powiedział czego oczekuje od Domu i jaka Hesia jest-ja zaś poinformowałam Panią o tym, jaka suka jest i stwierdziłam, że domek spełnia wszystkie oczekiwania P.Radka..

Nie wiem po co miałabym jeszcze do Niego dzwonić, no chyba, żeby umówić sie na kawę:cool3:

To świetnie! A kawa...też dobry pomysł:lol:
Dzięki Ci bardzo!

Posted

[quote name='arjuna']Z P.Radkiem nie mam potrzeby już rozmwiać, gdyż przy wczorajszym telefonie ustaliliśmy naprawdę wszystko. P.Radek powiedział czego oczekuje od Domu i jaka Hesia jest-ja zaś poinformowałam Panią o tym, jaka suka jest i stwierdziłam, że domek spełnia wszystkie oczekiwania P.Radka..

To świetnie! A kawa...też dobry pomysł:lol:
Dzięki Ci bardzo!

...zuzlikowa - 20zł
RAZEM- 60zł

(dziś banki nie pracowały:shake:)

Posted

ale wiesci!!! :multi: :multi: :multi: Hesia bedzie miala super domek!!! :multi: :multi: :multi:

to teraz trzebaby dograc transport i przeliczyc koszty!
czy wszyscy podali juz jakie beda koszta transportu? przepraszam, ale ja sie ostatnio troche gubie :oops: wioza w sumie 3 osoby - wiec wszystkie 3 osoby musza podac swoje koszta...
no i dograc transport tak zeby kazdemu pasowalo!

Posted

t_kasiek napisał(a):
super ze domek odpowiedni :multi: a juz sa 100% zdecydowani ?? czy jeszcze nie wiadomo ?

Pani mówiła, ze chce tej suni, synek też już na nia czeka. Więc myślę, że można mówić o tym na 100%.

W mojej rozmowie próbowałam Panią trochę zniechęcić do adopcji-mówiłam o kosztach, chorobach, o tym, że to nie jest rasowy pies, że sika w domu...ale tej Pani nic nie było w stanie wyprowadzic z równowagi:lol: