zuzlikowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='agniecha82x']ja tez jestem podekscytowana :lol: niech to bedzie TEN domek!!! :loveu: tylko chyba wciaz pieniazkow mamy za malo... :shake: Niech będzie!!! A jeśli ... TAK, to na dziś wiem następujących kosztach: _30 zł na schronisko-DOMEK _40 zł Ostrów Wlkp- Wrocław(transport). Jutro dopytam schronisko jak z kosztami a...michelle04 napisała,że koszta będą...bardzo wysokie:evil_lol:- Nie mogę jej już mylić z arjuną...ani bokserki z amstaffką:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...a o pieniądzach nic nie mówiła;). Zaraz sprawdzę konto i uaktualnię ew. wpływy! Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 10zł (trwa!)... Quote
zuzlikowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Na razie wpływy mamy bez zmian. Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 10zł (trwa!)... Quote
zuzlikowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='BUDRYSEK']zuzlikowa proszę nr konta :) Natychmiast wysyłam!!!!!:loveu::loveu::loveu: Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 10zł (trwa!)... Quote
Ewelina.w38 Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Dopiero trafilam na ten watek. Ja mieszkam w wałbrzychu chociaż studiuje we wrocławiu i moge pomoc w "zbadaniu" domku i ewentualnym transporcie - o ile pks wchodzi w rachubę?:oops: Quote
zuzlikowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 30zł (trwa!)... RAZEM- 50zł Quote
ANETTTA Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 PKS to tez rozwiąznaie ...to mały psiak ......i wiem ze juz taki transport był na dogo nie raz Quote
zuzlikowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Ewelina.w38']Dopiero trafilam na ten watek. Ja mieszkam w wałbrzychu chociaż studiuje we wrocławiu i moge pomoc w "zbadaniu" domku i ewentualnym transporcie - o ile pks wchodzi w rachubę?:oops: Na dziś wydaje się to zapewnione...jednak, życie to życie ...może różności wymyślić! Jakbyś dała namiary na pw - telefon ...może się przydać! Dzięki,że się odwzwałaś! :loveu: Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 30zł (trwa!)... RAZEM- 50zł Quote
agniecha82x Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 kasa ode mnie jest gdzies w trasie jeszcze, ale nie liczac zaplaty za bazarek przeslalam jeszcze 50 zl, wiec w sumie 100zl mozna powiedziec, ze juz mamy :cool3: kurcze, jak dobrze wszystko pojdzie to Hesinka juz niedlugo bedzie grzala swoja mala doopke w swoim cudownym domku :loveu: Quote
zuzlikowa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='agniecha82x']kasa ode mnie jest gdzies w trasie jeszcze, ale nie liczac zaplaty za bazarek przeslalam jeszcze 50 zl, wiec w sumie 100zl mozna powiedziec, ze juz mamy :cool3: kurcze, jak dobrze wszystko pojdzie to Hesinka juz niedlugo bedzie grzala swoja mala doopke w swoim cudownym domku :loveu: Niech się stanie...w wymarzonym...odpowiedzialnym...dbającym...grzała...:evil_lol: Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 40zł ... RAZEM- 60zł _ Quote
agniecha82x Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Hesia sie przypomina ze na transport do nowego domku zbiera!!! :multi: czy sa jakies nowe wiadomosci? :cool3: Quote
zuzlikowa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Już po 15-ej.....siedzę jak na gwoździach:oops: Trzymam mocno kiciuki...cioteczki, trzymajcie też:oops:...za domek dla Hesiuli!!! Czekam na raport arjuny z wizyty:roll: Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 40zł ... RAZEM- 60zł _ Quote
arjuna Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 już po wizycie. Wrażenia mam bardzo dobre. Państwu ok.1,5 miesiąca wczesniej zmarł owczarek niemiecki(13 lat przeżył-to bardzo dużo jak na tę rasę),z opowieści wynikało, że starali sie o niego dbać:miał robione np. rtg stawów, bo miał dysplazję, wet zalecił jedzenie eukanuby-i piesek dostał eukanubę..tak wiec myślę, że i w przypadku Hesi w razie jakichkolwiek kłopotów ze zdrowiem-będą ją leczyc u weterynarza. W zwiazku ze sterylizacja wymienili nazwisko dość dobrego weterynarza: sama będę mogla kontrolować kiedy zabieg zostanie wykonany i czy nie będzie komplikacji. Pani nie przejela sie tym, że Hesia nie jest nauczona czystości(wie, że wszytstkiego trzeba suczkę nauczyć), rozumie, że nie jest to pies rasowy i nie robi z tego problemu, rozumie, że psa nie może oddać, sprzedać czy się pozbyć w inny sposób. Na wieść o sterylki i chipowania psa zareagowała bardzo fajnie. Pomimo tego, że Pani została zwolniona z wniesienia opłaty schroniskowej(30z), poprosiła, bym przesłała Jej numer konta schroniska(ma ktoś może?), bo xchce wpłacić te pieniążki. Hesia miałaby ciągły kontkat z ludźmi-nie ma problemu z tym, co zorbić z psem, gdy zbliżaja się wakajce(w mieszkaniu zawsze ktoś jest), nie ma obawy, że sunia będzie niszczyć sprzęty-gdyż w domu ZAWSZE ktoś jest:i to jest bardzo dobre, gdyż niszczenie to jedna z częstych przyczyn oddawania psa. W domu nie ma alergików, Pani rozumie, że psa należy wyprowadzać na smyczy(oburzyła się nawet, że można w ogóle wypuszczać psa z domu luzem) W domu jest mały chłopiec, który bardzo tęskni za psem, podobno chce ziberać każdego psa z ulicy-dzis myslal, że przyniosę pieska hehe. Zostawiłam Pani wzór umowy adopcyjnej, by się dokladnie zapoznała z treścią. Pani jest zdecydowana na Hesię i czeka na jej transport. Ja wątpliwości też nie mam-wygląda to na dobry i ciepły dom. Quote
Poker Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 to same dobre wieści :multi: Dobry dzień, bo moja sunia z DT też zaraz jedzie do DS :multi::-( Quote
Karolcia_ko5 Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Łoooł adopcja idzie!! Dobrze, że tak na wszystko dobrze zareagowali! Miejmy nadzieje, że nic nie zburzy ich spokoju i pewności siebie!.. Numer do schroniska 063 243 80 38. Tutaj jest nasza strona, jest wiele informacji. TOZ Konin - Historia Schroniska np. numer konta itd. Quote
zuzlikowa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 :-(...to dlatego,że...kamień z serca...gruchnął!!!! arjuna- czy mogłabyś zadzwonić do Radka z Konina! Może On ma jeszcze jakieś pytania? Odpuściłam sobie telefon do niego dzisiaj, żeby wiedzieć co w domku...żeby On to też przetrawił... Jutro rano zadzwonię...bo trzeba ustalić kiedy Hesia ma jechać!!!Jakie koszty za transport Hesi z Konina do Ostrowa...,jak małą zabezpieczyć na drogę...oj,jest tego trochę! Ale się cieszę:multi: I jak zaplanować całą podróż! Tam będą dwie przesiadki! Dziś trawię:oops:, ale jeśli macie jakieś sugestie, pytania...może odnośnie domku...miejsc przesiadek...sugerujcie, pytajcie Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 40zł ... RAZEM- 60zł (dziś banki nie pracowały:shake:) Quote
arjuna Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 Z P.Radkiem nie mam potrzeby już rozmwiać, gdyż przy wczorajszym telefonie ustaliliśmy naprawdę wszystko. P.Radek powiedział czego oczekuje od Domu i jaka Hesia jest-ja zaś poinformowałam Panią o tym, jaka suka jest i stwierdziłam, że domek spełnia wszystkie oczekiwania P.Radka.. Nie wiem po co miałabym jeszcze do Niego dzwonić, no chyba, żeby umówić sie na kawę:cool3: Quote
zuzlikowa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='arjuna']Z P.Radkiem nie mam potrzeby już rozmwiać, gdyż przy wczorajszym telefonie ustaliliśmy naprawdę wszystko. P.Radek powiedział czego oczekuje od Domu i jaka Hesia jest-ja zaś poinformowałam Panią o tym, jaka suka jest i stwierdziłam, że domek spełnia wszystkie oczekiwania P.Radka.. Nie wiem po co miałabym jeszcze do Niego dzwonić, no chyba, żeby umówić sie na kawę:cool3: To świetnie! A kawa...też dobry pomysł:lol: Dzięki Ci bardzo! Quote
zuzlikowa Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='arjuna']Z P.Radkiem nie mam potrzeby już rozmwiać, gdyż przy wczorajszym telefonie ustaliliśmy naprawdę wszystko. P.Radek powiedział czego oczekuje od Domu i jaka Hesia jest-ja zaś poinformowałam Panią o tym, jaka suka jest i stwierdziłam, że domek spełnia wszystkie oczekiwania P.Radka.. Nie wiem po co miałabym jeszcze do Niego dzwonić, no chyba, żeby umówić sie na kawę:cool3: To świetnie! A kawa...też dobry pomysł:lol: Dzięki Ci bardzo! Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku: ...zuzlikowa - 20zł ...zuzlikowa(bazarek)- 40zł ... RAZEM- 60zł (dziś banki nie pracowały:shake:) Quote
Yana Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 cieszę się, że wizyta przedadopcyjna tak dobrze poszła i nowy domek zrobil dobre wrażenie :lol: Quote
t_kasiek Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 super ze domek odpowiedni :multi: a juz sa 100% zdecydowani ?? czy jeszcze nie wiadomo ? Quote
agniecha82x Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 ale wiesci!!! :multi: :multi: :multi: Hesia bedzie miala super domek!!! :multi: :multi: :multi: to teraz trzebaby dograc transport i przeliczyc koszty! czy wszyscy podali juz jakie beda koszta transportu? przepraszam, ale ja sie ostatnio troche gubie :oops: wioza w sumie 3 osoby - wiec wszystkie 3 osoby musza podac swoje koszta... no i dograc transport tak zeby kazdemu pasowalo! Quote
arjuna Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 t_kasiek napisał(a):super ze domek odpowiedni :multi: a juz sa 100% zdecydowani ?? czy jeszcze nie wiadomo ? Pani mówiła, ze chce tej suni, synek też już na nia czeka. Więc myślę, że można mówić o tym na 100%. W mojej rozmowie próbowałam Panią trochę zniechęcić do adopcji-mówiłam o kosztach, chorobach, o tym, że to nie jest rasowy pies, że sika w domu...ale tej Pani nic nie było w stanie wyprowadzic z równowagi:lol: Quote
Brysio Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 :multi::loveu: :multi::loveu: :multi::loveu: :multi::loveu: Quote
Recommended Posts