Jump to content
Dogomania

HESIA zagineła ..................

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agniecha82x']a co z ta wizyta, na co czekamy, bo ja sie chyba troszke zgubilam :oops:
dlaczego Arjuna nie dostala nr i nie moze sie juz umawiac na wizyte?

Domku dostała,ale potrzebuje konkretnych informacji od opiekunów Hesi o...Hesi.Chce być dobrze przygotowana na wizytę i wtedy zadzwoni do domku!
No a...nie ma jeszcze kontaktu z bezpośrednim opiekunem Hesi w schronisku.
I na ten nr telefonu czeka:oops:

Karolciu_ko5- jesteś dziś najbardziej...upragnioną kobietą :lol:

Widzę,że będę mogła co nieco ...podopisywać:multi:

Rapotrt o środkach na transport Hesi do Domku:
...zuzlikowa - 20zł
...zuzlikowa(bazarek)- 10zł (trwa!)...

Posted

Witam wszystkich zainteresowanych losem Hesi. Wątek jest długi więc nie przebrnęłam przez cały ale doczytałam, że szukaliscie kogoś z Konina. Tak się składa,że to moje miasto i jestem wolontariuszką w schronisku, więc jeśli w przyszłości, kogoś zainteresuje psiak z konińskiego schronu, to możecie pisać także do mnie. Dzięki Natusi, na dogomanii znajdziecie wątek kilkudziesięciu schroniskowych podopiecznych z konina. oto link:

http://www.dogomania.pl/forum/f28/watek-ogolny-85psow-z-konina-bulowate-teriery-jamnk-labrador-bokser-inne-116840/index6.html#post11497622

Trzymam kciuki za Hesię:)

Posted

jest ok...schronisko pomoże do Ostrowa Wlkp, byle dom był solidny!!!...reszta po spacerze z beniami!
mają swoje potrzeby!:lol:

...zuzlikowa - 20zł

Posted

[quote name='zuzlikowa']jest ok...schronisko pomoże do Ostrowa Wlkp, byle dom był solidny!!!...reszta po spacerze z beniami!
mają swoje potrzeby!:lol:
No i...
przed spacerem rozmawiałam z p. Radkiem ze schroniska w Koninie!
To rzeczowy,realnie myślący...men. Woli dmuchać na zimne, niż zagrozić bezpieczeństwu Hesi, czy też skazać ją na odrzucenie i powrót do schroniska.
Przekazałam mu informacje co zrobiłyśmy i co już wiemy!Przedstawiłam priorytety- bezpieczny,zaspokajający potrzeby, trwały dom dla Hesi!
Czeka na telefon arjuny, by odpowiedzieć na wszystkie jej pytania o Hesię i wymogi co do domku i adopcji.
Nie mogą zawieźć Hesi do Wałbrzycha...Wrocławia, ale realne jest dowiezienie jej np. do Ostrowa Wlkp...a to połowa drogi do Wrocławia.
Najważniejsze jest teraz ustalenie, czy domek jest odpowiedni dla Hesi!
Dziś dzień ...oczekiwań! Teraz czekam na informację ajruny!:lol:

...zuzlikowa - 20zł

Posted

Cieszę się, że jak narazie wszystko idzie w miarę dobrze. Tak tak to konkretny człowiek wolałam żebyście z nim rozmawiały.. ;). Jak coś piszcie ja też będę.. przepraszam ale nie codziennie tu wchodzę. Teraz mam pod opieką małe boksiątko.. krótko ale spędzam z nim czas, opiekuje się.. nie pomyślałam by wejść na komputer.. jak mi się przypomina to wchodzę.

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']Cieszę się, że jak narazie wszystko idzie w miarę dobrze. Tak tak to konkretny człowiek wolałam żebyście z nim rozmawiały.. ;). Jak coś piszcie ja też będę.. przepraszam ale nie codziennie tu wchodzę. Teraz mam pod opieką małe boksiątko.. krótko ale spędzam z nim czas, opiekuje się.. nie pomyślałam by wejść na komputer.. jak mi się przypomina to wchodzę.

Oczywiście,że lepiej gadać bezpośrednio niż przez...kilka osób..robi się wtedy głuchy telefon:evil_lol:,
ale jak znajdziesz trochę czasu poopowiadaj trochę o Hesi ! Domek też zagląda na wątek, ułatwi to kontakt i aklimatyzację dziewczynie!
No i jednak całkiem nie możesz ...nawiać:evil_lol::evil_lol::evil_lol: a maleńkie boksiątko wymiziaj najuczciwiej jak można:loveu:

...zuzlikowa - 20zł

Posted

bezpośredni transport do walbrzycha jest cężko znaleźć
jesli transportowałam jakies psy do siebie
szuałam dowozu do wrocławia a stamąd juz sama je zabierałam

konin-wrocek to około 153 km

Posted

a ja juz widze, ze mamy caly transport!!! :multi: :multi: :multi:
Schron wiezie do Ostrowa, z Ostrowa jest oferowany transport do Wrocka, a z Wrocka do Walbrzycha tez juz jest!!! :multi:
to teraz oszacowac koszta?

i najwazniejsze, zeby domek okazal sie cudowny i Hesinka jedzie!!! :multi: :multi: :multi:

Posted

[quote name='LILUtosi']Mogłabym pomóc i go zabrać z Ostrowa.

Jak się cieszę!:loveu:
Czy możemy prosić o ustalenie warunków...kosztów...przewozu Hesi z Ostrowa Wlkp. do Wrocławia!?
I tel. na pw!:lol:

...zuzlikowa - 20zł

Posted

jestem po rozmowie z sympatycznym pracownikiem schronu, wiem juz wszystko, co chciałam wiedzieć.
Wieczorem dostanę umowę na maila, gdyby domek okazał sie właściwy-umowa zostanie podpisana przed przyjeciem suczki.
opłata schroniskowa to 30 zł i o tyle poproszę Domek-by wpłacili na konto schroniska.

dziś zadzwonię do Domku i sie umówię konkretnie.

ps. kto sobie wkręcił, że adoptowałam jakiegoś boksera z tamtego schroniska?:P
Chowam jedynie amstaffy i pit bullki, boskera nigdy nie miałam;)

Posted

[quote name='arjuna']jestem po rozmowie z sympatycznym pracownikiem schronu, wiem juz wszystko, co chciałam wiedzieć.
Wieczorem dostanę umowę na maila, gdyby domek okazał sie właściwy-umowa zostanie podpisana przed przyjeciem suczki.
opłata schroniskowa to 30 zł i o tyle poproszę Domek-by wpłacili na konto schroniska.

dziś zadzwonię do Domku i sie umówię konkretnie.

ps. kto sobie wkręcił, że adoptowałam jakiegoś boksera z tamtego schroniska?:P
Chowam jedynie amstaffy i pit bullki, boskera nigdy nie miałam;)

JA :oops::oops::oops:...a to Diana, nie Ty!!! Sie mi te...drobne:evil_lol::evil_lol::evil_lol: fakty pomieszały!!!Wybaczycie? I tak Was ...lubię!:evil_lol:

Cieszę się z efektu rozmowy z ...p.Radkiem ze schroniska!Czekamy na ...kontakt z domkiem!
Trzymamy kciuki za Hesię i ...domek! Niech będzie to TEN!!!

...zuzlikowa - 20zł

Posted

Witam.
Moje autko pali do 6 litrów / 100km. Co do terminu to w tygodniu pracuje do 16, i jest mozliwy transport po tej godzinie + oczywiście dojazd (oprócz środy i czwartku). Oprócz tego proponuje sobote i niedziele, wtedy mam wolne. Czekam na propozycje.

Posted

na jutro na 15 jestem umówiona z Domkiem. Przez telefon-bardzo fajne wrażenie. Pani bardzo podekscytowana całą sprawą;)
Nawet sie pytała czy ma cos przygotować na jutro;)