Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oktawia6 napisał(a):
masz dośc debilów jednym słowem typu: "pani słucha...." "pani ja dla dzieciaka chce pieska szybko" "jaka to rasa-bo jak rasa to biore od renki" taaaaa:errrr:
pisz Janis na bierząco wstaw fotkę i nie łam się debilami-ma dom u Ciebie-jak trafi się super dom to -ech sama Wiesz;)

To niezupełnie tak :roll: Ja bym chciała żeby Joy miała taki wymarzony domek, dlatego chyba mam nierealistyczne wymagania. Żeby była przyjacielem, grzała się pod kołdrą, była oczekiwana i witana przez całą rodzinę. Rodzinę chciałabym poznać, zobaczyć jak reaguje na psiaka, a on na nich. Plus oczwiście dobra karma, kastracja i najchetniej brak małych dzieci w domu (ale to w sumie jest do przeskoczenia, jak dzieci fajne, co też musiałabym ocenić przez obserwację :oops:) A potem chciałabym malutką widywać od czasu do czasu. Jednym słowem ciężkie wymagania.
Mam tyle niezbyt dobrych doświadczeń z adopcjami, że nie ufam i się boję. Jak ktoś chce zwierzaka i jest inteligentny to powie wszystko, żeby go dostać, a czasem prawda leży gdzieś między słowami. :roll:

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak istnieją Beatka ma rację-jdnak jest ich bardzo mało i jak napisałam większośc to muły-tym sposobem został u mnie Jacek którego nie planowałam zostawic-jako szczeniaczek czekał na dom, sikał do 7 miesiąca życia-wyrósł na dużego psa 30 kg wskazywały na to jego łapy w sumie-ale naprawdę był problem z ludźmi:shake:gdyby był dom naprawdę dobry dałabym go do adopcji-jak jego siostrę, więc rozumiem Janis i jej zniesmaczenie-bo tacy są ludzie-widac to wszędzie-statystyki nam mówią wszystko: statystyki schroniskowe tysiące psów-jakie to "dobre domki" się zdarzają

Posted

no dobra...jestem niepoprawna optymistką...mimo, że do optymistycznego humorku mi teraz daleko... ale można skreslać wszystkich... gdzieś na pewno jest miły ciepły domek dla Joy....wystrczy spojrzec na dogomanie..ile tu ludzi który kochają...bezinteresownie psy...

...a ja moge prosić w nowe fotki malutkiej :oops::oops: ??????

Posted

halbina napisał(a):
Janis, pierwszy post jest świetny! gratuluję! :evil_lol: a małej życzymy odpowiedzialnego, kochającego domku!

Dzięki za uznanie, czasem mam potrzebę podsumowania "skrzeczącej rzeczwistości" :evil_lol:

Posted

betka-sp napisał(a):

...a ja moge prosić w nowe fotki malutkiej :oops::oops: ??????

Postaram się, ale nie obiecuje ze mi sie dzisiaj uda :oops: Dla kochanej cioci wszystko:loveu:

Posted

oktawia6 napisał(a):
tak istnieją Beatka ma rację-jdnak jest ich bardzo mało i jak napisałam większośc to muły-tym sposobem został u mnie Jacek którego nie planowałam zostawic-jako szczeniaczek czekał na dom, sikał do 7 miesiąca życia-wyrósł na dużego psa 30 kg wskazywały na to jego łapy w sumie-ale naprawdę był problem z ludźmi:shake:gdyby był dom naprawdę dobry dałabym go do adopcji-jak jego siostrę, więc rozumiem Janis i jej zniesmaczenie-bo tacy są ludzie-widac to wszędzie-statystyki nam mówią wszystko: statystyki schroniskowe tysiące psów-jakie to "dobre domki" się zdarzają

Ale ja już miałm, jak mi się wydawało idealny dom, refleksje naszły mnie w ostatnim momencie, już prawie wsiadałam z małą do auta. Więc stwierdzam, że może ja mam jakiś problem :oops:

Posted

Szkoda, że nie słyszłaś wczoraj, jak mama opowiadała Karusip, jak tata śpi z kotem :cool3:
(skrócę - kot śpi zawsze tacie w nogach tak, że nie może nimi ruszyć i mu cierpną. mama mówi - "zrzuć kota", a tata "nie, nie, bo kot śpi..."
Z Perłą jest to samo, ale ona woli na fotelu w kuchni spać, więc zrzuca z niego wszystkich - mnie, tatę i sobie tam po królewsku idzie spać.

Kurczę, fajnie, że można tutaj takie rzeczy mówić i nikt mnie nie zbeszta.
Prawdą jest, że ludzie, którzy nie mają zwierząt nie rozumieją tego ;)

Posted

hahahaha,,,, wszyscy tu jesteśmy lekko świrnieci :evil_lol::evil_lol::evil_lol: więc nie ma co sie przejmować, że ktos krzywo patrzy, że pies spi w łóżku a kot na świeżym praniu ;););) zanjdziemy Joy domeczek...Wista a kiedy chciała być zapoznac się z Joy?? Janis na pewno ci tego nie odmówi :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Jak będziemy w Opolu, czyli w ten weekend.
Mama jest zakochana w Joy, ciągle o niej mówi. A to gdzie będzie spać, a to gdzie będzie miska stała, a to jakie szeleczki.

Aaa, no i do Perły ciągle mówi "przywieziemy Ci koleżankę", a Perła na to:
(fotka starsza, ale Niunia ciągle robi takie miny. świetna jest)

:lol:

Edit:
Nagram później jeszcze filmik, co się dzieje, jak rzucam hasło"
"na pacierek", albo jak wita mamę/tatę :D

Posted

Wistra napisał(a):

Mama jest zakochana w Joy, ciągle o niej mówi. A to gdzie będzie spać, a to gdzie będzie miska stała, a to jakie szeleczki.

Też tak miałam :placz:
Mam nadzieję, że uda Wam się spełnić wymagania Janis i Twoja Mama będzie mogła się nacieszyć Joy.

Posted

Janis napisał(a):
Ale ja już miałm, jak mi się wydawało idealny dom, refleksje naszły mnie w ostatnim momencie, już prawie wsiadałam z małą do auta. Więc stwierdzam, że może ja mam jakiś problem :oops:

Intuicja nie zawsze nam dobrze podpowiada jednak. Szkoda, wielka szkoda ...

Posted

Wistra napisał(a):
Nawet jeśli nie spełnimy, to tylko widać, jak Janis kocha malutką.
Rozumiem ją bardzo dobrze :)

Mam nadzieję, że nie przeżyjesz rozczarowania. Trzymam za Was kciuki.

Posted

Zły czas, teraz małe pieski są modne i pewnie my wyglądamy też tak, jakbyśmy szli za modą.
A maleństwo to poprostu marzenie mamy.
Ja chciałam kota tricolorkę i mam, więc czemu mama nie może spełnić marzenia? :)
Tu mam narazie 2 filmiki, reszta się wrzuca:
Pereł ;)
Perła

Posted

Janis napisał(a):

nie jeśli miałaś wątpliwości to nie było to-nie powinno byc cienia wątpliwości Janis-

Halbina: już bym im odpowiedziała:cool1: "ile waży piesek" to na targurzeźnym w Chinach mogą se zadawac jak na kilogramy będą psa kupowac:angryy:

Posted

tak pięknie-takiego domu szukałam kiedyś dla Jacka-to nie same debilstwo dzwoniło-jakieś oszołomstwo, że rozpacz ogarnia:shake:

a takich kandydatów jak Wistra jest niewiele: są jak tęcza na niebie pojawia się żadko i równie szybko znika.

masz Janis dobrą kandydaturę-ja takiego szczęścia nie miałam-decyduj.