betka-sp Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jabuba napisał(a):Jak myślicie, jakie Joy będzie miała futerko jak dorośnie? Takie jak ma czy dłuższe? ja mysle ze nie będzie z długowłosych...tak troszku średnio raczej :razz::razz::razz::razz: i slicznie:loveu::loveu::loveu: Quote
Janis Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 [quote name='betka-sp']hop malutka :cool3::cool3::cool3: Hello spowrotem :loveu: Przepraszam za zwłokę, akurat dzisiaj przywiezli nam mebel i dopiero się uporaliśmy z bałaganem :oops: Dzisiejsze obiecane Jabubie fotki, także z ciotkami :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 piękne foty! malutka urocza! Janis ale Gryfonka do trymowania!:mad: Quote
Janis Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 oktawia6 napisał(a):piękne foty! malutka urocza! Janis ale Gryfonka do trymowania!:mad: Wiem, wiem :) Mój TZ już zaczał ją skubać, ale w trakcie stwierdził, że jest zima i to nie ma sensu. No i chodzi sobie taka niedoskubana, nie wiem teraz czy ją "dokańczać", czy czekać do wiosny. Dość dużo jeździmy z psiakami po lasach etc. i rzeczwiście wytrymowana Mary marznie. Quote
betka-sp Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 jabuba jak mąż....przekonany???????? :mad::mad::mad::mad: Quote
jabuba Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Tak, mąż już się zgodził. To że będzie w naszym domu piesek to uzgodniliśmy juz dawno, tylko umówiliśmy sie że weźmiemy go z naszego schroniska. A tu nagle ja wyskoczyłam z "kotem w worku" czyli suczką widzianą tylko na zdjęciach i to z drugiego końca Polski (no prawie). Ale uwierzył, że to nie jest żadna pseudohodowla i Janis nie wciska nam niechcianego, wybrakowanego towaru, tylko powierza nam swoja ukochaną własnoręcznie odratowaną Joy. Quote
betka-sp Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 jabuba napisał(a):Tak, mąż już się zgodził. To że będzie w naszym domu piesek to uzgodniliśmy juz dawno, tylko umówiliśmy sie że weźmiemy go z naszego schroniska. A tu nagle ja wyskoczyłam z "kotem w worku" czyli suczką widzianą tylko na zdjęciach i to z drugiego końca Polski (no prawie). Ale uwierzył, że to nie jest żadna pseudohodowla i Janis nie wciska nam niechcianego, wybrakowanego towaru, tylko powierza nam swoja ukochaną własnoręcznie odratowaną Joy. noooooooooooo to lepiej niech w to wierzy......:mad::mad::mad::mad::mad::mad:....:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jabuba Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 betka-sp napisał(a):noooooooooooo to lepiej niech w to wierzy......:mad::mad::mad::mad::mad::mad:....:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: No i wykrakałaś :placz: Quote
Janis Posted November 29, 2008 Author Posted November 29, 2008 Jabuba zrezygnowała z Joy. Zaczynamy szukanie od nowa, bardzo proszę o podbijanie wątku :( Quote
betka-sp Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 jabuba napisał(a):No i wykrakałaś :placz: może pytanie jest głupie..ale dlaczego???nie dlaczego wykrakałaś...... dlaczego rezygnujesz??? Quote
oktawia6 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Janis napisał(a): Jabuba zrezygnowała z Joy. Zaczynamy szukanie od nowa, bardzo proszę o podbijanie wątku :( ha ha-to znaczy nie ha ha ale byłam pewna że tak będzie Janis-nie wiem jak Ty-ale nie martw się-takich jak on/ona jest wielu. na pewno wkrótce ktoś opodiedzialny się trafi dla malutkiej! Quote
jabuba Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Musiałam zrezygnowac, ponieważ (choc możecie myślec inaczej) jestem odpowiedzialna i nie chciałam wziąc Joy, gdy mój mąz miał obiekcje. Pies wymaga opieki całej rodziny i musi byc przez całą rodzine akceptowany i kochany. A w tej sytuacji pewnie by tak nie było. Dlatego się wycofałam. Jeszcze raz przepraszam, Janis. Quote
Janis Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 jabuba napisał(a):Musiałam zrezygnowac, ponieważ (choc możecie myślec inaczej) jestem odpowiedzialna i nie chciałam wziąc Joy, gdy mój mąz miał obiekcje. Pies wymaga opieki całej rodziny i musi byc przez całą rodzine akceptowany i kochany. A w tej sytuacji pewnie by tak nie było. Dlatego się wycofałam. Jeszcze raz przepraszam, Janis. Cóż mogę napisać, nie zawsze jest tak, jak byśmy chcieli :-( Masz rację, że zrezygnowałaś, to musi być decyzja całej rodziny. Mam nadzieję, że mąż zakocha się w jakimś psiaku i tym razem nie zmieni zdania. Mogliśmy w sumie pokombinować tak, żeby mógł zobaczyć małą przed adopcją (mam przyjaciółkę, która podróżuje przez Swarzędz), ale myślę że w jego przypadku, ten brak możliwości obejrzenia psa, to tylko pretekst, żeby się wycofać. Zdaje się, że od początku Joy była tylko Twoją miłoscią ;) Życzę powodzenia w szukaniu innego psiaka, w którym zakochacie się oboje. :) Quote
betka-sp Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 no szkoda.....ale nie ma co odpuszczać....i szukamy dalek domku dla malutkiej :mad: Quote
betka-sp Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 [quote name='Janis'] Dzisiejsze obiecane Jabubie fotki, także z ciotkami :evil_lol: przypominamy się..................... Quote
Janis Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Dzięki serdeczne za podbijanie, kochane jesteście :loveu: Ja się trochę podłamałam poszukiwaniami, jedna sensowna osoba zrezygnowała, a pozostałe są ekm... niezbyt odpowiednie. Joy natomiast niczym się nie przejmuje, siusia na potęgę, bawi się godzinami i szczypie z entuzjazmem :evil_lol: Próbuję ją trochę trenować, reaguje na nie i podniesiony palec przed noskiem, dodam że poprawa trwa około 30 sekund :evil_lol: Quote
viverna Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 czy Joy przypadkiem nie przerośnie Jamniczka? już wygląda na to, że będzie większa niż 5 kg ;) Quote
jin22 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Hopp z rana!:multi::multi::multi: Slodziutki pierdzioszek szuka domku!:loveu: Quote
Janis Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 viverna napisał(a):czy Joy przypadkiem nie przerośnie Jamniczka? już wygląda na to, że będzie większa niż 5 kg ;) Jamniczek jest króliczy, więc waży 3,5 kg :evil_lol: Joy raczej na pewno ją przerośnie :lol: Nie wiem, jak duża będzie, w tej chwili wg moich, być może błędnych obliczeń mała ma około 13 tygodni, waży około 2,5 kg :roll: I robi się coraz bardziej piegowata :lol: Robią jej się takie delikatne piegi na pyszczku, łapkach i brzuszku, niektóre rude, niektóre czarne :lol: Quote
betka-sp Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 hihihihiihi...to piegi w górę..........:multi::multi: Quote
Recommended Posts