Basia165 Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Mam Labradorke od 2tyg ma ponad 8 tyg i wydaje mi sie ze jest agresywna bo caly czas na gryzie w reke albo ciagnie za bluze a gdy sie polozem na podlodze to skacze na glowe albo chce ugryz letko w szyje Czy to jest wogule normalne Da sie ja tego jakso oduczyc Jestem rozpaczona Pomocy Moj 2 problem to jak wyjdzien a dwor to boi sie podejsc do inych psiakow a gdy idzie dziecko to raz na nie szczek bo sie chyba boi jak by chciala ugryzc a gdy innym razme idzie dziecko to lasi sie i che byc glaskana Czy wy mieslicie takei smae porblemy ze swoimi maluchami Pomocy bo jestem rozpaczona Quote
aleb Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Tak, tez miałam podobne problemy. Gdy puszczałam ją na podwórko, to zawsze mi gryzła ręke. Gdy była na spacerze atakowała wszystkich ludzi, a szczególnie inne zwierzęta. Na szczęście takich problemów nie mam... no może trochę :roll: Gryźć ręke to nadal gryzie, ale tylko dla zabawy :P A atakować, to tylko szczeka na psy, ale tragicznie nie ma :wink: Quote
Betty Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Basiu, te gryzienie i skakanie na głowe to normalka. Psinka jest jeszcze malutka i niedawno zostala zabrana od rodzeństwa. Teraz Ty zastępujesz jej rodzeństwo i mame i ona próbuje sie bawić z Toba tak jak to robiła z innymi pieskami. Napewno za jakis czas jej to przejdzie więc sie nie martw!! Pozdrawiamy Asia Jacek i Beti - 5 m-cy, która tez uwielbiała podgryzać:) Quote
Rybka Posted September 22, 2004 Posted September 22, 2004 Basiu najlepiej jak zrobisz tak: jak piesek bedzie Cie podgryzal to piszcz jak sie da.To robia inne psy gdy je cos zaboli (np. jego rodzenstwo). To zawsze pomaga. Tylko nie dawaj sie grysc bo pies sie tego nauczy i wtedy bedzie kiszka. Pamietaj piszcz i nie baw sie z nia dalej (totalna olewka). Odwrodz sie albo odejdz tak zeby nie mogla CIe za nic zlapac :wink: . To zawsze skutkuje :D Quote
Betty Posted September 23, 2004 Posted September 23, 2004 Rybka oczywiście ma racje i nie pozwalaj jej raczej na taka zabawę. Quote
starbi Posted September 23, 2004 Posted September 23, 2004 Mega tez tak się bawi. Wystarczy położyc się na podłodze, jeden szybki sus i Mega siedzi na twarzy - a zęby to ma ostre! Ja myślę, że to dlatego, że zniżam sie wtedy do jej poziomu - jestem jak inny szczeniak. My gdy przesadza z gryzieniem mowimy stanowcze nie i piszczymy (tak, jak radziła Rybka). Daj jej też w tym momencie jej zabawkę, którą może gryźć bez przeszkód. Powodzenia! Quote
Rybka Posted September 23, 2004 Posted September 23, 2004 Przestancie bo popadne w samouwielbienie :lol: :lol: :lol: . A tak serio to chyba nie ma lepszej metody :D . Napewnosz dasz rade tylko musisz byc konsekwetna Quote
Korez Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Nasz Korez 7.5 tygod. labek gryzie tez jak opętany,ale zawsze wyciągamy mu z pyska ręce i natychmiast w to miejsce wciskamy ukochanego pluszaka,ale to nic.Mamy inne pytanie:co robic jak budzi sie w nocy i dostaje szału, goni po pokoju i chce sie bawić. Quote
Rybka Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Nasz Korez 7.5 tygod. labek gryzie tez jak opętany,ale zawsze wyciągamy mu z pyska ręce i natychmiast w to miejsce wciskamy ukochanego pluszaka,ale to nic.Mamy inne pytanie:co robic jak budzi sie w nocy i dostaje szału, goni po pokoju i chce sie bawić.najlepiej ja go przed snem wymeczycie :wink: czyli jakies zabawy bieganie itd :wink: oczywiscie w umiarze. Powinien zasnac ale czy na cala noc to nie wiem :( . Moja Suzi zawsze spala w nocy wiec nie mialam z nia problemow.Zycze powodzenia :kciuki: Quote
Recommended Posts