Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kilka dni temu została oddana do schroniska. Raczej nie miała normalnego domu, choć jest zadbana, bardzo łagodna i kochana. Przyprowadził ją jakiś podpity facet mówiąc, że znalazł. Potem jednak sam poplątał się w zeznaniach i przyznał że to jego. Oddaje, bo... już mu się znudziła. Nie chce już psa.

Delikatna dobermanka Kaja ma podobno 7 lat, ale wygląda na połowę tego.
Jest bardzo zestresowana i zdezorientowana nowym miejscem. Poza tym bardzo marznie, mrozy już się zaczeły. Powinna szybko opuścić schronisko, bo schronisko zimą to nie jest miejsce dla dobermanów.

Pilnie poszukiwany jest dom tymczasowy lub stały dla niej.
Ona w boksie naprawdę płacze, widać jak łzy jej lecą z oczu. Widać, że tęskni bardzo, na spacerze rozglądała się tylko dookoła i nie wiedziała w którą stronę iść.

Posted

niestety nie udało nam się sprawdzić :roll:
całą sobotę u nas padało, Kaja siedziała w budzie, było jej zimno...nie chciałam jej dodatkowo wyciagać na deszcz...

mam nadzieję, że za tydzień się uda.

Ona jednak w ogóle nie zwraca uwagi na psy w sąsiednich boksach, jest spokojna, myślę że nie byłoby problemów u niej z akceptacją innych psów

Posted

Nic tylko szuakć domku dla Kaji...Postaram się ją powystawiać na różnych stronkach...Ona jest taka wystraszona i bezradna...:placz:
Bez wątpienia powinna teraz siedzieć ze swoją nową rodzinka przy kominku a nie marznać w schroniskowym boksie...

Posted

modliszka84 napisał(a):
Dzisiaj przed 3 w nocy Kaja wyrzusza w świat.
Pierwszy przystanek : Łódź, drugi przystanek: Poznań, trzebi przystanek : Niemcy...

trzymam kciuki za podróż;)

• 1 month later...