zaza Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Witam, Mam 4-miesięcznego szczeniaka golden retrievera. Chciałabym zobić mu jakiś domek na dworze bo teraz wychodzimy oczywiście na spacerki ale Budyń coraz bardziej chce zostać sobie na dłużej na dworku. Mam tylko dylemat jak dostosować mu "dorosłą" budę, którą planuję kupić. Oczywiście na razie nie będę zostawiać go na dworze dłużej niż na pól godziny ale chciałabym żeby miał jakiś azyl do schronienia. A tak w ogóle to czy myślicie że buda 80x100 dla goldka to dobry rozmiar? Quote
Illusion Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jeśli pies już dorośnie to cały czas będzie mieszkać w budzie? Quote
zaza Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 No coś ty?!:crazyeye: Generalnie moje zwierzaki mieszkają i śpią w domu a "na życzenie" są wypuszczane na dworek. Luna (1,5 roczna kotka) w lecie całe dnie spędzała na łazęgowaniu i przychodziła tylko na papu i spanie ale teraz zdecydowanie preferuje kaloryferek :lol: Budyń jest jeszcze mały więc na razie ograniczamy się do max. godzinnych spacerków ale po zimie na pewno będzie chciał na dłużej pobrykać po ogrodzie. Więc ta buda to raczej rodzaj zaznaczenia jego miejsca na dworze. Quote
Illusion Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 To dobrze ;). Pytałam, bo niektórzy cały czas trzymają goldeny w budach, a te psy się do tego nie nadają :shake:. Quote
zaza Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 RCookie napisał(a):To dobrze ;). Pytałam, bo niektórzy cały czas trzymają goldeny w budach, a te psy się do tego nie nadają :shake:. się wie :evil_lol: poza tym nie mogę go na razie zostawiać samego bo to straszna śmieciarka i zaraz sobie znajdzie jakieś fajne patyki, liście, szyszki czy inne badziewie do zjedzenia :lol: a myślisz że ten rozmiar budy dla goldka będzie ok? Quote
Illusion Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Nie mam pojęcia, bo mój futrzak jest mały i ciężko jest mi wyobrazić sobie goldena w budzie w takich, a takich wymiarach ;). Pewnie zajrzy tu ktoś, kto ma większego psa i będzie mógł doradzić. Quote
bernenczyk14 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Jeżeli to są wymiary legowiska to buda będzie dobra a jeżeli to sa wymiary calej budy , to musisz jeszcze odjąc grubość ścianek;] wiec myśle ze była by wtedy troszke za mała , ale może ktos inny jeszce coś napisze:P Quote
Recommended Posts