Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudka to maciupeńka sunieczka

(przywieziona z interwencji, błąkała się gdzieś we Wrocławiu, nikt jej niestety nie szukał....)

mieszka od września we wrocławskim schronisku,
w malutkiej klateczce, niedaleko biura...
(nie nadaje sie boksu..jest mała, krótkowłosa)
w godzinach pracy dzielnie towarzyszy Paniom z biura...
...ale to tylko do 15tej...
później pozostaje jej tylko widok prętów...
i długie, samotne godziny...

Cudka ma ok. 8 latek....
wiek, który sprawia że ma minimalne szanse na adopcje...

Sunia jest troszke nieufna, nie do każdego podchodzi... ale bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, ostrożnie ale z wielką lubością nadstawia swój malutki łepek, jeśli znajdzie się ktoś kto zechce poświęcić jej chwile cennego czasu, kto schyli się i pogłaszcze...

Jej numer chroniskowy:
1572/08

Posted

pozwole sobie zacytowac z ogolnego wrclawskiego watka:

"....Z Cudką wynikneła bardzo dziwna sprawa , otóż przyszły dzieci ze Szkoły do Sch. i jedno dziecko rozpoznało Cudkę jako pieska swojej babci , Cudka nazywa się Tina ma prawdopodobnie 8 lat , Cudka bardzo się cieszyła niestety dziecko nie mogło odebrać suni ale została telefonicznie powiadomiona rodzina , obiecali przyjechać po Cudkę najdalej za dwa dni , no ale do piątku nikt się nie zjawił :shake: , myślę że jak przez tydzień nikt się po nią nie zgłosi to chyba już jej wł. nie chce:-(
nie rozumię takich ludzi ja wiedząc że mój pies się znalazł za 5 minut byłabym po niego
A sunia w Sch. od września już czeka...."

i jeszcze jeden cytat:

"Ta sunia jest niesamowita , trafiła do Schroniska jako znaleziona , gdy tylko ktoś zbliżył się do jej klatki szczerzyła zęby , histercznie reagowała na każdą próbę zbliżenia się do niej , jednak do zwierząt jest ok więc siedziała w jednej klatce z Balbinką którą codziennie brałam do siebie do biura , pewnego razu Cudka uciekła mi gdy wyjmowałam Balbisie , położyła się pod moim biurkiem grzeczniutka , zupełnie inny pies i tak towarzyszy mi już ponad miesiąc, jest nieufna do obcych , bardzo ostrożna, schodzi z drogi wszystkim pieską , bardzo się pilnuje , jest niesamowicie posłuszna , mam wrażenie że ona wszystko rozumie co do niej się mówi
Może jednak zdarzy się cud i Cudka wróci do swojej pani"

Posted

Bella1 napisał(a):
Wreście trafiłam na jej wątek :lol:
Cudka wczoraj została wysterylizowana

Teraz trzeba szukać domku,czy ktoś zrobi ogłoszenia?

Posted

Dawna rodzina Cudki niestety nie pokazała się :shake::shake::shake:
Cudka znalazła inny domek i mocno wierzę że będzie w nim szczęśliwa , bo tak mądrego psa nie spotyka się często , więc napewno pańcia straci głowę dla malutkiej :lol::lol::lol::lol: