kikou Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Cudka to maciupeńka sunieczka (przywieziona z interwencji, błąkała się gdzieś we Wrocławiu, nikt jej niestety nie szukał....) mieszka od września we wrocławskim schronisku, w malutkiej klateczce, niedaleko biura... (nie nadaje sie boksu..jest mała, krótkowłosa) w godzinach pracy dzielnie towarzyszy Paniom z biura... ...ale to tylko do 15tej... później pozostaje jej tylko widok prętów... i długie, samotne godziny... Cudka ma ok. 8 latek.... wiek, który sprawia że ma minimalne szanse na adopcje... Sunia jest troszke nieufna, nie do każdego podchodzi... ale bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, ostrożnie ale z wielką lubością nadstawia swój malutki łepek, jeśli znajdzie się ktoś kto zechce poświęcić jej chwile cennego czasu, kto schyli się i pogłaszcze... Jej numer chroniskowy: 1572/08 Quote
kikou Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 pozwole sobie zacytowac z ogolnego wrclawskiego watka: "....Z Cudką wynikneła bardzo dziwna sprawa , otóż przyszły dzieci ze Szkoły do Sch. i jedno dziecko rozpoznało Cudkę jako pieska swojej babci , Cudka nazywa się Tina ma prawdopodobnie 8 lat , Cudka bardzo się cieszyła niestety dziecko nie mogło odebrać suni ale została telefonicznie powiadomiona rodzina , obiecali przyjechać po Cudkę najdalej za dwa dni , no ale do piątku nikt się nie zjawił :shake: , myślę że jak przez tydzień nikt się po nią nie zgłosi to chyba już jej wł. nie chce:-( nie rozumię takich ludzi ja wiedząc że mój pies się znalazł za 5 minut byłabym po niego A sunia w Sch. od września już czeka...." i jeszcze jeden cytat: "Ta sunia jest niesamowita , trafiła do Schroniska jako znaleziona , gdy tylko ktoś zbliżył się do jej klatki szczerzyła zęby , histercznie reagowała na każdą próbę zbliżenia się do niej , jednak do zwierząt jest ok więc siedziała w jednej klatce z Balbinką którą codziennie brałam do siebie do biura , pewnego razu Cudka uciekła mi gdy wyjmowałam Balbisie , położyła się pod moim biurkiem grzeczniutka , zupełnie inny pies i tak towarzyszy mi już ponad miesiąc, jest nieufna do obcych , bardzo ostrożna, schodzi z drogi wszystkim pieską , bardzo się pilnuje , jest niesamowicie posłuszna , mam wrażenie że ona wszystko rozumie co do niej się mówi Może jednak zdarzy się cud i Cudka wróci do swojej pani" Quote
Koperek Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Zaraz wstawię fotki zrobione niedługo po przyjęciu ;) Quote
Bella1 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Wreście trafiłam na jej wątek :lol: Cudka wczoraj została wysterylizowana Quote
Poker Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Bella1 napisał(a):Wreście trafiłam na jej wątek :lol: Cudka wczoraj została wysterylizowana Teraz trzeba szukać domku,czy ktoś zrobi ogłoszenia? Quote
malagos Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Cudka jest podobna do mojej Dalii z lasu i Zulki z Wielunia, ta sama "rasa" :cool3: Quote
GoskaGoska Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 no kto pooglasza sunie ja cteraz ne bardzo mogę a jej potrzebne ogloszenia Quote
Bella1 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Cudka od dziś grzeje dupkę w nowym domku :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
GoskaGoska Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 o super :loveu: to sie suni poszczęscilo, nalezy tylko trzymac kciuki co by domek byl ok :multi: Quote
kikou Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Bella1 napisał(a):Cudka od dziś grzeje dupkę w nowym domku :multi::multi::multi::multi::multi: ale w calkiem nowym? czy Babcia jednak ja odebrala? Quote
Koperek Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='Bella1']Cudka od dziś grzeje dupkę w nowym domku :multi::multi::multi::multi::multi: ha ha to szybciutko pańcia przyleciała! ;) ŚWIETNIE!:multi: Quote
Bella1 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Dawna rodzina Cudki niestety nie pokazała się :shake::shake::shake: Cudka znalazła inny domek i mocno wierzę że będzie w nim szczęśliwa , bo tak mądrego psa nie spotyka się często , więc napewno pańcia straci głowę dla malutkiej :lol::lol::lol::lol: Quote
Poker Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 niesamowite,że tak szybko :loveu:,hura :multi::multi::multi: A poprzednia ,to wstrętne babsko :angryy: Quote
Recommended Posts