Jump to content
Dogomania

Dwie suki(jedna po zastrzyku) i brak cieczek

Recommended Posts

Posted

Sunia dostała zastrzyk dawno temu,na drugi miałysmy isc w czerwcu więc obliczyłam,że miała dostać cieczke jakoś w sierpniu...
Nie poszłam na drugi zastrzyk z tego względu,że chce ją wysterylizować i czekamy na cieczkę której nie ma :/ ostatnio myślałam,że już dostała,miała ''opuchniętą'' no wiecie co :eviltong: i niby krwawiła,ale tylko przez 2 dni.
I nie wiem czy przez ten zastrzyk tak jej się rozregulowało czy coś jest nie tak?:placz:

Druga sprawa też cieczka,ale u drugiej. Ma 1,5 roku ,pierwsza cieczke miała w marcu czyli powinna mieć we wrześniu :roll:

Tak sobie myślałam,że może jest jakiś lek dla suk tak jak dla kobiet co wywołuje miesiączke?

Posted

Po zastrzykach u suki mogą się dziać cuda, począwszy od zaburzeń hormonalnych po ropomacicze, więc nie zwlekałabym z wizytą u weta i jak najszybszą sterylizacją.

Co do drugiej suni - moja miała drugą cieczkę prawie 8 miesięcy po pierwszej, różnice są bardzo indywidualne, jednak to też może świadczyć, że hormonalnie jest coś nie tak.

Posted

moja suczka raz dostała taki zastrzyk( później była sterylka) po zastrzyku miała straszne rozregulowanie hormonalne:roll: musiałam ją sterlizować szybko bo groziło jej rozpomaciczenie:angryy: na szczęście wszystko dobrze się skończyło;)
radzę Ci szybko wybrać się z suńką do Weta