Dagula Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Rybka_39 napisał(a):To ciekawe, Arka, Emir- wszystkie fundacje, wszyscy pomagający czynnie psom, sa chorymi na znieczulice ludźmi...przykre. Ty to z choinki się urwałes/łaś naprawdę. Ja piszę, że ludzie nie chcący pomagać tylko chcący zabijać to przez znieczulice, a Ty, że na odwrót. Intryg tu nie potrzeba, naucz się interpretacji własnego języka ojczystego, potem te bzdury wypisuj, co za wredny człowiek. Quote
Rybka_39 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Już wolę pozbierać wolontariuszy z wszystkich miast, którzy będą chodzili po szkołach i firmach i rozmawiali z ludźmi o tym kłopocie. Otwórzmy jakieś konto, gdzie ludzie będą mogli pomagać finansowo i wydrukujmy ulotki. Święta się zbliżają, pewnie po nich wiele psów znowu trafi do schronisk. Oprócz uświadomienia ludzi nie wiele chyba nam pozostaje. Może nawet zaoferujmy na płytach odcinki z psiego psychologa, bo ludzie często wywalają psy bo nie wiedzą jak je powstrzymać od złych nawyków. Nauczmy ludzi miłości do zwierząt a będzie lepiej. ZERO PRZEMOCY. Może pozbierajmy pieniądze na jakieś szkolenia dla psa, jeśli ktoś go weźmie ze schroniska. Ludzie boją się brać psyl, bo mówi się, pewnie był bity i teraz go nie wezmę do domu z dzieckiem, bo może je ugryźć jak mu się coś przypomni A co stoi na przeszkodzie? Jak trafisz jeden, drugi, dziesiąty raz na gbura, ktory będzie wmawiał Ci, że sterylizując krzywdzisz zwierze, wyrobisz sobie albo anielską cierpliwość, albo zrezygnujesz. Edukacji nigdy za dużo. Ale przecież edukuje się cały czas, ale ja nie mam dostępu do środkow masowego przekazu. Były reklamy TOZu, o nie wyrzucaniu psów do lasu. Były. Zmieniło sie coś? Nie. Bo przeciętny pseudo ma w du** wszelkie wyciskające łez reklamy. Niesądzę, a w UK jest kontrola. Może się dogadać z jakąś szkółką dla psów, żeby to szkolenie taniej przepowadzili a zarazem to będzie dla nich promocja. Tylko czy ktoś się w ogóle chce na to pisać i ruszyć tyłek do pomocy a nie tylko paluszkami po klawiaturze mądrości wypisywać. Weźmiecie się do roboty czy teraz się wszyscy wypną jak jest dobry i konkretny pomysł. Ludzie będą pomagali finansowo, bo mają dobre serca i chcą pomagać ale nie kosztem przygarnięcia czterdziestu psów do domu to chociaż finansowo. Ale się rozpisałam. Od razu zaznaczam zanim odpiszecie chcę dobrze. To jest śmieszne. Wykonujemy wizyty przed/po adopcyjne we własnym zakresie, nikt nam za to nie płaci. Szkółka Wesoła Łapka robi szkolenia darmowe dla schroniskowych psów. Obudź się!!! Ludzie sobie ręce wypruwają, a Ty zarzucasz im lenistwo? Proszę bardzo rusz tyłek i idź do najbliższego schronu, pomoż, zamiast narzekać- bo to najłatwiej! Quote
Dorota_Phoenix Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Dagula']Może tak, kiedyś mi ktoś tak to przedstawił. http://allbreedsrescue.googlepages.com/litters.jpg/litters-full.jpg Jesteście w stanie wybić wszystkie psy? Bo wystarczą 2 aby po 6 latach było ich aż tyle. Hmmm zastanówmy sie. NIE. Tragiczna walka z wiatrakami. Wspaniale. Ja uważam, że możnaby było zmienić sytuację gdyby więcej ludzi brało zwierzęta ze schronisk i mniej ludzi rozmnażało bezmyślnie psy. Pewnie zaraz wiele ludzi się ze mną nie zgodzi ale wybijaniem psów się tego nie zmieni. Trzeba uderzyć do ludzi a nie wybić psy. Ciekawe co piszecie ale ja w życiu żadnej ulotki nie dostałam ani w życiu do szkoły nikt nie przyszedł aby mi uświadomić prawdę. A mieszkam w dużym mieście to pomimo tego znajomymy też się to nie przytrafiło. Dzieci łątwo jest na dobrą drogę zwrócić, bo dzieci mają duże serca. Coś marnie docierają do ludzi te fundacje. Pytam w takim razie jak długo chcecie bezmyślnie psy wybijać i kiedy wreszcie zrozumiecie, że dotrzeć trzeba do ludzi, dopiero wtedy coś się zmieni. Ale trzeba działać. Pięknie jest sobie gdybać kto ma rację a kto nie w cieplutkim domu jak tam gdzieś obok psy głodują? a Ty dasz tym wszystkim szczeniakom dom? zapewnisz im opiekę? bedziesz wychowywać je pod swoim dachem przez te 5 lat a później uśpisz, jeżeli nie znajdziesz im domów? w Polsce nie ma takich zasobów finansowych, żeby przetrzymać taką ilość psów w schronisku przez 5 lat, bo a nóż widelec znajdą dom. dlatego w przypadku, gdy jest podejrzenie, że suka mogła być pokryta- sterylka aborcyjna. i ta cała Twoja piramidka z obrazka zniknie. kompletnie nie rozumiem Twojego myślenia. Quote
ARKA Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Dagula']W UK jak się bierze psa ze schroniska, ten pies jest w perfekcyjnym stanie higienicznym ale najważniejsze i psychicznym. Nad każdą klatką wisi tabliczka, który pies się nadaje do dzieci, a który nie. Dobre sobie, tylko dokoncz mysli; Kosztem ILU usmierconych psow tak jest????? W Uk dozwolone jest usmiercanie psow z......brak miejsca w shronisku itd!!! Quote
Dorota_Phoenix Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula napisał(a):Ty to z choinki się urwałes/łaś naprawdę. Ja piszę, że ludzie nie chcący pomagać tylko chcący zabijać to przez znieczulice, a Ty, że na odwrót. Intryg tu nie potrzeba, naucz się interpretacji własnego języka ojczystego, potem te bzdury wypisuj, co za wredny człowiek. :question: tutaj sami wredni ludzie są. w ogóle cała dogomania to jedna wielka sekta i chcemy wybić wszystkie gatunki. Quote
Rybka_39 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Dagula']Ty to z choinki się urwałes/łaś naprawdę. Ja piszę, że ludzie nie chcący pomagać tylko chcący zabijać to przez znieczulice, a Ty, że na odwrót. Intryg tu nie potrzeba, naucz się interpretacji własnego języka ojczystego, potem te bzdury wypisuj, co za wredny człowiek. Z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, że ludzie usypiający szczeniaki, a nie pomagający im są chorzy na znieczulicę, jeśli zinterpretowałam to inaczej niż powinnam przepraszam. Wypraszam sobie, nie masz najmniejszego prawa ubliżać mi i nie życzę sobie wycieczek personalnych, bo to nie żaden argument.:-( Quote
ARKA Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Dagula']Po pierwsze piszę z Polski. Po drugie mam już psa po trzecie wiem ile może taka kampania zdziałać, czyli psom ze schroniska pomagać chcecie tylko finansowo całe życie, bo do puki nie zmieni się podejścia ludzi i sytuacja się nie zmieni. Brawa:shake: A co Ty za brednie wypisujesz, dlaczego obrazasz organizacje???? Niby taka oblatana i oczytana a z google nie potrafisz korzystac? Wrzuc "akcja sterylizcji", "dzien sterylizacji"........ Myslisz, ze w Polsce mieszkają same matoły? Quote
Dagula Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Ja swoje, wy swoje. To zróbciw masowe sterylki ale nie masowe zabijanie. Sterylka jak najbardziej. Fajnie, że robi się darmowe szkolenia dla psów w scgronisku ale gorzej, że ludzie nie bardzo o tym wiedzą, bo się nie interesują ani psami ani schroniskami. Jak napisałam , sama nic nie zrobię, łatwo teraz napisać, to pomóż a Wy co, a tak, wy wolicie wybijać psy na krótkie rozwiązanie. Ciekawe, ale sytuacja od lat się nie poprawia, chociaż usypia się psy. To chyba najlepszy przykład, że nie działa. Obrazek nie zniknie ponieważ nie jesteście w stanie wybić wszystkich psów jak napisałam a obrazek wyraźnie pokazuje, wystarczą 2 psy aby po paru latach były ich tysiące.Sterylka jak najbardziej, zabijanie nie. Quote
Saite Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Dagula']Może tak, kiedyś mi ktoś tak to przedstawił. http://allbreedsrescue.googlepages.com/litters.jpg/litters-full.jpg Jesteście w stanie wybić wszystkie psy? Bo wystarczą 2 aby po 6 latach było ich aż tyle. Hmmm zastanówmy sie. NIE. Tragiczna walka z wiatrakami. Wspaniale. Ja uważam, że możnaby było zmienić sytuację gdyby więcej ludzi brało zwierzęta ze schronisk i mniej ludzi rozmnażało bezmyślnie psy. Pewnie zaraz wiele ludzi się ze mną nie zgodzi ale wybijaniem psów się tego nie zmieni. Trzeba uderzyć do ludzi a nie wybić psy. Ciekawe co piszecie ale ja w życiu żadnej ulotki nie dostałam ani w życiu do szkoły nikt nie przyszedł aby mi uświadomić prawdę. A mieszkam w dużym mieście to pomimo tego znajomymy też się to nie przytrafiło. Dzieci łątwo jest na dobrą drogę zwrócić, bo dzieci mają duże serca. Coś marnie docierają do ludzi te fundacje. Pytam w takim razie jak długo chcecie bezmyślnie psy wybijać i kiedy wreszcie zrozumiecie, że dotrzeć trzeba do ludzi, dopiero wtedy coś się zmieni. Ale trzeba działać. Pięknie jest sobie gdybać kto ma rację a kto nie w cieplutkim domu jak tam gdzieś obok psy głodują? Weź się zdecyduj! Bo jak pamiętam dla Ciebie świetnym wyjściem parę postów temu, było wybijanie dorosłych psów, a teraz się dowiadujemy, że usypianie ślepych miotów tuż po narodzinach jest okrutne, ale dorosłych i świadomych już nie. Ten obraz to sobie nad łóżkiem powieś, a wcześniej go sobie przerób, do każdego "niewybitego" (jak Ty to zwykłaś mówić) szczenięcia, dorysuj kolejne, które oznaczałyby w czasie ich potomstwo. A o fundacjach to dyskutuj, jak już założysz jakąś i coś zdziałasz, bo na razie to ględzisz tylko. O fundacjach działających na rzecz chorych, umierających dzieci też się nie wypowiadaj. Ile czasu i gdzie byłaś chociaż na wolontariacie? Mierzi mnie to co piszesz. Oby Ci było dane przygotowywać do odejścia... Oby. Wtedy może przestaniesz snuć te swoje opowiastki wyssane nie wiem skąd, bo palec na to za mały. Quote
Dorota_Phoenix Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula napisał(a):Ja swoje, wy swoje. To zróbciw masowe sterylki ale nie masowe zabijanie. Sterylka jak najbardziej. Fajnie, że robi się darmowe szkolenia dla psów w scgronisku ale gorzej, że ludzie nie bardzo o tym wiedzą, bo się nie interesują ani psami ani schroniskami. Jak napisałam , sama nic nie zrobię, łatwo teraz napisać, to pomóż a Wy co, a tak, wy wolicie wybijać psy na krótkie rozwiązanie. Ciekawe, ale sytuacja od lat się nie poprawia, chociaż usypia się psy. To chyba najlepszy przykład, że nie działa. Obrazek nie zniknie ponieważ nie jesteście w stanie wybić wszystkich psów jak napisałam a obrazek wyraźnie pokazuje, wystarczą 2 psy aby po paru latach były ich tysiące.Sterylka jak najbardziej, zabijanie nie. jeżeli np na obrazku byłaby suka ze schroniska, która zostałaby wysterylizowana "normalnie" albo zostałaby wykonana sterylka aborcyjna w razie pokrycia to nie byłoby obrazka. nikt tutaj nie mówi o masowym wybijaniu psów. statystyk nie znam, ale wątpie czy w każdym (albo przynajmniej w większości) polskich schronisk są usypiane ślepe mioty. więc nie byłabym skłonna do takiego stwierdzenia "Ciekawe, ale sytuacja od lat się nie poprawia, chociaż usypia się psy" nie rozumiem, dlaczego tak bardzo boli Cię usypianie ślepych miotów, a już mniej dorosłych psów. w moim mniemaniu pozwolenie na spędzenie kilku lat w schronisku (nie czarujmy sie, nie wszystkim szczeniakom uda się znaleźć dom), a później uśmiercenie, jest jeszcze większym okrucieństwem. Quote
sunset Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula - piszesz "ale trzeba działać". Cóż więc stoi na przeszkodzie, abyś zamiast klikać w klawiaturę z cieplutkiego domku i podrzucać innym do realizacji swoje "odkrywcze" pomysły, sama wzięła się za ich realizację, a nie porównywała do Hitlera ludzi którzy pracując w zimnie, po kolana w g....ie, ze łzami w oczach podejmują decyzje o uśpieniu ślepego miotu czy ciężko chorego psa, na którego leczenie brak jest środków. To porównianie, nie wiem jak to nazwać, to już nawet nie przegięcie - to podłość,:shake: Quote
Rybka_39 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 oDagula napisał(a):Ja swoje, wy swoje. To zróbciw masowe sterylki ale nie masowe zabijanie. Sterylka jak najbardziej. Fajnie, że robi się darmowe szkolenia dla psów w scgronisku ale gorzej, że ludzie nie bardzo o tym wiedzą, bo się nie interesują ani psami ani schroniskami. Jak napisałam , sama nic nie zrobię, łatwo teraz napisać, to pomóż a Wy co, a tak, wy wolicie wybijać psy na krótkie rozwiązanie. Ciekawe, ale sytuacja od lat się nie poprawia, chociaż usypia się psy. To chyba najlepszy przykład, że nie działa. Obrazek nie zniknie ponieważ nie jesteście w stanie wybić wszystkich psów jak napisałam a obrazek wyraźnie pokazuje, wystarczą 2 psy aby po paru latach były ich tysiące.Sterylka jak najbardziej, zabijanie nie. Sama nic nie zrobisz? Może wizyty przed/po adopcyjne przeprowadzać, ogłoszenia robić, drukowac ogłoszenia, brać udział w akcjach.;) Naprawdę da się jak sie chce. A masz taką siłę przebicia do rządu, by wprowadzić przepis o masowych sterylkach, ja niestety nie:shake: U nas ludzie wiedzą o tych szkoleniach, bo się o nichh bębniło i wolontariusze korzystają, za co chwała Jackowi Gałuszce;) i Pastelowi. Gdybym wolała wybijac psy, poszłabym na łatwiznę i wszystkie staruszki wybiła, a że mi zależy na ich dobru, robie im ogłoszenia i szukam domu, nie jest łatwo, ale kto powiedział że będzie? Co mamy z tymi szczeniakami robić? Mając do wyboru adopcje albo tymczas starego psa albo szczeniaka wole wziąć starszego. Ale co w taim razie robić z szczylami? Kosztem tego, że szczyle zajmują miejsce w schronach mamy wybić te co w ciągu 4 lat nie znalazły domu, a ratowac na wpoł dzikie bo wychowane w schronisku szczyle? Wiesz ja rozumiem jak ktoś ma warunki to OK, ale schronisko nie zapewni socjalizacji. Quote
Rybka_39 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Jeszcze jedno Diegula gdybyś dysponowała ograniczonym funduszem wydałabyś go na utrzymanie 4 letniego psa, czy na szczyla? I kobieto wyluzuj i podejdź do tego z dystansem bo ci żyłka pęknie:lol: Quote
Saite Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Rybka_39 napisał(a):Jeszcze jedno Diegula gdybyś dysponowała ograniczonym funduszem wydałabyś go na utrzymanie 4 letniego psa, czy na szczyla? I kobieto wyluzuj i podejdź do tego z dystansem bo ci żyłka pęknie:lol: Rybko, akurat dystansu to Daguli vel Dieguli chyba nie brakuje. Bo czymże, jak nie dystansem przeogromnym, może być spowodowana taka pseudohumanitarna postawa? Jak się nie wie o czym się mówi, to tak to wygląda. Pełne oderwanie od realiów, ta łatwość podsumowywania w pejoratywach ludzi, którzy faktycznie coś robią. No, ale tak to jest, gdy się myślami siedzi w USA względnie w UK albo myśli o "Aniołkach". Quote
Dagula Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Ach nie jestem taka mądra, jak inni ludzie, którzy już się nauczyli, że nie ma sensu się wypowiadać ale jak to się mówi... mądrzejszy ustąpi. Już się wypowiadać nie będę, skoro nawet interpretować nie potrafią niektórzy. Ja nie piszę, że lepiej upypiać starsze niż młodsze tylko lepiej usypiać te, które już są w schroniskach niż te, które mogłyby pójść do dobrych domów SKORO JUŻ tak wam na tym usypianiu zależy. W takim razie ja się teraz wycofuję, bo potrzebuje spokoju ze względu na to, że jestem w ciąży i nie mam ochoty czytać tego steku rządzy zabijania psów. Czemu nie sterylka tylko usypianie ślepych miotów? Powiem Wam, że świat zawsze był przeciwny zabijaniu a wy cieszcie się sobą, że jest Was kilkunastu czy kilkudziesty a może i więcej i się nawzajem popieracie zamiast robić wszystko aby do tych śmierci nie doprowadzić. Ludziom, którzy byli w kraju dalej posuniętym ciężko pogodzić się z Polakami, którzy są wiecznie niezadowoleni i negatywnie do nowych pomysłów nastawieni. Dobrze, że nad tymi wszystkimi pomysłami trzyma pieczę góra, która musi się zgadzać z wymogami mądrzejszych ludzi, dążocych do humanitarnych rozwiązań a nie do najbrutalniejszych, a przede wszystkim na krótką metę. Żegnam wspierana przez ludzi z większymi sercami. Quote
Saite Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula napisał(a):Ach nie jestem taka mądra, jak inni ludzie, którzy już się nauczyli, że nie ma sensu się wypowiadać ale jak to się mówi... mądrzejszy ustąpi. Już się wypowiadać nie będę, skoro nawet interpretować nie potrafią niektórzy. Ja nie piszę, że lepiej upypiać starsze niż młodsze tylko lepiej usypiać te, które już są w schroniskach niż te, które mogłyby pójść do dobrych domów SKORO JUŻ tak wam na tym usypianiu zależy. W takim razie ja się teraz wycofuję, bo potrzebuje spokoju ze względu na to, że jestem w ciąży i nie mam ochoty czytać tego steku rządzy zabijania psów. Czemu nie sterylka tylko usypianie ślepych miotów? Powiem Wam, że świat zawsze był przeciwny zabijaniu a wy cieszcie się sobą, że jest Was kilkunastu czy kilkudziesty a może i więcej i się nawzajem popieracie zamiast robić wszystko aby do tych śmierci nie doprowadzić. Ludziom, którzy byli w kraju dalej posuniętym ciężko pogodzić się z Polakami, którzy są wiecznie niezadowoleni i negatywnie do nowych pomysłów nastawieni. Dobrze, że nad tymi wszystkimi pomysłami trzyma pieczę góra, która musi się zgadzać z wymogami mądrzejszych ludzi, dążocych do humanitarnych rozwiązań a nie do najbrutalniejszych, a przede wszystkim na krótką metę. Żegnam wspierana przez ludzi z większymi sercami. Brawo! Ach ta pogarda dla Polski i Polaków. Cóż więcej można na odchodne zaprezentować i udowodnić? Pewnie niektórzy Ci wybaczą z racji na ciążę. Quote
saganka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula, a czy juz uwierzylas w to, ze suka nie musi miec szczeniat? Bo jeszcze do niedawna twierdzilas, ze kazda dla zdrowia powinna miec, bo tak 3 wetow Ci mowilo... A teraz pokazujesz wszystkim obrazek, ktory dokladnie ilustruje, co moze sie stac, kiedy kazde zwierze sie rozmnozy chociaz raz... Lekka schiza?? Quote
Rybka_39 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula, nie stresuj się, zajmij się dzidziusiem ;) Może kiedyś jak 3 miesiace będziesz szukać domu jednemu psu, a tu jak gzryby po deszczu na jego miejsce przyjda szczyle bo jakis idiota nie dopilnowal suki, zrozumiesz nasz punkt myślenia.Jak na razie Ty ubliżyłaś mnie, a nie my Tobie.;) Quote
agata-air Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 i już wszytsko wiemy :D nie dziwie się, że kobieta w ciązy jest wrażliwa na zycie nienarodzone i nowonarodzone :eviltong: a na serio dla Nas naprawde uśpienie ślepego miotu to nie zabawa a psychicznie wykańczająca...konieczność Quote
sunset Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 cyt:"... SKORO JUŻ tak wam na tym usypianiu zależy", ,,nie mam ochoty ,czytać tego steku rządzy zabijania psów.", "Dobrze, że nad tymi wszystkimi pomysłami pieczę trzyma góra.." itp., itd. nie rozumiem, spotkałam w życiu ludzi o rozmaitych poglądach, ale p.Dagula jest niestety niereformowalna. Przykro tylko, ze ubliża ludziom rzeczywiście zaangażowanym w pomoc zwierzetom kosztem zdrowia, życia osobistego i własnych finansów. Odnośnie "góry", to eutanazja w schroniskach dla psów nie nadających się do adopcji nie jest zakazana. Ludzi, którzy byli, lub sa nadal w krajach "dalej posuniętych" są miliony,ale większość z nich widziała nieco więcej niż Ty w UK i dzięki temu ich poglądy różnią się zdecydowanie od twoich. P.S. A co ci ludzie z "większymi sercami "zrobili dla poprawy sytuacji psów w Polsce? Quote
taks Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dziewczyny dajmy juz spokój;) szkoda czasu i nerwów... burza hormonów, zadufanie i ignorancja a Wy się przejmujecie?:eviltong: Moher to moher, beton to beton... co kto lubi jego sprawa :roll: a my wracajmy do roboty ( to znaczy,przepraszam, do "nicnierobienia":diabloti:) Quote
Ada-jeje Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dla wszystkich tych ktorzy sa przeciwni usypianiu slepych miotow jak rowniez sterylkom aborcyjnych niech dotrze do was ze jestescie najwiekszymi mordercami psow i kotow. Kazde nowo narodzone szczenie czy tez kocie zabiera miejsce juz zyjacemu stworzeniu, co miesiac w kazdym schronisku usypia sie srednio 150 psow :angryy::angryy::angryy: Powinniscie sobie pogratulowac waszej milosci do zwierzat. :mad::mad::mad: Quote
evel Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Dagula napisał(a):Evl szkoda ale jest jedna prawda. Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to się trzeba zejść do poziomu gówniarzy i przezywać. To nie mnie ośmieszyłeś/łaś tą wypowiedzią, ale siebie i zrozumiałam Twój poziom. a to ciekawe... nie sądzę, żebym Cię gdziekolwiek obrażała. kurde, chyba mam napadową częściową amnezję... :cool3: Dagula napisał(a):Jestem człowiekiem, który rozumie, że gusta są różne i piszę, że osoby chcące usypiać szczeniaki są głupie, czy inne. Wyrosłam dawno z tego gówniarskiego zachowania i nie wróżę Ci wielu prawdziwych przyjaciół w życiu, chyba, że tych, którzy będą Cię popierali. Najpierw dorośnij do wyrozumiałości i niech Twój rozum pojmie, że ludzie różnie podchodzą do sprawy. To tak ogólnie. Nie uważam się za betonowy umysł tylko dlatego, że mam inne podejście do sprawy niż Ty. Powiem więcej, unosisz nos za wysoko ale nie myśl, że każdy się będzie zgadzał z Twoimi poglądami poza tym chamuj się z komentarzami. Podnieś poziom kultury. Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenie to się nic nie mówi. Koniec, więcej się nie zniżę i nie będę dyskutowała z tak małorozumną osobą. CHamować to się mogą chamy, ja tam się co najwyżej pohamuję :evil_lol: poza tym, obrażaj nas dalej, wal śmiało, to nam będziesz mogła wysłać kartkę z BANanowych wakacji :diabloti::diabloti::diabloti: Każdy kolejny post obrażający jakiegokolwiek użytkownika poprzez jakieś tam wredne człowieki, gówniarstwo i inne takie osobiście zgłoszę do moderacji. Kolejna sprawa - nie odpowiedziałaś mi na żadne z moich pytań (brak argumentów? ojeeej :placz:), właściwie to prawie na żadne pytanie nie odpowiedziałaś, w kółko to samo, że my mordercy, że masówka, że zabić narodzone, że żądne życia szczenięta, naubliżałaś wszystkim dookoła, wyklepałaś litanię do UK, potem rzuciłaś hasło, że jesteś w ciąży, na koniec obraziłaś się na Matkę Polskę i se poszłaś. Siła Twych argumentów oraz Twoja dojrzała postawa skoro już mi wrzucasz od gówniarzy mnie zabiła :roll: Schemat jest prosty. Kastrujemy bezdomniaki, jeśli nie kastrujemy, sterylkujemy aborcyjnie a jeśli nie - no sorry, usypiamy mioty i takie jest życie. Widziałaś kiedyś maleńkie psie dziecko w schronie, utaplane w goownie, morke, zziębnięte, nie mogące pogryźć ochłapów, które dostaje z prozaicznego braku zębów, wychudzone tak, że anatomii się można uczyć na nim, samotne, bez mamy? Uwierz mi - nie chciałabyś takiego życia fundować żadnej żywej istocie, nawet tej, która przez ludzką nieodpowiedzialność przyszła na świat. Jeśli chcesz komuś zarzucać nicnierobienie to również zły adres. Ale oczywiście nawet nie zajrzałaś na PwP, żeby to zobaczyć, z góry uczyniłaś założenie, że jesteśmy bandą nierobów, którzy sobie teoretyczne pogadanki o sytuacji psiej w Polsce urządzają przy kawie. Nie mam siły już tłumaczyć. EOT? Quote
bonsai_88 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Jak dla mnie jak ktoś chce psa to idzie do schroniska i bierze psa. Jeśli ma do wyboru szczeniak czy dorosły to raczej weźmie szczeniaka... ale jeśli wszystkie szczeniaki zostały uśpione zaraz po narodzinach? Wtedy nie ma wyboru, i tak weźmie psa.. dorosłego :p. Tak więc bez sensu jest usypiania już dorosłego, świadomego życia psa, a zostawianie szczeniaków, które w schronisku niestety mają bardzo duże ryzyko, że i tak umrą... tyle że w męczarniach [choroby itp.] :shake:... Quote
Dagula Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 OK. Zrozumcie, ja mam pogląd X a wy Y. Uważacie, że Y jest lepszy a jego argumenty są dobre przeciw X a ja uważam na odwrót i mam swoje argumenty. To, że mam takie poglądy to mam, ale nie rozumiem, dlaczego ewidentnie staracie mi narzucić swój pogląd bo jak nie, to evl np nazywa mnie betonowym umysłem, chociaż bardzo się wypiera jakoby mnie kiedykolwiek obraził - lecytynkę polecam, na str40 prawdź skoro nie pamiętasz, lub p Ryba lata teraz po forum i na różnych tematach opowiada, że nazwałam ją wredną, za co przepraszam skoro takie to wgł Ciebie ubliżenie. Ale rozumiem, widocznie mama nie nauczyła wierszyka o skarżypycie a czy skorupka zamłodu nasiąknie... Nie wiem czy wrażliwość na śmierć jest spowodowana ciążą, nie sądzę bo uważam, że zawsze będę się tego trzymała. To, że ma się odmienne zdania nie znaczy, że jest się gorszym lub lepszym. Ludzie są różni i tyle. Nawet jak się chce dobrze to się pojawią osoby, które wszystko poprzekręcają i potem tłumaczenia.... a tam! Szkoda słów. Ciekawa jestem czy rozwiążecie ten problem tymi metodami. Jeśli tak się Wam wydaje, to jest to przykre, bo nie można powiedzieć, że usypianie miotu to fajna rzecz. Niezależnie od tego co za sobą niesie. Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś znajdzie inną metodę. Ja pasuję. Szkoda, że odpowiedzi na pomysły są tak napastliwe, bo jak się chce dobrze, to i tak zawsze złe strony widzicie. Chęci nie każdy docenia. Ciekawe, czy ktoś z pomysłem w ogóle się odezwie, bo zaraz będzie najgorszy. Zmieńcie podejście, więcej pozytywów zobaczcie i więcej optymizmu. PA Quote
Recommended Posts