laki Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Polecam polarowe szarpaki ;) Naprawdę fajne zabawki i przydatne w nauce aportu. Używane jako nagroda i często w agility, po zakończeniu przebiegu. http://szarpaki.blogspot.com/ Quote
Aleksa. Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 bros napisał(a):takie zabaweczki zrobil dla mojego futra kolega, są świetne :) biała ma w środku tenisową piłkę , dlatego jest NIEtonaca :) próbowałam coś w tym stylu, ale nie bardzo mi wychodzi.:D znaczy nie wiem jak na koniec to się zaciska.:D Quote
betty_labrador Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 https://lh6.googleusercontent.com/-4rEay2JW_Eo/TuZSvETjYwI/AAAAAAAADIg/TSjfwynBxAk/s640/DSC_1406.jpg haha tu wygląda jakby do mikrofonu przemawiały :) fajny pomysl w ogole z szarpakam . Bros pytanko-czy cos takiego jak wyżej zalinkowalam potrafilabys zorbic tylko plus kijek dołączony do linki? Quote
bros Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Aleksandra wyszło Ci ŚWIETNIE !!! betty - kijek ??? nie bardzo sobie to mogę wyobrazić :cool3: Quote
betty_labrador Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) [quote name='bros']Aleksandra wyszło Ci ŚWIETNIE !!! betty - kijek ??? nie bardzo sobie to mogę wyobrazić :cool3: filmik to Ci wyjaśni :) minuta 3:08. ;) http://www.youtube.com/watch?v=S3XrKkrAZpY Edited February 8, 2012 by betty_labrador Quote
bros Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 wszystko jasne , tylko ten "kijek" jest bardzo elastyczny, coś podobnego do wędek z włókna szklanego, nie wiem gdzie coś takiego dostać :/ linka do takiego futerka musi być cieńsza i z tych bardziej giętkich, ale to akurat do wykonania :) Quote
Aleksa. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 [quote name='bros']Aleksandra wyszło Ci ŚWIETNIE !!! [B] Dzięki chociaż chciałabym to bardzo zacisnąć. :D Quote
bros Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Aleksandra95 napisał(a):Dzięki chociaż chciałabym to bardzo zacisnąć. :D wydaje mi się ze mnie nie wyszło by wcale :) tak że na pierwszy raz 100% powodzenia :) a psiak widać zadowolony :) zapomniałam napisać ze w białej zabawce pływającej w środku węzła jest piłeczka tenisowa, dlatego pewnie jest tak równiutko :) Quote
betty_labrador Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 bros napisał(a):wszystko jasne , tylko ten "kijek" jest bardzo elastyczny, coś podobnego do wędek z włókna szklanego, nie wiem gdzie coś takiego dostać :/ linka do takiego futerka musi być cieńsza i z tych bardziej giętkich, ale to akurat do wykonania :) byłabym wdzięczna jakbys pokombinowała :) wiadomo-nic na siłę. Ale może anuż się uda :) zobaczysz- bedziesz miała na to zbyt jak opatentujesz :razz: Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 a macie może wzór jak się splata tą linkę? może bym coś takiego zrobiła, tylko nie wiem jak Quote
Aleksa. Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 NightQueen napisał(a):a macie może wzór jak się splata tą linkę? może bym coś takiego zrobiła, tylko nie wiem jak wiesz co, wpisz w google-gałka bosmańska. a tam na pewno coś Ci wyskoczy..;) Quote
NightQueen Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Aleksandra95 napisał(a):wiesz co, wpisz w google-gałka bosmańska. a tam na pewno coś Ci wyskoczy..;) oo dzięki wielkie Quote
anetta Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='betty_labrador']filmik to Ci wyjaśni :) minuta 3:08. ;) http://www.youtube.com/watch?v=S3XrKkrAZpY super patent!!! Pies jaki podjarany na jej widok. Wygląda jak zabawka dla kota :-D Duuuuża zabawka. Quote
betty_labrador Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 anetta napisał(a):super patent!!! Pies jaki podjarany na jej widok. Wygląda jak zabawka dla kota :-D Duuuuża zabawka. dokładnie! i mam nadzieje ze Tizzy zaczęłaby sie takim czymś bawić bo wszelkie rzucane zabawki ja przerażają, turlane nie interesuja. Quote
Aleksa. Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 betty_labrador napisał(a):dokładnie! i mam nadzieje ze Tizzy zaczęłaby sie takim czymś bawić bo wszelkie rzucane zabawki ja przerażają, turlane nie interesuja. Dokładnie jak Dora kiedyś..:p nie interesowały ją zabawki..:) teraz na szczęście już lepiej. :D szarpak to jej ulubiona zabawka do przeciągania ze mną, piszczącą świnkę traktuje jak swoje dziecko.:smile: piłka tenisowa zainteresowała ją po tym jak byłam z nia na PM i jej kolega się bawił piłką :D więc poprawa jest w domu, na podwórku.. ale na spacerze się nie bawi. :D Quote
betty_labrador Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Aleksandra95 napisał(a):Dokładnie jak Dora kiedyś..:p nie interesowały ją zabawki..:) teraz na szczęście już lepiej. :D szarpak to jej ulubiona zabawka do przeciągania ze mną, piszczącą świnkę traktuje jak swoje dziecko.:smile: piłka tenisowa zainteresowała ją po tym jak byłam z nia na PM i jej kolega się bawił piłką :D więc poprawa jest w domu, na podwórku.. ale na spacerze się nie bawi. :D o super info! dzieki :) tzn pocieszające ze jednak sie da :) a co do zabawy na spacerze to też cie pociesze- Tosca kiedys na spacerze miala zabawki w nosie, zaczęłam ja nakręcać specjlnie -tzn na oddzielnych wyjsciach i udalo sie! teraz moze juz nie cwiczymy ale jednak sie dało :) Quote
Aleksa. Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 betty_labrador napisał(a):o super info! dzieki :) tzn pocieszające ze jednak sie da :) a co do zabawy na spacerze to też cie pociesze- Tosca kiedys na spacerze miala zabawki w nosie, zaczęłam ja nakręcać specjlnie -tzn na oddzielnych wyjsciach i udalo sie! teraz moze juz nie cwiczymy ale jednak sie dało :) Heh, Dora woli biegać sobie sama niż ze mną się bawić :D Quote
betty_labrador Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Aleksandra95 napisał(a):Heh, Dora woli biegać sobie sama niż ze mną się bawić :D tak wiem :P Tak jak Tosia ;) Quote
puchu Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 A może palcat przerobić? Będzie odpowiednio giętki, pytanie jak z wytrzymałością. Chociaż to nie ma być zabawka do szarpania. Quote
Olson Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 puchu napisał(a):A może palcat przerobić? Będzie odpowiednio giętki, pytanie jak z wytrzymałością. Chociaż to nie ma być zabawka do szarpania. Nooo, palcat to nie najlepszy pomysł chyba. :eviltong: Mój pies zjadł już trzy palcaty, nie jest to w ogóle wytrzymałe... łamie się zaraz jak pies chwilę "pomemla". Quote
betty_labrador Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Olson napisał(a):Nooo, palcat to nie najlepszy pomysł chyba. :eviltong: Mój pies zjadł już trzy palcaty, nie jest to w ogóle wytrzymałe... łamie się zaraz jak pies chwilę "pomemla". tylko tej części zabawki gdzie miałby się znaleźć palcat pies nie ma za zadania gryźć i memłać-to tylko część zabawki którą ma trzymać człowiek-tak by łątwiej byłoby mu manewrować zabawką ;) Quote
J&F Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Wow jestem pod wrażeniem - nigdy bym nie pomyślała że tyle fajnych zabawek można zrobić w samemu. Dzięki za pomysły - zobaczę tylko na ile mi starczy zapału :p Quote
biszat Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 czlowieku dobry - jaz zrobisz cos takiego jak http://www.youtube.com/watch?v=S3XrKkrAZpY chetnie kupie , a moj pies bedzie Ci dozgonnie wdzieczny :D . On to taki schronowy wariat wiec na bank mu sie to spodoba a z jego energia wiem ze bedzie za tym latal jak gupek :) Quote
betty_labrador Posted March 1, 2012 Posted March 1, 2012 [quote name='biszat']czlowieku dobry - jaz zrobisz cos takiego jak http://www.youtube.com/watch?v=S3XrKkrAZpY chetnie kupie , a moj pies bedzie Ci dozgonnie wdzieczny :D . On to taki schronowy wariat wiec na bank mu sie to spodoba a z jego energia wiem ze bedzie za tym latal jak gupek :) no to posty wyzej ja prosiłam tez o wykonanie takiej zabawki :lol: Quote
Recommended Posts