paulaa. Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 heh, ma teraz fajne piłki dla scooba, bo kolega taty pracuje przy kortach, więc przynajmniej dobre i wytrzymłe są. :smile: jakby się udało, to mogi ci przekazać jakoś, najwyżej. ;) Quote
Aleksa. Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 paulaa. napisał(a):heh, ma teraz fajne piłki dla scooba, bo kolega taty pracuje przy kortach, więc przynajmniej dobre i wytrzymłe są. :smile: jakby się udało, to mogi ci przekazać jakoś, najwyżej. ;) ok, spoko.;) Quote
vege* Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 A ja zrobiłam dla Nuki szarpak ze starej bawełnianej bluzki tak na próbę i jest istny szał, Nuka ma nowego 'przyjaciela' :evil_lol: Quote
paulaa. Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 vege* napisał(a):A ja zrobiłam dla Nuki szarpak ze starej bawełnianej bluzki tak na próbę i jest istny szał, Nuka ma nowego 'przyjaciela' :evil_lol: dawaj fotke. :smile: Quote
vege* Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 to są dwa szarpaki połączone razem, bo jeden taki byłby za krótki ;-) Quote
AnIeLa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Też się bawimy ręcznie robionymi zabawkami :) Szarpaczki, aporty , psiak zadowolony ;) Quote
paulaa. Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 http://images50.fotosik.pl/589/fbb2f63c22671e32.jpg skąd skombinowałaś taki włochaty elemencik ? :smile: myśle właśnie o czymś takim dla scooba, ale nie mam pomysłu. ;) Quote
AnIeLa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 paulaa, z lumpeksu ;) to akurat była czapka męska. To co Asior trzyma w pysku na zdjęciu wyżej jest zrobione z jakiegoś kołnierza :) Może tu będzie lepiej go widać. Quote
paulaa. Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 AnIeLa napisał(a):paulaa, z lumpeksu ;) to akurat była czapka męska. To co Asior trzyma w pysku na zdjęciu wyżej jest zrobione z jakiegoś kołnierza :) dzięki, będe szukać. ;) Quote
wikikoniki Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 bernenczyk14 napisał(a):Materiały sklepowe , ale o ile tańsze: *Piłka z biedronki( 2 sztuki- 3,50 zł) *Sznurek z Nomi 1m- 2 zł niecałe, ale nie wiem ile poszlo cm na jego wykonanie , no ale i tak zabawka za niecałe 4 zł to sie opłaca, a jaka frajda z jej robienia:evil_lol: Za jakiś czas znowu nakupuje sobie sznurków i będę produkować zabawki dla psa:cool3: W biedronce są piłki ?! A co do materiału na szarpaki to w Jusku (nie wiem jak się pisze) są tanie polarowe kocyki, za około 8zł, a są też z logo (na szarpaku by nie było widać) chyba za 4zł. Ja mam taki pomysł żeby: 1. Zebrać 4 patyki tej samej długości 2. Połączyć je tak na kwadrat, ale żeby zostało z 3-4 cm na zewnątrz 3. Jakoś je związać. 4. Ewentualnie można by w środku wszyć kawałek polaru... Macie może jakieś pomysły na zrobienie frisbee (oprócz tego papierowego) Mogłoby być z materiału, ale kompletnie nie mam pomysłu, jak zrobić ;( Quote
wikikoniki Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 AnIeLa napisał(a):paulaa, z lumpeksu ;) to akurat była czapka męska. To co Asior trzyma w pysku na zdjęciu wyżej jest zrobione z jakiegoś kołnierza :) Może tu będzie lepiej go widać. AnieLa, sznur chyba od jakieś zabawki, nie ? Bo ma taką specyficzną taśmę... Quote
AnIeLa Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 wikikoniki, sznur kupiony w bricomarche albo w jakimś podobnym sklepie budowlanym :) Miejsce zszycia rączki zaklejone zostało taśmą izolacyjną ( to czarne miejsce ) , żeby lepiej wyglądało :) i znalazłam zdjęcie kolejnej zabawki. Asior dostał w zeszłym roku pod choinkę ;) w całości zrobiona z linki mocno zaciskanej :) Quote
wikikoniki Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Fajne ;) Zabrałam się do tej gałązkowej czosi ;) Z boku mój szarpak. A to czarne to skarpeta wypchana, którą też przed chwilą zrobiłam... Chciałam zrobić ten piórnik wypchany ale sznup za mały ;< Quote
sachma Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 jak wy wiążecie te szarpaki? o.O ja ostatnio siedziałam i mi jakieś takie brzydkie powychodziły i cienkie :/ Quote
vege* Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 sachma napisał(a):jak wy wiążecie te szarpaki? o.O ja ostatnio siedziałam i mi jakieś takie brzydkie powychodziły i cienkie :/ http://th.interia.pl/30,bd76099ad4711130/pleccionki.JPG tnij grubsze paski polaru czy tam jakiegoś innego materiału z jakiego chcesz zrobić szarpak i nie zaciskaj tak bardzo mocno ;-) Quote
wikikoniki Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Ja robię jak warkoczyk ;) Też ładne wychodzą, tylko trzeba mocno ściskać ;) Quote
sachma Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 dzięki! :) dziś już nie dam rady po pracy, ale może jutro coś wykombinuję - Lenny uwielbia szarpaki :) tylko te kupne ze sznura za długo schną, a trzeba je co jakiś czas prac, bo jak się takim zakurzonym bawi to później kaszle :/ Quote
wikikoniki Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 sachma napisał(a):dzięki! :) dziś już nie dam rady po pracy, ale może jutro coś wykombinuję - Lenny uwielbia szarpaki :) tylko te kupne ze sznura za długo schną, a trzeba je co jakiś czas prac, bo jak się takim zakurzonym bawi to później kaszle :/ Ja z moimi z koca nie mam problemu, tylko taka rada, którą dała mi mama. Najlepiej prać ręcznie w proszku ale mocno wypłukać nie stosować wymiękczacza. Można odwirować. Quote
Klaudia&Aza Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 Aleksandra95 Ale fajnie kolorki dobrałaś, super Ci wyszedł:) Ja też warkoczyk robiłam ale w przypadku moich psów to taki szarpak długo nie wytrzymywał:evil_lol: Teraz na święta zrobię im właśnie o taki http://th.interia.pl/30,bd76099ad4711130/pleccionki.JPG to może trochę dłużej wytrzyma i zdążę zrobić zdjęcie:lol: Quote
Aleksa. Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 kolorki przypadkowe, w sklepie innych kolorów nie było, ale dziękuję.:lol: Quote
sachma Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 nie wytrzymałam.. jako że materiał w domu został spożytkowany na warkoczyki (tak robiłam wcześniejsze szarpaki) i zabawki takie były po kilku godzinach w strzępach nie pozostało mi nic innego jak wziąć stary t-shirt i pociąć na kawałki :) wyszły dwa szarpaki, jeden zrobiłam za luźny i po kilku chwilach został przegryziony (ale poprawiłam konstrukcję, jest trochę krótszy, ale jest :) ) drugi zrobiłam już o wiele mocniej ściągnięty i jest super - a przynajmniej tak sądzi Lenny bo od 21 (czyli od chwili wypuszczenia gotowego produktu z rąk ) lata z nim po całym domu, gryzie, przeciągał się z TŻ - po raz pierwszy zabawka wytrzymała tak długo, więc jestem pełna zachwytu - jutro pojadę do starego domu, mam tam dwie stare wielkie i grube zasłony - przepiorę i będzie zabawek trochę :) Quote
bros Posted December 11, 2011 Posted December 11, 2011 zmotywowałam się dziś , po powrocie z pracy siadłam i wyszyłam mojemu dzidziusiowi szarpaczek, może jutro uda mi się krótki filmik zrobić, jak sie moje futro bawi :) filmik taki sobie ale coś tam widać:) [video]http://www.youtube.com/user/troskliwa?feature=mhee#p/a/u/0/14jjxyQfcTg[/video] moja psierotka :) i łoba :) Quote
wikikoniki Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 bros napisał(a):zmotywowałam się dziś , po powrocie z pracy siadłam i wyszyłam mojemu dzidziusiowi szarpaczek, może jutro uda mi się krótki filmik zrobić, jak sie moje futro bawi :) https://picasaweb.google.com/lh/photo/iKU_O-40Jmhw2FsnW8EHfE9-nnvSwQxqejvsr-JmIGE?feat=directlink https://picasaweb.google.com/lh/photo/ZNclv3y1fjq8MQPJK_LaH09-nnvSwQxqejvsr-JmIGE?feat=directlink Piękne :loveu: U nas skarpeta działa <3333333 Jeszcze zapodaję kolejny pomysł. Co myśloicie o takich wkładach do rolek do malowania ? Zapomniałam nazwy... wygląda to tak: Ja tam myślę, że fajne, gdyby zrobić z drugiej strony dziurkę (bo chyba ma tylko z jednej) i wsadzić sznurek to jak dla mnie mistrzostwo... Quote
bros Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 takie zabaweczki zrobil dla mojego futra kolega, są świetne :) biała ma w środku tenisową piłkę , dlatego jest NIEtonaca :) Quote
Recommended Posts