Luna_Lab Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 mam też dla Was jak zrobić pluszową zabawkę, najlepiej serce (najprostrze ;dd) 1.wyciąć dwa IDENTYCZNE serca (najlepiej na dwa za jednym razem ;)) 2. Naszyć ewentualne ozdóbki 3. Wywinąć na drugą strone materiał 4. Zszyć (najlepiej tak "po dziecięcemu czyli że || złączyć materiały i zszyć) ALE ZOSTAWIĆ TROCHĘ NIE ZSZYTEGO TAK ABY MOŻNA BYŁO WYWINĄĆ MATERIAŁ NA PRZÓD 5. Wywinąć i przez dziurke wsypać wate 6. zszyć niby długo nie pożyje ale satyswakcja jest że ręcznie robione ;D Jutro jak mi sie uda to wstawie zdjęcia Robiliśmy to w piątej klasie podstawówki ;)) Quote
barberry Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Hitem ostatnich dni jest u mnie piłka tenisowa z dziurką (średnica ~1cm) z karmą w środku. Chciałam kupić psicy Konga albo którąś z tych gumowych piłek na smakołyki ale nie wiedziałam czy młoda się tym w ogóle zajmie - nigdy nie musiała "zdobywać" jedzenia ;) Szukałam czegoś co zainteresuje ją suchą karmą. Do tej pory potrafiła po kilka dni nic nie jeść jeśli nie dostała gotowanego kurczaka czy innego zwierza. Okazało się że to strzał w 10! Codziennie zjada w ten sposób tyle ile powinna, skończyło się żebranie przy stole, po prostu cód miód i orzeszki :D Teraz powoli zmniejszam ilość karmy w "kongu:eviltong:" a zaczynam sypać do miski - zjada! :multi: Polecam niejadkom. mały off: Może wpływ na tą poprawę w jedzeniu suchej karmy miała też zmiana marki - z Royala przeszliśmy na Orijen 6 Fish (ale i tak bez tej piłki nie chciała na początku nawet spojrzeć - teraz już się przekonała, że to dobre :D) Quote
Luna_Lab Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 barberry ja mam laba w domu, a te psy są wszystko-żerne więc z jedzeniem nie ma problemów (nawet jak sunia jest malutka :roll:) zuza:D ale fajna ;) nie wylatuje ta piłka? jak ją włożylas? (o ile sama zrobiłaś tą zabawke bo wygląda jak sklepowa :oops:)ja zrobiłam 3 zabawki, jedna tak sie spodobała pekińczykowi koleżanki że oddałam jej. Oto fotka zwierzaka: Samy i jego nowa zabawka :loveu: Aluś tylko mnie nie zabijaj za włożenie fotki:oops: Quote
barberry Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 [quote name='zuza:D']Ja ostatnio piesowi taką sprawiłam: Rozbrajający uśmiech :D Luna_Lab u mnie właśnie do tej pory był problem z jedzeniem ale już jak pisałam - rozwiązany! ;) Quote
zuza:D Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Luna_Lab Dzięki. Piesowi też się podoba:). Piłkę przylepiłam kropelką i oplotłam, ale Fergus i tak się z nią rozprawił:shake::evil_lol:. Mnie się podoba ta zrobiona przez Ciebie i widać, że piesiu ją lubi:). Barberry miałam nadzieję, że pieso, gdy zobaczy uśmiech, oszczędzi tę zabawką, ale od razu się okazało, że nie ma zabawy bez zniszczeń:D. Quote
sabina05 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Mój zdecydowanie bardzo szybko poradziłby sobie z zabawką, którą wykonałabym własnoręcznie. Jest bardzo silny wiec musi mieć raczej twarde zabawki. Jeśli chodzi o piłki do tenisa to on bardzo je lubi, niestety po kilku dniach taka piłka się już do niczego nie nadaje. Ostatnio widziałam, że w sklepie krakvet.pl jest duży wybór zabawek dla psa. Dla mnie najważniejsze jest to, że zabawki są tam w bardzo niskich cenach, więc mogę częściej kupować nowe. Quote
Paulix Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [IMG]http://lh3.ggpht.com/_gPx-i5At8d8/TP59T8DJjpI/AAAAAAAAABY/M3rOkKojf4c/s720/Zdj%C4%99cie0258.jpg[/IMG] [IMG]http://lh4.ggpht.com/_gPx-i5At8d8/TP59ZrKrX7I/AAAAAAAAABc/JWTlGz0zhZk/s720/Zdj%C4%99cie0259.jpg[/IMG] to strasznie wciąga :D :D Quote
.Labradore. Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 polarowe? :D Albo wzięłaś kilmetry materiału albo mocno ściskałaś, albo mi sie wydaje takie straaasznie dugaśne ;D W sam raz do przeciągania ;DD Wkładajcie foty jak sie bawią wasze psy tymi zabawkami ;D barberry - mam książke "101 psich sztuczek" gdzie pisze jak nauczyć psa aportować : piłke tenisową rozkroić, włożyć przysmak itd. Miałam tak zrobić a że polecasz jeszcze Ty to tak zrobię ;D Jak znajdę piłke xD Quote
.Labradore. Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 zuza:D napisał(a):Piłkę przylepiłam kropelką i oplotłam nie wiem bo sie nie znam, ale czy taki klej to nie może psiakowi zaszkodzić??? Quote
barberry Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='.Labradore.'] barberry - mam książke "101 psich sztuczek" gdzie pisze jak nauczyć psa aportować : piłke tenisową rozkroić, włożyć przysmak itd. Miałam tak zrobić a że polecasz jeszcze Ty to tak zrobię ;D Jak znajdę piłke xD Tyle, że ja nie robiłam tego po to żeby nauczyć aportować ;) Nie wiem więc na ile ta metoda będzie w Twoim przypadku skuteczna. Moim celem było uzyskanie "kuli smakuli" - coś jak tutaj tylko bez labiryntu A co do tej książki, szukam właśnie jakiegos poradnika nauki ciekawych sztuczek. Polecasz? :razz: Quote
Labradore Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='barberry']Tyle, że ja nie robiłam tego po to żeby nauczyć aportować ;) Nie wiem więc na ile ta metoda będzie w Twoim przypadku skuteczna. Moim celem było uzyskanie "kuli smakuli" - coś jak tutaj tylko bez labiryntu A co do tej książki, szukam właśnie jakiegos poradnika nauki ciekawych sztuczek. Polecasz? :razz: "101 psich sztuczek" jest b. fajna. Kosztuje ok. 39 zł. Książka gruba. Opracowana przez treserkę K.Sundancy i jej najmądrzejszą sunie na (podobno) na świecie - Chalcy. Poradnik fajny bo zdjęcia krok po kroku. Komendy pogrupowane według stopnia .. łatwości? i według zastosowania (np. pies terapeuta etc.) naprawde polecam na lekturę :) tu link: http://www.ceneo.pl/1237415 porównanie cen :P Quote
barberry Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ooo, wielkie dzięki. Właśnie o coś takiego mi chodziło, kupię :D Quote
Labradore Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 bardzo proszę, na prawdę warto bo fajna lektura :) Opisz potem jak pójdzie tresura, a teraz znikam z wątka żeby nie zaśmiecać Quote
Chantell Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 gdzie w necie znajdę fajne polarki żeby zrobić szarpaczki? ;) i nie za drogie... Quote
Paulix Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Chantell napisał(a):gdzie w necie znajdę fajne polarki żeby zrobić szarpaczki? ;) i nie za drogie... Na allegro - ale ja bym nie kupowała w necie - w zwykłym sklepie z materiałami możesz zobaczyć na żywo kolor i grubość, poza tym w internecie kupować musisz z tego co wiem na metry, ja jak idę do sklepu to proszę o 5 cm z każdego koloru :D I nie wychodzi drogo, jeden szarpak z dobrej jakości materiału kosztuje ok. 2 zł. Quote
Naklejka Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Fajne sznureczki robicie :) ja zrobiłam zabawkę ze starych skarpet :D Quote
paulaa. Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 zapisuje, potem doczytam bo juz od dawna zamierzałam wykonać jakiś szarpaczek. :smile: Quote
klaudiaZak Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Dawno nikt nie pisał ; < Ja powiem, że ostatnio zrobiłam takie szarpaczki; I takie "coś" Quote
Aleksa. Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Ja zrobiłam dwa szarpaki.;) biało-czerwony wzór kwadratowy i biało-niebieski wzór okrągły. ;) Quote
Aleksa. Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 paulaa. napisał(a):świetne są. :loveu: dziękuję.:loveu: jeeśli będziesz chciała z piłką, to spróbuję Wam zrobic.:lol: Quote
Recommended Posts