Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla wyjaśnienia, rodezjanka jest z mojego przytuliska a nie ze schroniska w Elblągu.
Mamy tam jeszcze wiele innych psów w potrzebie !!! Afra miała szczęście bo rasowa a takie szybko znajdują domy.
Co do karmy to z chęcia ja przyjmę , zwłaszcza , że potrzeby mam ogromne.
Dzisiaj jestem zgorzkniala, wrócilam z Elblaga z lecznicy. 2 szczeniaki chore, miały wszystkie szczepienia, wet. nie wie co im jest ?? Apatyczne, nie chcą jeść, maja boleści. Nie przeżyje już żadnej śmierci. Wczoraj rodziła u mnie w domu porzucona sunia. 2 szczeniaki urodziły się z niezrosnietymi powlokami brzusznymi. Zabieralam je od suki aby podać wetowi do uśpienia a one przyssały sie do sutków matki., jakby wiedziały , że to jednyna dla nich nadzieja. Za dużo tego mi sie zwaliło na głowę , wypalilam się .Długo tak nie da sie życ !

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem pod wrazeniem szybkiej akcji! a wlasnie mialam pisac ze bede w łodzi i moglabym pomoc na jakims odcinku trasy! na szczescie juz w domku siedzi:)
rozumiem ze jest to tymczas?
3mam kciuki zeby dziewczynka szybko załapała na czym polega domowe zycie kochanego psa i nie unikała windy i robienia siuku na trawce!
pozdrawiam

(i mialam Ma-ja do Ciebie pisac jak tylko zobaczylam watek bo wiedzialam ze Ty i rr to expresowa pomoc) :cool3:

ps. dlaczego wszyscy ba rr forum imputują Afrze że brzydka? :mad:
bo co że ksywe łapki ma? nieładnie! takie cudo tak okreslać!:loveu:

Posted

Agnieszka wzięła sunię do siebie....myślę, że z biegiem czasu dowiemy się czy to DT czy DS :) To zależy od ich wspólnych relacji...dzieki Bogu i Agnieszce, że sunia już w ciepełku i do innego niż ciepły dom już nigdy nie trafi...RRowcy dopilnują :mad::lol:

ps. jacy wszyscy?????? :):)

Posted

Melduje że delikwentka do tej pory nie wyszła z domu :roll: :evil_lol:

Bardzo dziękuję wszystkim za tą szybką akcję, poszło sprawniej niż się spodziewałam :multi: a teraz tylko kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki!! :loveu:

Posted

[quote name='basia0607'] Wczoraj rodziła u mnie w domu porzucona sunia. 2 szczeniaki urodziły się z niezrosnietymi powlokami brzusznymi. Zabieralam je od suki aby podać wetowi do uśpienia a one przyssały sie do sutków matki., jakby wiedziały , że to jednyna dla nich nadzieja. Za dużo tego mi sie zwaliło na głowę , wypalilam się .Długo tak nie da sie życ !

Basiu, okropna historia...
Jakoś się to zagubiło w tych radosnych postach o nowym domku Afry :oops:
Musisz byc bardzo silną babeczką, skoro tak to dźwigasz. No i nie wolno ci się wypalić, zwierzaki Cię potrzebują. Te dwa szczeniaki też, mogły się przecież urodzić gdzieś w rowie i strasznie, długo cierpieć.
Głowa do góry, da się żyć bo jest dla kogo!!!

Posted

Maleńki robaczek odszedl w nocy a suka płacze i go szuka. :placz:
Chyba ją wezmę ze sobą do pracy i czekam na zaglodzonego przywiazanego w lesie szkieletorka ! Bieda goni biedę .

Posted

Donoszę dalej... Dziewczyna była nad Odrą i wyszalała się z kumpelą haszczakową :cool3: nie boi się aut i autobusów. Nie zamierza jednak chodzić po schodach, posługuje się windą :evil_lol:

... a, no i chyba zapomniałam o jeszcze jednej ważnej rzeczy. Wygląda na to, ze domek tymczasowy zostanie domkiem na zawsze :multi:

Posted

Bo się przeniosło na forum RR :eviltong:

Afra poszła do mądrego pana od dobrych manier i zaczęła się uczyć tego, czego nikt nigdy jej nie nauczył. Albo odwrotnie, oduczać się różnych złych rzeczy.
Wiadomo że była bardzo bita i uczona agresji. Wyskakuje do ludzi z zębami. Ale swoją pańcie bardzo kocha i bardzo się stara być dobrym pieskiem :cool3:

No i ma cieczkę :p

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...