Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiejsza interwencja. Wieś kompletne zadupie, sukę wyrzucono z pędzacego auta 3 dni temu. Jest tak glodna , że wyjada kurom i królikom.
Suka wyeksploatowana, na moje oko 5-6 lat. Łagodna, wielka. Mądre umęczone oczy.Zdjęcia nie pokazują jej stanu, kości wystające, każde żebro do policzenia. Waży dużo bo targałysmy ją z Iwona do auta, cała wieś sie zbiegła ale nikt nie pomógl. Puścilam troche epitetów tym elagancikom w gumofilcach i pojechałysmy do przytuliska. Suka, nazwalam ją Afra rzucila się na jedzenie. Jest przy budzie, kto mi pomoże znależć jej dom ?

Fotki bedą, jak Szpilka je wklei.

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny ja wychodzę do pracy, wróce póżno. Która ma czas niech pooglasza Afrę na odpowiednie strony ?
Dzwonilam do Przytuliska, suka zjadła pół wiadra karmy i jaszcze chciala.
Śpi w budzie jest łagodna, ufna.

Posted

niestety z dogiem to ona nie ma nic wspólnego:shake::shake:
kolorek rzeczywiscie rodezyjski.
i na zdjęciu wygląda jakby miała cos z przednimi łapami.

Posted

basia0607 napisał(a):
Nikt sie nie zainteresuje bidulką ?

Biedna sunia . Przydałoby sie zdjęcie całej sylwetki . Może to jest bordog .

Posted

dla nas bez róznicy, jaka rasa, ale dla potencjalnego domu to istotne, i zeby podac w ogloszeniach jak najbardziej zblizona rasę :razz:
Te przednie łapy rzeczywiscie jakoś tak rozstawione szeroko :shake:

Posted

Kurcze , tyle co widzialam to to, że sunia łagodna do ludzi i zwierząt.
Chyba nie była bita bo podchodzi do człowieka. Dobrze sie czuje w budzie ale nie wiem czy przy jej krótkiej sierści nie marznie na dworze.

Moja dzisiejsza interwencja , całkiem przypadkowa w Pasłeku. O pmoc w tej sprawie poprosil mnie policjant. On nakazal ludziom poprawić los psa ale nie ma efektu. Nakladać mandat też nie ma komu bo to ludzie , ktorzy idą siedzieć a nie placą. Ten pies tak mieszka od 5-ciu lat. na krótkim łańcuchu, waląca sie budowla. Pies spal na ziemi w swoich odchodach w misce spleśniały chleb zalany wodą.Pies jest u nich od szczeniaka i to całe jego życie. Nakazalismy zrobić psu budę w ciagu tygodnia. Na dzień dzisiejszy trochę posprzatał ten syf, tu nie da sie posprzątać, najlepiej spalić, Polożył psu szmaty. Mój Tz zawiózl psu karmę.
Bylam też u nich na pokojach zobaczyć drugiego psa. Barłogi nie ścielone ,za to w łóżku pies, ten wygląda dobrze, dalam spokój.