Jump to content
Dogomania

LITWA - spis wystaw 2009 +jak zrobić Championat Litwy

Recommended Posts

Posted

24.-25.01.2009 Kaunas krajowa

22.02.2009 Panevezys krajowa

14.03.2009 Vilnius międzynarodowa - Lithuanian Winner 2009

15.03.2009 Vilnius międzynarodowa - Vilnius Cup 2009

26.04.2009 Panevezys krajowa

09.05.2009 Jonava krajowa

16.05.2009 Alytus krajowa

23.05.2009 Plunge krajowa

24.05.2009 Klaipeda krajowa

07.06.2009 Kaunas krajowa

21.06.2009 Marijampole krajowa

27.06.2009 Silute krajowa

28.06.2009 Silute krajowa

11.07.2009 Taurage krajowa

18.07.2009 Ukmerge krajowa

07.08.2009 Druskininkai międzynarodowa - DZUKIJA SUMMER 2009

08.08.2009 Druskininkai międzynarodowa - DZUKIJA CUP 2009

05.09.2009 Vilnius krajowa NOWE

06.09.2009 Vilnius krajowa NOWE

20.09.2009 Panevezys krajowa

18.10.2009 Siauliai krajowa

24.10.2009 Vilnius międzynarodowa - VILNIUS AUTUMN 2009

25.10.2009 Vilnius międzynarodowa - GOLDEN CUP 2009

19.12.2009 Vilnius międzynarodowa - VILNIUS WINTER 2009

20.12.2009 Vilnius międzynarodowa - CHRISTMAS CUP 2009

Strona ZK na Litwie

Młodzieżowy Champion Litwy:
3xCAJC od 2 sędziów

Champion Litwy:
3xCAC (w tym przynajmniej 1xCAC na wystawie międzynarodowej) od 2 sędziów, między pierwszym CAC a ostatnim CAC musi upłynąć 1 rok i 1 dzień

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest jeszcze możliwość trzecia:

Młodzieżowy Championat Litwy liczy się jako CAC i od daty otrzymania ost. CAJC'a potrzebnego do owego Mł.Ch. liczy się czas na Championat dorosły

• 2 weeks later...
Posted

jo-jo napisał(a):
Jest jeszcze możliwość trzecia:

Młodzieżowy Championat Litwy liczy się jako CAC i od daty otrzymania ost. CAJC'a potrzebnego do owego Mł.Ch. liczy się czas na Championat dorosły

mój Fredi 01,02,03.sierpnia 2008 dotał 3xcajc z 2 międzynarodówek i 1 specjalistycznej retrieverów ma MŁ.CH.LTV to kiedy mogę z nim jechać na litwe i czy wtedy wystarczą 2 krajówki by miał CH.LTV?
bo tu nie rozumiem tego

Posted

Blue of Blues napisał(a):
mój Fredi 01,02,03.sierpnia 2008 dotał 3xcajc z 2 międzynarodówek i 1 specjalistycznej retrieverów ma MŁ.CH.LTV to kiedy mogę z nim jechać na litwe i czy wtedy wystarczą 2 krajówki by miał CH.LTV?
bo tu nie rozumiem tego

3 sierpnia 2008 dostał ostatniego CAJCa do Mł.Ch.LTV a Mł.Ch.LTV liczy sie jako pierwszy CAC. W związku z tym potrzebujesz jeszcze 2 CACóW (ale nie wiem czy jeden nie musi być z międzynarodówki, niech się Klaudia wypowie).
Ostatniego 4 sierpnia 2009.

Posted

Tzn: że mimo iz ma już z 2 Miedzynarodówek, i jednej klubowej gdzie dostał:Mł.Ch.Ltv i Mł.Zw.Kl.Ltv to jeszcze by musiał mieć dodatkowo 1 Miedzynarodową? skoro on juz ma 2 Miedzynarodowe, gdzie równie dobrze móglby Mł.Ch.Ltv zrobić z 1 Miedzynarodową i 2 Krajowymi a on ma z 3 dużych wystaw CAJC
to znaczy ze mogłabym go zgłosić tutaj?:

a jesli tak to czy to daleko od Trackai nad 3 stawami?
czy lepiej gdy zgłosze go tu:
05.09.2009 Vilnius krajowa

06.09.2009 Vilnius krajowa
ale to wtedy 2 krajówki :( a chciałabym zatrzymać się w Trackai
A czy orientujecie sie czy są przewidziane 3 dniowe wystawy ewentualnie 2 dniowe i klubowa dla retrieverów, tak jak własnie było w tym roku? w sierpniu.

Posted

[quote name='Blue of Blues']Tzn: że mimo iz ma już z 2 Miedzynarodówek, i jednej klubowej gdzie dostał:Mł.Ch.Ltv i Mł.Zw.Kl.Ltv to jeszcze by musiał mieć dodatkowo 1 Miedzynarodową? skoro on juz ma 2 Miedzynarodowe, gdzie równie dobrze móglby Mł.Ch.Ltv zrobić z 1 Miedzynarodową i 2 Krajowymi a on ma z 3 dużych wystaw CAJC
to znaczy ze mogłabym go zgłosić tutaj?:

Młodzieżowy Championat Litwy liczy się jako pierwszy CAC (liczy sie dzień ostatniego CAJCa) bez względu na to czy masz 3 CAJCe duze czy tylko jeden. Natomiast nie wiem czy ten CAC (za mł.ch) jest liczony jako duży czy mały.

Na te wystawy w sierpniu jak najbardziej możesz jechać żeby skonczyc dorosłu championat litwy:)

• 5 weeks later...
Posted

MEGNUM napisał(a):
Młodzieżowy Championat Litwy liczy się jako pierwszy CAC (liczy sie dzień ostatniego CAJCa) bez względu na to czy masz 3 CAJCe duze czy tylko jeden. Natomiast nie wiem czy ten CAC (za mł.ch) jest liczony jako duży czy mały.

Na te wystawy w sierpniu jak najbardziej możesz jechać żeby skonczyc dorosłu championat litwy:)

Liczy sie jako mały CAC

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

W pierwszym poscie jest napisane ze do ml. ch Litwy potrzebne sa 3 CAJC, nie ma nic o miedzynarodowkach czyli mozna zrobic ml. ch na 3 cajc z krajowek?

Posted

BSSA napisał(a):
W pierwszym poscie jest napisane ze do ml. ch Litwy potrzebne sa 3 CAJC, nie ma nic o miedzynarodowkach czyli mozna zrobic ml. ch na 3 cajc z krajowek?

Tak, wystarczą krajówki. My również planujemy tak mł.ch zrobić. Tak samo jest na Łotwie i w Estonii.

• 3 months later...
Posted

Coś mnie takie kojarzy, ale nie pamiętam dokładnie, czy dotyczy to Litwy. Chodzi o to, że w klasie championów nie dają CAC. Tak z pewnością jest w Estonii, Finlandii. Ale jak jest z Litwą? Czy dostaje tam CAC zwycięzca klasy championów? :-?

Posted

gorwin napisał(a):
Coś mnie takie kojarzy, ale nie pamiętam dokładnie, czy dotyczy to Litwy. Chodzi o to, że w klasie championów nie dają CAC. Tak z pewnością jest w Estonii, Finlandii. Ale jak jest z Litwą? Czy dostaje tam CAC zwycięzca klasy championów? :-?

Tak, również dostają CAC :)

Posted

gorwin napisał(a):

Nie jest to związane z Litwa, ale pisanie nieprawdziwych informacji trzeba sprostować. Z pewnością to jest to że w klasie championów w Estonii(Finlandii) można dostać CAC i zostać championem Estonii(Finlandii). Natomiast pies który jest championem Estonii nie otrzymuje CAC i CAC przechodzi na nastepnego psa który może go otrzymać.

• 4 weeks later...
Posted

Ja mam pytanie odnośnie Championatu Litwy.
Znajomi powiedzieli że najkrótsza droga do Championatu to:

3xCAC (wszystkie na wystawach międzynarodowych) od 2 sędziów, między pierwszym CAC a ostatnim CAC musi upłynąć pół roku i warunkiem jest że pierwszy CAC otrzymujemy w jednym roku kalendarzowym (np 2009), a ostatni CAC w kolejnym roku kalendarzowym (2010).
Czy jest to prawdą?