ewuniunia87 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Wg dr Iana Billinghursta: "Obserwujemy olbrzymią poprawę u zwierząt chorych, które zostały przestawione na BARF. Najczęściej ustępują wtedy wszystkie zapalenia, artroza (oj, artroza to raczej nie ustąpi), problemy skórne, zapalenia trzustki, jelit, wątroby, niewydolność nerek, problemy ortopedyczne. Poprawia się stan zębów, przyrasta masa mięśniowa. Często ustępuje nawet padaczka" To słowa autora diety, a zebrane doświadczenia moje i innych właścicieli psów, mogą to jedynie potwierdzić. Dodatkowo BARF eliminuje: *problemy z gruczołami okołoodbytowymi *problemy skórne *problemy z alergią *problemy z utrzymaniem prawidłowej wagi *nieprzyjemny zapach z pyska. *chcialam sie podzielic co znalazlam* Quote
Marek Kurski Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 GATUSO napisał(a):Nie ma karmy bez konserwantów?Miałem na myśli chemiczne konserwanty nie tokoferole itd, a te co wypisałes BHT I BHA to na dłuższą metę straszna pułapa i poczytałem trochę i myslę,że bardzo trochę;) to oczywiste że lepiej nie stosować , na 100% są szkodliwe, tym bardziej że konserwanty sztuczne są bez problemu do wyeliminowania , mamy naprawdę ogromny wybór dobrych karm Quote
Recommended Posts