Jump to content
Dogomania

Śpi pod płotem - w typie leonbergera, ok. Warszawy - ZNALAZŁ DOM!!!

Recommended Posts

Posted

E.DEREK napisał(a):
Psiak może pojechać na nasz leonbergerowy tymczas do Alvaro.

Szukamy transportu (zwrot kosztów) do Leszna !!!

Dzięki E.Derek - jesteś jak zwykle niezawodna:loveu::loveu::loveu::loveu:

on jest juz ogłoszony na molosach i na forum leosiów;)

Posted

Jak wracałam wieczorem, po dziewiątej, do domu, zobaczyłam, że Leon leży na ziemi pod płotem koło śmietnika i przysypuje go snieg. Nie chciał za nic zamieszkać w szopie. Zrobilam mu wiec posłanie w śmietniku, jest ciasno, ale na ziemi sa tam deski i choć ściany tylko ze sztachet, to przynajmniej jest dach. I wszedł tam i sie położył. Na szczęscie. Od ziemi jest odizolowany nieprzemakalną płachtą i ma stary kożuszek, więc jakoś przetrwa. Jeszcze tylko dwie noce i wyjedzie w lepsze warunki.

Posted

Pies jest już w hoteliku, w samochodzie jechał bardzo spokojnie, na miejscu tez zachowywał się bez zarzutu. Grzeczna psinka i chyba mu się spodobało, od razu sobie obszedł teren a potem został w kojcu. Teraz już mu będzie tylko lepiej ;)
Serdeczne dzięki wszystkim tym, którzy pomogli zorganizować tak szybką akcję dla Leona, najbardziej E.Derek oczywiście :)

Posted

Oj, jak dobrze,że psiak już pod opieką, bezpieczny.Z tymi kosteczkami na wierzchu ciężko by mu było teraz przetrwać zimę.Cioteczki - jak burza zadziałały, niesamowite.

Posted

Dodam jeszcze, że wczoraj Leon spotkał sie z kotem, podbiegł do kota, ale bez złych zamiarów raczej, wystarczyło powiedzieć "nie rusz" i odszedł. Jak się z nami bardziej oswoił, stał sie baaaardzo przytulaśny i strasznie chcial być ciągle przy człowieku.
I te żebra mu juz tak strasznie nie sterczą :)

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Leoś zamieszkał od wczoraj we wspaniałym domku pod Warszawą :multi:.

ojej - szybka akcja:loveu: dopiero co był wieziony do hoteliku, a tu juz ma domek!:multi::multi::multi:

Posted

Leon miał allegro i alegratkę, stąd chyba zgłaszali się chętni :) To, co ja wiem, to: mieszka w domu, na I spotkaniu ze swoim państwem jeszcze w hoteliku bardzo się do nich przytulał. Nie dziwię sie, że się zakochali :multi:

Posted

Psiakowi trafił się wyjatkowy domek, dlatego został wydany z obowiązkiem kastracji. Wszystkiego na miejscu dopilnuje sąsiadka dogomaniaczka :p
Niestety biedak ma bardzo zaawansowane entropium i konieczna jest szybka interwencja chirurgiczna.
Może, ktoś zna w Warszawie lecznicę, gdzie można taki zabieg przeprowadzić razem z kastracją.