Jump to content
Dogomania

Mistrzostaw Świata Agility Montichiari 2004

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmmm, tż się nad tym zastanawiałam. Na tej stronie nie znalazłam żadnej konkretnej informacji, oprócz zdjęć obiektu 8) Ale wysłałam już w tej sprawie maila do webmastera, na pewno będzie wiedział :)

A swoją drogą to szkoda że Valladolid nie jest nad morzem... 8)

Posted

Ja mam pytanko, jak to się stało, że tylko po dwa pieski mieliśmy w indywidualnym M i S? Wielka szkoda.... :(

I mam taką refleksję po tych kilku filmikach- jestem pod wrażeniem prowadzenia psa 'na odległość'. Czy przewodnicy krzyczeli głośno do psów nazwy przeszkód, czy psy reagowały tak idealnie na ruch ciała? Szczególnie mi się podobał filmik z pokaźnych rozmiarów panią i jej borderem- rewelka :lol:

Posted

Sajko:

Organizatorzy wprowadzili ograniczenie - tylko po 9 psów startujących indywidualnie z jednego kraju, więc z naszej jedenastki musiały odpaść ktoreś dwa.

Zdecydowanie prowadzenie ciałem! :D To była Szwajcarka - tzw. "wysyłaczka", jej przebiegi robiły niesamowite wrażenie. :o Nie jestem zwolenniczką takiego stylu biegania, ale w pełni doceniam i podziwiam pracę i poziom przygotowania, bo przecież w agility chodzi o to, żeby się dotosować do swoich i psa mozliwości.:) Tutaj wykorzystany został potencjał psa chodzącego po bardzo dużych łukach, co w połączeniu z wyczuciem odległosci na jaką pracował i dopracowaniem reakcji na gesty dawane ciałem dało taki widowiskowy i przede wszystkim skuteczny efekt.

Posted

Davie, dzięki, już jasne :wink: . A możemy jakieś większe szczególiki, jak biegi naszych? znam wyniki, ale takie ogólnie, co dobrze wyszło, nad czym trzeba pracować (np. za co były dyskalifikacje?).

Wydaje mi się (przynajmniej z filmu tak wygląda), że takie bardzo dalekie prowadzenie nie dopinguje psa w 100% i pies troszkę wolniej biegnie. Ale i tak- jestem pod ogromnym wrażeniem w jakim stopniu przewodniczka panuje nad żywiołowym borderem :o wow!

Szkoda, że filmików niezbyt wiele, ale nawet na tych krótkich podpatrzyłam parę tricków, które można ćwiczyć. No i z Dragulcem mogę w końcu sprawdzać trochę dalsze prowadzenie i więcej tricków. Jakby ktoś miał jeszcze filmiki i mógłby je gdzieś wrzucić, byłoby extra 8)

Posted

Haaa! Dostałam odpowiedź na maila :D

HOLA POLONIA:

hola Zuzana. LAs fechas exactas son:

22 ( entrenamientos oficiales)

23, 24 y 25 de Septiembre de 2005 ... X campeonato del mundo de agility FCI

dentro de poco entrará a funcionar la web del mundial

:D

Czyli... 22-wrze treningi, a 23-25 mistrzostwa, czyli tak jak mówiła Davie-ostatni weekend września. Niedługo ma być aktualizowana ta strona, którą podałam gdzieś wyżej...

Posted
Czyli... 22-wrze treningi, a 23-25 mistrzostwa, czyli tak jak mówiła Davie-ostatni weekend września. Niedługo ma być aktualizowana ta strona, którą podałam gdzieś wyżej...

I wszystko jasne! :D

Zuza, wygląda na to, że jesteś biegłą w tym języku, i to nawet bardzo, to dobrze, iberystki jeszcze w naszym gronie chyba nie mieliśmy... :D

Posted

I wszystko jasne! :D

Zuza, wygląda na to, że jesteś biegłą w tym języku, i to nawet bardzo, to dobrze, iberystki jeszcze w naszym gronie chyba nie mieliśmy... :D

To już macie 8) Może się do czegoś przydam... ;-)