Jump to content
Dogomania

Mistrzostaw Świata Agility Montichiari 2004

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja widzę Magdę na 19, ale jakieś punkty karne dziewczyny 'po drodze' zebrały :( i w L największe prędkości i już więcej błędów 8)

a czy ktoś biegły w języku obcym mi rozszyfruje: Duitse Staande, Korthaar ??? co to za rasa??

Posted

Grendelka jest już na 26 pozycji, ale dyskwalifikacje sypią się jak z rękawa (chyba jest więcej zdyskwalifikowanych niż sklasyfikowanych). Poza tym bordery rządzą.

Posted

Łomatko tylko na chwilę wyszłam na zakupy a tu proszę jak się wszystko zmienia :o Chyba trzeba mocniej trzymać kciuki. Magda spadła z 20 na 51 miejsce. Ale Wampir na 35 całkiem nieźle. Pewnie w szatniach rozdawali czosnek i nie dość że się biedak zestersował to jeszcze nikogo nie odstraszył. Mi sie Webcam popsuł buuuu :wallbash: :cry:

Posted

lepszy webcam macie na tej stronie: http://www.smoothmovesagility.com/awc/awc2004.php

tamten na oficjalnej nie dziala

widzialam juz wyniki i w sumie sie nie dziwie im, Grygar ustawia takie tory normalnie, widzicie - niecale 50% uczestnikow sobie z tym poradzilo(a to Ci najlepsi :o ), nie bylo latwo, a do tego czasy bardzo wygorowane, wydaje mi sie ze wyniki i tak sa dobre, szkoda ze Marta walnela dwa bledy plus czas bo by bylo calkiem ladnie, jeszcze mamy dwa dni wiec musimy mocniej trzymac kciuki :))

a Corsy i Quanti (sheltie w Small) nie ma bo okazalo sie dopiero dzis ze zostaly zgloszone tylko do teamu, a wielka szkoda :(

pozdrawiam

Posted

Wczoraj mniej wiecej do 21.30 dzialalo. Potem juz nie bo i dzien zawodow sie skonczyl. A dzisiaj nie ma tego napisu, ktory podala Pati (bo nalezy wejsc przez link podany przez Niuke, a nie przez Pati ;), tylko jest informacja:

"Help! Please anybody can help with a server that can handle more than 5 mb/sec"

No to klops :(

Posted

Pati,

Ale ja pisalam do pozostalych ;)

A tak poza tym to dzisiaj webcam dzialal :-) Uruchomili go ok. poludnia. Ale coz z tego, skoro tak jak pisala niuka - wielki klops :(

Posted

No to opowiadam…

Wyjechaliśmy z Warszawy o 4,30 wielkim luksusowym autokarem (49 miejsc, video + 2 tv, klima, WC), do którego 6 godzin później dosiedli się zawodnicy z Wrocławia, a za kolejne 20 godzin byliśmy już na miejscu :P . Hala, na której zorganizowano mistrzostwa nie była cudem świata – mała, bez klimatyzacji i nie pierwszej młodości.

Pierwszego dnia (czwartek) odbywały się treningi wg ściśle określonego harmonogramu. Nasza 11-osobowa ekipy miała 17 minut, w czasie których każdy mógł wypróbować przeszkody oraz wykładzinę.

Ceremonia otwarcia Mistrzostw Świata Agility 2004 rozpoczęła się w piątek rano, no i się zaczęło… Na pierwszy bój poszły psy najmniejsze (S) w konkurencji indywidualny Jumping, a następnie średnie (M) i duże (L). Tego samego dnia rozpoczęły się też konkurencje drużynowe w Agility psów S i M.

Wielka żółta kartka należy się dla organizatora, który na parkurze położył wykładzinę z kawałków (ok. 1,5/1,5 m :o ), której nie potrafił skutecznie przytwierdzić do podłoża, i która zrywała się przy każdym gwałtownym zwrocie psa lub przewodnika :evil: . Powodowało to bardzo częste przerwy techniczne, a w efekcie przeciągnięcie się zawodów do okolic godziny 21 :evilbat: !!! Nic więc dziwnego, że gdy późnym wieczorem dotarliśmy na camping, to wszyscy szybko zniknęli w swoich domkach.

Sobota, to dokończenie konkurencji drużynowych w S i M (Jumping) oraz oba starty (Agility i Jumping) w kategorii L. Jak zwykle największe emocje przypadły na niedzielę, bo to właśnie w tym dniu odbywały się drugie biegi (Agility S, M, L), a zatem rozstrzygające o tytule Indywidualnego Mistrza Świata Agility 2004.

O wynikach nie będę się rozpisywał – są one dostępne na oficjalnej stronie organizatora http://www.agilityitaly2004.com/risultati/index.php?lang=en i każdy może sobie je przeanalizować. Pragnę natomiast zwrócić szczególną uwagę na starty naszej młodzieży, która spisał się rewelacyjnie, pozostawiając za sobą dużo starszy i bardziej doświadczone koleżeństwo. Wielkie brawa dla Tomka (najmłodszy reprezentant) startującego z Wampirem, który jako jedyny nie popełnił żadnego błędu na torze i to zarówno w klasyfikacji indywidualnej, jak i drużynowej. Równie wielkie brawa dla Marty (starsza od Tomka zaledwie o kilka miesięcy), która bardzo ładnie biegała z Kryśką i jako jedyna bezbłędnie przebiegła parkur mieszcząc się przy tym w standardowym czasie.

Na szczególne wyróżnienie zasłużyła licznie przybyła francuska publiczność, która wspaniałą zabawą i chóralnymi śpiewami wypełniała praktycznie każdą przerwę między biegami.

Pochwały należą się dla trochę mniej licznej polskiej publiczności, która ubrana w biało-czerwone koszulki, wyposażona w wielkie flagi, w gwizdki oraz w wielką i najgłośniejszą trąbę robiła co mogła, aby zagrzać do boju wszystkich naszych zawodników.

Duży ukłon w stronę sędziów za bardzo ciekawe tory (Gryga jak zwykle dał do pieca) i bardzo uważne i sprawiedliwe sędziowanie.

Mam nadzieję, że za rok Polska pojedzie do Hiszpanii jeszcze liczniejszą ekipą i równie ambitnie będzie walczyć o jeszcze lepsze lokaty na tej najważniejszej w roku imprezie. Ja osobiście już nie mogę się doczekać tego momentu…

Posted

No jasne! Brawa należą się wszystkim, nie tylko naszej "młodzieży" (jak napiszę "dzieciakom" to się poobrażają 8)). :terazpol:

Biorąc pod uwagę poziom polskiego agility w stosunku do innych krajów, to przecież nie było źle, prawda? Zwłaszcza że na takiej imprezie decydują dosłownie ułamki sekund...

A przyszłoroczna Hiszpania zapowiada się niezwykle interesująco. Robull, zastanów się, może jednak potrzebujecie tłumaczki? 8)

PS. Masz jeszcze foty z Maszewa? Albo jakieś welsh terriery z Włoch? Mogę Ci podrzucić płytkę i ładnie poprosić o ich nagranie? :D