Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od wczoraj opiekuje się sunią w typie onka.
Sunia miła, kontaktowa.

I podejrzanie dobrze wygląda.
Niestety to nie z powodu jedzenia.
Jak najszybciej trzeba ja ciachnąc tylko...
No właśnie. Sunia jest na działce, w duzej ocieplanej budzie (w przyszłyn tygodniu dołączy do niej piesio z Krężla).
Ale po sterylce musi choć ze dwa dni pobyć w cieple. Czy ktos może ja przygarnąć dosłaownie na 3 doby????

A tu sunia:

Jakieś pomysły na imię dla dziewczynki???

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matko co za pech... dobrze że w pore została wzięta na DT i zauważyłaś ciąże, 3 doby to niedużo może znajdzie sie ktoś kto weżnie małą... ja jestem zbyt daleko...

Posted

powiem tak jeśli nie zje moich psów i kotki to na weekend mogę ja przechować- muszę być w domu kiedy sunia by miała być żeby mieć ją na oku;) w tygodniu dlugo byłyby same.

Posted

zaginiona sara napisał(a):
tylko ten jasny nosek na srodku..

To nic nie oznacza, czesto psiakom tak sie robi-jakby pigment schodzil. Latem maja nosy ciemniejsze a jesienia zimą jasniejsze.
Ale sunie sa bardzooooo podobne.

Posted

nasza znajdka tez miala nisko ale nie wiem czy az tak
moze wrocila do poprzedniego wlasciciela ...

sunka z postu ma tak jakby rane na pysku juz zagojona sara wlasnie miala taka rane prosze napiszcie czy sunka ma zagojona rane czy tylko tak wyszlo zdjecie bo rana jest identyczna z ta ktora miala sara mam wieeeelka nadzieje ze to ona

Posted

siostra mnie meczy zebym pilnowala watku bo ona widziala ta rane na pysku i mowi ze wlasnie tak wygladala

rozumie ze siersc sie wybarwia moga byc roznice
nawet duze ale jest tak podobna....
martwimy sie bardzo
bo zdazylismy ja tylko nakarmic i zaszczepic
czekamy niecierpliwie na wiecej zdjec wiem ze w sobote beda ale to dlugo trwa
ja wrzuce wiecej z innego kompa
Betbet jakie widzisz roznice?ja chcac ja odnalezc moge ich nie widziec

Sara miala nisko tyl nie jestem pewna czy az tak ale na zdjeciach zobaczymy

Posted

Zaginiona Sara!
A nie możesz po prostu pojechać i na żywo ją zobaczyć? Tak jej szukasz,a zdjęcia są mylące!
Najlepiej sprawdzić osobiście,jesli Ci zależy!;)

Posted

najpierw warto porownac zdjecia
juz tak jezdzilam i kazdy owczarek nawet czarny byl taki sam
a w ogloszeniach drukowanych bylo zdjecie cz.biale
jakby to byl moj pies wychowany od szczeniaka to bym go poznala a to wyrzucony z samochodu ktorego nakarmilismy i zaszczepilismy nie tak latwo poznac od razu
ciezko jezdzic po kilkaset km do kazdego owczarka ktory jest podobny
wszystkie owczarki sa podobne... w koncu to rasa ta sama

Posted

jakby mi nie zalezalo na psie ktoremu chce pomoc to bym nie jezdzila za nim po wsiach i nie wieszala ogloszen,nie szukala w dzien i w nocy
i nie wyznaczalabym nagrody bo na nadmiar kasy rzadko kto cierpi w tych czasach ale jesli bym wiedziala ze to ona to gotowa bylabym zaplacic mimo ze nie pracuje wiec musialabym jakos to zrobic zeby ta kase zdobyc,
nie siedzialabym tyle na necie i nie dawala tylu ogloszen i nie przegladala innych

zal mi tego psa bo sasiad go wolal i nie podszedl a do nas przyszedl i sie bardzo przywiazal
szkoda zeby teraz biegal gdzies byl dalej bezdomny i sie meczyl :shake:
taki tekst ze jak mi zalezy to powinnam przyjechac troche jest dla nas niemily
bo juz jezdzilam i ogladalam cudze psy i biegajace wolno i raz malo nas nie pogryzl biegajacy luzem

kilkaset km pojade pobawic sie z pieknym owczarkim?musze miec jakas pewnosc ze to ona bo trzeba bedzie dla niej kombinowac jak i gdzie ja zainstalowac

Posted

właściwie po wątku Metamorfozy ...powinnam być przekonana, że wszystko jest możliwe.
Psu się faktycznie mocno zmienia fizjonomia wtedy, gdy jest wystraszony, niepewny.

Kwestia nosa została wyjaśniona, to głównie rzuciło mi się w oczy. Jedne zdjęcia są robione z lampą, drugie bez i to pewnie wina różnicy w ubarwieniu.
Oczy i ubarwienie, ale to może być kwestia oświetlenia i strachu.

Posted

Dziś odwiedziłam sunię - jest śliczna, wygląda dużo lepiej w rzeczywistości
niż na fotkach. Bardzo przytulaśna, pragnie kontaktu z człowiekiem.
Czy ona ma jakieś imię ?