Jump to content
Dogomania

Wilkowate SZCZENIAKI! Kora i Berta w nowych domkach :))) Mamba w DT

Recommended Posts

Posted

rufusowa napisał(a):
obawiam sie ze masz racje Ciotka..tym bardziej ze tymczasujesz szczylki i wiesz co i jak :evil_lol:
jak myslisz kiedy będzie mozna je zaszczepic?
dzisiaj wydalały robale...takie długie....fuuuuuj
pchły mam nadzieje zginą jutro
ale wet nie był zadowolony ze je wykąpałam przed odpchleniem :shake:

Kochana ja karme bardzo chetnie - będziesz w centrum czy mam do Ciebie podjechac?
jutro mam na rano - mozemy sie umowic pod palmą ;)

Oni są wiecznie z czegoś niezadowoleni ;)

Pracuję teraz od 8:00, zaraz się zdzwonimy :evil_lol:

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

an1a napisał(a):
Ciotka można je teraz szczepić? Jak zarobaczone i zapchlone? Te potworki z nich krew wysysają, osłabiają, dodatkowo robale...

Propozycję karmy podtrzymuję, możemy się jakoś umówić.

obawiam sie ze masz racje Ciotka..tym bardziej ze tymczasujesz szczylki i wiesz co i jak :evil_lol:
jak myslisz kiedy będzie mozna je zaszczepic?
dzisiaj wydalały robale...takie długie....fuuuuuj
pchły mam nadzieje zginą jutro
ale wet nie był zadowolony ze je wykąpałam przed odpchleniem :shake:

Kochana ja karme bardzo chetnie - będziesz w centrum czy mam do Ciebie podjechac?
jutro mam na rano - mozemy sie umowic pod palmą ;)

Posted

Co do szczepień to psiak musi być bez towarzyszy (pasożytów) no i trochę dojść do siebie.. Wiem właśnie o Maji, może kiedyś mąż będzie jechał, ale to nic pewnego. Maupa4 czasem jeździ, kiedyś Martulinek mi psiaka z Wwa przywiozła. Trzeba wrzucić zapytanie na transportowy, Pati-c miała psiaka wieźć, ale chyba w końcu coś nie wyszło, to miało być za zwrot kosztów.
Ja jutro pojadę gdzieś do weta i się dowiem co i jak z Nancy :roll:
a mamie się należy bukiet kwiatów, (albo coś mocniejszego, że znosi Małe:diabloti:)
jak byś musiała je do schronu odwieźć to ja nawet psa u chłopaka w mieszkaniu ulokuję :evil_lol: one są takie kochane.. a wątpię czy ktoś wysterylizuję Kore :p za ładna. A wujkowi nie można pomóc finansowo, zrobic zrzutę i wytłumaczyć :-o je i tak trzeba wysterylizować po pierwszej cieczce..:roll:

EDIT:
Koleżanka sleepingbyday jedzie do Krk w piątek pociągiem.. Jakby co :roll:

Posted

[quote name='Soema']Co do szczepień to psiak musi być bez towarzyszy (pasożytów) no i trochę dojść do siebie.. Wiem właśnie o Maji, może kiedyś mąż będzie jechał, ale to nic pewnego. Maupa4 czasem jeździ, kiedyś Martulinek mi psiaka z Wwa przywiozła. Trzeba wrzucić zapytanie na transportowy, Pati-c miała psiaka wieźć, ale chyba w końcu coś nie wyszło, to miało być za zwrot kosztów.
Ja jutro pojadę gdzieś do weta i się dowiem co i jak z Nancy :roll:
a mamie się należy bukiet kwiatów, (albo coś mocniejszego, że znosi Małe:diabloti:)
jak byś musiała je do schronu odwieźć to ja nawet psa u chłopaka w mieszkaniu ulokuję :evil_lol: one są takie kochane.. a wątpię czy ktoś wysterylizuję Kore :p za ładna. A wujkowi nie można pomóc finansowo, zrobic zrzutę i wytłumaczyć :-o je i tak trzeba wysterylizować po pierwszej cieczce..:roll:

EDIT:
Koleżanka sleepingbyday jedzie do Krk w piątek pociągiem.. Jakby co :roll:

ciotka to wez prosze szczylka...ja tez TZ-owi upchnęłam i teraz siedzi u niego suka chora z cieczką :evil_lol:

ja czuje ze jutro to na 100% eksmisja będzie :placz:

Posted

Soema napisał(a):
Co do szczepień to psiak musi być bez towarzyszy (pasożytów) no i trochę dojść do siebie.. :roll:

10 dni od odrobaczenia. U mnie weci nie chcą zaszczepić dopóki szczeniak nie jest w pełni odrobaczony.

Posted

To powiedz mamie, że już niedługo.. Do "zapachu" mojej z DT współlokatorzy się trochę przyzwyczaili, a trochę sam przeszedł po kąpielach i lekach. Też miałam wyleciec, ze mną by łatwiej było. Wierzę w Twoją mamę ;)
damy radę..

Posted

an1a napisał(a):
Soema, czyli jednak? :)
Tzn, że jeszcze 1 maluch zostaje bez DT?

Nie obiecuję, bo to zależy od wyników Nancy..:roll: a to na razie dla mnie najważniejsze.Jak tylko będą ok, to porozmawiam z Rufusową :)

Posted

Ja jako dowoziciel szczyla do Trójmiasta poproszę prywatnie o nr telefonów do Rususowej i izus :P
Co do transportera to coś mi mówi, że ja studiuje chyba (nie jestem pewna) z panią "ewusek", która podobno może pożyczyć transporter i w razie potrzeby mogłabym wziąć od niej ten transporter w niedziele wieczorem po zajęciach. Chyba, że wygodniej byłoby wziąć go rufusowej. No ja nie wiem... :D
Nie ma jesczez rozkladu intercity na niedziele. Jak będę coś wiedziała to dam znać! :)

Cholernie się cykam tej podróży ze szczeniorem :D

Posted

Ojj chyba nie będzie tak źle :) dużo osób jeździ z psiakami.. Obie tymczasowiczki przyjeżdżały do mnie z daleka :) jest okey, niektórzy dla wybitnych przypadków polecają i stosują Sedalin, ale to dawka mini, minimalna..;) ale jak jest transporterek jest dobrze :eviltong:

Posted

Soema napisał(a):
Ojj chyba nie będzie tak źle :) dużo osób jeździ z psiakami.. Obie tymczasowiczki przyjeżdżały do mnie z daleka :) jest okey, niektórzy dla wybitnych przypadków polecają i stosują Sedalin, ale to dawka mini, minimalna..;) ale jak jest transporterek jest dobrze :eviltong:
moge wziąść na DT Berte po bardzo długich negocjacjach TZ się zgodził:roll:ale to musi być BERTA on wzrokowiec i na innego psa się nie zgodzi:oops:

Posted

jagienka42 napisał(a):
z tego co zrozumiałam na wątku na Berte jeszcze nie było chętnych;)

Tak miałam pisać do Ciebie, bo takie spore szczeniaki, ale pamiętałam o TZ :diabloti: a tu Niedźwiadek się spodobał i nie dziwne..:lol:
Rufusowej na pewno ulży

Posted

Dziewczyny jak coś to szukajcie nadal 3 DT, bo jeśli wyniki Nancy nie będą pozwalały na wzięcie psa to Rufusowa zostanie z jednym szczeniakiem :roll:
dziś, mam taką nadzieję, już będzie wszystko wiadome... chyba, że znów wet jakiś nawali :mad:

Posted

Słuchajcie, a ja dzisiaj jadę na przedadopcyjną do ludzi, którzy w niedzielę jadą do Niepołomic po psa, czyli do Krakowa. Jakby co sądzę, że bym im wcisnęła szczyla, żeby zabrali. Soema, jak będziesz znała wyniki daj znać jaka decyzja - do niedzieli jest jeszcze chwila ;)

Posted

gusia0106 napisał(a):
Słuchajcie, a ja dzisiaj jadę na przedadopcyjną do ludzi, którzy w niedzielę jadą do Niepołomic po psa, czyli do Krakowa. Jakby co sądzę, że bym im wcisnęła szczyla, żeby zabrali. Soema, jak będziesz znała wyniki daj znać jaka decyzja - do niedzieli jest jeszcze chwila ;)

Ale chyba Rufusowa tej chwili nie ma :roll: może uda się Wam coś bliżej i szybciej znaleźć.. Na piątek też może by się transport znalazł, pytajcie pod kątem Jagienki i teoretycznie można o 2 psiaki, no ale to teoretycznie na razie..