an1a Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 rufusowa napisał(a):obawiam sie ze masz racje Ciotka..tym bardziej ze tymczasujesz szczylki i wiesz co i jak :evil_lol: jak myslisz kiedy będzie mozna je zaszczepic? dzisiaj wydalały robale...takie długie....fuuuuuj pchły mam nadzieje zginą jutro ale wet nie był zadowolony ze je wykąpałam przed odpchleniem :shake: Kochana ja karme bardzo chetnie - będziesz w centrum czy mam do Ciebie podjechac? jutro mam na rano - mozemy sie umowic pod palmą ;) Oni są wiecznie z czegoś niezadowoleni ;) Pracuję teraz od 8:00, zaraz się zdzwonimy :evil_lol: Quote
rufusowa Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 an1a napisał(a):Ciotka można je teraz szczepić? Jak zarobaczone i zapchlone? Te potworki z nich krew wysysają, osłabiają, dodatkowo robale... Propozycję karmy podtrzymuję, możemy się jakoś umówić. obawiam sie ze masz racje Ciotka..tym bardziej ze tymczasujesz szczylki i wiesz co i jak :evil_lol: jak myslisz kiedy będzie mozna je zaszczepic? dzisiaj wydalały robale...takie długie....fuuuuuj pchły mam nadzieje zginą jutro ale wet nie był zadowolony ze je wykąpałam przed odpchleniem :shake: Kochana ja karme bardzo chetnie - będziesz w centrum czy mam do Ciebie podjechac? jutro mam na rano - mozemy sie umowic pod palmą ;) Quote
Soema Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Co do szczepień to psiak musi być bez towarzyszy (pasożytów) no i trochę dojść do siebie.. Wiem właśnie o Maji, może kiedyś mąż będzie jechał, ale to nic pewnego. Maupa4 czasem jeździ, kiedyś Martulinek mi psiaka z Wwa przywiozła. Trzeba wrzucić zapytanie na transportowy, Pati-c miała psiaka wieźć, ale chyba w końcu coś nie wyszło, to miało być za zwrot kosztów. Ja jutro pojadę gdzieś do weta i się dowiem co i jak z Nancy :roll: a mamie się należy bukiet kwiatów, (albo coś mocniejszego, że znosi Małe:diabloti:) jak byś musiała je do schronu odwieźć to ja nawet psa u chłopaka w mieszkaniu ulokuję :evil_lol: one są takie kochane.. a wątpię czy ktoś wysterylizuję Kore :p za ładna. A wujkowi nie można pomóc finansowo, zrobic zrzutę i wytłumaczyć :-o je i tak trzeba wysterylizować po pierwszej cieczce..:roll: EDIT: Koleżanka sleepingbyday jedzie do Krk w piątek pociągiem.. Jakby co :roll: Quote
rufusowa Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 ide do domu - podrzucajcie prosze :cool1: Quote
rufusowa Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 [quote name='Soema']Co do szczepień to psiak musi być bez towarzyszy (pasożytów) no i trochę dojść do siebie.. Wiem właśnie o Maji, może kiedyś mąż będzie jechał, ale to nic pewnego. Maupa4 czasem jeździ, kiedyś Martulinek mi psiaka z Wwa przywiozła. Trzeba wrzucić zapytanie na transportowy, Pati-c miała psiaka wieźć, ale chyba w końcu coś nie wyszło, to miało być za zwrot kosztów. Ja jutro pojadę gdzieś do weta i się dowiem co i jak z Nancy :roll: a mamie się należy bukiet kwiatów, (albo coś mocniejszego, że znosi Małe:diabloti:) jak byś musiała je do schronu odwieźć to ja nawet psa u chłopaka w mieszkaniu ulokuję :evil_lol: one są takie kochane.. a wątpię czy ktoś wysterylizuję Kore :p za ładna. A wujkowi nie można pomóc finansowo, zrobic zrzutę i wytłumaczyć :-o je i tak trzeba wysterylizować po pierwszej cieczce..:roll: EDIT: Koleżanka sleepingbyday jedzie do Krk w piątek pociągiem.. Jakby co :roll: ciotka to wez prosze szczylka...ja tez TZ-owi upchnęłam i teraz siedzi u niego suka chora z cieczką :evil_lol: ja czuje ze jutro to na 100% eksmisja będzie :placz: Quote
an1a Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Soema napisał(a):Co do szczepień to psiak musi być bez towarzyszy (pasożytów) no i trochę dojść do siebie.. :roll: 10 dni od odrobaczenia. U mnie weci nie chcą zaszczepić dopóki szczeniak nie jest w pełni odrobaczony. Quote
Soema Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 To powiedz mamie, że już niedługo.. Do "zapachu" mojej z DT współlokatorzy się trochę przyzwyczaili, a trochę sam przeszedł po kąpielach i lekach. Też miałam wyleciec, ze mną by łatwiej było. Wierzę w Twoją mamę ;) damy radę.. Quote
an1a Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Soema, czyli jednak? :) Tzn, że jeszcze 1 maluch zostaje bez DT? Quote
Soema Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 an1a napisał(a):Soema, czyli jednak? :) Tzn, że jeszcze 1 maluch zostaje bez DT? Nie obiecuję, bo to zależy od wyników Nancy..:roll: a to na razie dla mnie najważniejsze.Jak tylko będą ok, to porozmawiam z Rufusową :) Quote
Calmia Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Ja jako dowoziciel szczyla do Trójmiasta poproszę prywatnie o nr telefonów do Rususowej i izus :P Co do transportera to coś mi mówi, że ja studiuje chyba (nie jestem pewna) z panią "ewusek", która podobno może pożyczyć transporter i w razie potrzeby mogłabym wziąć od niej ten transporter w niedziele wieczorem po zajęciach. Chyba, że wygodniej byłoby wziąć go rufusowej. No ja nie wiem... :D Nie ma jesczez rozkladu intercity na niedziele. Jak będę coś wiedziała to dam znać! :) Cholernie się cykam tej podróży ze szczeniorem :D Quote
an1a Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Calmia napisał(a): Cholernie się cykam tej podróży ze szczeniorem :D Spokojnie, będzie dobrze. Dostaniesz tą najmniej agresywną :evil_lol: Quote
an1a Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Calmia napisał(a):Akurat agresji sie nie boję. Gorzej z sikaniem :D Ale głupio jechać kilka godzin z zapienionym 10-tyg. szczylem :eviltong: Quote
Calmia Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Akurat agresji sie nie boję. Gorzej z sikaniem :D Quote
Soema Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Ojj chyba nie będzie tak źle :) dużo osób jeździ z psiakami.. Obie tymczasowiczki przyjeżdżały do mnie z daleka :) jest okey, niektórzy dla wybitnych przypadków polecają i stosują Sedalin, ale to dawka mini, minimalna..;) ale jak jest transporterek jest dobrze :eviltong: Quote
jagienka42 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Soema napisał(a):Ojj chyba nie będzie tak źle :) dużo osób jeździ z psiakami.. Obie tymczasowiczki przyjeżdżały do mnie z daleka :) jest okey, niektórzy dla wybitnych przypadków polecają i stosują Sedalin, ale to dawka mini, minimalna..;) ale jak jest transporterek jest dobrze :eviltong:moge wziąść na DT Berte po bardzo długich negocjacjach TZ się zgodził:roll:ale to musi być BERTA on wzrokowiec i na innego psa się nie zgodzi:oops: Quote
Wisełka Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 A Berte już ktoś chciał wziąć na DT?? Już sie pogubiłam całkiem :roll: Quote
jagienka42 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Wisełka napisał(a):A Berte już ktoś chciał wziąć na DT?? Już sie pogubiłam całkiem :roll: z tego co zrozumiałam na wątku na Berte jeszcze nie było chętnych;) Quote
Soema Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 jagienka42 napisał(a):z tego co zrozumiałam na wątku na Berte jeszcze nie było chętnych;) Tak miałam pisać do Ciebie, bo takie spore szczeniaki, ale pamiętałam o TZ :diabloti: a tu Niedźwiadek się spodobał i nie dziwne..:lol: Rufusowej na pewno ulży Quote
an1a Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 jagienka42 napisał(a):z tego co zrozumiałam na wątku na Berte jeszcze nie było chętnych;) Jagienka jesteś wspaniała :loveu::loveu::loveu: Quote
an1a Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Wisełka napisał(a):Czyli na czym stanęło? 2 szczeniaki mają zagwarantowane DT a na 3go decyzje jeszcze czekamy? Dokładnie. Quote
Wisełka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Czyli na czym stanęło? 2 szczeniaki mają zagwarantowane DT a na 3go decyzje jeszcze czekamy? Quote
Soema Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Dziewczyny jak coś to szukajcie nadal 3 DT, bo jeśli wyniki Nancy nie będą pozwalały na wzięcie psa to Rufusowa zostanie z jednym szczeniakiem :roll: dziś, mam taką nadzieję, już będzie wszystko wiadome... chyba, że znów wet jakiś nawali :mad: Quote
gusia0106 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Słuchajcie, a ja dzisiaj jadę na przedadopcyjną do ludzi, którzy w niedzielę jadą do Niepołomic po psa, czyli do Krakowa. Jakby co sądzę, że bym im wcisnęła szczyla, żeby zabrali. Soema, jak będziesz znała wyniki daj znać jaka decyzja - do niedzieli jest jeszcze chwila ;) Quote
Soema Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 gusia0106 napisał(a):Słuchajcie, a ja dzisiaj jadę na przedadopcyjną do ludzi, którzy w niedzielę jadą do Niepołomic po psa, czyli do Krakowa. Jakby co sądzę, że bym im wcisnęła szczyla, żeby zabrali. Soema, jak będziesz znała wyniki daj znać jaka decyzja - do niedzieli jest jeszcze chwila ;) Ale chyba Rufusowa tej chwili nie ma :roll: może uda się Wam coś bliżej i szybciej znaleźć.. Na piątek też może by się transport znalazł, pytajcie pod kątem Jagienki i teoretycznie można o 2 psiaki, no ale to teoretycznie na razie.. Quote
gusia0106 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 No nie ma....ale zaraz do niej zadzwonię :) Niech dziewczyna odetchnie ;) Quote
Recommended Posts