Jump to content
Dogomania

Wilkowate SZCZENIAKI! Kora i Berta w nowych domkach :))) Mamba w DT

Recommended Posts

Posted

slodka, jest:P... pokaze ja za chwilke mamie i zobaczymy... mi sie podaoba, a jak jest spokojna to super... zaraz wracam jade do centrum z psiakiem i pogadamy

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izys, to ja Ci proponuje czarnulke Mambe :loveu:
ona jest spokojna i opanowana

Kora jest odważna a Berta...na razie trudno powiedziec...szczeka na Rufusa :evil_lol:

Calmia jesteś super! cudownie ze pomozesz :loveu:

a moja Hera w drugim pokoju jęczy :-(

Posted

Teraz mam prośbę. Wytłumaczcie mi łopatologicznie co mam robić, bo ja pierwszy raz w takiej akcji uczestnicze, ale jestem pełna chęci :D
Po pierwsze od kogo wziąć tego szczyla?
W Wawie jestem od piątku wieczora do niedzieli wieczora. Podejrzewam, że potrzebna mi będzie pomoc z władowaniem siebie i psa do pociągu. Będę po zjezdzie na uczelni (psychologia zwierząt- może mi się przyda nabyta w ten weekend wiedza w podróży ze szczeniorem! :D ). Wracam w niedziele, czyli 14.12 w godzinach wieczornych. W Gdyni będę w nocy.
Izus skoro mieszkasz na pustkach to może się dogadamy i spotkamy się po psa u mnie w mieszkaniu w Gdyni blisko centrum lub bedziesz musiała podjechać na dworzec, bo nie wiem czy nie będe do Rumi jechać od razu z dworca. Jeszcze to dogramy.

Posted

Calmia napisał(a):
Teraz mam prośbę. Wytłumaczcie mi łopatologicznie co mam robić, bo ja pierwszy raz w takiej akcji uczestnicze, ale jestem pełna chęci :D
Po pierwsze od kogo wziąć tego szczyla?
W Wawie jestem od piątku wieczora do niedzieli wieczora. Podejrzewam, że potrzebna mi będzie pomoc z władowaniem siebie i psa do pociągu. Będę po zjezdzie na uczelni (psychologia zwierząt- może mi się przyda nabyta w ten weekend wiedza w podróży ze szczeniorem! :D ). Wracam w niedziele, czyli 14.12 w godzinach wieczornych. W Gdyni będę w nocy.
Izus skoro mieszkasz na pustkach to może się dogadamy i spotkamy się po psa u mnie w mieszkaniu w Gdyni blisko centrum lub bedziesz musiała podjechać na dworzec, bo nie wiem czy nie będe do Rumi jechać od razu z dworca. Jeszcze to dogramy.

cioteczko to my pozyczymy transporter i zapakujemy Ci Mambe do pociągu :p
nic sie nie martw Twoim zadaniem będzie przewiezienie - ile godzin sie jedzie?:cool3:

a z Izys sie dogadacie :loveu:

błagam o dwa dt! :placz:

Posted

po konsultacjach ze specjalistką od szczeniaków :cool3: An1a :loveu: stwierdzamy ze nie zabieramy ich dzisiaj do weta tylko wykąpiemy zeby sie tak nie męczyły a jutro jak sie troche oswoją to pojdziemy do weta.

Posted

rufusowa napisał(a):
po konsultacjach ze specjalistką od szczeniaków :cool3: An1a :loveu: stwierdzamy ze nie zabieramy ich dzisiaj do weta tylko wykąpiemy zeby sie tak nie męczyły a jutro jak sie troche oswoją to pojdziemy do weta.

hahaha :evil_lol: Ciotka a szampon dla szczyli masz? ;)
Tylko trzeba je dokładnie wytrzeć i wsadzić pod ręcznik lub koc, żeby miały cały czas ciepło.

Posted

an1a napisał(a):
hahaha :evil_lol: Ciotka a szampon dla szczyli masz? ;)
Tylko trzeba je dokładnie wytrzeć i wsadzić pod ręcznik lub koc, żeby miały cały czas ciepło.

wykąpałam je w hexodermie..stwierdziłam, ze jest tak delikatny i łagodzi podraznienia skory, ze nie zaszkodzi ;)

mają mnostwo strupków i takich ziarenek...to chyba jaja pchle....biedne maluszki :(

jutro je odpchlimy to im ulzy...kąpiel tez odrobine pomogła ale i tak sie troche drapią

przed chwilą ogarnelismy trzy razy siusiu i trzy razy kupke :mdleje:

podobno siedziały na dworze...pewnie w budzie :shake:

Kasiu małe są przerozkoszne ale przy trzech jest masa roboty no i boje sie o rachunek u weta :roll:

Posted

rufusowa napisał(a):
ciotka dam Ci na dt :loveu:

Mam 3 psy i 3 koty. Czwarty kot przyjezdza w piątek na dwa tygodnie. Ja już fizycznie nie mam gdzie wcisnąć szyczyla..........słowo. Gdybym miała to bym wzięła......

Posted

Neigh napisał(a):
Gdybym mogła, to bym sobie wzięła Bertę - uwielbiam takie wielkie, zdecydowane kobity. To się zapowiada kawał niezłej baby:-)

ciotka dam Ci na dt :loveu:

Posted

Neigh napisał(a):
Mam 3 psy i 3 koty. Czwarty kot przyjezdza w piątek na dwa tygodnie. Ja już fizycznie nie mam gdzie wcisnąć szyczyla..........słowo. Gdybym miała to bym wzięła......

rozumiem Ciotka...szkoda bo ta kuleczka jest tez moją faworytką :evil_lol:

Kora jak ją kąpałam nie panikowała i trzymała ogon w górze :diabloti: rosnie mały dominator :loveu:

Posted

jestem... chwile mnie nie bylo a tu tyle nowych wiadomosci:p pokazalam mamie zdjecia maluchow(ona strasznie uwielbia owczarki-moze dla tego zawsze mialam tylko owczarki w domu) spodobala jej sie sunia ta z obroza- nie pamietam imienia. ale jest strasznie podobna do mojego ostatniego pieska

Posted

jak tu sie zdjecia umieszcz??... to bym wam pokazala to moja bylą mała bestie:evil_lol:(w wieku 3 miesiecy chodzila juz w kagancu bo sie zucala na inne pieskie-uwazala ze to zabawa)

Posted

to co Ciotka...bierzesz Kore? :evil_lol: to ta w obrozy ;)

a co do zdjęć, to najlepiej się zarejestruj na fotosiku www.fotosik.pl tam wgrywasz fotki, ktore masz na komputerze, zmniejszasz rozmiar do 600 pixeli i jak juz się wgra, to bierzesz "bezpośredni link do zdjęcia" - kopiujesz go i wklejasz w post za pomocą tej żółtej ikonki z górami i słoneczkiem ;) klikasz na nią, wyskakuje Ci okno - wklejasz tam link skopiowany z fotosika i tyle :cool3:

przypominają się szczeniorki :cool3:

dobrze ze moja mama dzisiaj idzie na drugą zmianę, to nie będą siedziały same przez 8 godzin :cool3:

Posted

ciotka pochowaj kable, bo własnie dostałam sms-a od mamy ze przegryzły kabel od klawiatury :mad:

mam nadzieje ze jest zapasowa bo nie będę miała jak z domu napisać ;)

Posted

Saphira napisał(a):
Podnoszę i roznoszę :loveu::loveu::loveu:

dziękuję :loveu:

mam nadzieje ze uda mi się dzisiaj zrobić im zbiorową fotke, to moze ktos banerek zrobi :cool3:

Posted

eliza_sk napisał(a):
Cioteczka zrobić allegro ??? Każdemu na kilka województw ? Jeżeli tak do podeślij info, namiary i powiedz, gdzie zdjęcia znajdę ;)

Kochana....chyba z nieba mi spadłaś :oops:

jak wrócę do domu, to postaram się zrobić fajniejsze fotki i sklecić tekst do ogłoszeń..sama się zastanawiałam czy razem ogłaszać czy osobno...i nie wiem... chyba osobno i do kazdego ogłoszenia danej suni dodać jedno zdjęcie gdzie będą wszystkie razem, to moze ktos sie skusi na inną :cool3:

Posted

rufusowa napisał(a):
Kochana....chyba z nieba mi spadłaś :oops:

jak wrócę do domu, to postaram się zrobić fajniejsze fotki i sklecić tekst do ogłoszeń..sama się zastanawiałam czy razem ogłaszać czy osobno...i nie wiem... chyba osobno i do kazdego ogłoszenia danej suni dodać jedno zdjęcie gdzie będą wszystkie razem, to moze ktos sie skusi na inną :cool3:

Jak możesz to wstaw na dogo te fotki co zrobisz - ja sobie skopiuję i wkleję do allegro. Moim skromnym zdaniem lepiej osobno ogłaszać - każdej zrobię na 5 woj. i zdjęcie grupowe w każdym z ogłoszeń :)

Posted

eliza_sk napisał(a):
Jak możesz to wstaw na dogo te fotki co zrobisz - ja sobie skopiuję i wkleję do allegro. Moim skromnym zdaniem lepiej osobno ogłaszać - każdej zrobię na 5 woj. i zdjęcie grupowe w każdym z ogłoszeń :)

dziękuję Kochana :p kto jak kto ale Ty to sie na ogłaszaniu znasz :loveu:

ja np. nie wiem o co chodzi z tymi województwami :cool3:

jak tylko wroce to sie wezme za focenie....mam nadzieje ze znajdzie sie zapasowa klawiatura :evil_lol:

Posted

rufusowa napisał(a):

ja np. nie wiem o co chodzi z tymi województwami :cool3:

Z województwami chodzi o to, że jak ktoś sobie sortuje w allegro tylko ze swojego województwa to ma jak znalazł :) A i jest kilka ogłoszeń pod rząd i bardziej się rzucają po oczach :evil_lol: Jakie woj. chcesz ?

Posted

eliza_sk napisał(a):
Z województwami chodzi o to, że jak ktoś sobie sortuje w allegro tylko ze swojego województwa to ma jak znalazł :) A i jest kilka ogłoszeń pod rząd i bardziej się rzucają po oczach :evil_lol: Jakie woj. chcesz ?

rozumiem

to z pewnością mazowieckie, łódzkie, warmińsko-mazurskie, pomorskie i może swiętokrzyskie - tam duzo znajomych :loveu: