izys Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 slodka, jest:P... pokaze ja za chwilke mamie i zobaczymy... mi sie podaoba, a jak jest spokojna to super... zaraz wracam jade do centrum z psiakiem i pogadamy Quote
rufusowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Izys, to ja Ci proponuje czarnulke Mambe :loveu: ona jest spokojna i opanowana Kora jest odważna a Berta...na razie trudno powiedziec...szczeka na Rufusa :evil_lol: Calmia jesteś super! cudownie ze pomozesz :loveu: a moja Hera w drugim pokoju jęczy :-( Quote
Calmia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Teraz mam prośbę. Wytłumaczcie mi łopatologicznie co mam robić, bo ja pierwszy raz w takiej akcji uczestnicze, ale jestem pełna chęci :D Po pierwsze od kogo wziąć tego szczyla? W Wawie jestem od piątku wieczora do niedzieli wieczora. Podejrzewam, że potrzebna mi będzie pomoc z władowaniem siebie i psa do pociągu. Będę po zjezdzie na uczelni (psychologia zwierząt- może mi się przyda nabyta w ten weekend wiedza w podróży ze szczeniorem! :D ). Wracam w niedziele, czyli 14.12 w godzinach wieczornych. W Gdyni będę w nocy. Izus skoro mieszkasz na pustkach to może się dogadamy i spotkamy się po psa u mnie w mieszkaniu w Gdyni blisko centrum lub bedziesz musiała podjechać na dworzec, bo nie wiem czy nie będe do Rumi jechać od razu z dworca. Jeszcze to dogramy. Quote
rufusowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Calmia napisał(a):Teraz mam prośbę. Wytłumaczcie mi łopatologicznie co mam robić, bo ja pierwszy raz w takiej akcji uczestnicze, ale jestem pełna chęci :D Po pierwsze od kogo wziąć tego szczyla? W Wawie jestem od piątku wieczora do niedzieli wieczora. Podejrzewam, że potrzebna mi będzie pomoc z władowaniem siebie i psa do pociągu. Będę po zjezdzie na uczelni (psychologia zwierząt- może mi się przyda nabyta w ten weekend wiedza w podróży ze szczeniorem! :D ). Wracam w niedziele, czyli 14.12 w godzinach wieczornych. W Gdyni będę w nocy. Izus skoro mieszkasz na pustkach to może się dogadamy i spotkamy się po psa u mnie w mieszkaniu w Gdyni blisko centrum lub bedziesz musiała podjechać na dworzec, bo nie wiem czy nie będe do Rumi jechać od razu z dworca. Jeszcze to dogramy. cioteczko to my pozyczymy transporter i zapakujemy Ci Mambe do pociągu :p nic sie nie martw Twoim zadaniem będzie przewiezienie - ile godzin sie jedzie?:cool3: a z Izys sie dogadacie :loveu: błagam o dwa dt! :placz: Quote
rufusowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 po konsultacjach ze specjalistką od szczeniaków :cool3: An1a :loveu: stwierdzamy ze nie zabieramy ich dzisiaj do weta tylko wykąpiemy zeby sie tak nie męczyły a jutro jak sie troche oswoją to pojdziemy do weta. Quote
an1a Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 rufusowa napisał(a):po konsultacjach ze specjalistką od szczeniaków :cool3: An1a :loveu: stwierdzamy ze nie zabieramy ich dzisiaj do weta tylko wykąpiemy zeby sie tak nie męczyły a jutro jak sie troche oswoją to pojdziemy do weta. hahaha :evil_lol: Ciotka a szampon dla szczyli masz? ;) Tylko trzeba je dokładnie wytrzeć i wsadzić pod ręcznik lub koc, żeby miały cały czas ciepło. Quote
maciaszek Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Nie było mnie kilka godzin, a tu już 3 nowe strony i takie słodziaki na fotkach :loveu: :loveu:. Quote
Neigh Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Gdybym mogła, to bym sobie wzięła Bertę - uwielbiam takie wielkie, zdecydowane kobity. To się zapowiada kawał niezłej baby:-) Quote
rufusowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 an1a napisał(a):hahaha :evil_lol: Ciotka a szampon dla szczyli masz? ;) Tylko trzeba je dokładnie wytrzeć i wsadzić pod ręcznik lub koc, żeby miały cały czas ciepło. wykąpałam je w hexodermie..stwierdziłam, ze jest tak delikatny i łagodzi podraznienia skory, ze nie zaszkodzi ;) mają mnostwo strupków i takich ziarenek...to chyba jaja pchle....biedne maluszki :( jutro je odpchlimy to im ulzy...kąpiel tez odrobine pomogła ale i tak sie troche drapią przed chwilą ogarnelismy trzy razy siusiu i trzy razy kupke :mdleje: podobno siedziały na dworze...pewnie w budzie :shake: Kasiu małe są przerozkoszne ale przy trzech jest masa roboty no i boje sie o rachunek u weta :roll: Quote
Neigh Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 rufusowa napisał(a):ciotka dam Ci na dt :loveu: Mam 3 psy i 3 koty. Czwarty kot przyjezdza w piątek na dwa tygodnie. Ja już fizycznie nie mam gdzie wcisnąć szyczyla..........słowo. Gdybym miała to bym wzięła...... Quote
rufusowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Neigh napisał(a):Gdybym mogła, to bym sobie wzięła Bertę - uwielbiam takie wielkie, zdecydowane kobity. To się zapowiada kawał niezłej baby:-) ciotka dam Ci na dt :loveu: Quote
rufusowa Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Neigh napisał(a):Mam 3 psy i 3 koty. Czwarty kot przyjezdza w piątek na dwa tygodnie. Ja już fizycznie nie mam gdzie wcisnąć szyczyla..........słowo. Gdybym miała to bym wzięła...... rozumiem Ciotka...szkoda bo ta kuleczka jest tez moją faworytką :evil_lol: Kora jak ją kąpałam nie panikowała i trzymała ogon w górze :diabloti: rosnie mały dominator :loveu: Quote
izys Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 jestem... chwile mnie nie bylo a tu tyle nowych wiadomosci:p pokazalam mamie zdjecia maluchow(ona strasznie uwielbia owczarki-moze dla tego zawsze mialam tylko owczarki w domu) spodobala jej sie sunia ta z obroza- nie pamietam imienia. ale jest strasznie podobna do mojego ostatniego pieska Quote
izys Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 jak tu sie zdjecia umieszcz??... to bym wam pokazala to moja bylą mała bestie:evil_lol:(w wieku 3 miesiecy chodzila juz w kagancu bo sie zucala na inne pieskie-uwazala ze to zabawa) Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 to co Ciotka...bierzesz Kore? :evil_lol: to ta w obrozy ;) a co do zdjęć, to najlepiej się zarejestruj na fotosiku www.fotosik.pl tam wgrywasz fotki, ktore masz na komputerze, zmniejszasz rozmiar do 600 pixeli i jak juz się wgra, to bierzesz "bezpośredni link do zdjęcia" - kopiujesz go i wklejasz w post za pomocą tej żółtej ikonki z górami i słoneczkiem ;) klikasz na nią, wyskakuje Ci okno - wklejasz tam link skopiowany z fotosika i tyle :cool3: przypominają się szczeniorki :cool3: dobrze ze moja mama dzisiaj idzie na drugą zmianę, to nie będą siedziały same przez 8 godzin :cool3: Quote
izys Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 troche to skomplikowane... te zdjecia:P ale sprubuje. no i czekam teraz do niedzieli na malucha:P Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 ciotka pochowaj kable, bo własnie dostałam sms-a od mamy ze przegryzły kabel od klawiatury :mad: mam nadzieje ze jest zapasowa bo nie będę miała jak z domu napisać ;) Quote
Saphira Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Podnoszę i roznoszę :loveu::loveu::loveu: Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Saphira napisał(a):Podnoszę i roznoszę :loveu::loveu::loveu: dziękuję :loveu: mam nadzieje ze uda mi się dzisiaj zrobić im zbiorową fotke, to moze ktos banerek zrobi :cool3: Quote
eliza_sk Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Cioteczka zrobić allegro ??? Każdemu na kilka województw ? Jeżeli tak do podeślij info, namiary i powiedz, gdzie zdjęcia znajdę ;) Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 eliza_sk napisał(a):Cioteczka zrobić allegro ??? Każdemu na kilka województw ? Jeżeli tak do podeślij info, namiary i powiedz, gdzie zdjęcia znajdę ;) Kochana....chyba z nieba mi spadłaś :oops: jak wrócę do domu, to postaram się zrobić fajniejsze fotki i sklecić tekst do ogłoszeń..sama się zastanawiałam czy razem ogłaszać czy osobno...i nie wiem... chyba osobno i do kazdego ogłoszenia danej suni dodać jedno zdjęcie gdzie będą wszystkie razem, to moze ktos sie skusi na inną :cool3: Quote
eliza_sk Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 rufusowa napisał(a):Kochana....chyba z nieba mi spadłaś :oops: jak wrócę do domu, to postaram się zrobić fajniejsze fotki i sklecić tekst do ogłoszeń..sama się zastanawiałam czy razem ogłaszać czy osobno...i nie wiem... chyba osobno i do kazdego ogłoszenia danej suni dodać jedno zdjęcie gdzie będą wszystkie razem, to moze ktos sie skusi na inną :cool3: Jak możesz to wstaw na dogo te fotki co zrobisz - ja sobie skopiuję i wkleję do allegro. Moim skromnym zdaniem lepiej osobno ogłaszać - każdej zrobię na 5 woj. i zdjęcie grupowe w każdym z ogłoszeń :) Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 eliza_sk napisał(a):Jak możesz to wstaw na dogo te fotki co zrobisz - ja sobie skopiuję i wkleję do allegro. Moim skromnym zdaniem lepiej osobno ogłaszać - każdej zrobię na 5 woj. i zdjęcie grupowe w każdym z ogłoszeń :) dziękuję Kochana :p kto jak kto ale Ty to sie na ogłaszaniu znasz :loveu: ja np. nie wiem o co chodzi z tymi województwami :cool3: jak tylko wroce to sie wezme za focenie....mam nadzieje ze znajdzie sie zapasowa klawiatura :evil_lol: Quote
eliza_sk Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 rufusowa napisał(a): ja np. nie wiem o co chodzi z tymi województwami :cool3: Z województwami chodzi o to, że jak ktoś sobie sortuje w allegro tylko ze swojego województwa to ma jak znalazł :) A i jest kilka ogłoszeń pod rząd i bardziej się rzucają po oczach :evil_lol: Jakie woj. chcesz ? Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 eliza_sk napisał(a):Z województwami chodzi o to, że jak ktoś sobie sortuje w allegro tylko ze swojego województwa to ma jak znalazł :) A i jest kilka ogłoszeń pod rząd i bardziej się rzucają po oczach :evil_lol: Jakie woj. chcesz ? rozumiem to z pewnością mazowieckie, łódzkie, warmińsko-mazurskie, pomorskie i może swiętokrzyskie - tam duzo znajomych :loveu: Quote
Recommended Posts