Jump to content
Dogomania

Wilkowate SZCZENIAKI! Kora i Berta w nowych domkach :))) Mamba w DT

Recommended Posts

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gusia dzieki!
wczoraj zrozumiałam ze będzie dzwonić wieczorem...takze zobaczymy :cool3:

dzwoniła pani z okolic Jędrzejowa bo zobaczyła ze Kore wystawia Stowarzyszenie - ma sie do Ciebie Eliza odezwać, bo chciała zobaczyc na zywo jakiegos szczeniorka :cool3: chociaz o nic nie pytałam, bo już Maupa podeszła i chciałam przekazać Berte

Bercia juz w drodze - jedzie z Maupą :loveu: :multi::Rose:
ok. 18 powinna byc u Jagienki :cool3:

byłam z nią dzisiaj u weta, bo bardzo sie drapały w nocy...niestety akurat operował i nas nie przyjął :shake:

Berta jest przekochana...bardzo grzecznie ze mną jechała autobusem i metrem.... mała podrózniczka :loveu:
troche przykro ze nie zobacze na zywo jej kochanej mordeczki ale z drugiej strony 1/3 mniej do sprzątania :evil_lol:

Maupa jak juz poszłaś z Bertą, to jedna pani handlująca obrusami stwierdziła "no i co? udało się pani oddać szczeniaka!" :evil_lol:

Posted

bardzo bym chciała zeby wszystko poszło gładko ale mam nadzieje ze to nam nie przycmi umysłów i dobrze przemaglujemy potencajlne domy :mad:

Mamba czuje sie dobrze....jakby urosła przez ten tydzień :cool3: zrobiła się bardzo wilczkowata :loveu: tak fajnie jak są skupione to identycznie stawiają uszka - jak onki :loveu:

niestety nikomu nie wpadła w oko i nikt się nie zgłosił na dt......napisałam do kilku ciotek ale tylko jedna odpisała ze ma parwo w domu :-(

Posted

Przykro mi, ale ja też nie dam rady :-( co prawda Nancy ma nużeńca, ale leczenie bardzo drogie. A poza tym myślałam, że będę mogła psy zabrać do domu, jednak nie mogę z przyczyn niezależnych ode mnie.. I tak sama szukam DT na święta..:roll:
trzymam kciuki za domki

Posted

Soema napisał(a):
Przykro mi, ale ja też nie dam rady :-( co prawda Nancy ma nużeńca, ale leczenie bardzo drogie. A poza tym myślałam, że będę mogła psy zabrać do domu, jednak nie mogę z przyczyn niezależnych ode mnie.. I tak sama szukam DT na święta..:roll:
trzymam kciuki za domki

ja też trzymam kciuki za Nancy :-( a moze do adopcji pojdzie....

Posted

rufusowa napisał(a):
ja też trzymam kciuki za Nancy :-( a moze do adopcji pojdzie....

Nie pójdzie moja Nancy przynajmniej na razie, nie każdego stac na leczenie :roll:
Jak mama się trzyma? Co z domkiem dla Kory?

Jagienko napisz jak tam stado przyjęło małego niedźwiadka :evil_lol:

Posted

Kurcze, Rufusowa... chciałabym Ci pomóc, ale nie dam rady, z racji pracy, opiekować się takim maluchem sikającym i kupkającym w domu. A do tego jeszcze Bazyl, który by małą chciał zjeść... :shake:

Posted

dzieki Gusia :)

stado na pewno przyjęło ją dobrze - ona jest bardzo ugodowa dziewczynka :loveu:
przy jedzeniu rządziła Mamba, Kora dotrzymywała jej kroku a Berta zbierała to co wypadło z miski :evil_lol:

co do mamy, to lepiej nie mówić :shake: nie wiem jak jej spojrze w oczy jak wroce z pracy :cool1:

co do Kory to na razie telefon milczy...

Posted

A kwiatków Izys w pokoju nie masz?:razz: u mnie pierwsze co to każdy szczeniak łapał w zęby kwiatka :eviltong: więc został wyeksmitowany.. kwiatek ,nie pies :lol:

Posted

czesc dziewczynki:)...
sorki ze nie pisalam, ale robie przemeblowanie w pokoju, i nie moglam jakos dojsc do kompa.
Zrobilam ladny kacik malej, mam nadzieje ze jej sie spodoba( i ze Dracus tam nie zajmie miejsca- w sumie to on juz spi na luzku:), przestał juz sie z tym ukrywac, i na besczelnego wchodzi, nawet jak ja leze- wkoncu sie zlitowałam, i teraz spi ze mna:P) wiec mala bedzie miala swoj kacik:P
Oczywiscie wszystkie kable mam juz pochowane- na szczescie mam klawiature bez przewodowa:D, czy jeszcze sa jakies wytyczne zeby cos pochowac... bo jak juz tak sie nakrecilam-i meble przestawiam, ze moge cos jeszcze zrobić:P

Posted

[quote name='maciaszek']Kurcze, Rufusowa... chciałabym Ci pomóc, ale nie dam rady, z racji pracy, opiekować się takim maluchem sikającym i kupkającym w domu. A do tego jeszcze Bazyl, który by małą chciał zjeść... :shake:

wiem Kochana...trzeba mierzyc siły na zamiary...ja mogłam zawiezc do schronu albo zacisnąć zeby i przetrzymac...szkoda mi tylko mamy...

Posted

[quote name='izys']czesc dziewczynki:)...
sorki ze nie pisalam, ale robie przemeblowanie w pokoju, i nie moglam jakos dojsc do kompa.
Zrobilam ladny kacik malej, mam nadzieje ze jej sie spodoba( i ze Dracus tam nie zajmie miejsca- w sumie to on juz spi na luzku:), przestał juz sie z tym ukrywac, i na besczelnego wchodzi, nawet jak ja leze- wkoncu sie zlitowałam, i teraz spi ze mna:P) wiec mala bedzie miala swoj kacik:P
Oczywiscie wszystkie kable mam juz pochowane- na szczescie mam klawiature bez przewodowa:D, czy jeszcze sa jakies wytyczne zeby cos pochowac... bo jak juz tak sie nakrecilam-i meble przestawiam, ze moge cos jeszcze zrobić:P

Czesc Cioteczko!

ciesze sie ze tak sie przygotowujesz na wizyte małej :loveu:
cos czuje ze ona długo u Ciebie miejsca nie zagrzeje, bo wzbudza duze zainteresowanie :evil_lol:
Nie mysl sobie ze jesli Draco spi w łóżku, to ona Ci popusci :eviltong:
ja oczywiscie nie wpuszczam psow na łóżko i nawet szczenieta to rozumieją :evilbat:
a tak na serio, to były razem, wiec jak zjadły w nocy to potem sie kotłowały razem a potem koopka, siusiu, pancia sprząta, jeszcze troche brykania i spac juz do rana w klateczce albo plackiem na podłodze ;)

na razie chcą jesc co 4 godziny stąd to nocne wstawanie :cool3:

generalnie siusiały na gazety a koopki robiły w bardziej ustronnych miejscach - za fotelami :roll:

EDIT: 19-20 powinny być powtórnie odrobaczone

Posted

Nie będę się wymądrzać, bo sama nie mogę temu szczeniaczkowi pomóc. Mam swoje 4 sztuki różnego gatunku, w tym dwie niezgodne i Maćka na tymczasie, którego muszę jak najszybciej zabrać. Wydaje mi się, że Mamba jest delikatna i schronisko ją zabije. Zaraz złapie jakąś chorobę i skończy się jej życie. Może lepiej przetrzymać ję nawet w klatce lub w łazience aż znajdzie się dla niej miejsce, niż oddawać do schronu. Z tego co czytałam są chętni na jedną z siostrzyczek.
Trzymam kciuki za powodzenie Mamby.

Posted

Wyślijcie mi na WP nr telefonu i adres mailowy do tej z Was, która się nimi opiekuje i do której mogą zgłaszać się ludzie. Zrobię ogłoszenia gdzie będę mogła. Napiszcie krótką notkę na ich temat. Dajcie jej jeszcze trochę czasu. Szkoda jej. Jest śliczna i też chce żyć.

Posted

[quote name='maja602']Wyślijcie mi na WP nr telefonu i adres mailowy do tej z Was, która się nimi opiekuje i do której mogą zgłaszać się ludzie. Zrobię ogłoszenia gdzie będę mogła. Napiszcie krótką notkę na ich temat. Dajcie jej jeszcze trochę czasu. Szkoda jej. Jest śliczna i też chce żyć.

Ciotka teksty do ogłoszeń dla nich są na stronie 12 - dla każdej oddzielnie.
Jenny zrobiła hurtowo dla Mamby i Berty a i tak najwiecej osob dzwoni w sprawie Kory ;)
Mamba poki co jest u mnie - do mnie jest kontakt we wszystkich ogłoszeniach.

Berta jest już u Jagienki - Jagienko czy mozemy podać Twój telefon do ogłoszeń Berty?

Kora do niedzieli jest u mnie a potem jedzie do Gdyni do Izys na dt chyba ze wczesniej ktos sie na nią zdecyduje i przejdzie naszą selekcję, to moze Ciotka sie zlituje i wezmie Mambe ;)

Gdybym nie wiedziała ze dla nich schronisko jest zagrozeniem to bym ich nie brała do domu z dwoma psami w tym jedną suką z ciążą urojoną.
Łazienka odpada, bo sasiedzi słyszą ich piski nawet w pokoju a u nas w łazience bardzo się niesie. Sunie chcą jesc w nocy i trzeba do nich wstawać ze trzy razy

chcę tylko uświadomić wszystkim nieczytającym wątku w całości, ze sytuacja u mnie jest podbramkowa i ze Mamba szybko musi znalezc dt, bo ja w tej sytuacji dt się nie czuję :shake: miały u mnie conajwyzej przenocować i mocno naduzywam cierpliwości domowników, szczególnie mamy