_Aga_ Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 [quote name='basiagk']Jak wyzdrowieje to pomyśle... bo coś mi świtało ale grypa wywiała wszystko:shake: Mnie chodziło chociaż o zgranie grupy... basiagk - dużo zdrówka życzę w takim razie i odezwij się jak już będziesz w pełni sił :) Quote
lilo Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Dziewczyny melduje sie na tarnowskim watku , zmotoryzowana nie jestem , nie mam żadnego doświadczenia z psami - nawet mój jest niewychowany , i mój mąż jest bardzo asertywny jeśli chodzi o pomaganie pieskom ale z miłą chęcia zaprosze do siebie na kawę i mozemy pomyślec co można zrobic :) Quote
basiagk Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Witaj Lilo. Ciężka sprawa z tymi tarnowskimi cioteczkami. Jest nas nie wiele a raczej 2 z tego Aga prawie zniknęła a ja znikam powoli bo powiem szczerze, że pomiędzy dużą większością fajnych ludzi na dogo jest kilka które źle życzą innym pomagającym. Ja niestety takich tu znalazłam. Poza tym Tarnów nie słynie z wielkich chęci do pomocy zwierzętom. Azyl nie chce wolontariuszy a TOZ to jednoosobowa organizacja z którą trudno sie współpracuje. Przykro mi, że tak na dzień dobry zimny prysznic ale taka jest smutna prawda o Tarnowie. Ale jeśli masz jeszcze entuzjazm i pomysły to czekam :p Quote
lilo Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Basia , nie mam wielkiego doświadczenia w pomocy zwierzaczkom. Wiem ze z tarnowskim azylem i władzami współpracuje się ciężko , wystarczy spojrzec na ich strone internetowa , nie sa to osoby zainteresowane jakakolwiek wspolpraca z kimkolwiek. Watpie zeby psy z tarnowskiego schroniska znajdowaly domki , az strach pomyslec co sie z nimi dzieje. Szczerze mowiac nie mam pomyslu co z tym fantem zrobic , wolontariuszy nie chca , pomocy nie chca. Na kazdym kroku tylko niechec i brak wspolpracy. Niby byly jakies akcje podczas ktorych dzieci pomagaly zbierac karmy itp ale sama wiesz ze to kropla w morzu. Myślę że możemy spróbowac skontaktowac sie np. z tarnowskimi mediami tzn. portalem tarnow.pl , moze z temi zeby probowali naglosnic problem. Wiesz ze media moga duzo. Moze znajdzie sie ktos na dogo kto bylby w stanie pomoc nam sporzadzic jakiegos fajnego maila trafiajacego do ludzi i pokazujacego problem. Można też spróbowac napisac do Urzędu Miasta ale w tym przypadku również przydałoby się wsparcie jakies fundacji... Naprawde nie wiem co jeszcze można zrobic. A z Aga tak czy inaczej dobrze byloby sie skontaktowac , wiadomo im wiecej tym lepiej. Może jest ktos jeszcze na dogo kto jest nam w stanie poradzic jak rozwiazac ten problem bo nie wierzę że w cały Tarnowie nie ma ludzi którzy chcą pomagac... Quote
_Aga_ Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 No niestety takie są tutaj realia.. Działałam w azylu dopóki kierownik sie nie wkurzył i zakazał mi wstępu na teren azylu.. Gdyby nie to, że akurat byłam w ciąży i bez możliwości dojazdu tam, nie walczyłam zbytnio.. Wysłałam pismo do Urzędu M. odpisali ogólnikowo i to by było na tyle.. Próbowałam się skontaktować z lokalnymi mediami, ale na maile nikt nie odpowiedział. Jedna pani, nie pamiętam skąd, obiecała zamieszczać ogłoszenia, a później zamilkła i nie odpowiadała na moje maile.. Także ja też czekam na propozycje... Quote
lilo Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Jejku jak mnie to wkurza :mad: nie chce myslec co dzieje sie z tymi psiakami biednymi... najgorsze jest to ze nie ma wielkich mozliwosci zmiany tej sytuacji.... Quote
basiagk Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Ni wiem. Może poza tarnowskimi mediami spróbować? Quote
Morgan:-) Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Basiu... Odbiegnę od temtu ale zapytam, bo mnie bardzo intryguje: coż to za groźny opis masz w podpisie?? Nie zawieszaj działalności, bo jesteś nam bardzo potrzebna :lol: Quote
_Aga_ Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 basiagk napisał(a):Ni wiem. Może poza tarnowskimi mediami spróbować? Tylko gdzie uderzać, do kogo pisać?? Quote
basiagk Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Morgan:-) napisał(a):Basiu... Odbiegnę od tematu ale zapytam, bo mnie bardzo intryguje: coż to za groźny opis masz w podpisie?? Nie zawieszaj działalności, bo jesteś nam bardzo potrzebna :lol: Cioteczko, jest na dogo pewna osoba, która sprawiła, że poczułam że czynne pomaganie nie ma sensu, przynajmniej na dogo. Oczywiście jeśli nadarzy się jakaś okazja to zawsze zwierzęciu pomogę bo kocham je czasami więcej niż ludzi. Niestety ten ktoś z dogo oskarżył mnie, w skrócie pisząc, o to że żadnego psa by mi nie dała bo ta osoba sobie coś ubzdurała. To przelało czarę goryczy i tak naprawdę z wielka niechęcią wchodzę na dogo i staram sie to robić jak najrzadziej. Wiem, że są tu też świetni ludzie ale ja straciłam siły. Ps. Inne media to może być ważniejsza gazeta, program interwencyjny itp Quote
lilo Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Basia są ludzie i ludziska , na forach pisza to czego w oczy nigdy by nie powiedzieli bo nie mają odwagi. Myslę że jedna osoba to za małożeby się poddawac ... A Tarnowskie media to np portale tarnow.pl , tarnow.net.pl , temi i nie wiem co jeszcze... Quote
_Aga_ Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Ale żeby uderzać do mediów to coś musimy mieć.. czyli trzebaby tam jeździć, robić zdjęcia - na to wszystko trzeba mieć pozwolenie od kierownika, no i pasowałoby jakieś informacje o psiakach uzyskiwać - o to chyba byłoby najtrudniej, chodzi mi o prawdziwe informacje :/ Quote
Recommended Posts