wisela1 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Wysłałam jeszcze kilka wiadomosci do co bardziej aktywnych, obrotnych i zaradnych ciotek.... Quote
anaana Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 dzisiaj z rana Bubu zabrala Łatka ze schroniska. I tak moglo byc o dobe za pozno (na Slasku mrozy, tak jak wszedzie), ale szczesliwie sie udalo. Balam sie rano zadzwonic do Bubu, sczerze mowiac, ale Łatek caly. Jest juz w cieplym domu (do jutra) i pierwszy nocleg chlopak ma bezplatny (chwala Bubu za to), ale od jutra zazynaja sie WYDATKI, od wizyty u Weta zaczynając. a pieniedzy niewiele, juz pisze co i jak: biezace oplaty: - pierwsza doba: bezplatnie :)) - wet: nie wiemy ile - ewentualny transport do miejsa docelowego: nie wiemy ile - najblizsze noclegi: nie wiemy ile ====================== SUMA= wielka niewiadoma ile mamy na kazdy miesiac (dejklarowane wplaty): - 120 pln ja (juz przelalam na konto Bubu) - 10 pln sleepingbyday - 20 pln auraa ==================== SUMA = 150 pln POTRZEBUJEMY PIENIEDZY DLA ŁATKA! auraa, sleepingbyday - wielkie dzieki za pomoc finansowa:loveu:, wysylam Wam mailem za chwile konto Bubu (poniewaz ona jest ''glowna dowodzaca'' i tam na miejscu) i prosze o wplaty. KTOS MOZE JESZCZE POMOC FINANSOWO ŁATKOWI? Bubu sama nie da rady, ma juz innych psiakow na utzrymaniu na dzien dzisiejszy. Jutro sie okaze co dalej z Łatkiem i za ile, bedziemy Was oczywiscie informowac Quote
Margo05 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Finansowo Was nie wesprę, ale podrzucę :roll: A może jakieś bazarki? Zawsze to coś by wpadło :cool3: Quote
_bubu_ Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 jeśli ktoś mógłby wystawić bazarek to oczywiscie byłaby to duza pomoc . Trudno teraz przewidziec całe koszty. Jutro wszystko powinno sie wyjaśnic po wizycie u weterynarza. I wtedy zadecydujemy gdzie łatka umieścić. A za pierwszy bezpłatny nocleg to nie chwała mi tylko Pani Irence która po raz kolejny ratuje z opresji żywieckiego psiaka :loveu: dziękuję !:Rose: prosimy cały czas o wsparcie ! pieniązków bedzie za mało. Quote
anaana Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Margo05 napisał(a):Finansowo Was nie wesprę, ale podrzucę :roll: A może jakieś bazarki? Zawsze to coś by wpadło :cool3: podrzucisz do miejsca, gdzie bedzie mieszkal? Quote
anaana Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Łatek jedzie do Shell:multi: SZUKAMY transportu dla Łatka na najblizszy wtorek lub srode z Bielska do Opola - kto moze? Quote
Charly Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 cudnie:multi: dalas ogloszenie o transport na watek transportowy? No i wpisz to w tytul. na szczescie to zadna odleglosc Quote
Klaudus__ Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Melduje się na wątku i trzymam kciuki za dom tymczasowy... Żeby dobrze zadbał o staruszka... Bo należy Mu się... Quote
anaana Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 anaana napisał(a):Łatek jedzie do Shell:multi: SZUKAMY transportu dla Łatka na najblizszy wtorek lub srode z Bielska do Opola - kto moze? jw -szukamy transportu- ktos moze pomoc? Quote
Margo05 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 anaana napisał(a):podrzucisz do miejsca, gdzie bedzie mieszkal? NIestety, ja mogę tylko podrzucić wątek. Troszkę mi za daleko do Was :roll: Quote
anaana Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 ZBIERAMY PIENIADZE na potrzeby Łatka (wet, najblizsze noclegi, DT, transport) oraz szukamy transportu na najblizszy wtorek lub srode (zwrocimy koszty paliwa) z Bielska do Opola Kto pomoze? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Gdyby nie ta pogoda to pewnie byłoby łatwiej... a tu śnieg i drogi w złych warunkach... czy ktoś mimo wszystko pomoże w transporcie Łatka? Quote
Charly Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Latek to ten z 17letni nie? jesli tak to warto zmienic tytul ze szukacie transportu Quote
sleepingbyday Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 anaana napisał(a):ZBIERAMY PIENIADZE na potrzeby Łatka (wet, najblizsze noclegi, DT, transport) oraz szukamy transportu na najblizszy wtorek lub srode (zwrocimy koszty paliwa) z Bielska do Opola Kto pomoze? anaana, mówiłaś, że łatek ma sponsora na żywienie i wetowe wydatki... więc jak, zbieramy kase na weta też, czy tylko na róznicę pomiędzy przewidzianem miesięcznym kosztem jedzenia, a kosztem dt u shell? ulzyło mi, że hej! bo juz miałam wizję 4ech staruszków u mnie w domu.... Quote
anaana Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 sleepingbyday, owszem Łatek ma propozycje placenie za karme +weta. ale dom mial byc bezplatny. a nie jest i jest to duza roznica. a trzeba bylo go zabrac pilnie ze shroniska, bo sa mrozy. poza tym nie wiemy gdzie i za ile bedzie nocowal az do Shell dojedzie, moze to kosztowac sporo...do Shell tez trzeba dojechac. tez za pieniadze. na poczatku bedzie tych wydatkow wiecej. pieniadze od sponsora zostaly juz przeslane, na jakie wydatki pojda? ta te najpilniejsze i najwazniejsze, to nie ma znaczenia. pewna kwota zostala obiecana Łatkowi i ona jest.rzecz w tym, ze wydatki Łatka beda duzo wieksze niz planowal i moze sponsor placic i DLATEGO pieniadze zbieramy Quote
togaa Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 _bubu_ napisał(a):jeśli ktoś mógłby wystawić bazarek to oczywiscie byłaby to duza pomoc . Trudno teraz przewidziec całe koszty. Jutro wszystko powinno sie wyjaśnic po wizycie u weterynarza. I wtedy zadecydujemy gdzie łatka umieścić. A za pierwszy bezpłatny nocleg to nie chwała mi tylko Pani Irence która po raz kolejny ratuje z opresji żywieckiego psiaka :loveu: dziękuję !:Rose: prosimy cały czas o wsparcie ! pieniązków bedzie za mało. Łatek u Irenki...!!!!!:-o:-o:-o Matko Jedyna!!!!!! Niedługo całe schronisko /wiadomo które/ przeniesie sie do niej..!!!!! Dziewczyny... To jest osoba wielkiego..ba, ogromnego serca....!!!! Absolutnie wyjatkowa.... Nie będę pisała ile ma psów i kotów i że to wszystko przypadki losowe...... Dobrze że Łatek jest u Niej, ale błagam.......niech to będzie krótko...!!!! Quote
sleepingbyday Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 anaana, ok, więcej mi nie trzeba. dostaję 27 go pensję, czy moge poczekać z przelewem do pensji, czy do 27go wystarczy to, co zostało juz przekazane przez sponsora? Quote
anaana Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 sleepingbyday - trudno powiedziec co na ile starzczy. dzisiaj powinno byc info bardziej konkretne o wydatkach... przelej, kiedy bedziesz mogla Quote
sleepingbyday Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 to jak będziesz wiedziała, jak stoimy z wydatkami, daj znać. Quote
_bubu_ Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 podnosze bo transport pilnie potrzebny !!!! Quote
Klaudus__ Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ojj ten transport... Nie wiele czasu Nam zostało... :roll: Quote
_bubu_ Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Łatek był u weterynarza. Wszystko w porządku. Nie potrzebuje żadnych leków. Został zaszczepiony, dostał tez tabletke na odrobaczenie. Kupiłam małą paczke karmy na próbe. Zobaczymy czy dzisiaj coś zje. W sumie trzeba zapłacić za tą wizyte razem z tą karmą 100zł. ( płatne na końcu miesiąca) Koszt transportu do Opola to bedzie kolejne 90zł. także koszty rosną.. Quote
Recommended Posts