Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście Ice że jesteś zaproszony. Zresztą każdy chętny z forum może przyjść. Tylko trzeba się zastanowic nad organizacją impry ale jescze jest czas, więc pomyslimy. Narazie trzeba się zadowolić :drink1: przed kompem. papa

• 2 weeks later...
Posted

Hymm nawet się człowiek dobrze nie obrócił a to juz miesiac minoł jak mam tego diabełka.

Nieźle mnie na początku oszukał. Był taki niesmiały i bojaźliwy, a teraz szkoda mówić...

Ale jest kochany nawet jeśli wykopuje kwiatki na balkonie i robi z nich sałatkę, albo gdy robi sobie kapiele błotne -nieźle wtedy wygląda.

Oczywiśie dobra okazja do :drinking:

Posted

No właśnie: jakikolwiek 8)

Dużo coś tu przyszłych jubilatów (czy jak to się zwie...), więc może wzniesiemy wspólnie okrzyk:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I STO LAT !!!

A latek skończy 25...

Posted

Aaaaaaaaaaaaaaaa Yukiego jest jeszcze raz tyle jak na poczatku. Kiedy go wazyłam miesiąc temu to miał 5 kilo, teraz 10. W sumie dobra inwestycja.

Ale bedzie z niego wielki pies, zreszta ma to w genach po Hakimie.

Chyba nie jest za gruby prawda? jak na niecałe trzy miechy.

Posted

Mój rósł jak wariat i żarł jak smok do szóstego miesiąca a potem stanął i tak stoi... :o

Waży 21 kg. Jest dość niski, silny, szybki i chyba dość szczupły. Niektórzy mówią, że za bardzo...

Posted

Fajnie mi się psiaczek zapowiada nie dosc, że masywny to w dodatku agresor. Pewnie czeka go nie jedna walka z innymi psami. Przeraża mnie to że nawet jesli inny pies go chce pogryść i pokazać mu gdzie jego miejsce, on sobie nic z tego nie robi, a nawet sam próbuje pokazać kiełki. Boje się ze narobi sobie kłopotów.

Posted

No, ja do tej pory miałam zupełna labę z Chinookiem. Chciał się tylko bawić, był namolny, ale z reguły potrafił przekabacić psa tak, aby ten sie z nim tez bawił. :o

Owszem, w zabawie uwielbiał (i dalej uwielbia) dominować i na tym te jego zabawy polegają - przewraca, zagryza, poluje na delikwenta..., skacze na niego od tyłu... :oops:

A teraz się zmiania. Leci mu dwunasty miesiączek i to juz nie ten sam pies. Spoważniał, zostrożniał... Wobec dużych psów porusza się na sztywnych łapach, wolno - typowo dla dorosłych już. Jeży się i powarkuje czasem nawet. Musze już mieć na niego oko, koniec beztroski, bo nie moge być pewna, że zaraz się dana sytuacja nie skomplikuje...

Na szczęście widzę, że w jakimś stopniu bierze przykład z Manu, który jest psem strachliwym i unika wszelkich starć, jak tylko może.

Ale Chinook ma już inny charakter i chyba na nowo zacznę szukać kagańca dla niego... ...bo cholera w tym moim mieście nie ma żadnego, który by pasował. :evil: Może przy okazji w jakimś większym mieście...

Posted

Co do kagancow, moja Aqua ma taki szmaciany, tylko do przewozow srodkami komunikacji, bo niby jest w regulaminie, no i raz mi sie zdarzylo, ze wyrzucili mnie z autobusu, bo moj grozny wilk nie ma kaganca :-?

a tak poza tym Aqua jest bardzo lagodna, w zyciu nie widzialam jakiegokolwiek przejawu agresji, z kolei na wystawie we Wroclawiu (2002 - bylismy jako widownia) byla zdziwiona agresja innych psow.

Manu - pamietam jak Chinook i Aqua szalaly w Jakuszycach.. strach by pomyslec co by sie stalo, gdybysmy ich puscily luzem.. :D