Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
A możesz mi powiedzieć z jakimi krajami poczta ma podpisane umowy? Z Litwą / Mołdawią ma? Jeżeli tak to ile wynosi opłata.

Niestety nie wiem. Wystarczy zadzwonić na jakąś pocztę i się dowiedzieć. Tak jak pisałam korzystam z banku. Płacę wtedy ok. 10 zł za przelew. Nie sądzę, żeby na poczcie było taniej.

• Replies 730
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Genie! Czy masz może informacje o wystawie kwietniowej w Kijowie, tzn. do kiedy termin zgłoszeń, opłaty, a może są już sędziowie?

Wchodzę na tą ich stronę i jakoś nie mogę tam nic znaleźć:oops: (oprócz terminu i rangi wystawy). Nie wiem, czy ja źle patrzę, czy tam rzeczywiście jeszcze nic nie ma:crazyeye:

Posted

Spójrz na mój post troszeczkę wyżej. Już o tym pisałam. Terminy i opłaty są w oddzielnym pliku. Wprawdzie większość z niego otwiera mi się jako znaki zapytania (pewnie ruskie literki), ale terminy da się przeczytać.
Orsini pisał(a?) o opłatach dla zagranicznych psów. Ja się tego nie doczytałam. Ale będę w tej sprawie do nich dzwoniła. Jak coś będę wiedziała napiszę. Sędziowie mają być później.
Zapomniałam napisać o ich dodatkowym wymaganiu - zgłoszenie na każdą wystawę na oddzielnym druku.
Nie wiem czy się doczytaliście, ale w sobotę wieczorem odbywa się tam jeszcze jakiś Champion Show. Opłata za uczestnictwo - 30 Euro. I cała litania papierów, które należy przesłać (informacje też w oddzielnym pliku).
Impreza zapowiada się zachęcająco;)

Posted

Genie napisał(a):

Orsini pisał(a?) o opłatach dla zagranicznych psów. Ja się tego nie doczytałam. Ale będę w tej sprawie do nich dzwoniła. Jak coś będę wiedziała napiszę.

na zgłoszeniu na dole napisano, ze wystawcy zagraniczne tak, jak napisala Orsini bez wzgledu na termin:cool3: I jeszcze jedno, w tam tym roku byla wymagana wplata przed zakonczeniem przyjmowania zgloszen

• 4 weeks later...
Posted

Jako,ze I termin uplywu zgloszen bedzie lada chwila to mam niedyskretne pytanie o warunki halowe.Jak tam to wyglada ? Czy jest bardzo glosno ? Czy sa wykladziny,czy taka podloga,ze trzeba psom "lapy coca-cola" smarowac ? Itd.
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Posted

A czy ktoś sie orientuje jak jest z bezpieczeństwem na Ukrainie??????? trzeba brać osobę by pilnowała samochodu???? bo wiem, że tam to różnie bywa........:roll:

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Moze mnie ktos oswiecic jak stoi sprawa z Championatem Ukrainy? Czy te nasze CACe ze Lwowa daja nam championat? :roll:

Z tego, co wiem to nie dają, bo nie zostało podpisane porozumienie.
P. Mania będzie w kwietniu w Kijowie, więc gdyby podpisał, to prawdopodobnie championaty mogłyby być wystawiane na podstawie wcześniej uzyskanych CAC-ów.
Nie dotyczy to jednak JCAC uzyskanych we Lwowie, bo tylko wystawa w Kijowie daje taką możliwość (bo tylko tam są derby)

Posted

Vitalea napisał(a):
A czy ktoś sie orientuje jak jest z bezpieczeństwem na Ukrainie??????? trzeba brać osobę by pilnowała samochodu???? bo wiem, że tam to różnie bywa........:roll:

Myślę ,że bespiecznie jest na 100%.Ale nad pilnowaniem bym się zastanowiła :diabloti: .Ja w zeszłym roku do Lwowa powinnam zabrać kogoś do pilnowania .....krzesła,które mi na wystawie gwizdnęli.:evil_lol:

Posted

Przepraszam, ale nie chce mi się szukać :(
Czy możecie mi podac jakiś link do wystaw na Ukrainie, chodzi mi głownie o miedzynarodówki.
A jak nie ma linku to czy macie jakieś informacje?

Posted

Z tego, co przeczytałam, to napisali, że ksero dowodu wpłaty trzeba przedstawić przy zgłaszaniu psa, razem z kserem rodowodu, championatów, jeśli pies ma być zgłoszony do kl. championów.

Posted

Jednak nie zadzwonię w sprawie lwowskiej wystawy, bo dostałam dzisiaj odpowiedź e-mailem. Pisałam po angielsku, dostałam odpowiedź, aby pisać po polsku albo niemiecku :lol: Następnie dostałam info po niemiecku o wystawie (również bez nr.konta i obsady sędziowskiej)... ale przynajmniej dowiedziałam się, że jest możliwość płacenia na wystawie - 30 Euro. W sumie nie o to pytałam... ale zawsze coś :lol: Cięzko sie dogadac :lol: