Alicja Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Omenku ....ciotka zaciska :kciuki: ...już u cioteczki Mossi wyjdziesz na ...:hmmmm: bullowatka ;) Quote
mosii Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 wiecie jak to jest z tym posłuszenstwem... wystarczy troche pocwiczyc z psem, troche elementów pt mu zrobic, a z niszczyciela dominanta wychodzi super pies, ale pies musi miec przewodnika:evil_lol: uczenie zostawania jest dość proste ale do tego potrzebne sa prawidłowe relacje miedzy psem a człowiekiem. dobrze ja w takim razie zaklepuje miejsce dla łobuza i moze rzeczywiscie z malawaszką przyjedziecie;) Quote
Tengusia Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 mosii napisał(a):wiecie jak to jest z tym posłuszenstwem... wystarczy troche pocwiczyc z psem, troche elementów pt mu zrobic, a z niszczyciela dominanta wychodzi super pies, ale pies musi miec przewodnika:evil_lol: uczenie zostawania jest dość proste ale do tego potrzebne sa prawidłowe relacje miedzy psem a człowiekiem. dobrze ja w takim razie zaklepuje miejsce dla łobuza i moze rzeczywiscie z malawaszką przyjedziecie;) suuuper ja w takim razie jutro pojade do lecznicy i dowiem sie jak z jego zdrowiem i jakiego leczenia potrzebuje a potem bede umawiac sie z Malawaszka na transport tylko ze nastepny weekend jestem w pracy :roll: mam wolny piatek ale znowu nie wiem jak Malawaszka dysponuje czasem :roll: ... jakos tam sie zgadamy ;) psiak jest bardzo grzeczny w samochodzie to najwyzej Malawaszka sama ci go przewiezie :oops: :Rose: Quote
Alicja Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='mrófffcia']Jak widzę już wybraliście to ja dzwonie jutro i odwołuje hotel teraz nie wiem czy zgodzą się na branie jakiegokolwiek psa ze schronu.. Omenek trzym się i zachowuj grzecznie :) zawsze mozesz powiedzieć że pies ma domek ;) Quote
mrófffcia Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Jak widzę już wybraliście to ja dzwonie jutro i odwołuje hotel teraz nie wiem czy zgodzą się na branie jakiegokolwiek psa ze schronu.. Omenek trzym się i zachowuj grzecznie :) Quote
malawaszka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Tengusia myślę że piątek mógłby być ok - ale pewnie będzie mi się teraz zmieniać jak w kalejdoskopie :shake: jakoś damy radę ;) Quote
agaga21 Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 cudownie,ze Omen nie trafi do schronu!bardzo sie cieszę i mam nadzieję że wszystko pójdzie super a nasz łobuziak zmieni się w ułozonego i wyluzowanego psiaczka! Quote
maciaszek Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='mrófffcia']Jak widzę już wybraliście to ja dzwonie jutro i odwołuje hotel teraz nie wiem czy zgodzą się na branie jakiegokolwiek psa ze schronu..Zajrzyj proszę na ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekny-mlody-z-problemami-potrzebny-dom-z-ogrodem-pan-znawca-psiej-psychiki-126589/ . Może hotelik się przyda :). Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 ojej to chyba cud, ze Omen pojedzie do mosii, która będzie z nim ćwiczyc...no nie moge :loveu: Quote
amikat Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Omenek.... Byłam w klinice w sobotę wieczorem. Psiak wyglądał jak prawdziwy omen. Mordka spuchnięta jak balon! Z dziurek z których wyrastaja wąsy sączyła sie krew. Podobnie z opuszków łap. MASAKRA. Kotlet siekany wygląda pięknie przy tym obrazku. Dostał leki przeciwuczuleniowe, kroplówki. Nos zaczął klęsnąć. Myślę ze to alergia na jakiś podany lek. Nie pokarmówka! wieczorem poczuł sie na tyle dobrze ze pociął miskę plastikowa po karmieniu na wiórki p 1 cm!!! Kiedy do kliniki przyjechałam w niedzilę Omen był juz o wiele lepszy. Dostaje Royala "hypoalergenic" - tak na wszelkie "W". Mordka sklęśnięta, lekko różowa okolica nosa. DUŻO lepiej. Myślę ze na dniach do odbioru!!!!! Quote
rufusowa Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 łojej...to sie chłopak naprzezywa... tak sobie mysle ze faktycznie....w schronie nie karmili royalem wiec alergia na lek jest prawdopodobna...dobrze by było ustalic na co...na antybiotyk po kastracji? Quote
Vectra Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 amikat napisał(a): wieczorem poczuł sie na tyle dobrze ze pociął miskę plastikowa po karmieniu na wiórki p 1 cm!!! zasada nr ileś tam :evil_lol: bullowate jedzą tylko z miski metalowej :diabloti: bo plastik mało wytrzymały :cool1: Quote
Alicja Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Dziewczyny Ozzy mi tak zapuchł po antybiotyku ....zaraz poszukam jakim ....tyle ze my się wstrząsu anafilaktycznego dorobiliśmy przy tym , bo on alergik :cool1: Lincospecttin czy jakos tak :roll: Quote
Tengusia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 tak jak pisala Amikat Omenek ma sie juz dobrze, w piatek czeka nas wycieczka do Mosii, tutaj prosba do Malawaszka o zgranie naszego wyjazdu !!! jesli ty nie bedziesz mogla jechac to pojade sama pociagiem ale nie ukrywam ze autkiem bylo by milej i przyjemniej :loveu: dalej potrzebne jest wsparcie finansowe no i mysle warto rzucic juz ogloszenia adopcyjne zeby miec czas na selekcje bo teraz Omenka tak latwo nie oddam :mad: tekst do ogloszen, dane kontaktowe i dane dla przelewu sa podane w pierwszym poscie zapraszam do POMOCY ;) Quote
Tengusia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 wiem Alu pamietam o tym ale poki co nawet bazarkow ni ma :shake: Quote
Alicja Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Domi ...jakby ktoś robił bazara to ja coś wyszukam ...moze ten zegarek za pare złociszy by poszedł ... bo w gotówce na razie nie jestem w stanie pomóc :shake: Quote
maciaszek Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Wrzuciłam z powrotem Omena na stronę schroniska. Namiary podałam na Ciebie Tengusiu :). Amikat, czy 100 zł z katowickiego konta, przelane na Omena na konto Fundacji doszło? Czy pobyt w lecznicy będzie coś kosztował, a jeśli tak to ile? Quote
Tengusia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 [quote name='Alicja']Domi ...jakby ktoś robił bazara to ja coś wyszukam ...moze ten zegarek za pare złociszy by poszedł ... bo w gotówce na razie nie jestem w stanie pomóc :shake: odpowiedz na twojego posta jest strone wczesniej tyle ze post przeskoczyl i zamiast na koncu pojawil sie przed twoim :lmaa: Quote
Alicja Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 [quote name='Tengusia']wiem Alu pamietam o tym ale poki co nawet bazarkow ni ma :shake: to wieczorkiem spojrzę w zakamarki co jeszcze bym miała Quote
Tengusia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Omenka dalam na strone fundacji SOS z ktora wspolpracuje i ktora bardzo mi pomogla przy naszym bialasku :loveu::loveu::loveu: Fundacja SOS dla zwierząt : Quote
Klementynkaa Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 ja porozsyłałam inormacje o nim do znajomych, koleżanka obiecała, że cos wpłaci za dwa dni na konto Fundacji z dopiskiem na Omenka albo Budryska! Quote
malawaszka Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Tengusia ja się postaram w piątek - bardzo się postaram, ale jeśli się okaże ze moja Pepa będzie musiała mieć wtedy jakieś badania to niestety zostanę z nią - wykryto u niej niefajną chorobę i to jest teraz dla mnie priorytetem :placz: jutro jedziemy na badania i może to wystarczy i zaczniemy leczenie - wtedy w piątek dam radę Quote
Tengusia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 Malawaszka daj mi wiec znac w czwartek czy dasz rade jechac czy nie ;) tak jak pisalam jak cos pojade pociagiem, mam tylko nadzieje ze trafie :evil_lol: Quote
malawaszka Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 a sprawdzałaś czy tam pociąg w ogóle dojeżdża???? :lol: bez urazy oczywiście mosii :evil_lol: ale na moją wieś nie da się np pociągiem dojechać :roll: Quote
Tengusia Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 malawaszka napisał(a):a sprawdzałaś czy tam pociąg w ogóle dojeżdża???? :lol: bez urazy oczywiście mosii :evil_lol: ale na moją wieś nie da się np pociągiem dojechać :roll: wiesz ze nie sprawdzalam bo poza tym ze hotel jest gdzies w kierunku na czestochowe nic wiecej nie wiem :eviltong: jak dostane konkretny namiar to se sprawdze :diabloti: Quote
Recommended Posts