Jump to content
Dogomania

[Katowice] Omen MA DOMEK oby ten jedyny i na zawsze !!!

Recommended Posts

Posted

wspaniałe wieści :loveu:

ja to jakos przegapiłam ze on jeszcze nie kastrowany :evil_lol:

dobrze w sumie...szybko sie go ciachnie...nie bedzie nikt sie zastanawiał skoro z niego taki buhaj :evil_lol:

• Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tengusia napisał(a):

powiem wam szczerze ze sama pomoc psom, szukanie im domow, wyciaganie ze schronisk to naprawde fajna rzecz ale wydanie psa, sprawdzenie domu, ustalenie i podjecie decyzji czy to wlasnie ta osoba jest dla mnie piekielnie trudne ... mam nadzieje ze z czasem sie to zmieni ale poki co tego momentu wbrew pozora nie lubie bo kosztuje mnie najwiecej nerwow, niepewnosci i strachu :shake:

no to pocieszę Cię, że chyba sie to nie zmieni :shake: u mnie już parę ładnych lat i się nie zmieniła ta niepewność, strach duszony w środku, zeby wszystko było ok i zeby pies był szczęśliwy - siwych włosów mi przybywa :roll: ale i tak warto :loveu:

Badź szczęśliwy chłopaku :multi::loveu:

Posted

Bardzo, BARDZO się cieszę! :multi: :multi: :multi:
Tengusiu, bardzo Ci dziękuję za pomoc i zaangażowanie. To dzięki Tobie Omen/Wafel jest w nowym domu :loveu:. Amikat też należą się dzięki, bo też się przyłożyła do wyprawienia chłopaka w świat :).

Posted

podziekowania mysle glownie naleza sie Amikat bo to ona pomogla mi wziasc bialego ze schronu, to ona zalatwila hotel, to ona zaproponowala na Dniach Psa panu Wafelka :loveu:

wlasnie dzwonil do mnie pan Wafelka, niestety Wafel wygryzl sobie rane na lapie, ustalilysmy ze pan jutro pojdzie do weta i wezmie kolnierz dla chlopaka co by lapki mu sie ladnie zagoily ;) ale mimo to mam pytanie moze ktos z siemianowic ma takowy kolnierz zeby pozyczy Wafelkowi juz dzis ??? do jutra cala noc i kto wie czy nie rozwali sobie tej rany jeszcze bardziej :mad: z wiesci weselszych to Wafel komediant wchodzi do lozeczka i upomniany udaje ze spi, kladzie sie na plecach i chrapie :evil_lol: jak pan zgonil go z lozka to sie obrazil, polozyl sie na swoim kocyku i udawal ze pana nie zna (skad ja to znam :evil_lol:)

co do kastracji owszem psiak poszedl bez kastracji a to dlatego ze terminy u nas w lecznicy sa odlegle a nie chcielismy zeby Wafelek przez to spedzil tydzien w hotelu jak czeka na niego domek, wszystko to ustalalam z Anetka i mamy reke na pulsie jak i w umowie jest punkt nakazujacy kastracje w ciagu 1 miesiaca od dnia adopcji psa. Wstepne ustalenia sa takie ze Wafelka bedziemy ciac w przyszlym tyg ;)

Posted

Tengusia napisał(a):
z wiesci weselszych to Wafel komediant wchodzi do lozeczka i upomniany udaje ze spi, kladzie sie na plecach i chrapie :evil_lol: jak pan zgonil go z lozka to sie obrazil, polozyl sie na swoim kocyku i udawal ze pana nie zna (skad ja to znam :evil_lol:)
:evil_lol: :evil_lol: Chciałabym to zobaczyć. :evil_lol:

Posted

my już nie walczymy o łóżeczko .... całe szczęście że niunia pozwala nam ze sobą spać :multi:
czasem jak się przebudzi to patrzy na nas swoimi zaspanymi ślepkami jakby chciała powiedzieć .... to moja buda, kłaść się i nie wiercić bo pogonię :mad:

Posted

[quote name='fioneczka']my już nie walczymy o łóżeczko .... całe szczęście że niunia pozwala nam ze sobą spać :multi:
czasem jak się przebudzi to patrzy na nas swoimi zaspanymi ślepkami jakby chciała powiedzieć .... to moja buda, kłaść się i nie wiercić bo pogonię :mad:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:czyli wszędzie to samo ;)

Posted

wszedzie tak samo...:lol:, moj to mo kryjomu spi u mnie na łuzku:evil_lol:, mysli ze nie zauwaze tego.
Ale jest bardzo pozytywna strona tego spania... zawsze jak wracam wieczorem do domu zmarznieta to mam zawsze wygrzane łużeczko:eviltong:

Posted

Wafelek ma sluszne swe imie bo ma swira na punkcie slodyczy i jak tylko slyszy ze ktos otwiera czekoladke to odrazu jest obok :diabloti: oprocz tego dzielnie zniosl droge nad nasze polskie morze, polowe drogi przespal druga polowe sepil smakolyki :evil_lol: z lapami narazie bez zmian, weterynarz zalecil odstawienie masci i podanie duzej ilosci witamin, przypuszczenie jest takie ze rany te sa z zaniedbania psa, i przy odpowiedniej dawce witamin i dobrej karmy samo mu sie zagoi. Jajeczek chlopak pozbedzie sie w czwartek wtedy tez pobrane zostana zeskrobiny z tych lap tak dla pewnosci ;)

Ogolnie wszyscy w Wafelku zakochani a i Wafelek zakochany we wszystkich, nie lubi sie kapac za to lubi spac w lozeczku o czym byla mowa juz wczesniej (szczerze chcialabym zobaczyc jak udaje ze spi :evil_lol:)

Zerwal smycz (co przewidzialam bo troszke rozmiarowo nie dla takiego psiura byla) ale nie uciekl tylko czekal takie madre z niego psisko :diabloti: teraz ma porzadna smycz z ktora juz tak latwo mu nie pojdzie :evil_lol:

Posted

:diabloti: uprzedziłaś mnie; zwłaszcza gorzka czekolada,

pomijając sprawę toksyczności, po co psuć mu zęby cukrem... moja psica ostatnio jako bonuski dostaje tabletki spiruliny, bardzo lubi a to przecież zdrowe

Posted

poza tym sępienie może na początku wydawać się słodkie lub śmieszne ale na dłuższą metę jest bardzo denerwujące i uciążliwe.jak nowy pan rozpuści Wafla pod każdym względem to może mieć później z nim utrapienie....a swoją drogą to nasz Omen-Wafel nieźle trafił-już jedzie na wakacje nad morze!:cool2:

Posted

oj dziewczyny troszke nadwrazliwe jestescie :diabloti:

pan doskonale wie ze slodycze to nic dobrego dla Wafla wiec luz blues :evil_lol:

co do jego wychowania, coz ja dalam dobre rady i tyle moglam zrobic, sama mam dwa rozpieszczone psy w domu i jakos sobie zyjemy razem ...

takze wyluzujcie prosze :eviltong:

a Wafelek nie pojechal na wakacje tylko pan ma taka prace i czasem gdzies wyjezdza a Wafelek razem z nim :grins:

Posted

[quote name='osho']chciałbym nieśmiało zaprotestować przeciw automatycznemu zakładaniu, że każdy kto odzywa się na dogo jest samiczką :diabloti:

:roflt:

dobra przyznaję się ....Ozzy też sępi ...jeszcze od tego nie pochorował się :p
a dzięki sępieniu słodyczy wczoraj zidentyfikować się udało uciekinierkę labradorkę ...i juz jest w swoim domeczku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: