Tengusia Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Do katowickiego schroniska trafił w październiku. Ze względu na swój niecodzienny wygląd sądziłam że Omen szybko zostanie adoptowany .. niestety mocno się pomyliłam. W drugiej połowie listopada postanowiłam na własną rękę wyciągnąć Omena ze schroniska i znaleźć mu nowy dom. Dzięki pomocy dziewczyn z fundacji SOS dla zwierząt udało się szybko przetransportować Omena do hotelu dla psów. Tam w ciepłym kojcu miał czekać na ten jedyny, wymarzony dom. I ten dom znalazł, już dwa dni po przybyciu do hotelu Omen powędrował do nowego domu. Pan był zachwycony psem, wpatrzony w niego jak w obrazek, dzwonił i dopytywał jak tylko coś niepokoiło go u Omena. [SIZE=2]Niestety kilka dni później okazało się że Omen nie potrafi zostawać sam w domu, pod nieobecność pana zdemolował mieszkanie ... podpisując tym samym wyrok na samego siebie. [SIZE=2]Nie zostałam obojętna i pomimo że prawnie pies miał właściciela postanowiłam raz jeszcze pomóc, dzięki dziewczyną z fundacji i wolontariuszom z Katowic udało mi się załatwić klatkę kennelową, wizytę szkoleniowca w domu u pana ... wszystko to po to aby Omen nie musiał znowu stanąć przed wizją schroniska ... [SIZE=2]W czwartek Omen trafił do kliniki na kastracje, w klinice miał zostać do soboty i wrócić do swojego pana ... niestety pan po Omena przyjechał tylko po to żeby mi go oddać !!! [SIZE=2]Omen w czasie zabiegu miał pobrane zeskrobiny z ran na łapach, wykryto w nich bakterie ziarniaka, niegroźne i łatwe do wyleczenia !!! Pies również miał reakcje alergiczną nie wiadomo na jakim podłożu. [SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]Według opinii personelu lecznicy, pan przyjechał, wziął psa i wyszedł, nie pytał co dalej, nie wziął leków ... poszedł skazując swojego psa !!! [SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]Zadzwonił do mnie że psa nie chce z powodu alergii pokarmowej i że psa mam natychmiast zabrać !!! [SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]alergia pokarmowa nie została potwierdzona, pies miał reakcje alergiczną ale nie znane jest jej podłoże !!! [SIZE=4][SIZE=2]Omen pod koniec tygodnia jedzie do hotelu pod Częstochową, gdzie pod okiem szkoleniowca będzie czekał na nowy dom! [SIZE=4][SIZE=2]Potrzebne nam wsparcie finansowe na leczenie i hotel dla Omena, tylko dzięki Wam Omen będzie miał szanse na normalne życie zdala od schroniskowych krat !!! [SIZE=4][SIZE=2]Dla Omena szukamy tylko odpowiedzialnego, doświadczonego domku, ze względu na silny lęk separacyjny najlepszy byłby dom gdzie Omen nie zostawał by sam. [SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]Kontakt w sprawie adopcji Dominika 662 243 881 [SIZE=4][SIZE=2]Wplaty na Omena mozna robic na konto fundacji SOS z dopiskiem "darowizna na bialego Omena" [SIZE=2]Konto bankowe: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 [SIZE=2]FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT” [SIZE=2]41-303 Dąbrowa Górnicza [SIZE=2]ul. Kasprzaka 62 m21 Quote
Tengusia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 potrzebne jest imie dla bialego ??? ktos ma jakis pomysl :cool3: Quote
Lionees Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Piękny jest.To jakby "Twój" psiak,to może zaproponuj imię?:razz: Quote
Tengusia Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 niby tak ale ja do imion nijak nie mam glowy ani pomyslow :shake: nasze psy dostaly imie dzieki TZtowie bo ja pewnie w zyciu bym sie nie zdecydowala :eviltong: Quote
polciuaa Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ja pomysłu na imie nie mam,ale śmiem twierdzić,że ten psiak jest zajebis...:loveu::loveu::loveu: Quote
Tengusia Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 przypominam bialego !!! jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem jutro bialy bedzie mial kastracje, potrzebne jest imie !!! potrzebne jest wsparcie finansowe na hotel !!! potrzebny jest dom :multi: pieniazki na hotel mozna wplacac na konto fundacji dane podane sa w pierwszym poscie, pamietajcie ze kazda kwota jest wazna nawet jesli jest to kilka zlotych ;) Pomozcie prosze :Rose: Quote
maciaszek Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Jakąś kwotą zarzucimy na pewno z katowickiego konta. Ale nie ulega wątpliwości, że przydałyby się jakieś bazarki albo cuś... Sama niestety bazarku zaoferować nie mogę, bo z czasem cholernie kiepsko. Nie wyrabiam już na tych wątkach, które mam w subskrypcjach :shake:. Poza tym muszę trochę spasować, bo zdrowie mi się sypie :-(. Tengusiu, ciotki od bullowatych powiadomiłaś ;)? Quote
Tengusia Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 bialy jest na niebieskim fo i jest tam napisane ze trafi do hoteliku i ze bedziemy mu szukac domku ;) mysle ze ciotki i tu wkoncu sie zjawia :mad: jak beda ladne fotki to napewno przybiegna zobaczyc nasze cudo :mdrmed: Quote
agaga21 Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 czekam na nowe fotki i jakiś opis charakteru. dodam go do nk.do profilu dziewczynek, gdzie już gościnnie mam Perrusia i Heksę. http://nasza-klasa.pl/profile Quote
Tengusia Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 [quote name='agaga21']czekam na nowe fotki i jakiś opis charakteru. dodam go do nk.do profilu dziewczynek, gdzie już gościnnie mam Perrusia i Heksę. http://nasza-klasa.pl/profile wszystko bedzie po weekendzie ;) Quote
ab-agnieszka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Wyglada jak miniaturka Chico i Bazyliszka :lol: Moge zaoferowac 50zl na miesiac na hotelik wiecej nie moge mam juz pare psich gosci hotelowych Quote
agnieszka32 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Jaki śliczny :loveu: Ja też się dorzucę do hoteliku, na pewno min. 100 zł miesięcznie (dzisiaj zrobię przelew), chyba, że któreś z moich "wirtualnych podopiecznych" znajdzie domek, to wtedy będę mogła dorzucić więcej. Psiak jest przepiękny .... ab-agnieszka, dziękuję Ci za wiadomość :loveu: Quote
Tengusia Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 wiedzialam ze mozna na was liczyc :multi: poki co kastracja sie troszke opozni ale Anetka (Amikat) trzyma reke na pulsie wiec jestem spokojna tyle ze jego przetransportowanie do hotelu tez sie w zwiazku z tym opozni wiec na fotki i opisy bedzie trzeba troszke dluzej poczekac ;) Bo to jest tak ze chcemy z Aneta aby bialy do hotelu trafil juz po kastracji i zeby po samej kastracji spedzil z dwa dni w klinice (tak dla pewnosci ze wszystko jest ok) a potem na hotel ;) pieniazki na hotelik prosze wplacac na konto fundacji SOS podane w pierwszym poscie :loveu: Dziekuje wam bardzo wszystkim :Rose: Quote
izys Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Witam :lol: piesek cudowny. A jeśli chodzi o imie- jest biały więc może BIANCO-tak po włosku:P, lub Weiss Quote
agaga21 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 izys napisał(a):Witam :lol: piesek cudowny. A jeśli chodzi o imie- jest biały więc może BIANCO-tak po włosku:P, lub Weiss Bianco super-bardzo mi się podoba! Quote
izys Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 a teraz takie glupie pytanie, jak umiescic pod nazwa profilu zdjecie, mojego psiaczka, jestem tu nowa i tak za bardzo nie wiem Quote
ab-agnieszka Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Cioteczki kochane jade jutro do Krakowa zawiesc Puszka do nowego domku.W Krakowie bede na 18-ta jesli potrzebujecie przewiesc jakiegos psiaka z Krakowa na Slask moge zabrac Quote
izys Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 gdyby nie moj psiak nawet bym nie wiedziala ze takie forum jest, adoptowalam go miesiac temu i od tego czasu tu jestem:eviltong: Quote
Recommended Posts