Jump to content
Dogomania

[Katowice] Omen MA DOMEK oby ten jedyny i na zawsze !!!

Recommended Posts

Posted

Do katowickiego schroniska trafił w październiku. Ze względu na swój niecodzienny wygląd sądziłam że Omen szybko zostanie adoptowany .. niestety mocno się pomyliłam. W drugiej połowie listopada postanowiłam na własną rękę wyciągnąć Omena ze schroniska i znaleźć mu nowy dom. Dzięki pomocy dziewczyn z fundacji SOS dla zwierząt udało się szybko przetransportować Omena do hotelu dla psów. Tam w ciepłym kojcu miał czekać na ten jedyny, wymarzony dom.
I ten dom znalazł, już dwa dni po przybyciu do hotelu Omen powędrował do nowego domu. Pan był zachwycony psem, wpatrzony w niego jak w obrazek, dzwonił i dopytywał jak tylko coś niepokoiło go u Omena.
[SIZE=2]Niestety kilka dni później okazało się że Omen nie potrafi zostawać sam w domu, pod nieobecność pana zdemolował mieszkanie ... podpisując tym samym wyrok na samego siebie.
[SIZE=2]Nie zostałam obojętna i pomimo że prawnie pies miał właściciela postanowiłam raz jeszcze pomóc, dzięki dziewczyną z fundacji i wolontariuszom z Katowic udało mi się załatwić klatkę kennelową, wizytę szkoleniowca w domu u pana ... wszystko to po to aby Omen nie musiał znowu stanąć przed wizją schroniska ...
[SIZE=2]W czwartek Omen trafił do kliniki na kastracje, w klinice miał zostać do soboty i wrócić do swojego pana ... niestety pan po Omena przyjechał tylko po to żeby mi go oddać !!!
[SIZE=2]Omen w czasie zabiegu miał pobrane zeskrobiny z ran na łapach, wykryto w nich bakterie ziarniaka, niegroźne i łatwe do wyleczenia !!! Pies również miał reakcje alergiczną nie wiadomo na jakim podłożu.
[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]Według opinii personelu lecznicy, pan przyjechał, wziął psa i wyszedł, nie pytał co dalej, nie wziął leków ... poszedł skazując swojego psa !!!
[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]Zadzwonił do mnie że psa nie chce z powodu alergii pokarmowej i że psa mam natychmiast zabrać !!!
[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]alergia pokarmowa nie została potwierdzona, pies miał reakcje alergiczną ale nie znane jest jej podłoże !!!

[SIZE=4][SIZE=2]Omen pod koniec tygodnia jedzie do hotelu pod Częstochową, gdzie pod okiem szkoleniowca będzie czekał na nowy dom!
[SIZE=4][SIZE=2]Potrzebne nam wsparcie finansowe na leczenie i hotel dla Omena, tylko dzięki Wam Omen będzie miał szanse na normalne życie zdala od schroniskowych krat !!!
[SIZE=4][SIZE=2]Dla Omena szukamy tylko odpowiedzialnego, doświadczonego domku, ze względu na silny lęk separacyjny najlepszy byłby dom gdzie Omen nie zostawał by sam.

[SIZE=4][SIZE=4][SIZE=2]Kontakt w sprawie adopcji Dominika 662 243 881

[SIZE=4][SIZE=2]Wplaty na Omena mozna robic na konto fundacji SOS z dopiskiem "darowizna na bialego Omena"

[SIZE=2]Konto bankowe: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
[SIZE=2]FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT”
[SIZE=2]41-303 Dąbrowa Górnicza
[SIZE=2]ul. Kasprzaka 62 m21

• Replies 509
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przypominam bialego !!! jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem jutro bialy bedzie mial kastracje, potrzebne jest imie !!! potrzebne jest wsparcie finansowe na hotel !!! potrzebny jest dom :multi: pieniazki na hotel mozna wplacac na konto fundacji dane podane sa w pierwszym poscie, pamietajcie ze kazda kwota jest wazna nawet jesli jest to kilka zlotych ;)

Pomozcie prosze :Rose:

Posted

Jakąś kwotą zarzucimy na pewno z katowickiego konta. Ale nie ulega wątpliwości, że przydałyby się jakieś bazarki albo cuś... Sama niestety bazarku zaoferować nie mogę, bo z czasem cholernie kiepsko. Nie wyrabiam już na tych wątkach, które mam w subskrypcjach :shake:. Poza tym muszę trochę spasować, bo zdrowie mi się sypie :-(.

Tengusiu, ciotki od bullowatych powiadomiłaś ;)?

Posted

bialy jest na niebieskim fo i jest tam napisane ze trafi do hoteliku i ze bedziemy mu szukac domku ;) mysle ze ciotki i tu wkoncu sie zjawia :mad:

jak beda ladne fotki to napewno przybiegna zobaczyc nasze cudo :mdrmed:

Posted

Jaki śliczny :loveu: Ja też się dorzucę do hoteliku, na pewno min. 100 zł miesięcznie (dzisiaj zrobię przelew), chyba, że któreś z moich "wirtualnych podopiecznych" znajdzie domek, to wtedy będę mogła dorzucić więcej. Psiak jest przepiękny ....

ab-agnieszka, dziękuję Ci za wiadomość :loveu:

Posted

wiedzialam ze mozna na was liczyc :multi:

poki co kastracja sie troszke opozni ale Anetka (Amikat) trzyma reke na pulsie wiec jestem spokojna tyle ze jego przetransportowanie do hotelu tez sie w zwiazku z tym opozni wiec na fotki i opisy bedzie trzeba troszke dluzej poczekac ;)
Bo to jest tak ze chcemy z Aneta aby bialy do hotelu trafil juz po kastracji i zeby po samej kastracji spedzil z dwa dni w klinice (tak dla pewnosci ze wszystko jest ok) a potem na hotel ;)

pieniazki na hotelik prosze wplacac na konto fundacji SOS podane w pierwszym poscie :loveu:

Dziekuje wam bardzo wszystkim :Rose: