ocelot Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 LORD - mix owczarka niemieckiego. Jest bardzo wysoki i jeszcze rośnie. Lord ma około 1 roku. To młody, szalony, pełen energii pies. Brakuje mu kontaktu z człowiekiem i terenu, gdzie mógłby do woli biegać. Lord uwielbia zabawy. Skacze na ludzi. Podgryza palce i zachęca łapą do zabawy. Lord jest dużym chłopcem. Gdy stanie na tylnych łapach, sięga około 2 metrów. Ten pies zdecydowanie nadaje się na dużą posesję z domem. W bloku lepiej, żeby mieszkał na niższych piętrach ze względu na łapy i stawy. wykastrowany i zaczipowany. Lord początkowo miał problemy z łapkami, wyrzucony w okresie największego wzrostu, udało mu się pomóc: witaminki zakupiła Kara, maggiejan przysłała pieniążka. Chłopak do niedawna tryskał energią, największy łobuz w schronisku, pogryzł siatkę, siatkę zastąpiły pręty. jednak od jakiegoś czasu zaczyna się bardzo zmieniać, nie ma już tej radości, mały żywioł zaczął się wyciszać. Lordzik został bardzo zdominowany przez kolegę z boksu. Boi się dojść do michy, do ludzi... Zaczynamy się bać o niego, co będzie jak dojdzie do wniosku, że wydoroślał i czas się zmierzyć z większym i starszym kolegą? Quote
ocelot Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 te nasze psiaki to nie mają szczęścia, nawet na dogo nikt do nich nie chce zajrzeć:shake: To takie duże dziecko jeszcze... Quote
lunarmermaid Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Duży i śliczny szczeniak.Już na ogólnym wątku bardzo mi się podobał.Oby nic złego go nie spotkało,powinien szybko trafić do domku. Quote
aganela Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Hop!!!!111111:multi: Przecież on jest świetny!!!!:placz: Quote
Bazyliah Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Dla Lorda dobrze byłoby znaleźć dobry, odpowiedzialny dom. Niestety łapy nie są takie, jak być powinny :shake: Ocelot - wielkość psa nie ma nic do tego czy mieszkanie, czy dom - bardziej chodzi o predyspozycje danego osobnika. Wyobrażasz sobie kanapowego doga niemieckiego w budzie :cool3: A z drugiej strony: albo w kawalerce 20m2 :cool3: Wg mnie Lord nie powiniem iść do mieszkania na wyższym piętrze bez windy - z uwagi na stawy i na łapy. Ocelot - napisz jeszcze, co wet mówi o tych nieszczęsnych łapach. Przydałby się ortopeda, ale w Tomaszowie chyba takiego brak... Edit: zrobię ogłoszenia, tylko napisz o tych łapach. Lepiej uprzedzić, niż ktoś ma być nieświadomy i zaniedba. A i jakiś ładny tekst jakby był... Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Kierownik twierdzi, że ma proste łapy już. Ale trzeba napisać. Masz rację. Quote
Bazyliah Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 To chyba prostych łap nie widział. Najbardziej się boję, że trafi na wieś do budy, a tu wiadomo - większość niczym się nie przejmuje dopóki pies chodzi. Jak przestanie chodzić albo zacznie kuleć to do schronu... Quote
ocelot Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Dlatego dobry dom potrzebny i to szybko. A co on widział? Jak w biurze siedzi cały czas? Quote
GrubbaRybba Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Jakiś krótki tekścik: LORD - kochany, wielki szczeniak. Ma ok 1 roku. Jest wielkości owczarka niemieckiego. To wulkan energii. Pies pełen pozytywnych wibracji. Mimo nieciekawej sytuacji, w jakiej się znalazł, nie traci optymizmu. Gdy widzi człowieka, cały promienieje, skacze, zaprasza do zabawy. To cudowne, wierne i mądre psisko. Doskonały przyjaciel dla rodziny. Poszukujemy odpowiedzialnego właściciela, który poświęci swój czas na spacery i wychowanie to niesfornego chłopca. Lord bowiem mimo majestatycznego wyglądu wymaga nauki savoir vivru. Trafił do schroniska jako szczeniak. Nikt nie nauczył go chodzenia na smyczy, czy podstawowych komend. To zaniedbane emocjonalnie psie dziecko. Lord to pies energiczny i duży. Polecam go zatem do domku z ogrodem. Lord jest wykastrowany i zaczipowany. W sprawie adopcji, proszę o kontakt..... Adopcję psa finalizuje podpisanie umowy adopcyjnej. Pies przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Tomaszowie Maz. Quote
Bazyliah Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Dzięki za tekst. Jak zrobię ogłoszenia - powrzucam linki. Quote
Bazyliah Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Piękny :loveu: Ale spójrzcie na przednie łapy - co nieco na fotkach widać. Quote
ocelot Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Rozmawiałam dzisiaj z weterynarzem Lordzik ma ok. dwóch lat, większy nie będzie raczej, on tak młodziutko wygląda, wszystkim sie nam wydawało, że on młodziutki, bo temperament i był bardzo chudy na początku. Łapy są ciut krzywe, ale to win nie doboru witamin w czasie wzrostu, nie wiemy ile sie błąkał przed schroniskiem. Maciek też zauważył, że Lord jest wyciszony i zdominowany i to już jakiś czas. Quote
Bazyliah Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Lord ma pierwsze ogłoszenia. Wszystkie o treści jak poniżej: Lord - mix owczarka niemieckiego Poza tym są na: gumtree adopcje.org adopcjepsow.org dwukropek kupsprzedaj.pl Na niektórych jeszcze nie są widoczne - czekają na akceptację lub potwierdzenie. Udam, że nie doczytałam o tym wieku 2 lat :mad: Quote
ocelot Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Bazyliah napisał(a):Lord ma pierwsze ogłoszenia. Wszystkie o treści jak poniżej: Lord - mix owczarka niemieckiego Poza tym są na: gumtree adopcje.org adopcjepsow.org dwukropek kupsprzedaj.pl Na niektórych jeszcze nie są widoczne - czekają na akceptację lub potwierdzenie. Udam, że nie doczytałam o tym wieku 2 lat :mad: To dopiero wyszło dzisiaj po południu Quote
Bazyliah Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 ocelot napisał(a):To dopiero wyszło dzisiaj po południu No przecież wiem ;) Zmienię na gratce, bo tam można edytować. Nowe już aktualne zrobię. Jeszcze allegro by się przydało. Ja nie mam konta, a TŻ zarobiony jak dziki wół. Quote
ocelot Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Maciek mi powiedział, że dopiero przy kastracji sie zorientował, że jest starszy, wyglądem mylił każdego. A, że o niego nie pytałam to i nie mówił. dzisiaj rozmawialiśmy o tej zagłodzonej suni, Mopie i Ciapku i Lordzie. Przy kastracji trochę go obetnie, ale sama nie wiem kiedy kastracja i czy na zimę do gołej skóry można. Quote
Bazyliah Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 ocelot napisał(a):Maciek mi powiedział, że dopiero przy kastracji sie zorientował, że jest starszy, wyglądem mylił każdego. A, że o niego nie pytałam to i nie mówił. dzisiaj rozmawialiśmy o tej zagłodzonej suni, Mopie i Ciapku i Lordzie. Przy kastracji trochę go obetnie, ale sama nie wiem kiedy kastracja i czy na zimę do gołej skóry można. Na zimę do gołej skóry nie wolno, ale podstrzyc można. Lord faktycznie wyglądał na młodszego, ale duże psy wolniej dorastają. Mamy jeszcze: adopcjepsa.pl, psy-ogloszenia.pl, mojpupil.pl, zwierzeta.low.pl, za chwilę będzie psy.elk.pl. Quote
ocelot Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Lordem niestety zerowe zainteresowanie:shake: Quote
GrubbaRybba Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Ja mogę się postarać zrobić na dniach allegro. Quote
ocelot Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Lordzik będzie miał allegro od bumerang, to innemu psiakowi Rybbka zrób;) Quote
bumerang Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 PIESEK SZUKA DOMU - WEJDŹ - MOŻE DASZ MU DOM (497101467) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Recommended Posts