Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

naimax napisał(a):
Za tydzien 5.01 skonczy 4 miesiace. W klebie 24cm :) a na dlugosc z glowka bez ogonka 40cm :D:D

A to w sumie nie jest taka malutka, bo moja w kłębie ma 23, a na długość ale bez główki 25... A twoja bez główki ile ma???

Posted

magda_p_dg napisał(a):
jak swoją sunię uczyłaś siusiać w jednym miejscu? nam to niezbyt wychodzi :/

Spokojnie... Ma jeszcze czas;) Przede wszystkim potrzebna ci jest cierpliwość i tyle;) I nagradzaj za każdym razem jak zrobi coś na dworze;)

Posted

jak śliczna niunieczka. i jak piękne jej stoją uszka!! kiedy jej stanęły? mój Clifi miał klapnięta kiedy go odbieraliśmy, potem mu pięknie stanęły a po kilku dniach znów klapnęły. nie wiem czy jeszcze jest czas, czy staną czy trzeba kleić??!! a jak swoją sunię uczyłaś siusiać w jednym miejscu? nam to niezbyt wychodzi :/

zapraszamy do naszej galerii.

pozdrawiam, Magda i Clifford

Posted

Moja juz miala stojace jak ja odbieralismy z hodowlii i tylko jej jednej z 3 suniek staly uszka i tak juz zostalo :) bardzo prosto mozna nauczyc siusiac na podklad, poprostu jak nasiusia na dywan to mowisz glosno FE i zanosisz na podklad :) jak tam dokonczy siusianie to dajesz przysmak i cieszysz sie razem z pieskiem chwalisz calujesz itp itd. wazne zeby piesek widzial ze sie cieszysz i jest ok :) jak nie dokonczy to tam go stawiasz i zostawiasz, gwarantuje Ci ze po calym dniu takiego noszenia go na podkladzik w koncu zrobi tam siusiu i wtedy od razu smakolyk i chwalenie :) mam nadzieje ze w miare jasno wytlumaczylam :D i dodam tez ze nawet teraz jak np moja Dejzii jest w innym pokoju niz podklad (tak dosyc daleko od niego) to zdarzy jej sie zesiusiac na dywan... Ale to tylko malutki szczeniak i musisz go zrozumiec :D:)

Posted

Na poczatku balam sie zapoznac Dejzii z Filka, wyszlo na to ze poznaly sie przypadkiem i bardzo sie polubily Fila od razu zaczela sie opiekowac mlodsza kolezanka :D Smisznoty sa straszne np. jak Baby (bolonczyk) podejdzie do Dejzii to Fila zaraz biegnie sprawdzic czy tamta nie robi jej krzywdy :) Jak moja mala skomlala bo chciala zejsc z sofy to Filka przybiegla i skomlala razem z nia (biedna nie wiedziala jak jej moze pomoc) :D

Posted

Szczerze mowiac to nie wiem, nie mam pojecia jak przygotowac psiaka na wystawe, o wystawach tez za duzo nie wiem, zreszta tez nie wiem jak Dejzik eksterierowo, czy ma wogole jakies szanse :) Widze ze Ty swoje psiaki wystawiasz moze moglabys mi cos podpowiedziec :)

Posted

naimax napisał(a):
Szczerze mowiac to nie wiem, nie mam pojecia jak przygotowac psiaka na wystawe, o wystawach tez za duzo nie wiem, zreszta tez nie wiem jak Dejzik eksterierowo, czy ma wogole jakies szanse :) Widze ze Ty swoje psiaki wystawiasz moze moglabys mi cos podpowiedziec :)

Z podpowiedzeniem nie ma sprawy ;)