Aurunia Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 jestem pierwsza. Super że założyłaś małej galerie. Mała śliczna :loveu::loveu: Quote
***Paulina*** Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Witamy:bye: Dejzi jest śliczniutka, a jaka malutka:loveu: Możesz podać wymiarki i wagę??? Kiedy ona się urodziła??? Quote
***Paulina*** Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 naimax napisał(a):Urodzila sie 05.09.08, nie mam pojecia ile wazy, hodowczyni twierdzila ze mala jak dorosnie powinna wazyc ok. 2kg. W klebie ma ok 17cm, a na dlugosc razem z glowka 30 :) To maluteńka będzie...:loveu: Quote
ewa2909 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Piękna z niej sunia:loveu: Przeniosłam się tutaj żeby nie zasmiecać Tamtego wątku. Do szczepienia nie potrzebny jest żaden super wet,ale powinniście poszukać jakiegoś.Proponuje jutro przed szczepieniem podzwonic do do innych klinik i zapytać się kiedy powinna mieć szczeienie. A może podasz nam jej wiek i wtedy szybciej Ci powiemy kiedy powinno być 2 szczepienie. Quote
naimax Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Urodzila sie 05.09.08, nie mam pojecia ile wazy, hodowczyni twierdzila ze mala jak dorosnie powinna wazyc ok. 2kg. W klebie ma ok 17cm, a na dlugosc razem z glowka 30 :) Quote
ewa2909 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 naimax napisał(a):Urodzila sie 05.09.08, nie mam pojecia ile wazy, hodowczyni twierdzila ze mala jak dorosnie powinna wazyc ok. 2kg. W klebie ma ok 17cm, a na dlugosc razem z glowka 30 :) Wedłg wyliczeń to rzeczywiście powinna mieć teraz 2 szczepienie. Może się pomylili przy wpisaniu daty w książeczce? A co powiedziała hodowczyni?To ona powinna Cię poinformować kiedy jest kolejne szczepienie. Quote
naimax Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Wlasnie powiedziala to samo co wet... Jak ja odbieralismy to powiedziala ze za tydzien szczepienie :) pojdziemy jutro do weterynarza i zobaczymy :) myslicie ze bez umawiania przyjmuja? Quote
ewa2909 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 To tak jak pisałam w poprzednim poście,najprawdopodobniej zle została wpisana data poprzednieo szczepienia. Przyjmują bez zapisywania,podejrzewam że u w Warszawie tak jak w Łodzi jest bardzo dużo lecznic. A co do siusiania to proponue jak najczęściej stawiać ją na mate i jak tam zrobi siusiu to dać nagródke,wtedy się nauczy że tam trzeba się załatwiac:loveu: Quote
naimax Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Nagrody tez oczywiscie dostawala za siusianie na podklad, ale widocznie jej sie zapomnialo :mad: jak juz bedziemy mogly wychodzic na dwor to juz wszystko pojdzie gladko mam nadzieje :) jutro pojedziemy z nia do elwetu :) Quote
naimax Posted November 17, 2008 Author Posted November 17, 2008 bylismy w elwetcie :D Dejzunia jest bardzo zdrowa, wszystko ok :D wazy 1,3 kg :D:D i faktycznie szczepienia za 2 tyg :) Quote
ewa2909 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 naimax napisał(a):bylismy w elwetcie :D Dejzunia jest bardzo zdrowa, wszystko ok :D wazy 1,3 kg :D:D i faktycznie szczepienia za 2 tyg :) To w akim razie hodowca puźno dał pierwsze szczepienie. To chyba będzie z tych średniaczków.Pomyśleć ze szczeniaczek 10 tyg waży tylko o 20 deko mniej niż 7 miesieczny yoreczek:loveu: Quote
Guest Agata_B Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 naimax napisał(a):bylismy w elwetcie :D Dejzunia jest bardzo zdrowa, wszystko ok :D wazy 1,3 kg :D:D i faktycznie szczepienia za 2 tyg :)Moim zdaniem będzie miała 2,4-3kg. Quote
dysia-u Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 :loveu: witamy się cieplutko :loveu::loveu: wpadłyśmy zobaczyć czy sa nowe fotki :crazyeye::crazyeye: jak widze takie słodkie szczeniaczki to kombinuje jak namówić rodzinke na jeszcze jednego ogonka:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Pozdrawiamy i zapraszamy do nas Quote
ewa2909 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Ale śliczniutka panieneczka:loveu: Jeżeli umiesz to podetnij jej troszke włoski na końcach uszu bo bardzo je powiękrzają. Quote
naimax Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Jej tak szybko rosna wloski ze szok :D Ale chyba zostawie to fryzjerce bo ja to jeszcze cos spaprze :) Mysle ze po zimie wybierzemy sie do fryzjera zeby wogole jej podciac wlosy... Wystaw raczej nie planuje :) A tak wogole to malutka juz siusia tylko na podkladzik, jest przekochana, nauczylam ja juz siad. :D Wszystko pojmuje w mig wie juz ze nei szczekamy i nie gryziemy kwiatkow, a wszystko to osiagnelysmy bez stresowo, sama jestem zdumiona ze taki maly psiak jest taki madry :) Ostatnio moj Michal zakazal jej ciagniecia ladowarek po pokoju, wiec brzdac polozyl swojego misia obok kabli gryzl go i jednoczesnie tracal kable lapka :D cwaniara :D Quote
ewa2909 Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='naimax']Jej tak szybko rosna wloski ze szok :D Ale chyba zostawie to fryzjerce bo ja to jeszcze cos spaprze :) Mysle ze po zimie wybierzemy sie do fryzjera zeby wogole jej podciac wlosy... Wystaw raczej nie planuje :) A tak wogole to malutka juz siusia tylko na podkladzik, jest przekochana, nauczylam ja juz siad. :D Wszystko pojmuje w mig wie juz ze nei szczekamy i nie gryziemy kwiatkow, a wszystko to osiagnelysmy bez stresowo, sama jestem zdumiona ze taki maly psiak jest taki madry :) Ostatnio moj Michal zakazal jej ciagniecia ladowarek po pokoju, wiec brzdac polozyl swojego misia obok kabli gryzl go i jednoczesnie tracal kable lapka :D cwaniara :D[/quote Wbrew opini więkrzości ludzi że są to tylko pieski do noszenia na rączkach,nasze pieski sa bardzo mądre i zdolne. Quote
dysia-u Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 http://images33.fotosik.pl/413/d147ec52bc659aad.jpg Ale urosła :loveu::loveu::loveu::loveu::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: dawno was na forum nie było. Nie dajcie się prosić o nowe zdjęcia :shake: Quote
***Paulina*** Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Gdzie wy się podziewacie???:roll: Quote
naimax Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Dziekujemy, u malej wszystko ok :) zrobie nowe zdjecia i wstawie jeszcze dzisiaj :) teraz uciekamy na spacerek :) Quote
Recommended Posts