Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewelinaa'][quote name='carotina'][quote name='Ewelinaa']carotina masz fajnego shih chodzi mi o małego z hodowli Solaris

a reszta nie fajna :P :evilbat: :wink: :P ??
ciesze się, że Julie się podoba :D :angel:

Reszta róniez jest super tyle że ja mam sentyment do piesków z tej hodowli.
Tatusiem jest młody Dilemma a mamą Top Lady !!! o ile się nie mylę ale raczej sie nie mylę :)

oczywiście, że się nie mylisz :D Rodzice są ekstra :angel: :angel: , zwłaszcza Sony, jak dla mnie jest zachwycający :angel: :angel: :angel:

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

góral napisał(a):
W dodatku psy amerykańskie mają nieco inną głowę, czasami także poważne braki w siekaczach i w ogóle w bodowie samych szczęk, wszystko zalerzy od tego co się komu podoba, ale trzeba przyznać, że górne linie i ruch psów z za oceanu jest porywający!!

A skąd tak dokładnie znasz amerykański typ shih tzu i jego wady? Może piszesz o amerykańskim typie pudla?

Posted

marynia napisał(a):
góral napisał(a):
W dodatku psy amerykańskie mają nieco inną głowę, czasami także poważne braki w siekaczach i w ogóle w bodowie samych szczęk, wszystko zalerzy od tego co się komu podoba, ale trzeba przyznać, że górne linie i ruch psów z za oceanu jest porywający!!

A skąd tak dokładnie znasz amerykański typ shih tzu i jego wady? Może piszesz o amerykańskim typie pudla?

witaj marynia,
dlaczego twierdzisz, że góral pisał o pudlach :roll: ?

Posted

ja nie twierdzę,że pisze o pudlach - ja się o to pytam. Bo nie sądzę, zeby amerykańskie wystawowe shih tzu miały wady uzębienia i na dodatek wady szczęk. Więc nie ma chyba podstawy, żeby na padały takie stwierdzenia... Może ten problem dotyczzy pudli i to właśnie chciał nam powiedzieć "góral"

Posted

Chyhba źle mnie zrozumiałaś, jestem absolutnie zwolennikiem tego typu, a pisałem o shih-tzu, wiem bo się interesuję gr. IX i rozmawiałem z hodowcami na ten temat a Ameryka to wielki kraj i jest w nim wiele psów, a tak się składa, że miałem możliwośc obejrzenie amerykańskich shih-tzu i niektóre z nich miały właśnie bardzo wąskie żuchwy i zdarzały się też krzywo ustawione siekacze, a to nie jest jakaś prawidłowość, a w dodatku pies na zębach nie chodzi.

Posted

ja nie twierdzę,że pisze o pudlach - ja się o to pytam. Bo nie sądzę, zeby amerykańskie wystawowe shih tzu miały wady uzębienia i na dodatek wady szczęk. Więc nie ma chyba podstawy, żeby na padały takie stwierdzenia... Może ten problem dotyczzy pudli i to właśnie chciał nam powiedzieć "góral"

ok, rozumiem... masz prawo do swojego zdania :wink:
a Ty masz shih-tzu? :P

Posted

marynia napisał(a):

Sorry,że się wtrącam,ale ten problem na pewno nie dotyczy pudli.
Amerykanie zdecydowanie przodują w tej rasie i pozostała część kontynentu może im jedynie pozazdościć. :D

Posted

Tylko ten drugi piesek mi sie podoba. Wlos to nie wszystko co idealne shih tzu miec powinno. Niezaleznie w jakim typie, bo ja oba preferuje. :wink:

Posted

góral napisał(a):
Chyhba źle mnie zrozumiałaś, jestem absolutnie zwolennikiem tego typu, a pisałem o shih-tzu, wiem bo się interesuję gr. IX i rozmawiałem z hodowcami na ten temat a Ameryka to wielki kraj i jest w nim wiele psów, a tak się składa, że miałem możliwośc obejrzenie amerykańskich shih-tzu i niektóre z nich miały właśnie bardzo wąskie żuchwy i zdarzały się też krzywo ustawione siekacze, a to nie jest jakaś prawidłowość, a w dodatku pies na zębach nie chodzi.

Może faktycznie źle zrozumiałam Twoje intencje. Wąskie żuchwy i krzywo ustawione siekacze to problem dotyczący wielu shih tzu, nie tylko tych zza oceanu. Ja również znam amerykańskie shih tzu i nie uważam aby ich uzębienie odbiegało od normy (standard nie określa takich szczegółów jak liczba czy ustawienie siekaczy). A tak na marginesie to w Polsce raczej nie ma psów w 100 % typie amerykańskim :)

Posted

góral napisał(a):
oj są nawet bezpośrednie z USA, już niebawem może wyjdą na ringi :wink:

Naprawdę fajnie :D Na ringach będzie znacznie ciekawiej (tylko do tej pory nigdzie się nie pokazały)

Carotino, mam pannę shih tzu ( juz nie wystawiam) i gryfonkę (jeszcze nie wystawiam)

Posted

marynia napisał(a):
góral napisał(a):

Naprawdę fajnie :D Na ringach będzie znacznie ciekawiej (tylko do tej pory nigdzie się nie pokazały)

Carotino, mam pannę shih tzu ( juz nie wystawiam) i gryfonkę (jeszcze nie wystawiam)

suczka ma roczek i jesienia powinna się gdzieś pokazać

Posted

góral napisał(a):
marynia napisał(a):
góral napisał(a):

suczka ma roczek i jesienia powinna się gdzieś pokazać

hmmm... kogo masz na myśli?? bo mi na myśl przychodzi (poza pieskami) jedna suczka, ale ona mu już conajmiej półtorej roku i już sie pokazywała... :hmmmm:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...