carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 [quote name='Ewelinaa'][quote name='carotina'][quote name='Ewelinaa']carotina masz fajnego shih chodzi mi o małego z hodowli Solaris a reszta nie fajna :P :evilbat: :wink: :P ?? ciesze się, że Julie się podoba :D :angel: Reszta róniez jest super tyle że ja mam sentyment do piesków z tej hodowli. Tatusiem jest młody Dilemma a mamą Top Lady !!! o ile się nie mylę ale raczej sie nie mylę :) oczywiście, że się nie mylisz :D Rodzice są ekstra :angel: :angel: , zwłaszcza Sony, jak dla mnie jest zachwycający :angel: :angel: :angel:
Ewelinaa Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 [quote name='carotina']Zdjęcia ze szczecina skopiowane z galerii :wink: http://img180.echo.cx/img180/8823/obrazj0578fu.jpg to twoje ??
Ewelinaa Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 tak Sony jest śliczny ma super budowę extra główkę oraz śliczną bujna szate a purusza się fantastycznie !!!
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 [quote name='Ewelinaa'][quote name='carotina']Zdjęcia ze szczecina skopiowane z galerii :wink: http://img180.echo.cx/img180/8823/obrazj0578fu.jpg to twoje ?? nie, nie :P jakiś dogomaniak robił foty i sfotografował też shih-tzu :P a ja poprostu przekopiowałam :wink: :wink: ja nawet nie byłam w szczecinie :wink:
marynia Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 góral napisał(a):W dodatku psy amerykańskie mają nieco inną głowę, czasami także poważne braki w siekaczach i w ogóle w bodowie samych szczęk, wszystko zalerzy od tego co się komu podoba, ale trzeba przyznać, że górne linie i ruch psów z za oceanu jest porywający!! A skąd tak dokładnie znasz amerykański typ shih tzu i jego wady? Może piszesz o amerykańskim typie pudla?
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 marynia napisał(a):góral napisał(a):W dodatku psy amerykańskie mają nieco inną głowę, czasami także poważne braki w siekaczach i w ogóle w bodowie samych szczęk, wszystko zalerzy od tego co się komu podoba, ale trzeba przyznać, że górne linie i ruch psów z za oceanu jest porywający!! A skąd tak dokładnie znasz amerykański typ shih tzu i jego wady? Może piszesz o amerykańskim typie pudla? witaj marynia, dlaczego twierdzisz, że góral pisał o pudlach :roll: ?
marynia Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 ja nie twierdzę,że pisze o pudlach - ja się o to pytam. Bo nie sądzę, zeby amerykańskie wystawowe shih tzu miały wady uzębienia i na dodatek wady szczęk. Więc nie ma chyba podstawy, żeby na padały takie stwierdzenia... Może ten problem dotyczzy pudli i to właśnie chciał nam powiedzieć "góral"
góral Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Chyhba źle mnie zrozumiałaś, jestem absolutnie zwolennikiem tego typu, a pisałem o shih-tzu, wiem bo się interesuję gr. IX i rozmawiałem z hodowcami na ten temat a Ameryka to wielki kraj i jest w nim wiele psów, a tak się składa, że miałem możliwośc obejrzenie amerykańskich shih-tzu i niektóre z nich miały właśnie bardzo wąskie żuchwy i zdarzały się też krzywo ustawione siekacze, a to nie jest jakaś prawidłowość, a w dodatku pies na zębach nie chodzi.
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 ja nie twierdzę,że pisze o pudlach - ja się o to pytam. Bo nie sądzę, zeby amerykańskie wystawowe shih tzu miały wady uzębienia i na dodatek wady szczęk. Więc nie ma chyba podstawy, żeby na padały takie stwierdzenia... Może ten problem dotyczzy pudli i to właśnie chciał nam powiedzieć "góral" ok, rozumiem... masz prawo do swojego zdania :wink: a Ty masz shih-tzu? :P
Santy Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 marynia napisał(a):ja nie twierdzę,że pisze o pudlach - ja się o to pytam. Bo nie sądzę, zeby amerykańskie wystawowe shih tzu miały wady uzębienia i na dodatek wady szczęk. Więc nie ma chyba podstawy, żeby na padały takie stwierdzenia... Może ten problem dotyczzy pudli i to właśnie chciał nam powiedzieć "góral" Sorry,że się wtrącam,ale ten problem na pewno nie dotyczy pudli. Amerykanie zdecydowanie przodują w tej rasie i pozostała część kontynentu może im jedynie pozazdościć. :D
góral Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 A i w shih-tzu są na głównej pozycji.. tak tylko podzieliłem się stwierdzeniem a tu taka dyskusja :o
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 i mam nadzieje, że bedziesz dzielić się nadal... :D
anii Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Tylko ten drugi piesek mi sie podoba. Wlos to nie wszystko co idealne shih tzu miec powinno. Niezaleznie w jakim typie, bo ja oba preferuje. :wink:
marynia Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 góral napisał(a):Chyhba źle mnie zrozumiałaś, jestem absolutnie zwolennikiem tego typu, a pisałem o shih-tzu, wiem bo się interesuję gr. IX i rozmawiałem z hodowcami na ten temat a Ameryka to wielki kraj i jest w nim wiele psów, a tak się składa, że miałem możliwośc obejrzenie amerykańskich shih-tzu i niektóre z nich miały właśnie bardzo wąskie żuchwy i zdarzały się też krzywo ustawione siekacze, a to nie jest jakaś prawidłowość, a w dodatku pies na zębach nie chodzi. Może faktycznie źle zrozumiałam Twoje intencje. Wąskie żuchwy i krzywo ustawione siekacze to problem dotyczący wielu shih tzu, nie tylko tych zza oceanu. Ja również znam amerykańskie shih tzu i nie uważam aby ich uzębienie odbiegało od normy (standard nie określa takich szczegółów jak liczba czy ustawienie siekaczy). A tak na marginesie to w Polsce raczej nie ma psów w 100 % typie amerykańskim :)
góral Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 oj są nawet bezpośrednie z USA, już niebawem może wyjdą na ringi :wink:
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 100% to może i nie (chociaż, tu bym się zastanowiła...), ale... :wink: :wink: :wink: marynia, zdradź coś na swój temat :P 8) :wink:
marynia Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 góral napisał(a):oj są nawet bezpośrednie z USA, już niebawem może wyjdą na ringi :wink: Naprawdę fajnie :D Na ringach będzie znacznie ciekawiej (tylko do tej pory nigdzie się nie pokazały) Carotino, mam pannę shih tzu ( juz nie wystawiam) i gryfonkę (jeszcze nie wystawiam)
góral Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 marynia napisał(a):góral napisał(a):oj są nawet bezpośrednie z USA, już niebawem może wyjdą na ringi :wink: Naprawdę fajnie :D Na ringach będzie znacznie ciekawiej (tylko do tej pory nigdzie się nie pokazały) Carotino, mam pannę shih tzu ( juz nie wystawiam) i gryfonkę (jeszcze nie wystawiam) suczka ma roczek i jesienia powinna się gdzieś pokazać
anii Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 Maryniu Witaj na Forum :D Moze jakies zdjecia i info ? :wink: :) Takze gryfonki, bo tez cudna rasa.
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 góral napisał(a):marynia napisał(a):góral napisał(a):oj są nawet bezpośrednie z USA, już niebawem może wyjdą na ringi :wink: Naprawdę fajnie :D Na ringach będzie znacznie ciekawiej (tylko do tej pory nigdzie się nie pokazały) Carotino, mam pannę shih tzu ( juz nie wystawiam) i gryfonkę (jeszcze nie wystawiam) suczka ma roczek i jesienia powinna się gdzieś pokazać hmmm... kogo masz na myśli?? bo mi na myśl przychodzi (poza pieskami) jedna suczka, ale ona mu już conajmiej półtorej roku i już sie pokazywała... :hmmmm:
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 góral napisał(a):To osoba zupełnie nieznana no prosze, ktoś szykuje bombe :evilbat: :wink: :lol: strasznie mnie zaintrygowałeś :P :P :P
góral Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 nie masz się czym intrygować, to nie będzie jakaś sensacja
carotina Posted June 19, 2005 Posted June 19, 2005 góral napisał(a):nie masz się czym intrygować, to nie będzie jakaś sensacja w sumie szkoda :wink: :lol: :wink: poczekamy, zobaczymy :D :D :D
Recommended Posts