marynia Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Pumilo, wstawiaj te linki ( bo niektórzy czekają :) )Ludwiczek ma rozbrajającą twarzyczkę!
lonka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 marynia napisał(a):Pumilo, wstawiaj te linki ( bo niektórzy czekają :) )Ludwiczek ma rozbrajającą twarzyczkę!Czekaj;) Dawno nie bylo relacji z wystawy.Pisz jak tobie poszlo z dzieciaczkami(mam nadzieje że dobrze).Dixi swietnie wyglada(chyba należa się wam gratulacji:lol: :multi: )dzieciaczki oczewiscie tez.
Baha Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Agatko, a kto to jest Kissi:razz: Ja mam pytanie wystawowe - hmm gdzie kupilas sobie taką "broszke" :-) z shitzakiem na numerek - ja tez chce - hmm , musze miec chyba 3 rozne:-)
Baha Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 ... i pytanie czysto techniczne :evil_lol: - w jakim wieku wasze psiaki - samce podniosly nozke do sikania;) , mój lhasaczek Carmel juz od piątego miesiąca noge podnosi, teraz ma 6 mies i robi to baaaardzo fachowo. Nie jest to jeszcze takie typowe znaczenie, tylko dluugie siku, ale juz zupelnie jak dorosly psiak :-):evil_lol:
pumilo Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 http://psy.aplus.pl/s/wystawy/rzeszow06.html więcej fotek i stawka shih z wystawy w Rzeszowie. Brakuje mi fotki szczeniorka pieska. Tzn. mam ale takie rozmazane, może wyproszę coś u Solarisów ;) Marynia a Ty, to całkiem topik zaniedbujesz, może jakieś foteczki :razz: Basia, tego szitzaczka do przypięcia przywiozła Ludwiczkowa Danusia. Chyba ma jeszcze jednego. Ja też mam 3, bo jak yorka bedę z przypinką szitzakową wystawiać :lol: Kissy to córeczka mojej Koki i Hoshiego.
Frosh Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [LEFT]Mam prośbę dla właścicieli i wielbicieli psów rasy Shih Tzu.:lol: Moja mama musiała pożegnać swoja 15 letnią terierkę i chciałaby obdarzyć miłością kolejną psią istotkę. Od dawna myślała, że bedzie to Shih Tzu. Mieszkamy we Wrocławiu. Macie jakieś wieści, czy są w miarę blisko jakieś szczeniaczki??? Piesek a raczej suczka ma być przede wszystkim do kochania, moja mama nie będzie raczej wystawiać, wiec psiak może być z jakąś wadą dyskryminujacą do wystaw a nie przeszkadzajacą w normalnym życiu:lol: Pozdrawiam [/LEFT]
marynia Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Reportaż bardzo fajny :) Jak się ogląda to aż chce się jechać na wystawę :)Pumilo, a z czym ja się zaniedbuję - przecież nie wstawię tu gryfonki, a moje 2 panny shih tzu to o tej porze roku wyglądają jak syberyjskie niedźwiadki :)
pumilo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Marynia, to wstawiaj i gryfoniki. Chętnie pooglądamy. Shih syberyjskie też :lol: A o shih tzu we Wrocławiu można się pewnie dowiedzieć u właścicieli Magnata w hodowli Merlot, http://www.fiona.cba.pl/
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 W ramach niezaniedbywania się postaram się zrobić jakieś foty maluchom mojej mamy, a jeśli chodzi o moje zwierzaki to raczej poczekam do wiosny, kiedy będą juz wyglądały jak shih tzu - w końcu to nie topic o niedźwiedziach syberyjskich :)
:) Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Mogą być i niedźwiadki, co to za różnica :) I to i to piękne :D :D :D
pumilo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Najpiękniejsze shihtzaki są oczywiście moje :diabloti: w myśl zasady idealny jest MÓJ pies i wzorzec. To, że shih kąpie sie raz na tydzień i do papilotowania jest spray, to raczej też nie jest nowina :roll: Jakieś kosmetyki też w Polsce są i jeszcze większość naszych psów ma coś czego tamte nie mają - normalne życie w domu.
:) Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 pumilo napisał(a):w myśl zasady idealny jest MÓJ pies i wzorzec. To, że shih kąpie sie raz na tydzień i do papilotowania jest spray, to raczej też nie jest nowina :roll: Jakieś kosmetyki też w Polsce są i jeszcze większość naszych psów ma coś czego tamte nie mają - normalne życie w domu. Tak wlasnie. ZGADZAM SIĘ Z AGATĄ!!! NAsze psy nie zyja w klatkach, sa przez nas kochane i szczesliwe. A kochany pies, to szczesliwy pies. A to przeciez o szczescie naszych przyjaciol nam chodzi!!!
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 A to jeden z klasycznych przykładów naszej polskiej, raczkującej wiedzy na temat pielęgnacji shih tzu :)
:) Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='marynia']A to jeden z klasycznych przykładów naszej polskiej, raczkującej wiedzy na temat pielęgnacji shih tzu :) Tak, Kasia ma racje ;) <lol> Czyż Tytus nie jest tego przykladem ?? :) Brawo Kasiu dla Twojej Mamy za wapaniala pielegnacje Tytusika ;)
orasek Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 amerykańskie shih-tzu są wysokie i długie i mają dłuższe pyszczki, czasem zdarzają sie takie sztuki że ciężko poznać czy to shih-tzu czy lhasa apso, europejskie shih to jest to !! :loveu: Zgadzam sie z Agata , ma piękne psy :-o i zazdroszcze jej portfela że stac ja na najlepsze kosmetyki :multi:
orasek Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 no i oczywiście nie tylko ją stać, inni właściciele też staja na głowie zeby ich psy były sliczne i zadbane :mad: więc prosze nie pisać takich bzdur że tam sa najlepsze i najpiękniejsze shih-tzu bo MY też mamy najpiękniejsze !!!!!:razz: dla każdego właściciela chyba jego pies jest najpiękniejszy :p
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Orasek, z tymi długimi pyszczkami to się nie zgodzę, bo akurat większość ma bardzo krótkie :) I taką właśnie płaską mordeczkę ma moja ruda amerykanka :)Wracając do pielęgnacji - to czasy kiedy polskie shih tzu były "tłem" dla zagranicznych już dawno minęły! I bardzo dobrze!A tak z ciekawości, kto pokazuje swoje piękności w Bydgoszczy?
pumilo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Marynia, co za triki stosujecie, ze Tytus tak wygląda? :razz:
orasek Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 a ja widziałam takiego shih-tzu z długim pyskiem :eviltong:
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Pumilo, to nie triki :) To cierpliwość i konsekwencja mojej mamy i dobre kosmetyki :) No i najważniejsze to wrodzony, dobry włos Tytusa.Orasek, w Polsce widziałaś tego z długim nosem?
pumilo Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Właśnie Marynia tak myślałam. Jak pies ma fajny włos, to będzie go mieć a jak ma nie taki gatunkowo, to go można obkleić zlotem i tak g... z tego ;)
orasek Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 tak w Polsce ale to było dawno temu, nawet nie pamietam na jakiej wystawie, to było za czasów jak wystawiałam moją Imi.
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 pumilo napisał(a):Właśnie Marynia tak myślałam. Jak pies ma fajny włos, to będzie go mieć a jak ma nie taki gatunkowo, to go można obkleić zlotem i tak g... z tego ;) Nawet fajny włos mozna zepsuć. Ale jak jest g... to nawet złoto nie pomoże!
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 orasek napisał(a):tak w Polsce ale to było dawno temu, nawet nie pamietam na jakiej wystawie, to było za czasów jak wystawiałam moją Imi. Orasek, ale w Polsce poza mną nikt nie ma amerykańskiego shih tzu które było wystawiane :)A moja jest mała, krótka i ma bardzo płaską mordkę :)
orasek Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 hmmm jesteś tego pewna kto i co ma w domach?? :lol:
Recommended Posts