anushka Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 fajny by był taki czarny osobnik podpalany :angel: nawet już imię mam biabloo :evilbat:
madzia_11 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 ani a Twój lumpik na codzień chodzi w kucyku czy ma raczej włoski rozpszczone??? super ten podpalany unikacik mnaim mniam, Lump poprostu urzekł moją mame bo do tej pory bardziej podobały jej se jasne kolorki shihtzaków a teraz mówi ,że oczywiście jasne i ten czarno bały (czyt. Lumpeczek) :P :P
madzia_11 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 ups tam wyżej coś spaprałam :oops: tak to jest jak sie jest postrzeleńcem :lol:
anii Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Frosh odpowiadam tutaj co by pudlowego nie zasmiecac :wink: [quote name='Frosh']Anii Byłam na twojej stronie i mam pytanie. Czy Shih-Tzu gubią sierść?? Pytam, bo moja mama, która ma stareńką welshycę, powoli myśli o nowym psie. Nie chce juz teriera ze względu na charakter specyficzny dla tej rasy, a chciałaby pieska małego, którego mooże w razie potrzeby wziąć na ręce (czesto podróżuje pociągiem). Namawiam ja na pudelka małego ale narazie myślała o shi tzu. A ponieważ welshe nie gubią włosa to następnego pieska też by chciała takiego :D Trzeba pamietac, ze shih tzu to nie sa miniaturki. Moj wazy 7,5 i raczej nie jest do noszenia. Suczki na pewno sa lzejsze (o dwa, trzy kilogramy), dlatego proponuje suczke. Co do podrozowania pociagiem, moj bardzo szybko sie przyzwyczail, zreszta ja duzo z nim podrozuje i pies to znosi znakomicie. Ba, on uwielbia jezdzic np. samochodem. Faktycznie shih tzu nie gubi wlosa, ale bez reguralnego czesania sie nie obejdzie, albo co jakis czas strzyzenia. I trzeba pamietac o kapieli. Nie wiem czy Twoja mama lubi mini spanielki, ale proponowalabym rase king charles spaniel Tu jest opis tej rasy http://www.king-cavalier.pl/k-orasie.htm Maja one dosc specyficzny wyglad, ale co sie komu podoba?! ;) W grupie IX mozna znalesc inne ciekawe rasy, w dodatku piekne i nie wymagajace pielegnacji. Co nie znaczy, ze nie polecam shih tzu, tylko nalezy znac zalety i wady tych psow. Poznalam kiedys starsza pare, ktore kupila shih tzu w nadzieji, ze to bedzie mile, spokojne zwierzatko. Byli w szoku ile ten pies mial w sobie energii.
anii Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 anii a Twój lumpik na codzień chodzi w kucyku czy ma raczej włoski rozpszczone??? Ma jeden kucyk, ale non stop go rozwala. Bede musiala znowu kupic gumeczki i zaczac go czesac tak po domowemu. :wink: Lump poprostu urzekł moją mame bo do tej pory bardziej podobały jej se jasne kolorki shihtzaków a teraz mówi ,że oczywiście jasne i ten czarno bały (czyt. Lumpeczek) :P :P Madziu, ale on nie jest bialo-czarny tylko ma kolor bialo-marmurkowy. Czyli tez unikacik :wink: :lol: hihihi Ciesze sie, ze przypadl Twojej mamie do gustu :) Gdybys zobaczyla Lumpa na zywo, szybko bys zauwazyla roznice Oto Lump A to bialo-czarne shih tzu
madzia_11 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 mama skomętowała to tak, że zapewne dlatego tak bardzo sie jej podoba że takim unikatem jest, :D :D ale tak szczerze to na zdjęciach wydawł sie czarny chociaż jakby sie dobrze przypatrzeć to jest różnica tylko ja myślałam ,że to światło odbija sie od sierści :oops: :oops:
anii Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 madzia_11 napisał(a): ale tak szczerze to na zdjęciach wydawł sie czarny chociaż jakby sie dobrze przypatrzeć to jest różnica tylko ja myślałam ,że to światło odbija sie od sierści :oops: :oops: On pod spodem ma jeszcze jasniejszy wlos. Jasno-szary, wiec na bank nie jest czarnulkiem :wink: Madziu, a co tam u Twojego pieska?! Wyzdrowial, przestal wymiotowac?! :-?
madzia_11 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Tak już wszystko ok, wymioty były spowodowane tym iż u nas na osiedlu obficie sypią chodniki solą , teraz płucze mu łapki i brzuszek przed spaniem i jest dobrze, nie ma już takich problemów :D , sypią tak mocno że jak sie ma jakąś ranke na ręce i weżmie sie psa to szczypie niemiłosiernie ,biedne u nas te psiaki :( :( :(
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Witajcie dziewczyny powróciłam i to chyba juz na dobre moze mój komp nie będzie robił juz problemów przez cały ten czas z uwaga śledziłam wasze rozmowy no niestety nie mogłam sie do nich wlączyć oprócz jednego razu bo potem komp znowu odmówił posłuszeństwa. Kto z was wybiera się na wystawę do Katowic :wink:
carotina Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 hej Basia :hand: milo ze jestes :great: co slychac u twojego pieska? :wink: wstawisz jakies fotki? :Dog_run: ja moim dzisiaj pocykam jakies nowe to moze jeszcze dzis wrzuce :D :D
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Pieska?mam dwie suczki a słyszałam że ty też czekasz na nowa suczkę z Solarisa a co do zdjęc to bedzie problem bo kupiłam kamerę cyfrowa no a aparat mam w planach wprawdzie kamerą tez moge robić zdjęcia ale jeszcze nie łapneliśmy tego. :wink: No i słyszałam że twoja suczka będzie mama moje gratulację to będziesz miała za niedługo niezły ubaw :D
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Carotino przypomniało mi się że może ci mignełam w Poznaniu bo wystawiałam jedna z suczek może miałas okazje zauważyć bo juz byłaś wolna -pieski iad pierwsze. :lol:
carotina Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 przepraszm, ale pomylilam Cie z druga Basia :oops: , która ma narazie jedno shih-tzu i tez dawno sie nie odzywala :wink: :wink: szkoda, ze nie mozesz fotek wstawic :P bo chetnie bym zobaczyla twoje sunie :D , z Poznania niestety nie pamietam, bo zaraz po psach poszlam zobaczyc co z MP (no i swoja droga, okazalo sie, ze przegapilam 8), a raczej za szybko zrobili ).... pamietam tylko jedna bardzo ladna suczke, która co prawda nie chciala chodzic :( , sama tez z nia próbowalam, ale bardzo uparta byla :lol: :lol: :lol:
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Co to była za sunia od kogo albo chociaż w jakiej klasie szła lub jakiego koloru jestem bardzo ciekawa bo moja sunia szła w posredniej z Torą Astarte Gold i suczką po Hoshim-Oschin Mały Budda
anushka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 a może powklejacie jakieś fotki z wystaw??? :wink:
carotina Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 wygrzebalam katalog :P i sprawdzilam :wink: ... z tego co pamietam, wychodzi na to ze byla to tez suczka z klasy posredniej, tak mi sie wydaje :hmmmm: , tyle ze nie zadna z tych wymienionych, a czwarta zgloszona Tasha (siostra Tory), wystawial ja dosyc mlody pan, pamietam bo poprostu z nim rozmawialysmy pózniej :wink: .... a sunia naprawde bardzo mi sie podobala, nie wiem jak wypadala na tle stawki bo w czasie oceny jej nie widzialam, dopiero pózniej.... miala bardzo ladna szate i glowe i z tego co wiem wogule opis super dostala, jedyny problem stanowilo to ze nie chciala biedna chodzic :( uparciuch :P :P Aniu, wstawila bym gdybym miala 8) tzn. mam jakies z poznania, ale szczerze mówiac to praktycznie nie ma na nich shih-tzu, poniewaz mój tata krazyl po caaalejj wystawie i fotografowal wszystko (lacznie z hala 8) ), tylko nie shih-tzu 8) :evilbat: ... z zeszlego roku mam tez jakies fotki z chojnic, ale tez bez sh :oops: , tzn. sa tylko moje 8) , bo ogólnie to bylam na tej wystawie tylko na mp :wink: , jak je znajde to zeskanuje :lol: , tyle ze takie skany sa kiepskie :( ....
anushka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Carotina swoje jak najbardziej MASZ wkleić :angel: :wink: a następnym razem powiedz tacie delikatnie co ma fotografować :evilbat:
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Droga Carotino to raczej musiała być jednak Tora Astarte Gold bo Tasza jej siostra wogóle się nie pokazała -nie przyjechała faktycznie Tora jest suka która się nie wystawia(nie umie sie zaprezentować) a to niestety nie jest nic dobrego bo taki piesek mimo iz moze być ładny to nic nie zwojuje sama osobiscie znam kilka przypadków a to czy Tora jest bardzo ładna czy nie to kwestia gustu mi ona nie przypadła do gustu za ciężka w typie jak na mnie z ładną głowa lecz niestety szyi to u niej prawie wogóle nie widac no i neefektowny płasko położony ogon Carotino włos to nie wszystko budowa anatomiczna liczy sie dużo bardziej :D
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 I jeszcze jedno po zaprezentowaniu się suczek pani sedzina kazała zrobić ostaeczne kółko przed wyborem lokat i wtedy Tora szła ładnie więc jak widzisz jedynym problemem nie było to iż nie chciała isć :wink:
carotina Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 w takim razie moze i Tora :wink: .... tak jak pisalam podobala mi sie ona ze wzgledu na glowe i szate i mimo wszystko wydaje mi sie ze moze sie ona jeszcze wyrobic pod wzgledem chodzenia :wink: I jeszcze jedno po zaprezentowaniu się suczek pani sedzina kazała zrobić ostaeczne kółko przed wyborem lokat i wtedy Tora szła ładnie więc jak widzisz jedynym problemem nie było to iż nie chciała isć byc moze :wink: nie widzialam :wink: .... slyszalam poprostu, ze podobno sedzina w ocenie stwierdzila, ze wszystko ok, tylko chodzenie.... no ale, mniejsza juz o nia :wink: A, twojej suczce jak poszlo?
carotina Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Carotina swoje jak najbardziej MASZ wkleić :wink: :angel: a następnym razem powiedz tacie delikatnie co ma fotografować :evilbat: Aniu, tacie przekaze :evilbat: :P :lol: :lol: ... jak znajde :oops: to je zeskanuje... no a narazie wklejam fotki "po domowemu" z ostatniej chwili 8) Cd szykuje sie do spania 8) a tu juz spi :lol: tutaj Demi "przysypia" smiesznie wyglada, bo ma podciete wlosy, (widac tez ze w pewnym punkcie na grzbiecie ma duzo krutsze, bo tam miala wygolone na operacje :( i teraz to odrasta :) ...) na tej fotce zasnela (widac piekna zielona bielizne :wink: ) a tutaj Kogut i kawlek jego ukochanego misia 8) a tutaj juz zasnal :wink:
Basia78 Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Moja suczka właśnie wygrała i dostała CWC ostatnie do Dorosłego CH.PL bo dyplom z ML.CH.PL. dostałam ok 20 stycznia tz.teraz muszę odczekać 6ms. i zrobić małą wystawę(suczka w ciagu 1 ms.zrobiła 2 krajówki i 1 miedzynarodówke-na wszystkich CWC w tym NSWR,BOB) w tej chwili ma 22 miesiące to chyba nieźle jak na sunię w tym wieku no ale ty jak już dostaniesz dziewczynkę z solarisa to bedziesz mogła poszaleć na ringach :D :D :D
carotina Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 no niezle, niezle :klacz: gratuluje :D :D :D szkoda, ze jej nie widzialam :roll: , no ale mam nadzieje, ze nic straconego :wink: i bede miala okazje na jakiejs wystawie :great: , chocby w Poznaniu :D ... a macie ambicje na intera (czyli wyjazdy zagraniczne :wink: )? :D :D :D
madzia_11 Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 carotino ale one słodkie, śpią jak aniołeczki widze ,że nie tylko moj Yoko chodzi tak wcześnie nynusiać, całuski dla całego trio :D :D Cekawa jestem czy Kogucik ne ściąga sobie spineczek z wąsików u Yokulka by to nie przeszło :wink: :wink: a Cd naprawde przypomina mi takiego malućkiego szczeniaczka :lol: .One zawsze śpią z maskotkami ?? jak dzieciaczki każdy przytulony no poprostu bomba :) prosimy o więcej zdjęć :wink: :wink:
anushka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Carotina poprostu mistrzostwo uczesać tak psa dla ciebie i dla niego :klacz: ,Cd faktycznie wygląda jak szczeniak jeszcze,Demi oczywiście Dama przez duże D,ale ostatnie dwie fotki są super,ta ostatnia to już wogóle mnie rozwaliła,ślicznie wygląda twój diabełek:sielsko i anielsko...mogę zobaczyć nawet to uczesanie z bliska :angel: ale powaliło mnie na kolana,mój napewno by to wszystko w jasną cholerkę pościągał :evilbat: wrodzony diablooo :evilbat: ,oczywiście świetnie,że masz już ten aparat,ja wam obiecałam fotki ale niestety aparatu nie mam,sąsiadeczka pojechała na 2 dni do rodzinki :wallbash: a ja zapomniałam ją poprosić o aparacik,ale poczekam aż wróci to w tygodniu się zrobi :sweetCyb: ,miłęgo dnia i muszę wyjść z Jąderkiem a u mnie jest -18C... :nerwy: no to pa... :wink:
Recommended Posts