anii Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 orasek napisał(a):anii miałam foty wklejone małej Fuji kilka kart wstecz i pytałam jak ci sie podoba ale nie widziałam odp. :roll: Orasek Sunka wspaniala (to sie wie samo przez sie), ale chyba fotek tanczacej Fuji nie wklejalas?! :hmmmm: To masz cztery shih tzu?! Zazdroszcze 8) :lol:
orasek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Nie, tańczącej Fuji nie wklejałam, no mam cztery shih ale najmłodsza jest na sprzedaż, jest cała złota z czarną maską,była ze mną na wystawie w Koszalinie.Miałam kiedyś więcej shih jak miałam szczeniaki hehe :wink: anii a ty ile masz?
anii Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='orasek']nii a ty ile masz? Jedno moge napisac, juz od dobrych kilku lat nie moge wystawiac pieskow w mlodym prezenterze. :lol: I tak nigdy nie wystawialam, ale ostatnio uslyszalam, ze mlodo wygladam i pewnie wystawiam pieski w MP. Tylko, ze byla to opinia na podstawie zdjecia :wink: A tu czas juz rodzinke zakladac. Bardzo prosze wklej zdjecie suni na sprzedaz. To jedno z moich umaszczen!
orasek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 mam jej foto jak była maleńka i była bardzo brązowa wręcz jak czarna czekolada,to foto z dnia kiedy sie urodziła 13 maja
anii Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Ale klopsik!:iloveyou: Nie masz jej nowszych zdjec?! Nie uwierze :P 8)
orasek Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 No nie mam ale postaram sie na jutro, teraz musze uciekać coś załatwić :D
lonka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Cześć dziewczyny!Upał!!!!! :o Anii nareszcie fotki Lumpika :D :D :D chlopak umie pozować :wink: Mój Codik też tak prosi(jak coś chce :wink: ).Orasek wklej obecne fotki dziewczynki.
anushka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Anii jak pamiętam Lumpika ze stronki twojej którą studiowałam jak Jąderko był malusi to Lump był takie brązowo-biały... :o a teraz normlanie czarno-biały :o ,nie muszę chyba pisać,że na ostatniej focie wyszedł boosko :megagrin: u nas dzisiaj upał niesamowity,cały dzień spędziliśmy na działce siedząc doopkami w baseniku od małej--Jąderko też :evilbat: ,niedawno wróciliśmy i młodzi już śpia i ja też zmykam :scream_3: bo jutro powtórka z rozrywki a po południu idziemy na proszonego grilla oczywiście z psem :megagrin: pozdrawiam wszystkie kobietki i życzę luźnego piątku :kiss_2:
anushka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='lonka']Ania-k dziękuję.Zycze ci tego samego. :wink: zawsze do usług :lol: jeszcze nie poszłam bo normalnie się nie da tylko czytam...czytam i czytam... :oops: :oops: :lol:
lonka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='Ania-k'][quote name='lonka']Ania-k dziękuję.Zycze ci tego samego. :wink: zawsze do usług :lol: jeszcze nie poszłam bo normalnie się nie da tylko czytam...czytam i czytam... :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Ucałuj Jędrka od nas :wink:
anushka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Lonka on już śpi od godzinki,padł pod drzwiami i tak śpi do teraz..pewnie do rana się nie przesunie na swoje miejsce bo tam mu chłodniej,ale był padnięty dzisiaj na maksa..nawet jak mu jajko chciałam dać to nie podszedł tylko się oblizywał 10 metrów dalej...więc ja poszłam :lol: wziął je sobie do pycholka i tak leżał z tym jajkiem chyba z 5 minut zanim zaczął je jeść :evilbat:
lonka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Wiem Ania-k upał dla naszych piesków to makabra :evil: Pisałam jusz wcześniej że Lonia to nawet w dzień siku nie chce iść robić a spacer to zapomni,gadam,proszę a ona sie upiera bo jej się nie chce.Codik chętnie idzie ale jak przyjdzie to pada i śpi.A na spacerze terz bardzo ślinka mu leci :cry:
anushka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 :o tego niewiedziałam,że shih się ślinią jak jest upał,u swojego psa takiego czegoś nie zauważyłam,ale pewnie że im jest gorąco jeszcze tyle włosów mieć na sobie :smhair2: no ale coś za coś prawda?? :lol:
lonka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Masz racje ale Lonka się nie ślini.Mam nadzieje że Codikowi to na następny rok przejdzie bo jest jeszcze młody :roll: Teraz jest jusz i tak lepiej ale w Lesznie na wystawie :cry:
anushka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Lonka nadal jestem w szoku,nigdzie się nie spotkałam ze ślinieniem u shih tzu :-? u ciebie pierwsze słyszę i szkoda mi biedaczka,utul go normalnie ale nie za mocno :wink: i Lonkę też żeby jej czasem przykro nie było :angel:
lonka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Niestety mój codik może i jest wyjatkiem ale tak reaguje(oczewiscie jest dopojany) ale to sie dzieje tylko na dworze.Utule ich oczewiście(jak jednego głaskam albo sie bawie to drugi jusz czeka :wink: )byl lepszy numer ostatnio.Kąpalam Lonie i po suczeniu połozyłam ja na łózko(a Codik w tym czasie spał).Jak kLadłam Lonie Codik podbiegl do mnie i łaszczy się :o odwracam sie do niego i widze że mu gomeczka pękła :cry: poprawilam mu i poszedl spać :wink: Tak się z niego śmiałam :D A mówią że pieski nie lubia się czesać :wink:
anushka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 :o :o a widzisz on musi ładnie wyglądać jak śpi a nuż mu się przyśni jakaś damulka a on taki nieuczesany... :evilbat: ale spryciara z niego :lol:
carotina Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 ale natworzyłyście nocą :o :D :lol: :D pamięta ktoś może adres tej zagganicznej stronki www gdzie było tak dużo fotek obstrzyzonych shihtziaków? :P
carotina Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 aneta21 napisał(a):mam do was malutkie pytanko:) mój piesek od dwóch dni ma na włoskach koło noska kropelki wody czasami. czy ta katar?? a czy pogoda wpływa tak na te pieski bo maja takie małe noski??? wczoraj zaszczepiłam po raz pierwszy moja 6,5 tyg Figunie. jest strasznie figlarna:) a zarazem bardzo mądra i szybko sie uczy a co słuchac u Waszych psiaczkóe??? :D ja myśle, że to nic takiego :wink: , moje też czasem też tak mają.... :roll: Figa nie bała się doktora? Moja Demi nienawidzi lekarzy i strasznie płacze w gabinecie :(
lonka Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Moje pieski w upały też tak mają :wink: Moje jak narazie się nie boją weta tylko na poczatku opuszczają ogonek ale po paru minutach jest wszystko OK :wink:
anii Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Lump jako szczeniak gorzej znosil upaly. Choc i teraz bardzo szybko zaczyna wywalac jezor i ziajac (tak to sie pisze :hmmmm: ) Coz Lumpik sobie radzi, ale ja niestety nie... Mam potworny bol glowy od wczoraj i juz mi sie wszystkiego odechciewa... :errrr: Carotina Moze o te strone Ci chodzilo?! http://www.geocities.com/showmetzumagic/
lonka Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 Tak to jest z naszymi pieskami :wink: Ale teraz Lumpik lepiej znosi upał,co?
anii Posted July 29, 2005 Posted July 29, 2005 lonka napisał(a):Ale teraz Lumpik lepiej znosi upał,co? Lumpik nigdy sie nie slinil. Wiem, ze moze to byc nieprzyjemne, bo kiedys wet mojemu kotu chciala dac tabletke i jak on sie zaczal slinic. Ja ciezko znosze takie widoki ;) Pamietam, ze pierwsze lato, spedzilismy przed otwarta lodowka, bo pies tak ziajal i ziajal, ze az zlaplam stresa ;)i faktycznie Lump zamykal mordke, ale tesknym wzrokiem szukal smakolykow ;) Teraz to i ja wzielam na wstrzymanie. Juz sie tak nie przejmuje (akurat :roll: ) i jak sobie dyszy, to niech dyszy. W tym futrze to na pewno lekko shihtzakom nie jest, oj nie... :roll:
Recommended Posts