Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy bardzo za trzymanie kciuków i gratulacji w moim imieniu i w imieniu mojej corki:loveu::loveu::loveu:Pentu:cool3:Flasi:cool3: wasza szkoła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:;)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj tatuś mojej neci został oficjalnie DEUTSCHER CHAMPION (VDH):loveu::loveu::loveu::loveu::B-fly::B-fly::Rose::smilecol:Gratulacji dla Magnasia i jego wlascicieli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

slaweknowicki napisał(a):
kilka zdjęć Karmela z wystawy w olsztynie

Sławku dzięki za wstawienie fotek mojego psa i jeszcze raz gratuluję BIS-a weteranów.

Posted

Mam pytanie czy grzbiet shih-tzu ma być prosty czy może taki kabłąkowaty nasz wet stwierdził że mój piesek ma właśnie taki grzbiet i to jest wada natomiast znajoma która ma od kilku lat shih tzu twierdzi że ta rasa tak ma mieć już nie wiem komu mam wierzyć .

Posted

Bella11 napisał(a):
Mam pytanie czy grzbiet shih-tzu ma być prosty czy może taki kabłąkowaty nasz wet stwierdził że mój piesek ma właśnie taki grzbiet i to jest wada natomiast znajoma która ma od kilku lat shih tzu twierdzi że ta rasa tak ma mieć już nie wiem komu mam wierzyć .

Bella, idz na sekcje psow ozdobnych w swoim macierzystym oddziale ZKwP. Tam Ci obejrza psa profesjonalisci.
Weterynarz - nie kynolog. Mnie pani lek. wet. powiedziala, ze moj Shih powinien miec zgryz nozycowy :mad:

Posted

[quote name='Bella11'] czy grzbiet shih-tzu ma być prosty czy może taki kabłąkowaty /quote]
Grzbiet shitzaka ma być prosty. Karpiowaty grzbiet lub łęk(to taki "zapadnięty" jak z miejscem na siodło) to wady.

Posted

Dziękuję za odpowiedż zadałam to pytanie z powodów zdrowotnych mojego pieska ,ponieważ zauważyłam że ma trudności z chodzeniem szybko się męczy i często na spacerze się kładzie , nasz wet zbadał go dokładnie / serce , itp / i stwierdził że przyczyna leży w jego kręgosłupie ,grzbiet jest wygięty w kabłąk w tej chwili podaję przez tydzien Rimadyl i widać lekką poprawe . A pytałam Was o ten grzbiet bo znajoma mająca shih-tzu twierdzi że ta rasa ma właśnie taki grzbiet i niepotrzebnie podaję mu leki

Posted

znajoma moze ma..ale niekoniecznie sie musi znac. Najlepiej wstaw tu zdjecie swojego psa, albo tak jak pisano wczesniej idz z nim na sekcje do zwiazku niech go obejrza.

Posted

flashka-g napisał(a):
znajoma moze ma..ale niekoniecznie sie musi znac. Najlepiej wstaw tu zdjecie swojego psa, albo tak jak pisano wczesniej idz z nim na sekcje do zwiazku niech go obejrza.
Zgadzam się z Flasi najlepiej puśc do zwiazku i kierownik zsekcji po obejzeniu wszystko ci powie.a to meczenie sie moze być bo w takie upaly nasze pieski szybko sie męcza;)Weci na leczeniu sie znaja ale nie koniecznie na rasie;)

Posted

karolayna napisał(a):
przyda sie przyda:) ale ja nie dziekuje zeby nie zapeszac :)

Mam pytanie. Mój Boluś ma dokładnie 7 miesięcy i 3 dni :D i waży 6,8kg!!! Czy to normalne? I co mam z tym zrobić? Pozdrawiam

Posted

hej
do mojej kolezanki przyjechała babcia z shih tzu z Belgi. Piesek(suczka) jest z rodowodem, ale jest taka krótka i mała wazy ok 5 kg.i ma dziwnie krótką kufe:lol:
a moja Figa mam 13 miesiacy wazy 7,2 kg i ma 25 cm w kłebie:) długosc kufy 1,5 cm.
Smiesznie razem wygladaja:evil_lol:

nigdy nie byłam na wystawie shih tzu i nie wiem jake wielkosci SHIH moga byc? ale czy to normale zeby były takie róznice?? :crazyeye:

pozdrawiam

Posted

aneta21 napisał(a):
hej
do moje kolezanki prztjechała babcia z shih tzu z Belgi. Piesek(suczka) jest z rodowodem, ale jest taka krótka i mała wazy ok 5 kg.i ma dziwnie krótką kufe:lol:
a moja Figa mam 13 miesiacy wazy 7,2 kg i ma 25 cm w kłebie:) smiesznie razem wygladaja:evil_lol:

nigdy nie byłam na wystawie shih tzu i nie wiem jake wielkosci moga wystepowac? alevczy to normale zeby były takie róznice?? :crazyeye:

pozdrawiam

to zrob zdjecie i wstaw na forum :lol:

Posted

aneta21 napisał(a):

a moja Figa mam 13 miesiacy wazy 7,2 kg i ma 25 cm w kłebie:) długosc kufy 1,5 cm.

nigdy nie byłam na wystawie shih tzu i nie wiem jake wielkosci SHIH moga byc? ale czy to normale zeby były takie róznice?? :crazyeye:

pozdrawiam

Z tego, co ja słyszałam to istnieją dwie "odmiany" shih - mam tu na myśli to, ze jedne "pochodzą" z Kanady - i są większe (tak jak mój - ma 15 mcy i waży 8 kg :D ), a drugie, mniejsze "pochodzą" ze Skandynawii.

UWAGA! Nie mam tu na myśli żadnego "miniaturowego shih tzu" - to ciagle ta sama rasa, tyle, że pieski są po prostu mniejsze, bo małe suczki krzyżowane były z najmniejszymi reproduktorami. UWAGA!

Posted

aneta21 napisał(a):
hej
do mojej kolezanki przyjechała babcia z shih tzu z Belgi. Piesek(suczka) jest z rodowodem, ale jest taka krótka i mała wazy ok 5 kg.i ma dziwnie krótką kufe:lol:

pozdrawiam

Wzorzec mówi, że shih tzu może ważyć od 4,5 do 8 kg - więc oba pieski są zgodne z wzorcem. Jezeli Two pies ma 1,5 cm kufę - to znaczy że jest ona krótka - nie wiem jak krótką może mieć w takim razie ten drugi piesek.

CZY KTOŚ NAPISZE JAKIE BYŁY WYNIKI SHITZKÓW W WARSZAWIE.
Była ogromna stawka w młodziezy i jestem ogromnie ciekawa jak poszło.
Karolayna - jak Twój OLI wypadł w tak dużej stawce? A jak suczki?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...