Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

lonka napisał(a):
O:crazyeye:widze ze zd4ecydowałeś sie na shih-tzu;)A czemu ciebie tak interesuje krakow?a nie naprzyklad Szczecin czy Raciborz?tam tez byli ladne pieski:loveu:

Pewnie dlatego, że Kraków był wczoraj...

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

rokitnik napisał(a):
Pewnie dlatego, że Kraków był wczoraj...
I pewnie od dzisiaj forum dopiero ruszył:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='DEVIL-1']Chodziło mi oto jak wyglądały wyniki w poszczególnych klasach?;)

Witam
Nie znam dokładnych wyników.
Jedynie wiem ze jedna z moich " chrześniaczek" - MILADY Ad Acte FCI wygrała Najlepsze Szczenię w Rasie a potem BIS PUPPY :lol:

Posted

[quote name='EwikB']Witam
MILADY Ad Acte FCI wygrała Najlepsze Szczenię w Rasie a potem BIS PUPPY :lol:
Gratulacje dla małej shitzaczki :)
I dla pieska, który wygrał rasę także.
Fajnie jak shitzuś wygrywa konkurencje finałowe :)

Posted

lonka napisał(a):
O:crazyeye:widze ze zd4ecydowałeś sie na shih-tzu;)A czemu ciebie tak interesuje krakow?a nie naprzyklad Szczecin czy Raciborz?tam tez byli ladne pieski:loveu:

Tak padło jednak na shih-tzu.Jak wiesz pisałem kilka postów temu że jestem zainteresowany kupnem szczeniaczka.A obrałem sobie taki cel żeby obserwować jakie psy i z których hodowli wygrywają.Po małej dedukcji wybiore hodowle z której psy w moim mniemaniu najczęściej wygrywały.A i owszem byłem na wystawie w Raciborzu bo to niedaleko mnie,niestety w Krakowie nie byłem i stąd moje pytanie,i niema chyba w tym nic złego prawda.Wiesz ja jak się czymś interesuje to od początku do końca a niechcę kupić byle czego.Mam czas więc jade na wystawe w Ustroniu i w Warszawie.Szczecin jest za daleko i nie chce mi sie tam gonić,ale na te wystawy napewno się wybiore.;)

Posted

Witam!
Gratulacje dla wszystkich piesków, bo pięknie się pokazały nie tylko w Krakowie...!
Pozdrowionka dla wszystkich miłośników rasy ze Zakopanego
HEJ

Posted

DEVIL-1 napisał(a):
Tak padło jednak na shih-tzu.Jak wiesz pisałem kilka postów temu że jestem zainteresowany kupnem szczeniaczka.A obrałem sobie taki cel żeby obserwować jakie psy i z których hodowli wygrywają.Po małej dedukcji wybiore hodowle z której psy w moim mniemaniu najczęściej wygrywały.A i owszem byłem na wystawie w Raciborzu bo to niedaleko mnie,niestety w Krakowie nie byłem i stąd moje pytanie,i niema chyba w tym nic złego prawda.Wiesz ja jak się czymś interesuje to od początku do końca a niechcę kupić byle czego.Mam czas więc jade na wystawe w Ustroniu i w Warszawie.Szczecin jest za daleko i nie chce mi sie tam gonić,ale na te wystawy napewno się wybiore.;)
Nie ma wątpliwosci ;)jak sie wystaia pieski to się jezdzi po wystawach:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Solaris napisał(a):
Witam!
Gratulacje dla wszystkich piesków, bo pięknie się pokazały nie tylko w Krakowie...!
Pozdrowionka dla wszystkich miłośników rasy ze Zakopanego
HEJ
Serdecznie pozdrawiam Zakopane:klacz::loveu:

Posted

lonka napisał(a):
Nie ma wątpliwosci ;)jak sie wystaia pieski to się jezdzi po wystawach:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Przepraszam ale nierozumie insynuacji :shake: co prawda może też i już bym chciał ale niemam narazie co a jedyną rzeczą którą wystawiam to są warzywa w moim sklepie no i śmieci przed domem:eviltong:

Posted

lonka napisał(a):
Pumilka nie mam dokladnych wynikow niestety bo musialam isc do córki na MP:cool3:.moge sie mylic i za to bardzo przepraszam i prosze mnie wtedy poprawic;)
1.Na przyklad Mo-Li
2.Fascynacja Wark-Ot
3.Skayabaroshi Han
i tu mam watpliwosci z 4 lokata albo Mara Red -Amo albo Oasis Ad Acte:oops:
NSwR i chyba CACIB została Solarisavis Girl Pumilo;)

Lonka, dzięki za info :)
Devil, fajnie, że wybrałeś shih tzu. Czytałam, że twoja żona była za yorkiem- to też nie byłby zły wybór. :-) Ale mamy psy obu tych ras i szczerze mówiąc, ja jako rasę chyba wolę shihtzaki.

Posted

Tak każdy wie jaka teraz jest moda na yorki wszędzie gdzie się nie spojrzy to yorki,yorki i jeszcze raz yorki w różnych odmianach tzn.ładne(chociaż
tych jest bardzo mało) i yorko coś podobne.Shih to psy chyba nie bardzo popularne w każdym razie ja u siebie na mieście jeszcze nie widziałem.Więc pomyślałem że kupie coś oryginalnego.Myśle że droga jaką sobie obrałem jest jak najbardziej słuszna.No bo przecierz nie kupuje się towaru po wejściu do pierwszego lepszego sklepu(coś o tym wiem).Sam zanim coś kupie to odwiedze ich kilka i też niewidze w tym nic dziwnego.:cool1:

Posted

Moim zdaniem moda na yorki po prostu szkodzi tej rasie. :(
Mamy teraz szczenięta yorki, i zazwyczaj pierwsze pytanie, kiedy ktoś dzwoni brzmi "czy to są yorki miniaturki".
Właściwie to się nie dziwię, że ludzie myślą, że "yorki miniaturki" to jakaś oddzielna rasa. Wystarczy popatrzeć na liczbę ogłoszeń yorków "miniaturek" bez rodowodów... "Mama 1,7 kg, tata 1,5kg"... :roll: Bez komentarza. Poza tym warto wspomnieć o "hodowlach" sprzedających raz psy z rodowodem, raz bez (suki mają szczenięta 2 razy w roku). Nie wiem, dlaczego właściwie ZK rzadko reaguje na takie sytuacje i tatuuje psy z takich hodowli- chociaż np. tzw. hodowcy przychodzą do tatuowania z psami, które są ewidentnie w różnym wieku.
Ludzie często kupują psy, które mają cechy karłowatości, z beznadziejnych warunków. Zazwyczaj dlatego, bo pies jest 200zł tańszy. A potem płacz, bo pies nie jest zdrowy. Szkoda mi i psów, i właścicieli.
Dlatego faktycznie warto się zorientować w danej rasie, zanim się podejmie jakąś decyzję.
Właściwie to kwestia "miniaturek" tyczy się także shihtzaków, bo też widzi się często ogłoszenia o "shih tzu miniaturkach"- ale kto się wybierze na wystawę zobaczy chyba, że shih to nie jest bardzo malutki piesek i taki być nie powinien ;)

Posted

pumilo2 napisał(a):
nie ma obowiązkowego koloru ringówki, można wybrać jaka się podoba ;) my mamy dla naszych czarno-białych ringówkę czarno-białą, a biało-złota Klusia chodzi zazwyczaj na jakiejś kremowej/złotej.

A gdzie można kupić taką dobrą ringówkę czarno- białą dla shih tzaczka?
Mogłabym liczyć na pomoc,będę bardzo wdzięczna.

Posted

Laleczka napisał(a):
A gdzie można kupić taką dobrą ringówkę czarno- białą dla shih tzaczka?
Mogłabym liczyć na pomoc,będę bardzo wdzięczna.
Najlepiej na wystawie bo tam masz wybór ;) są lepsze i gorsze:cool3: .W internetowych sklepach też mozna kupić:razz:

Posted

lonka napisał(a):
Najlepiej na wystawie bo tam masz wybór ;) są lepsze i gorsze:cool3: .W internetowych sklepach też mozna kupić:razz:

A czy jakiś adres strony bylibyście mili mi podać - chodzi mi oczywiście o sprawdzone ringówki?Będę bardzo wdzięczna.

Posted

Biedaczek z tego pieska... Normalnie płakać mi się chce jak go widze:-(

Tak to jest... I CO Z TEGO, ŻE BEZ RODOWODU... PIES JAKIŚ GORSZY BEDZIE? Szkoda, że niektózy tak mysla...:placz:

Posted

[quote name='karolayna']zeby nacieszyc oczy wstawiam fotke Gawiśka :loveu:

Masz rację Karolayna - jego widok cieszy oczy :)
Widziałam go na wystawie w Lodzi - od tego czasu bardzo wydoroślał - a to (o ile dobrze pamiętam) jeszcze bardzo młody piesek

Posted

rokitnik napisał(a):
Widziałam go na wystawie w Lodzi - od tego czasu bardzo wydoroślał - a to (o ile dobrze pamiętam) jeszcze bardzo młody piesek

Tak - ma 9 miesięcy

Posted

Pumilka mam fotki suczek z mlodziezy(pozniej postaram się ich umieścic).Tylko mam nie wszyskie suczki,niesrtety brakuje jednej Mary:placz:ktora mi sie podoba:loveu:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...