Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

marynia napisał(a):
Pumilo, wstawiaj te linki ( bo niektórzy czekają :) )Ludwiczek ma rozbrajającą twarzyczkę!
Czekaj;) Dawno nie bylo relacji z wystawy.Pisz jak tobie poszlo z dzieciaczkami(mam nadzieje że dobrze).Dixi swietnie wyglada(chyba należa się wam gratulacji:lol: :multi: )dzieciaczki oczewiscie tez.

Posted

Agatko, a kto to jest Kissi:razz:

Ja mam pytanie wystawowe - hmm gdzie kupilas sobie taką "broszke" :-) z shitzakiem na numerek - ja tez chce - hmm , musze miec chyba 3 rozne:-)

Posted

... i pytanie czysto techniczne :evil_lol: - w jakim wieku wasze psiaki - samce podniosly nozke do sikania;) , mój lhasaczek Carmel juz od piątego miesiąca noge podnosi, teraz ma 6 mies i robi to baaaardzo fachowo. Nie jest to jeszcze takie typowe znaczenie, tylko dluugie siku, ale juz zupelnie jak dorosly psiak :-):evil_lol:

Posted

http://psy.aplus.pl/s/wystawy/rzeszow06.html więcej fotek i stawka shih z wystawy w Rzeszowie. Brakuje mi fotki szczeniorka pieska. Tzn. mam ale takie rozmazane, może wyproszę coś u Solarisów ;)
Marynia a Ty, to całkiem topik zaniedbujesz, może jakieś foteczki :razz:
Basia, tego szitzaczka do przypięcia przywiozła Ludwiczkowa Danusia. Chyba ma jeszcze jednego. Ja też mam 3, bo jak yorka bedę z przypinką szitzakową wystawiać :lol:
Kissy to córeczka mojej Koki i Hoshiego.

Posted

[LEFT]Mam prośbę dla właścicieli i wielbicieli psów rasy Shih Tzu.:lol:
Moja mama musiała pożegnać swoja 15 letnią terierkę i chciałaby obdarzyć miłością kolejną psią istotkę. Od dawna myślała, że bedzie to Shih Tzu. Mieszkamy we Wrocławiu. Macie jakieś wieści, czy są w miarę blisko jakieś szczeniaczki??? Piesek a raczej suczka ma być przede wszystkim do kochania, moja mama nie będzie raczej wystawiać, wiec psiak może być z jakąś wadą dyskryminujacą do wystaw a nie przeszkadzajacą w normalnym życiu:lol:
Pozdrawiam
[/LEFT]

Posted

Reportaż bardzo fajny :) Jak się ogląda to aż chce się jechać na wystawę :)Pumilo, a z czym ja się zaniedbuję - przecież nie wstawię tu gryfonki, a moje 2 panny shih tzu to o tej porze roku wyglądają jak syberyjskie niedźwiadki :)

Posted

W ramach niezaniedbywania się postaram się zrobić jakieś foty maluchom mojej mamy, a jeśli chodzi o moje zwierzaki to raczej poczekam do wiosny, kiedy będą juz wyglądały jak shih tzu - w końcu to nie topic o niedźwiedziach syberyjskich :)

Posted

Najpiękniejsze shihtzaki są oczywiście moje :diabloti: w myśl zasady idealny jest MÓJ pies i wzorzec. To, że shih kąpie sie raz na tydzień i do papilotowania jest spray, to raczej też nie jest nowina :roll: Jakieś kosmetyki też w Polsce są i jeszcze większość naszych psów ma coś czego tamte nie mają - normalne życie w domu.

Posted

pumilo napisał(a):
w myśl zasady idealny jest MÓJ pies i wzorzec. To, że shih kąpie sie raz na tydzień i do papilotowania jest spray, to raczej też nie jest nowina :roll: Jakieś kosmetyki też w Polsce są i jeszcze większość naszych psów ma coś czego tamte nie mają - normalne życie w domu.

Tak wlasnie. ZGADZAM SIĘ Z AGATĄ!!! NAsze psy nie zyja w klatkach, sa przez nas kochane i szczesliwe. A kochany pies, to szczesliwy pies. A to przeciez o szczescie naszych przyjaciol nam chodzi!!!

Posted

[quote name='marynia']A to jeden z klasycznych przykładów naszej polskiej, raczkującej wiedzy na temat pielęgnacji shih tzu :)

Tak, Kasia ma racje ;) <lol>
Czyż Tytus nie jest tego przykladem ?? :)

Brawo Kasiu dla Twojej Mamy za wapaniala pielegnacje Tytusika ;)

Posted

amerykańskie shih-tzu są wysokie i długie i mają dłuższe pyszczki, czasem zdarzają sie takie sztuki że ciężko poznać czy to shih-tzu czy lhasa apso, europejskie shih to jest to !! :loveu: Zgadzam sie z Agata , ma piękne psy :-o i zazdroszcze jej portfela że stac ja na najlepsze kosmetyki :multi:

Posted

no i oczywiście nie tylko ją stać, inni właściciele też staja na głowie zeby ich psy były sliczne i zadbane :mad: więc prosze nie pisać takich bzdur że tam sa najlepsze i najpiękniejsze shih-tzu bo MY też mamy najpiękniejsze !!!!!:razz: dla każdego właściciela chyba jego pies jest najpiękniejszy :p

Posted

Orasek, z tymi długimi pyszczkami to się nie zgodzę, bo akurat większość ma bardzo krótkie :) I taką właśnie płaską mordeczkę ma moja ruda amerykanka :)Wracając do pielęgnacji - to czasy kiedy polskie shih tzu były "tłem" dla zagranicznych już dawno minęły! I bardzo dobrze!A tak z ciekawości, kto pokazuje swoje piękności w Bydgoszczy?

Posted

Pumilo, to nie triki :) To cierpliwość i konsekwencja mojej mamy i dobre kosmetyki :) No i najważniejsze to wrodzony, dobry włos Tytusa.Orasek, w Polsce widziałaś tego z długim nosem?

Posted

Właśnie Marynia tak myślałam. Jak pies ma fajny włos, to będzie go mieć a jak ma nie taki gatunkowo, to go można obkleić zlotem i tak g... z tego ;)

Posted

pumilo napisał(a):
Właśnie Marynia tak myślałam. Jak pies ma fajny włos, to będzie go mieć a jak ma nie taki gatunkowo, to go można obkleić zlotem i tak g... z tego ;)

Nawet fajny włos mozna zepsuć. Ale jak jest g... to nawet złoto nie pomoże!

Posted

orasek napisał(a):
tak w Polsce ale to było dawno temu, nawet nie pamietam na jakiej wystawie, to było za czasów jak wystawiałam moją Imi.

Orasek, ale w Polsce poza mną nikt nie ma amerykańskiego shih tzu które było wystawiane :)A moja jest mała, krótka i ma bardzo płaską mordkę :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...