carotina Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 skopowiałam z tematu wystawy;) dziś 22.40 tvn7 "Best in show" polecam:lol: "O zwycięstwie na Mayflower Dog Show marzy opiekun posokowca "Huberta". Wygrana jest także celem pary snobistycznych prawników, Meg i Hamiltona. Oboje mają nadzieję, że ich wyżeł weimarski "Beatrice" pokona wszystkich konkurentów. Tymczasem do wystawy szykują się również Gerry i Cookie Fleck, właściciele terriera "Winky". Scott Donlan i Stefan Vanderhoof nie mają wątpliwości, że palmę pierwszeństwa otrzyma ich "Miss Agnes":loveu: rasy Shih Tsu. Z kolei Leslie Ward Cabot i jego żona Sherri Ann zrobią wszystko, aby zwyciężył należący do nich pudel "Rhapsody in White"." ;-)
anii Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 carotina napisał(a):skopowiałam z tematu wystawy;) dziś 22.40 tvn7 "Best in show" polecam:lol: Shih tzu w tym filmie, sa naprawde wypalaste. A taki kalendarz, ktory robia pod koniec, to bardzo bym chciala miec!!! ;)
marynia Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Cockerek napisał(a):Ale takie niedopigmentowanie od okresowego wybariwenia da się jakoś odróżnić? Bardzo łatwo jest odróżnić, niedopigmentowanie to takie jasne plamki (biało-różowe) gdzie po prostu brakuje pigmentu i skóra jest "bez koloru". Okresowe odbarwienie wygląda inaczej. Nos jest jaśniejszy,wygląda jakby kolor się sprał albo wytarł.
Cockerek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Dzięki za opowiedź. O taki właśnie jakby sprany nosek ma zimą Toffi ;)
lonka Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 anii napisał(a):Shih tzu w tym filmie, sa naprawde wypalaste. A taki kalendarz, ktory robia pod koniec, to bardzo bym chciala miec!!! ;)Anii nie widziałam tego filmu ale się postaram zobaczyć.;) a jaki tak kalendarz zobaczyłaś?;) :crazyeye:
Yaki Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 marynia napisał(a):Nie zagłębiałam się aż tak bardzo w tym temacie, wiem tylko że dieta ma na to duży wpływ. Jeśli nosek odbarwia sie okresowo to nic poważnego, a poza tym to coś zupełnie innego niż niedopigmentowanie, takie "od zawsze". Cocerek, regularnie podawaj Toffiemu pietruszkę i wszystko wróci do normy:) Pietruszke? a jak ona dziala ? Marchewka to ma karoten ,a pietruszka? Juz sie gdzies zetknelam z taka rada i bardzo mnie zaciekawila.
marynia Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Marchewka ma karoten i w nadmiarze jest "niebezpieczna" dla psów o białej sierści, bo może spowodować jej zażółcenie. Nie pamiętam co takiego jest w pietruszcze - ale działa ;)
Cockerek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 W pietruszce mamy: "Najważniejszymi składnikami są witaminy A (beta-karoten) i C, folacyna, składniki mineralne żelazo, jod, miedź. " Ale co na co działa, to nie wiem :shake:
anii Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 lonka napisał(a):Anii nie widziałam tego filmu ale się postaram zobaczyć.;) a jaki tak kalendarz zobaczyłaś?;) :crazyeye: Kalendarz z shih tzu oczywiscie. Ogladalas film, czy mam tlumaczyc?! ;) Ja sie specjalnie dla tegofilmu zapisalam do wypozyczalni kaset video. I to byl jedyny film, ktory wypozyczylam. Niestety, kaseta byla czesto ogladana, wiec jakosc nie byla wspaniala. Pozniej widzialam film kilka razy w tv.
orasek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Co to za film? Może jest w necie gdzieś... Jaki tytuł?
lonka Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 anii napisał(a):Kalendarz z shih tzu oczywiscie. Ogladalas film, czy mam tlumaczyc?! ;) Ja sie specjalnie dla tegofilmu zapisalam do wypozyczalni kaset video. I to byl jedyny film, ktory wypozyczylam. Niestety, kaseta byla czesto ogladana, wiec jakosc nie byla wspaniala. Pozniej widzialam film kilka razy w tv.Postaram się znalesc ten film.;) Orasek to film "Best in show";)
lonka Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 [quote name='marynia']GinevraMalenstwo:lol: Twoje Marynii?
marynia Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Niestety nie moja, ale razem trenujemy na wystawy;)
lonka Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 marynia napisał(a):Niestety nie moja, ale razem trenujemy na wystawy;)To pewnie zobaczymy ich nie długo?;)
marynia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Maluchy mają jeszcze trochę czasu do wystaw, to jeszcze dzieciaki :lol: No - chyba że zaczną od klasy szczeniat.
pumilo Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Marynia, cuuuuda masz :loveu: Jedno, to dzidzia Morganki a drugie Alexy? Ale w tym roku będzie ciekawie na wystawach, tyle fajnej młodzieży :cunao:
Goja Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 jakieś rady i porady ! jedziemy na wystawę w lutym to będzie nasz debiut małą już zgłosiłam i zapłaciłam żeby się ktoś nie rozmyślił i nas nie pognał byłyśmy a ZKWP mała jest ładniusia ma ładny lśniący włos ale jest trochę duża jak na shih tzu ( ale nie zaduża) zdaniem pani która ją ogłądałą
Goja Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 czym odbarwić biały pyszczek mała ma niewielkie przebarwienie ródawego koloru, wiem że to od wilgoci ale jak zostaje sama w domu to nie mogę zabrać jej miski z wodą
anii Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Goja napisał(a):czym odbarwić biały pyszczek mała ma niewielkie przebarwienie ródawego koloru, wiem że to od wilgoci ale jak zostaje sama w domu to nie mogę zabrać jej miski z wodą A mala pije z poidla?! I robisz jej kucyki na wasikach?
marynia Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 pumilo napisał(a):Marynia, cuuuuda masz :loveu: Jedno, to dzidzia Morganki a drugie Alexy? Ale w tym roku będzie ciekawie na wystawach, tyle fajnej młodzieży :cunao: Pumilo, to nie ja - to moja mama :multi: Aż tak widać że to od Morgany i Alexy? :cool2:
Goja Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 zapomniałam kupić poidło :placz: polecono mi to już jakiś czas temu i poprostu mam sklerozę a kucyków jak narazie dorobiła się 2 na głowie "diabełek" dostajejeść 2 x dziennie i po jedzeniu jest myty pyszczek ale jak się opije to ma mokry no i stało się
pumilo Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Marynia, tak bez kadzenia powiem, ze widać po bachorkach klasę i już 8) A jak są Twojej mamy, to Twoje też :cool3: :lol: Ja tam bym tak na Twoim miejscu wszystkim mówiła, a co :razz:
marynia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 No, może masz rację,że moje tak trochę też... W końcu ja też jestem mamy :lol: Już nie mogę się doczekać wystaw :multi:
Recommended Posts