Jump to content
Dogomania

SHIH - TZU (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

skopowiałam z tematu wystawy;)
dziś 22.40 tvn7 "Best in show" polecam:lol:

"O zwycięstwie na Mayflower Dog Show marzy opiekun posokowca "Huberta". Wygrana jest także celem pary snobistycznych prawników, Meg i Hamiltona. Oboje mają nadzieję, że ich wyżeł weimarski "Beatrice" pokona wszystkich konkurentów. Tymczasem do wystawy szykują się również Gerry i Cookie Fleck, właściciele terriera "Winky". Scott Donlan i Stefan Vanderhoof nie mają wątpliwości, że palmę pierwszeństwa otrzyma ich "Miss Agnes":loveu: rasy Shih Tsu. Z kolei Leslie Ward Cabot i jego żona Sherri Ann zrobią wszystko, aby zwyciężył należący do nich pudel "Rhapsody in White"." ;-)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

carotina napisał(a):
skopowiałam z tematu wystawy;)
dziś 22.40 tvn7 "Best in show" polecam:lol:

Shih tzu w tym filmie, sa naprawde wypalaste. A taki kalendarz, ktory robia pod koniec, to bardzo bym chciala miec!!! ;)

Posted

Cockerek napisał(a):
Ale takie niedopigmentowanie od okresowego wybariwenia da się jakoś odróżnić?

Bardzo łatwo jest odróżnić, niedopigmentowanie to takie jasne plamki (biało-różowe) gdzie po prostu brakuje pigmentu i skóra jest "bez koloru".
Okresowe odbarwienie wygląda inaczej. Nos jest jaśniejszy,wygląda jakby kolor się sprał albo wytarł.

Posted

anii napisał(a):
Shih tzu w tym filmie, sa naprawde wypalaste. A taki kalendarz, ktory robia pod koniec, to bardzo bym chciala miec!!! ;)
Anii nie widziałam tego filmu ale się postaram zobaczyć.;) a jaki tak kalendarz zobaczyłaś?;) :crazyeye:

Posted

marynia napisał(a):
Nie zagłębiałam się aż tak bardzo w tym temacie, wiem tylko że dieta ma na to duży wpływ. Jeśli nosek odbarwia sie okresowo to nic poważnego, a poza tym to coś zupełnie innego niż niedopigmentowanie, takie "od zawsze". Cocerek, regularnie podawaj Toffiemu pietruszkę i wszystko wróci do normy:)

Pietruszke? a jak ona dziala ? Marchewka to ma karoten ,a pietruszka?
Juz sie gdzies zetknelam z taka rada i bardzo mnie zaciekawila.

Posted

Marchewka ma karoten i w nadmiarze jest "niebezpieczna" dla psów o białej sierści, bo może spowodować jej zażółcenie. Nie pamiętam co takiego jest w pietruszcze - ale działa ;)

Posted

W pietruszce mamy: "Najważniejszymi składnikami są witaminy A (beta-karoten) i C, folacyna, składniki mineralne żelazo, jod, miedź. "
Ale co na co działa, to nie wiem :shake:

Posted

lonka napisał(a):
Anii nie widziałam tego filmu ale się postaram zobaczyć.;) a jaki tak kalendarz zobaczyłaś?;) :crazyeye:

Kalendarz z shih tzu oczywiscie.
Ogladalas film, czy mam tlumaczyc?! ;)
Ja sie specjalnie dla tegofilmu zapisalam do wypozyczalni kaset video. I to byl jedyny film, ktory wypozyczylam. Niestety, kaseta byla czesto ogladana, wiec jakosc nie byla wspaniala. Pozniej widzialam film kilka razy w tv.

Posted

anii napisał(a):
Kalendarz z shih tzu oczywiscie.
Ogladalas film, czy mam tlumaczyc?! ;)
Ja sie specjalnie dla tegofilmu zapisalam do wypozyczalni kaset video. I to byl jedyny film, ktory wypozyczylam. Niestety, kaseta byla czesto ogladana, wiec jakosc nie byla wspaniala. Pozniej widzialam film kilka razy w tv.
Postaram się znalesc ten film.;) Orasek to film "Best in show";)

Posted

Marynia, cuuuuda masz :loveu: Jedno, to dzidzia Morganki a drugie Alexy?
Ale w tym roku będzie ciekawie na wystawach, tyle fajnej młodzieży :cunao:

Posted

jakieś rady i porady !
jedziemy na wystawę w lutym to będzie nasz debiut
małą już zgłosiłam i zapłaciłam żeby się ktoś nie rozmyślił i nas nie pognał

byłyśmy a ZKWP mała jest ładniusia ma ładny lśniący włos ale jest trochę duża jak na shih tzu ( ale nie zaduża) zdaniem pani która ją ogłądałą

Posted

czym odbarwić biały pyszczek mała ma niewielkie przebarwienie ródawego koloru, wiem że to od wilgoci ale jak zostaje sama w domu to nie mogę zabrać jej miski z wodą

Posted

Goja napisał(a):
czym odbarwić biały pyszczek mała ma niewielkie przebarwienie ródawego koloru, wiem że to od wilgoci ale jak zostaje sama w domu to nie mogę zabrać jej miski z wodą

A mala pije z poidla?! I robisz jej kucyki na wasikach?

Posted

pumilo napisał(a):
Marynia, cuuuuda masz :loveu: Jedno, to dzidzia Morganki a drugie Alexy?
Ale w tym roku będzie ciekawie na wystawach, tyle fajnej młodzieży :cunao:

Pumilo, to nie ja - to moja mama :multi: Aż tak widać że to od Morgany i Alexy? :cool2:

Posted

zapomniałam kupić poidło :placz: polecono mi to już jakiś czas temu i poprostu mam sklerozę a kucyków jak narazie dorobiła się 2 na głowie "diabełek"
dostajejeść 2 x dziennie i po jedzeniu jest myty pyszczek ale jak się opije to ma mokry no i stało się

Posted

Marynia, tak bez kadzenia powiem, ze widać po bachorkach klasę i już 8)

A jak są Twojej mamy, to Twoje też :cool3: :lol: Ja tam bym tak na Twoim miejscu wszystkim mówiła, a co :razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...