SuperGosia Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Yaki napisał(a):Witaj SUPERGOSIU ,faktycznie to za szybko na wymiane siersci.Moja MAXI ma 18 miesiecy i jest w trakcie wymiany wlosa .:placz: :placz: :placz: Kurcze, a mi powiedziano, ze wymiana wlosa trawa ok. miesiaca. I, o zgrozo, sedzina mi tak powiedziala :shake: Tiki ma teraz troche ponad 8 mies., ludzilam sie ze do 9-tego wymieni wlos...
lonka Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Super gosia tak szybko twoj piesek nie wymieni wlosa to jeszcze potrwa.Czeka ciebie troche pracy;).Przykra wiadomość o p.Elke Peper.Mnie tez sędziowała p.Krystyna Szulc nas sedziowała i zgodze się z Carotina że jest bardzo sympatyczna i mila osoba a p.Ząbek niestety nas nie sedziowała jeszcze.
Amelia23 Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Moje dziewczyny, przechodzą ostatnio same siebie:cool1:. To co wyprawiają, to ludzkie pojęcie przechodzi! Beza nie ma połowy kłaków, a Liluś przechodzi intensywne ząbkowanie:D.Nauczyła się wchodzić na łóżko i teraz nie ma zmiłuj się, Beza nie ma dokąd uciec...:evil_lol: Muszę obfocić je na spacerze, jak razem, dosłownie w tej samej chwili się załatwiają..:lol: Wogóle wszystko robią razem.., śpią, jedzą, szaleją.., jak kąpię Bezę, to Lilka dostaje małpiego rozumu, drze się w niebogłosy, skacze, całe nogi mam podrapane.., i na odwrót:helo: Dam parę fotek:cool1: Nie wiem czemu, największe szaleństwa odchodzą PO spacerze...:razz:
Draczyn Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 lonka napisał(a):Super gosia tak szybko twoj piesek nie wymieni wlosa to jeszcze potrwa.Czeka ciebie troche pracy;).Przykra wiadomość o p.Elke Peper.Mnie tez sędziowała p.Krystyna Szulc nas sedziowała i zgodze się z Carotina że jest bardzo sympatyczna i mila osoba a p.Ząbek niestety nas nie sedziowała jeszcze.Nasze buldożki kilka razy sędziowala i muszę powiedzieć, że jest jaedną z ulubionych przez nas sędziów. Miła sympatyczna i znająca sie na psach
misiaczek Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Amelia,super foty :loveu:. Drugą,tam gdzie Beza leży na Lilce,powinnaś zatytułować "smok dwugłowy" :megagrin:,bo gdyby nie wystająca głowa Lilki to nie zauważyłabym,że tam są dwa psy :evil_lol:.
Yaki Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Ale BEZA jaka szczesliwa z ta mala fryzjerka.Dobrze Amelio ,ze to nie Lilka jest tak oskubywana.To niestety problem wszystkich wlascicieli shitzakow doroslych wystawowych i szalonych zwykle szczeniaczkow. Carotino i Goyu czy juz wiadomo jakie rasy sedziuja panie jurorki w Gdansku?
lonka Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Draczyn napisał(a):Nasze buldożki kilka razy sędziowala i muszę powiedzieć, że jest jaedną z ulubionych przez nas sędziów. Miła sympatyczna i znająca sie na psachDraczyn a o kim piszesz o pani Szulc?
Draczyn Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 lonka napisał(a):Draczyn a o kim piszesz o pani Szulc?Tak właśnie o niej. Ona pozatym jest bardzo dobrym wetem, więc tak jak powinno być na wystawach , stara sie eliminowac z hodowli te psy, u których zauważa wady zrowotne, ktore są genetyczne. Bardzo mi jej sędziowaniw odpowiada:multi::multi:
Draczyn Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 anii napisał(a):Elke Pepper ['] :-(Przyłączam się do kondolencji. Uważam,że była świetnym sędzią i jest to wielka dla nas strata:placz:
anii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Dziewczyny Mam pytanie odnosnie pigmentacji nosa. Czy laciaty nos u shih tzu to duza wada?! Sa rozne kolory nosow u shih tzu, choc czarny jest najpowszechniejszy, ale spotkalam ostatnio shih tzu z laciatym nosem, Shih tzu bylo male, czy mu ten laciaty nosek zmieni barwe czy nie? w standardzie pisza o czarnych nosach i watrabianych, ale o laciatych nie... Jest jeszcze kwestia, ze pigmentacja kufy tak pelna jak to tylko mozliwe. Czyli chodzi o nos?! Nie mam teraz dostepu do swojej shihtzakowej biblioteczki, a temat mnie z lekka nurtuje. :cool1:
Amelia23 Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 A tu mam parę fotek nieco spokojniejszych i jeszcze świątecznych:razz:
anii Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Amelia Masz BOSKIE dziewczyny!!! Normalnie az sie chce je schrupac, zwlaszcza sunke z ostatniej fotki. To slodkie zdziwienie, mniam, mniam. :sabber: [CENTER] [/CENTER]
SuperGosia Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Amelia - cudne wyczesane pięknotki :loveu:
SuperGosia Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 A to moi mali "komandosi" na spacerku w zeszly weekend :lol: :evil_lol: :lol: I po spacerku :loveu:
Draczyn Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Pikne te wasze fotki, no a psiaki zachwycające:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
:) Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 [quote name='SuperGosia']A to moi mali "komandosi" na spacerku w zeszly weekend :lol: :evil_lol: :lol: I po spacerku :loveu: Gosiu,jak Twoje pieski sie dogaduja? I jak te drugie cudo sie wabi i ile ma?
anushka Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 tyle nowych fotek się pojawiło,że normalnie jestem w szoku i niewiem kiedy z niego wyjdę :cool3: :cool3:
Cockerek Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Dziewczyny, macie piękne pieski :loveu: Amelia, prześliczne pieski i super sesja zdjęciowa :loveu:
karolayna Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Nie będe oryginalna ale musze to powiedzieć Amelia sunie są poprostu bombowe, superanckie i normalnie do zacałowania :loveu:
Goja Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 te psiaki są poprostu piękne każdy kto choć trochę lubi psy zobaczy shih tzu zakochał się w nich na mojej dzielnicy jest ich już 7 sztuk, jedna sunia od mojej różni się tylko kolorem ogona moja ma czarny z białym pędzlem a tamta cału biały hehe jaka byłam zdziwiona gdy zobaczyłam jak jakiś chłopak biegnie z moim psem myślałam że mi ją zwineli a tu taki nr
Goja Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 byłam w sklepie zoo i tam pani powiedziała że tak młodego psa nie powinno się na ringówce prowadzić i że nie jest to wymóg
carotina Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Goja napisał(a):byłam w sklepie zoo i tam pani powiedziała że tak młodego psa nie powinno się na ringówce prowadzić i że nie jest to wymóg pani gada głupoty:mad: ;) Pieska należy przyzwyczajać do ringówki jak najszybciej..... Oczywiście nie jest to wymóg, ale naprawde baaardzo rzadko widuje się pieski bez ringówek i zazwyczaj świadczy to o niewiedzy właściciela......;) Poza tym pies na ringówce (odpowiednio dobranej) prezentuje się poprostu korzystniej:p Amelia zdjęcia są genialne:loveu: Ucałuj swoje dziewczynki w noski ode mnie:loveu: Jamniczek i shihtziaczek też super parka:lol: :grins:
Recommended Posts