carotina Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Ania-k napisał(a):Anii spuer fotki ;-)),Lumpik faktycznie Łaskawy hehe,dziewczyny jak po maturze próbnej??naszczęscie już po stresie,możecie troszkę wyluzowac;-)i częściej zaglądać na DOGO;-) tendencja spadkowa:robot: polski ok, francuski gorzej;-) , a dzisiaj..... delikatnie mówiąc "masakra":watpliwy: jakoś nigdy nie pasjonowały mnie stosunki polsko-litewskie:chainsaw: ;-) ..... dobrze, że to próbna, bo mogłoby być źle:puppydog:
Cockerek Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Ożesz ty, ja to już bym nic nie napisała teraz. No nie żebym aż tak stara była ;) ale pamięć to mam strasznie kiepską. Karotina, nie przejmuj się, próbne matury to jakoś zawsze tak masakrycznie wychodzą w porównaniu z normalnymi. Głowa do góry!
anii Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 :) napisał(a):Jak ja nienawidze nowej Dogomanii!!! :( Ja sie powoli przyzwyczajam i nawet mi sie podoba... Wiecej wiem o stosunkach polsko-litewskich niz o zasadach nowej matury ;)
Candy Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Witam wszystkich.Jestem nową tu osobą ale od jakiegoś czasu czytam Wasze wypowiedzi na forum. Może powiedzielibyście mi czy są jakieś hodowle shih-tzu wokolicach Olsztyna albo Elbląga??? Jestem z Lidzbarka Warmińskiego i poszukuję coś w pobliżu. Z góry dziękuję. ZYZIO to mój ulubieniec.
karolayna Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Dodaje kilka fotek z wczorajszego spacerku: Może czegoś poszukam: Hmm... niczego nie znalazłem: Ciekwe dlaczego ten kotek nie chce sie ze mną bawić :confused:: Candy ja Ci niestety nie pomoge, bo jestem początkująca i nie kojarze żadnej hodowli z okolic Olsztyna;-).
carotina Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Candy napisał(a):Witam wszystkich.Jestem nową tu osobą ale od jakiegoś czasu czytam Wasze wypowiedzi na forum. Może powiedzielibyście mi czy są jakieś hodowle shih-tzu wokolicach Olsztyna albo Elbląga??? Jestem z Lidzbarka Warmińskiego i poszukuję coś w pobliżu. Z góry dziękuję. ZYZIO to mój ulubieniec. witam:-D w Elblągu jest hodowla Hipeastrum, pana Marcina Masłowskiego.... w Olsztynie nic nie kojarze;-)
Cockerek Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='karolayna']Ciekwe dlaczego ten kotek nie chce sie ze mną bawić :confused:: . :-D Spotkanie jakby trzeciego stopnia :lookarou: A kotek z lekka wystraszony chyba, tak się biedak przytulił do tych igieł ;)
karolayna Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Bo psiaczek chciał sie zaprzyjażnić..:sweetCyb:..a kociak odrazu z pazurkami.. :kociak:
pumilo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Candy, w Olsztynie ktoś ma hodowlę shih tzu. Najlepiej dokładnie sie dowiedzieć w odziale ZK w Olsztynie. Jeśli zechcesz ruszyć troszkę dalej, to masz Gdańsk (Carotinka chyba nawet wkrótce spodziewa się maluszków :-D ), Toruń, Bydgoszcz. Karolina robisz śliczne fotki psiulkowi :flasings: Wiedziałam, wiedziałam, że u Lumpa ta dystyngowana mina, to podpucha :haha:
Candy Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 carotina napisał(a):witam:-D w Elblągu jest hodowla Hipeastrum, pana Marcina Masłowskiego.... w Olsztynie nic nie kojarze;-) Ale czy ten Pan ma dobrej jakości shih-tzu, bo kupić "bubel" to nie sztuka.
pumilo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Candy, zależy co rozumiesz przez "dobrą jakość". Bardzo często ludzie oczekują, że ktoś zagwarantuje, że ze szczeniaczka wyrośnie champion. Tak się nie da.... Facet jest OK :-D . A o hodowli najlepiej dowiedzieć się naocznie ;-) Można sobie zobaczyć szczeniaczki, porozmawiać z hodowcą, zobaczyć w jakich warunkach trzyma swoje psy.
carotina Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='Candy']Ale czy ten Pan ma dobrej jakości shih-tzu, bo kupić "bubel" to nie sztuka. wiesz, jakoś dziwnie to brzmi:nonono2: co rozumiesz przez słowo "bubel"? kiepskie pochodzenie? jakąś wade dyskwalifikującą? ja nie znam ani jednej hodowli shih-tzu, podkreślam hodowli, z której pochodziłyby "buble":puppydog: Pumilo ma racje, nie ma czegoś takiego jak gwarancja na championa... W każdej hodowli są psy lepsze i słabsze (mój Cd, to bynajmiej nie bubel;-) 8) :-P ). Te "słabsze" też nie są gorsze, bo są równie kochane:-D , a to że akurat np. nieodpowiedni zgryz nie pozwala na start w wystawie, nie dyskwalifikuje takiego psa, jako wspaniałego członka rodziny, w której niekoniecznie myśli się o wystawach;-) Rozumiem, że Ty myślisz o wystawach??:-D
Candy Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Pumilo widzę, że znasz tego faceta?? Przez "dobrą jakość" rozumiem, iż zakupiony przeze mnie pies nie będzie miał jakiś wad, tzn. przodozgryz czy tyłozgryz (nie znam się na tym).
Candy Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Carotina tak chcę suczkę/psa, żeby później módz go wystawiać. Absolutnie nie było z mojej strony zamiaru urazić tych wszystkich, którzy mają psa bez rodowodu. Poprostu złe określenie padło z mojej strony za co przepraszam.
carotina Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='Candy']Carotina tak chcę suczkę/psa, żeby później módz go wystawiać. Absolutnie nie było z mojej strony zamiaru urazić tych wszystkich, którzy mają psa bez rodowodu. Poprostu złe określenie padło z mojej strony za co przepraszam. źle mnie zrozumiałaś, to nie chodzi o psy bez rodowodu (równie kochane), a o psy z rodowodem, ale z wadami;-) Mój wyżej wspomniany Cd ma rodowód (ba, całkiem niezły;-) ), ale ma wade zgryzu, więc jest niehodowlany.... Przez "dobrą jakość" rozumiem, iż zakupiony przeze mnie pies nie będzie miał jakiś wad, tzn. przodozgryz czy tyłozgryz (nie znam się na tym). no własnie to staram się powiedzieć.... na to nie ma recepty i tyle W każdej hodowli mogą się zdarzyć pieski z wadą (mniejszą, lub większą). Poprostu, gdy zdecydujesz się na jakąs hodowle (i dogadasz się z hodowcą), warto dowiedzieć się jako która bedziesz wybierać z miotu.... ;-) i tyle:-D
pumilo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Candy, nikogo nie uraziłaś :flasings: Musisz tylko wiedzieć czego od pieska oczekujesz. Jeśli ma to być piesek do wystawiania, to w miarę mozliwości hodowca powinien Ci podpowiedzieć, które szczenię ma predyspozycje na psiaka wystawowego. Czasem trafi się szczeniaczek np. z wadliwym zgryzem, taki trochę "bubel" ;-) ale uczciwy hodowca poinformuje o tym, zresztą zwykle wpisują takie rzeczy na przeglądzie miotu. U mnie w ostatnim miocie był właśnie taki bubelek. Miał zgryz nie taki, ale wszystko inne super. Jego nowi właścicele wiedzą, że nie jest to piesek do hodowli i do wystawiania. Dla nich ma super jakość a dla innej osoby będzie gorszy jakościowo, dlatego musisz się określić czego po piesku oczekujesz :-D
anushka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 ale fotek nowych ach ach:-D :-D maleństwo śliczne :-D Carotina a jak tam Demi???a ja jak chwilkę pomyślałam to o nowej maturze i o stosunkach polsko-litewskich wiem tylko tyle,że coś takiego jest...i nic poza tym..będę trzymać za was kciuki!!!Dacie radę:bigok:
Candy Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Dziękuję Wam wszystkim za cenne rady. Teraz czas starannego i wytrwałego poszukiwania. Wiem, że chcę wystawiać i że będzie to stworzenie bardzo kochane przeze mnie i domowników.
carotina Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='Ania-k']ale fotek nowych ach ach:-D :-D maleństwo śliczne :-D Carotina a jak tam Demi???a ja jak chwilkę pomyślałam to o nowej maturze i o stosunkach polsko-litewskich wiem tylko tyle,że coś takiego jest...i nic poza tym..będę trzymać za was kciuki!!!Dacie radę:bigok: Demi ok:-D przytyło jej się troszke;-) po świętach idziemy na prześwietlenie, żeby mieć pewność;-)
anushka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 [quote name='carotina']Demi ok:-D przytyło jej się troszke;-) po świętach idziemy na prześwietlenie, żeby mieć pewność;-) :megagrin: :klacz: :thumbs: no to poczekamy na dobre wieści,a jak tam fotki Carotina masz jakieś nowe???:biggrina: ;-) mieć tyle psów i fotek nie wklejać wiesz co??nie ładnie...:eviltong: hehe
pumilo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 drugi raz to samo się wysłało, jak to możliwe :-D jakaś zagubiona jestem na nowej dgm :puppydog: Aniaczku popieram jak zwykle, Carotina opuściła się i to bardzo, tylko ta próbna matura ją ratuje :haha: :flasings:
karolayna Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 :) napisał(a):Wszystkiego najm naj.. dla solenizantów :) No, my tez niedlugo bedziemy swietowac. Zyzio za 5 dni konczy 2 latka ;) :) Ale impreza bedzie ;) :evilbat: :evilbat: :evilbat: To chyba dzisiaj?? Wszystkiego naj naj naj dla Zyzia :BIG::laola::new-bday: i pozdrowienia od "braciszka" ;)
anii Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Ania-k napisał(a):mieć tyle psów i fotek nie wklejać wiesz co??nie ładnie...:eviltong: hehe Ania Ja juz Jedruli wieki nie widzialam. Wklej jakas fotkejakoprezent swiateczny. Ja wkleilam :vamp:
Recommended Posts